Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.06.2023.

09:30

Jasikevičus ostaje uz veliko smanjenje plate

Litvanski trener Šarunas Jasikevičus najverovatnije će ostati na klupi Barselone.

Izvor: DP

Autor: DP

Jasikevičus ostaje uz veliko smanjenje plate
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Kako prenose španski list Mundo Deportivo, Jasikevičus je spreman da ostane na čelu tima i sledeće sezone i da će prihatiti značajno smanjenje plate.

Neuspeh Katalonaca na F8 Evrolige u Kaunasu, uzdrmali su poziciju litvanskog stratega u katalonskom velikanu, kome ugovor ističe na kraju sezone, ali deluje da su dve strane našle način da nastave saradnju i u budućnosti.

Četvrta godina Jasikevičusa kao trenera Barselone biće veoma drugačija od prethodnih, bar što se njegove plate tiče.

Barselona je morala da pribegne stezanju kaiša, pa će budžet za narednu sezonu biti smanjen od 15-25 posto.

Uprkos činjenici da je Šarunas bio voljan da nastavi saradnju sa Barselonom, to bi moglo biti moguće samo nakon smanjenje, za koje se procenjuje da će iznositi 80 odsto njegove plate u odnosu na ovu sezonu, prenosi Mundo Deportivo.

Uprkos tome što je Barselonu vratio u evropsku elitu i uspeo da se nađe na tri uzastopna završna turnira, posle mnogo godina razočaranja, Jasikevičusov projekat na kraju nije uspeo.

U poslednje tri sezone, Barselona je uspela da osvoji samo jednu titulu u španskoj ligi i dva Kupa kralja, a ove godine jedina šansa za trofej ostaje osvajanje ACB lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve