Remi Srbije i Norveške

Izvor: B92

Sreda, 15.11.2006.

21:07

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 1:1 (1:1) u prijateljskoj utakmici protiv Norveške na stadionu Crvene zvezde. Nemanja Vidić je doveo Srbiju u vođstvo u 6. minutu, a izjednačio je Kerju u 22. minutu.

Vodeći gol za Srbiju postignut je kada se defanzivac Mančester junajteda najbolje snašao posle kornera Stankovića i gužve u šesnaestercu Norvežana, i udarcem po zemlji sa oko 10 metara zatresao mrežu.

Međutim, u 22. minutu, centarfor Norveške Džon Kerju je sjajnim prodorom sa oko 40 metara pretrčao Krstajića i Ivanovića u odbrani naše reprezentacije, ušao u šesnaesterac i snažnim udarcem savladao Stojkovića za 1:1.

Kerju je i u nastavku meča bio najveća pretnja po gol Srbije, ali je Stojković imao jednu fantastičnu odbranu sredinom prvog poluvremena, posle odličnog šuta centarfora Norveške sa ivice šesnaesterca.
Fonet
Selektor Havijer Klemente izveo je na teren izmenjen sastav u odnosu na utakmice iz kvalifikacija za EURO 2008, a šansu od prvog minuta su dobila trojica od ukupno četvorice mladih reprezentativaca koje je pozvao za ovaj meč - Janković, Tošić i Ivanović.

Šansu u drugom poluvremenu dobio je i Krasić, koji je uz Lazovića bio naš najopasniji igrač u tom delu igre. Prethodno je i Boško Janković bio zapažen u prvih 45 minuta, kada je imao nekoliko brzih prodora i jednu dobru šansu u 42. minutu, ali je tada sa oko 10 metara šutirao pravo u golmana Norveške. Tošić je bio suviše nesiguran, dok je Ivanović zakasnio u odbrani kod izjednačujućeg gola Kerjua.

Pored pogotka Vidića, naš tim nije imao ozbiljnijih prilika za još jedan gol. Bliži vođstvu su bili Norvežani, i to uglavnom zahvaljujući sjajnom Kerjuu, koji je namučio odbranu selekcije Srbije.

Centarfor gostiju uglavnom je šutirao iz daljine i to veoma precizno. Stojković je jedva odbranio njegov šut u 29. minutu, da bi sredinom drugog poluvremena imao još dve odlične prilike.
Fonet
Prvo je šutirao pored gola, da bi zatim u kontranapadu slabo šutirao, kada mu je zasmetao Ivanović na oko 10 metara od gola. Ipak, najbolju priliku imao je Iversen u 51. minutu, kada je iz odlične pozicije sa oko 10 metara šutirao pravo u Stojkovića.  

Početkom drugog poluvremena, Klemente je "osvežio" tim uvođenjem Lazovića i Krasića, koji su odmah ugrozili gol Opdala.

Prvo je Krasić u 49. minutu šutirao sa oko 18 metara, ali samo pored gola, da bi zatim Lazović imao nekoliko dobrih prodora, ali bez prave završnice.

Stadion Crvene zvezde. Sudije: Kasnaferis, Kalacidis, Nikolakopulos (Grčka). Gledalaca: Oko 15.000

Srbija: Stojković, Ivanović, Vidić (od 45. minuta Duljaj), Krstajić (od 45' Dragutinović), Tošić, Kovačević, Stanković (od 45. Koroman), Ergić, Janković (od 63' Marković), Trišović (od 45' Krasić), Žigić (od 45' Lazović).

Norveška: Opdal, Rambek (od 62' Vidar), Hagen, Kipe, J.A. Rise, Stromstad (od 62'B.H. Rise), Grindajm (od 90' Soli), Haestad, Moen (od 62' Arst), Iversen (od 79' Hof), Kerju (od 79' Nevland).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: