Nova vest
Košarka

Utorak, 14.03.2023.

20:25

Efes posle trilera srušio "kralja" i poslao upozorenje Partizanu

Košarkaši Efesa savladali su Real rezultatom 90:89 u zaostalom meču 24. kola Evrolige.

Izvor:

Autor:

Efes posle trilera srušio
Foto: Profimedia

Veoma je bilo zanimljivo u "Sinan Erdem Domu" gde je Real vodio tokom gotovo čitavog prvog poluvremena, ali je na pauzu otišao sa zaostatkom.

Igrači Ergina Atamana su dodali gas u trećoj deonicu koju završavaju sa najvećom prednošću na meču od 17 poena. Taman kada su svi pomislii da je tu kraj, Real je imao drugačije planove.

Na nešto manje od tri minuta do kraja bilo je osam poena razlike za domaći tim posle koša Krisa Singltona (83:75). Usledila je serija gostiju 9:0 nakon koje dolaze do prve prednosti u drugom poluvremenu na minut i po do kraja.

U tim trenucima je Ataman zatražio tajm-aut koji je promenio dalji tok meča. Šejn Larkin je pogodio trojku, na šta se nadovezao Tibor Plajs, a potom i Vil Klajburn sa linije za slobodna bacanja za +6 na 15 sekundi do kraja.

Ni tu nije bio kraj. Posle faula Klajburna, oba puta je sa penala pogodio Serio Rodriges, a onda na dve sekunde do kraja trojku pogađa Džanan Musa za 90:89. Na satu je ostalo premalo vremena za nešto više od toga.

Najefikasniji kod Efesa je bio Šejn Larkin sa 18 poena i osam asistencija, Elajdža Brajant je imao poen manje uz šest skokova i tri asistencija, a Vil Klajburn 15 poena i sedam skokova.

Dvocifreni su bili i Plajs i Singlton sa po 11 poena, odnosno Vasilije Micić kojem je ovo bio praktično prvi, pravi povratnički meč u Evroligi nakon povrede koji je završio sa 10 poena i po dva skoka i asistencije za 20 minuta na parketu.

Kod Reala je najbolji bio Džanan Musa sa 16 poena i pet skokova, Gabrijel Dek je dodao 15, Serhio Rodriges 14, a Valter Tavares 13 poena.

Efes je ovim trijumfom prekinuo seriju od dva poraza i nakon 28 utakmica imaju polovičan učinak sa po 14 pobeda i poraza. Poređenja radi Baskonija, Partizan i Makabi, poslednje tri ekipe koje čine Top 8, imaju po 15 pobeda i poraza. Upravo će protiv crno-belih u Istanbulu igrači Efesa igrati naredni meč.

Real je upisao deveti poraz i tako posustao u trci za prvo mesto gde se trenutno nalazi Olimpijakos. Madriđani u narednoj rundi igraju protiv Olimpije Milano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve