Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.06.2023.

11:49

Gran Kanarija još nije odlučila da li će igrati Evroligu

Trener košarkaša Gran Kanarije Jaka Lakovič potvrdio da je španski klub još nije odlučio da li če naredne sezone igrati u Evroligi

Izvor: B92

Autor:B92

Gran Kanarija još nije odlučila da li će igrati Evroligu
Foto: Profimedia

Gran Kanarija je eliminisana u četvrtfinalu plej-ofa španske ACB lige, pošto je na svom terenu poražena od Reala 89:81. Real je do polufinala stigao 2:0 u seriji.

Gran Kanarija je izborila plasman u Evroligu pošto je u finalu Evrokupa pobedila Turk Telekom 71:67.

Španski mediji prenose da rukovodstvo Gran Kanarije razmatra mogućnost da odustane od Evrolige zbog finansija i logistike.

"Uvek želim da igram na najboljim takmičenjima. U ovom trenutku je važno šta će rukovodstvo kluba da odluči. Znam da razmatraju sve mogućnosti da našem timu omoguće optimalne uslove da bi igrali u Evroligi. Ove godine smo prešli više od 121.000 kilometara, moramo i to da imamo na umu. Moramo da razmišljamo i o igračima, i o klubu", rekao je Lakovič, prenosi Basketnews.

Španski mediji podsećaju da su klubovi iz NBA lige tokom regularne sezone prešli u proseku 66.000 kilometara. Konačna lista učesnika Evrolige biće objavljena na Generalnoj skupštini takmičenja, koja će biti održana u julu.

Lakovič je demantovao da će da napusti Gran Kanariju.

"Imam ugovor sa klubom, veoma sam srećan ovde. Već pravim planove sa sportskim direktorom za narednu sezonu", istakao je Lakovič.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d