Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 13.03.2023.

12:00

Ataman pred Real i Partizan: Ništa nije gotovo, Micić nam je vratio nadu

Košarkaše Efesa u utorak očekuje zaostali susret 24. kola Evrolige sa Real Madridom.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ataman pred Real i Partizan: Ništa nije gotovo, Micić nam je vratio nadu
Foto: Profimedia/Mehmet Eser / Anadolu Agency

Problem za Ergina Atamana i njegov tim je što odmah u četvrtak igraju još jedan strašno bitan duel, sa Partizanom u redovnom kolu elitnog takmičenja.

Naravno da to čini Atamana nezadovoljnim, ali on kaže da će učiniti sve da njegov tim prođe što je moguće bolje.

"Odložena utakmica zakazana je za ovu nedelju, to je loše za nas, posebno jer stiže pre najvažnije utakmice sa Partizanom", rekao je Ataman posle pobede u 20. kolu turskog šampionata nad Bahčešehirom (73:62).

Bez obzira na sve, Ataman puca na maksimalan uspeh.

"Ovo je važna nedelja. Ništa još nije izgubljeno. Imamo još pet mečeva kod kuće. Zato moramo da pobedimo Real i onda se uz veliko samopouzdanje fokisuramo na Partizan", dodao je trener Efesa.

Efes je trenutno treći u prvenstvu Turske, iza Fenerbahčea i Turk Telekoma, a Atamana posebno hrabri povratak Vasilija Micića.

"Imali smo jasno vidljiv zamor na fizičkom i mentalnom planu posle poraza od Makabija. U prvih pet minuta meča, reakcija je bila dobra, igrali smo aktivno, energično, dobro se branili. Moramo da postižemo više poena. Za sada, ne postižemo koliko želimo. Prvi razlog tome je što su naši bekovi van ritma. Mićić nam je ulio nadu pred važne mečeve narednih dana. Larkin i Ilajdža su igraali takođe dobro. Moramo da pojačamo tempo kako bismo kombinovali dobru odbranu sa brzom tranzicijom u ofanzivu", zaključio je Ataman.

Za meč sa Realom pod upitnikom je samo Rodrig Boboa koji ima lakšu povredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve