Nova vest
Košarka

Sreda, 03.05.2023.

22:48

Gran Kanarija osvojila Evrokup i obezbedila Evroligu

Košarkaši Gran Kanarije šampioni su u Evrokupu za sezonu 2022/23.

Izvor:

Autor:

Gran Kanarija osvojila Evrokup i obezbedila Evroligu
Foto: Profimedia

U veliko finalu španski predstavnik je bio bolji od Turk Telekoma rezultatom 71:67 i tako uradili ono što nisu uspeli 2015. godine kada je bolji bio Himki.

Za turskog predstavnika je loše počelo i pre samog starta meča s obzirom na to da je njihov trener Emre Džan završio u bolnici na Kanarskim ostrvima zbog povrede vrata koju je prouzrokovala greška vozača autobusa.

Ne da je to bilo presudno, ali sigurno da je u nekoj meri poremetilo planove turskog predsatvnika koji je samo u jednom navratu imao prednost na ovom meču.

Španci su nakon uvodnih 10 minuta imali šest poena prednosti, koju su sjajnim startom u drugom delu povećali na +20. Iako se činilo da je već tada kraj. Turk Telekom se vraća u trećoj deonici i unosi neizvesnost u završnicu. Stigli su i na posed zaostatka pri rezultatu 64:62, ali više od toga nisu mogli.

Usledila je serija protivnika 7:2, koja je zapravo bila ogromna kada se u obzir uzme da su u poslednjoj deonici dve ekipe ukupno postigle 20-ak poena.

Gran Kanariju je do pobede predvodio Džon Šurna sa 18 poena i tri skoka. Ej Džej Sloter je imao 16 poena, četiri skoka i tri asistencije, dok je Albisi stao na 13 poena. Dvocifren je još bio Brusino sa 11 poena.

Kod Turk Telekoma su Aksel Butej i Tajrik Džons (10 skokova) imali po 17 poena. Džerajan Grent je dodao 16 uz sedam skokova i četiri asistencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve