Nova vest
Košarka

Utorak, 21.03.2023.

22:45

Cedevita Olimpija upisala novi poraz u Evrokupu

Košarkaši Cedevita Olimpije poraženi su u Italiji od Breše rezultatom 84:82 u pretposlednjem kolu grupe A Evrokupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Cedevita Olimpija upisala novi poraz u Evrokupu
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Član ABA lige je i pre ovog kola izgubio sve šanse da se nađe u plej ofu, dok je Breša ovom pobedom obezbedila plasman u top 8.

Italijanska ekipa je tokom celog toka meča imala prednost, košarkaši Cedevita Olimpije su u poslednjoj četvrtini zaigrali odlično na obe strane terena i u jednom trenutku su razliku spustili na -3, ali više od toga nisu mogli.

Uspeli su domaći da odbiju svaki nalet gostiju iz Ljubljane, tako da su na kraju košarkaši Breše odneli veoma važnu pobedu.

Cedevita je tkao posle četvrtog poraza taredom ostala na poslednjem mestu grupe A sa učinkom od tri pobede i 14 poraza, dok je Breša posle ove pobede prošla u plej of Evrokupa.

Kod Cedevita Olimpije, najbolji je bio Adams sa 19 poena, Jogi Ferel je imao 18 uz osam asistencija, dok je Rok Radović upisao 11 poena.

U redovima Breše, najefikasniji je bio Gebrijel sa 13 poena, dok su Odijase i Petrućeli imali po 12 poena.

Poslednje kolo grupne faze Evrokupa, Cedevita Olimpija će igrati na svom terenu protiv Burga, dok će Breša gostovati Bursi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve