Nova vest
Košarka

Subota, 03.06.2023.

13:08

Mitrović: Partizan bio na korak da eliminiše šampiona Evrope

Aljoša Mitrović bio je deo generacije Partizana pre 13 godina, kada je "Parni valjak" eliminisao Makabi i dokopao se borbe za naslov prvaka Evrope.

Izvor: SN

Autor: SN

Mitrović: Partizan bio na korak da eliminiše šampiona Evrope
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Aljoša Mitrović, srpski košarkaš, bio je gost redakcije Meridijana i govorio o brojnim košarkaškim temama.

Pre svega se dotakao Evrolige, pa i završnice ABA lige gde se Zvezda već plasirala u finale, a Partizan i Cedevita Olimpija završavaju polufinalnu seriju.

"Dao bih blagu prednost Partizanu i Zvezdi ipak, uz dužno poštovanje Cedevita Olimpiji, ipak mislim da su naša dva najveća kluba igrala bolju košarku većim delom sezone od ostalih protivnika u ABA ligi", počeo je Aljoša Mitrović za Meridian sport.

O Partizanu u prethodne dve sezone rekao je:

"Mislim da je fenomenalno što se najbolji trener u istoriji evropske košarke vratio u naš Partizan. Iz navijačkih razloga, jasno je da bi svako voleo da na klupi njegovog tima sedi veliko ime kao što je on. Iz košarkaških, jasno je da imamo priliku da uživamo gledajući majstora na delu i da naučimo puno", kaže Mitrović.

Crno-beli su bili na korak od plasmana na Fajnal For Evrolige.

"Sama činjenica da je Partizan bio na korak da izbaci šampiona Evrope u plej-ofu zvuči neverovatno. Nakon tuče u drugom meču momentum se totalno promenio i prešao je na stranu Real Madrida koji je došao u Beograd da igra za goli život. S obzirom da je to roster pun iskusnih pobednika i vrhunskih takmičara oni su se ipak nešto bolje snašli i na našu žalost uspeli da preokrenu i zasluženo odu na F4"


Mitrović je bio deo prethodne generacije Partizana koja je otišla na završni turnir Evrolige, a bilo je to u Parizu 2010. godine.

"Značilo mi je mnogo i pomoglo mi je, čak i na Bliskom Istoku. Najviše mi je značio rad sa Perom Božićem i Dušanom Kecmanom jer sam delio poziciju sa njima i pratio bih i upijao skoro sve što su oni radili i govorili kako bih što više napredovao. Rad sa njim je neprocenjiv i smatram da mi je puno pomogao na puno načina. On je detaljista koji pokušava da izvuče najbolje iz mladog igrača i pripremi ga za igranje pod pritiskom. Meni je bilo istinsko uživanje raditi sa njim i učiti od čoveka koji ima košarku u DNK"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d