Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 27.03.2023.

20:30

Obradović: Pamet i energija

Košarkaši Partizana u utorak od 20.30 sati igraju protiv Barselone u Štark areni u 31. kolu Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Obradović: Pamet i energija
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanoviæ

Za crno-bele nema stajanja, biće ovo treća važna utakmica u pet dana, a posle pobeda protiv Olimpijakosa i Cedevite Olimpije, u Beograd stiže katalonski tim, koga će sačekati rasprodata Arena i spektakularna atmosfera

Trener crno-belih Željko Obradović rekao je da njegov tim mora da odigra pametno i energično protiv Barselone.

"Jedan trening i sutra pre podne. Probali smo da prođemo kroz najbitnije stvari za njihovu igru bez nekog velikog posmatranje njihovog 'plejbuka' što mislim da nije moguće u ovom trenutku. Ali znamo ih, već smo igrali protiv Barselone i znamo koji kvalitet imaju. To je ekipa napravljena da ode na 'fajnal for' i verovatno da proba da osvoji Evroligu. Igraju timski, igraju izuzetno čvrstu odbranu. Ključni igrač u toj odbrani je sigurno Jan Veseli kada je na petici.", rekao je Obradović.

Barselona je već obezbedila Top 8, dok su crno-beli blizu plasmana u plej-of, jer trenutno drže šesto mesto sa učinkom 17-13.

"Agresivnost na loptu kreće od bekova po celom terenu. Satoranski koji se vratio iz NBA posle šest godina i igra izvanredno, da ne pominjem igrače na pozicijama dva i tri. Oni su tim koja je lider Evrolige po procentu uspešnosti u šutu za tri poena tako da su to neke osnovne stvari. Probali smo na njihovu igru da reagujemo sada na treningu i videćemo kako će to sutra da izgleda. Potrebna nam je pamet i energija na nivou utakmice protiv Olimpijakosa", istakao je Obradović.

Košarkaš Partizana Joanis Papapetru verujeće uz pomoć navijača tim moći da pruži energetski dobar meč.

"Uradili smo neke taktičke stvari na treningu da bi se pripremili za sutrašnji meč. Najvažnije jeda se regenerišemo, ispred nas je još 24 sata do utakmice i da budemo energetski spremni. To je najvažnije. Znamo da će naši navijači biti ovde uz nas i mi moramo da i zbog njih pokažemo energiju", naglasio je Papapetru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve