Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 09.09.2019.

17:05

"Dominacija Srbije nije neobična, imamo kvalitet"

Bivša odbojkašica Anja Spasojević, posle osvojenog zlata na EP, rekla je da su srpske odbojkašice napravile fantastičan uspeh.

Izvor: SN

Autor: SN

EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Srbija je u Ankari u finalu EP pobedila domaću selekciju Turkse 3:2 i tako postala šampion Starog kontinenta.

"Šta uopšte prokomentarisati posle takve dominacije na svetskom, evropskom, a sledeće godine nadamo se i na olimpijskom nivou. Sve četitke, mislim da je izlišno sada davati neki komantar. Sigurno da nije sve bilo idealno, ali i uslovi u kojima su devojke tamo igrale nisu bili idealni. Sve su rekle da nisu uspele svoje misli da čuju, a Turci su poznati po tome da prave fantastičnu atmosferu. I u takvim uslovima pobediti jednu Tursku, koja je mlada i kvalitetna ekipa... Time je ova medalja još slađa. Devojke su izdržale sve pritiske i na tome im treba čestitati. To je fantastična stvar", rekla je Spasojević Tanjugu.

Odbojkašice Srbije tri godine za redom na tri takmičenje osvojile su isto toliko zlatnih medalja. Na EP 2017. osvojile su prvu titulu, godina dana kasnije došla je švetska titula, a juče je Srbija ponovo postala šampione Evrope.

"Način na koji je to urađeno je stvarno nešto za anale. Baš sam juče sa suprugom komentarisala da li postoji neka ekipa koja je objedinila svetsko, evropsko i olimpijsko zlato. Naše devojke su na putu da to urade. Ovakva dominacija nije neobična. Kvalitet naše ekipe u ovom trenutku je daleko ispred kvaliteta svih ekipa. Ne samo u Evropi nego i u svetu. To je zato što mi imamo takvu postavku ekipe, imamo Tijanu Bošković, suvo zlato, koju nema niko na svetu. Ona je ukombinovana sa još jednim fantastičnim igračem Brankicom Mihajlović. Takav napadački tandem nema nijedna ekipa na svetu. Tu su kvalitetni srednjaci, jedan od top tri dizača na svetu... Suvi kvalitet je na našoj strani, onda dolazi lepo jedinstvo na terenu i to da devojke stvarno igraju maksimalno u svakom trenutku verujući da mogu da dođu do pobedde čak i kada ne idu sve na našu ruku. Ako ih zdravlje posluži i u naredniom periodu mogu da nam garantuje mnogo radosti".


Pobednički mentalitet je nešto što je izabranice Zorana Terzića krasilo tokom celog EP, gde su do finala došle bez izgubljene utakmice, a bivša korektorka ističe da se taj pobednički duh gradi godinama.

"To je ono što pravi razliku između dobre i vrhunske ekipe. Mi smo takva ekipa koja ne dovodi u pitanje mogućnost da dobije utakmicu. To je razlika između dobre i vrhunske ekipe. To je nešto što se gradilo godinama, što je između ostalog dolazilo i sa pobedama."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve