Nova vest
Košarka

Petak, 07.04.2023.

22:58

Panter ugasio svetla Monte Karla – Partizan je u Top 8 Evrolige!

Košarkaši Partizana savladali su Monako rezultatom 88:84 i tako su matematički obezbedili plasman u Top 8 fazu Evrolige.

Izvor: SS

Autor: SS

Panter ugasio svetla Monte Karla – Partizan je u Top 8 Evrolige!
Foto: Profimedia

Crno-beli su došli do 19. trijumfa u elitnom takmičenju, te sa još 14 poraza sada dele 5. mesto na tabeli sa Fenerbahčeom i Makabijem.

U poslednjem kolu protiv Panatinaikosa bi, uz povoljne rezultate drugih timova, mogao do visoke pozicije i, uslovno rečeno, lakšeg rivala u četvrtfinalu.

Možda baš Monaka koji će, sasvim izvesno, biti četvrti na kraju ligaškog dela i, pokazalo se, još kako leži izabranicima Željka Obradovića.

Susret u Monaku gledao je i Novak Đoković sa sinom Stefanom koji je iz prvog reda pokazao da je veliki navijač Partizana, uprkos tome što njegov otac simpatiše Crvenu zvezdu.

Ipak, uspeli su da se konsoliduju Beograđaju trojkama Alena Smailagića i Janisa Papapetrua, ali nisu uspevali da priđu sve do samog finiša prve deonice.

Tada je poenima Dantea Egzuma, pa njegovim alej-up pasom ka Džejmsu Naneliju Partizan stigao do 20:18.

U tom momentu serija od 7:0 produžila se u drugoj deonici na čak 18:4, a sve zahvaljujući fantastičnom Aleksi Avramoviću.

Partizanov bek se poigravao sa odbranom Monaka, uz dve trojke i još par prodora kojima je potpuno tas prebacio na stranu crno-belih.

Igrao je kao u transu i nakon tajm-auta Saše Obradovića, a na krilima tog momentuma Partizan je vrlo brzo došao do vođstva od 42:32.

Ipak, greškom večeras lošeg Egzuma i ekspresnom trojkom Okoboa Monako je na poluvremenu bio na sedam poena razlike – 35:42.

U trećoj deonici Partizan je napravio novu seriju od 11:1 kojom je došao do najvećih +15 (53:38).

Ali, od promašenog Ledejevog dodatnog slobodnog bacanja, kreće Monako da uzvraća udarac i to tako što je u treptaju oka serijom 11:0 stigao do 53:49.

Uspeo je Partizan da odbije taj nalet preko Avramovića, pa Ledeja, a pred ulazak u poslednjih 10 minuta poenima Lojda uz faul na semaforu je stajalo 56:62.

Monako je vrebao priliku da se vrati u život u potpunosti, ali su ga u tome početkom poslednjeg kvartala osujetile trojke Alekse Avramovića i Janisa Papapetrua, obe iz desnog kornera.

Njih dvojica su doneli Partizanu 70:62, ali je Monako i to uspeo da nadoknadi, te da na 3:30 pre kraja susreta povede trojkom Montejunasa iz levog ćoška za 76:75.

Od tog momenta do poslednjeg minuta gledali smo rezultatsku klackalicu i nekoliko promena vođstva po pola koša.

Sve do 35 sekundi pre kraja kada je Partizan najpre uspeo da se odbrani od prodora Majka Džejmsa, a onda Kevin Panter pogodio trojku za 84:80.

To je bio momenat koji je bio ključan za ishod, jer su sa linije penala Ledej i Avramović priveli meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve