Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.03.2023.

20:00

Partizan sanja Top 8 – Alba je "na kolenima"

Košarkaši Partizana ubedljivo su pobedili Albu iz Berlina rezultatom 88:74 u meču 26. kola Evrolige.

Izvor: SN

Autor: SN

Partizan sanja Top 8 – Alba je
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Alba je u prvom kolu nadigrala Partizan, tada neuigranu ekipu i samo bledu senku ove današnje koja ima najbolji ofanzivni rejting u čitavoj Evroligi, kada je rezutlat glasio 100:87 za Albu.

Sada je stigla osveta crno-belog tima, pobedili su Albu u punoj Areni i ostali u trci za plasman među 8 najboljih sa skorom 14 pobeda i 12 poraza.

Istina, do kraja sezone je ostalo čak osam utakmica pa je i dalje sve moguće, ali je ovaj meč bio veoma važan za izabranike Željka Obradovića i najbitnije su uradili – pobedili.

Naravno, nije preveliki problem što razlika od 16 poena iz prvog kola sada nije anulirana jer Alba i Partizan neće biti u istom krugu kada se bude lomilo za Top 8.

Najefikasniji je bio Aleksa Avramović sa 19 poena, dok je kapiten Kevin Panter imao 16, 13 Zek Ledej, a 10 Matijas Lesor uz 18 indeksnih poena, odnosno najviše u Partizanu.

U redovima Albe, videli smo 17 poena Maodo Loa, a po 10 su postigli Vecel i Timan.

Prvo poluvreme je bilo nekako čudno i prepuno oscilacija pogotovo u igri Partizana. Nisu se crno-beli snašli na zonsku odbranu Albe, ali ni na njihovu igru u tranziciji i za poluvreme primili 44 poena.

Verovali ili ne, Alba je imala čak 13 izgubljenih lopti posle 20 minuta igre, odnosno pet u prvoj četvrtini, a nisu sve te lopte bile ukradene od strane igrača Partizana.

Takođe, Partizanu se nije često dešavalo da ovako ubedljivo gubi bitke pod obručima jer je Alba bila prilično dominantna na skoku i to dosta zahvaljujući Kumađeu na čijim je krilima Alba i stekla početnu prednost, pa je Smailagić morao van igre.

Ljutio se Željko Obradović na svoje izabranike zbog loših odluka, a posebno na Zeka Ledeja koji iz nepoznatog razloga na isteku prve četvrtine ostavlja samog Timana u desnom korneru i Partizan prima trojku za 22:19.

Gubili su crno-beli, ali su se vratili i poveli da bi Alba drugu četvrtinu počela serijom 10:0 i izbacila "parni valjak" iz ritma, a na sve te probleme je stigla i druga lična greška Matijasa Lesora.

Iako su crno-beli mnogo grešili, grešila je i Alba, a grešile su i sudije pa je Željko Obradović na 26 sekundi pre kraja druge deoncie morao da traži čelendž i bio u pravu, ali Partizan iz toga ništa nije dobio pa se rampom nad Loom uz zvuk sirene prvo poluvreme i završilo, a Alba je vodila 44:42.

Treća četvrtina je dobro počela po Partizan koji dolazi do trojke Smailagića pa poena Ledeja sa linije za slobodna bacanja, a onda i Alba traži čelendž nakon odluke sudija da loptu ostave Partizanu, pa se ispostavilo da se zaista od Loa odbila u aut.

Serijom 11:0 je Partizan krenuo i Željko Obradović je prepoznao dobar momenat, da bi u jednom trenutku igrao sa pet bekova na terenu. Nakon što se "zapalila" ruka Danila Anđušića, atmosfera je bila još bolja i gotovo svi su bili na nogama, a Partizan je imao 58:48.

Čak 35 poena je beogradski crno-beli tim ubacio za 10 minuta košarke u ovom periodu, prava rapsodija u možda i najkvalitetnijoj četvrtini Partizana ove sezone generalno.

Ovaj deo meča je potpuno potopio nade Albi, ubacili su tek 9 poena i imali zaostatak 77:53 kada se period i završio, pa je bilo jasno da će upisati poraz samo se čekalo da se vidi i kojom razlikom.

Na kraju, 88:74, pobeda Partizana koja čuva nadu crno-belih za plasman među 8 najboljih na kraju sezone. Iako su se malo opustili i nisu anulirali zaostatak iz prvog meča, pobeda je ta koja se piše.

Duel Partizana i Albe mogli ste da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

186 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve