Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.06.2015.

17:00

Odlična provera Srbije pred Dansku

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Azerbejdžan sa 4:1 u prijateljskoj utakmici u austrijskom Sankt Peltenu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: StarSport

Ovaj meč bio je generalna proba našim fudbalerim apred odlučujući meč protiv Danske u kvalifikacijama na EP.

U duelu sa Azerbejdžanom, tim Radovana Ćurčića deloao je veoma dobro. Dva gola posle prekida postigao je kapiten Branislav Ivanović, a po jednom su se u strelce upisali Adem Ljajić i Lazar Marković.

Naš nacionalni tim gostuje Danskoj 13. juna u petom kolu I grupe. Srbija je trenutno pretposlednja sa samo jednim bodom.

Tok meča:

Naša selekcija krenula je ofanzivno od starta i već u desetom minutu je povela golom kapitena Branislava Ivanovića koji je glavom savladao Agajeva, posle centaršuta Kolarova iz kornera.

Srbija je igrala veomna dobro, a u 29. minutu Tošić je imao odličnu šansu posle divne asistencije Ljajića petom. Šutirao je sa ivice kaznenog prostora za malo pored gola.

Ipak, posle nekoliko propuštenih prilika Srbije ekipa Roberta Prosinečkog je to kaznila. Prelep gol postigao je Nazarov, u stilu svog selektora je šutirao na prvu sa više od 20 metara i Brkić je bio nemoćen.

Tako ej ostalo do kraja prvog dela, a meč je u prvom delu prekinut na pet minuta kako bi se igrači osvežili zbog velike vrućine.

Srbija je drugo poluvreme počela slično kao i prvo. Odmah je napala, a u 55. minutu je stigla do novog vođstva.

Mitrović je izvršio pritisak na golmana Azerbejdžana, lopta je stigla do Ljajića koji je sa oko 25 metara pogodio za 2:1.

Već u 63. minutu na 3:1 je povećao ponovo Branislav Ivanović, svojim drugim golom. Posle kornera i gužve u šesnaestercu lopta se idealno anmestila Ivanoviću koji nije pogrešio.

Do kraja utakmice Srbija je bez većih problema zadržala vođstvo, a tačku na odličan meč stavio je Lazar Marković u 88. minutu posle minijature i odličnog udarca u bliži ugao.

Srbija: Brkić – Kolarov, Ivanović (Tomović), Nastasić, Maksimović – Milivojević, Matić (Petrović) – Kostić (Marković), Ljajić (Đuričić), Tošić – Mitrović (Škuletić).
Azerbejdžan: Agajev, Abison, Amirkulijev, Dašdamirov, Husejnov, Ismajilov, Mirzabekov, Nazaraov, M. Kurbanov, R. Kurbanov, Sadigov

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve