Nova vest
Košarka

Četvrtak, 23.02.2023.

20:00

Kraj pobedničkog niza Partizana – Gudurić predvodio revanš Fenera

Košarkaši Partizana poraženi su protiv Fenerbahčea u Beogradu rezultatom 97:94 u meču 25. kola Evrolige.

Izvor:

Autor:

Kraj pobedničkog niza Partizana – Gudurić predvodio revanš Fenera
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Time je ekipa Željka Obradovića prekinula niz od četiri uzastopne pobede u kontinentalnom takmičenju.

Rasprodata „Arena“ je dočekala Dimitrisa Itudisa na revanš protiv kuma i čoveka kojem je mnogo godina bio asistent, nakon što je njegova ekipa poražena u Istanbulu u prvom susretu dve ekipe.

Turski predstavnik nije igrao od 5. februara s obziorom na to da je tu zemlju pogodila serija razornih zemljotresa, te su pomalo roviti ušli u susret sa crno-belima.

Međutim, daleko od toga da su šuterske sprave zakržljale. Naprotiv, o čemu svedoče procenti šuta – naročito za tri. Čak 14 trojki su postigli gostujući košarkaši iz samo 26 pokušaja, naspram Partizanovih 8 uz procente šuta bolje za oko 20 odsto.

Samo tu je napravljena ogromna razlika i u nekom drugom, manje šuterski raspoloženom danu za Fenerbahče, Partizan bi mogao da slavi u ovom duelu. Najviše su raspoloženi bili Dišon Pjer i Marko Gudurić koji su do pred sam kraj i jedan iznuđen šut srpskog košarkaša bili perfektni iza linije 6,75 i imali 9/9.

Kanađanin je i završio meč sa 5/5 na šutu za tri i 21 poenom, što je njegov rekord karijere. Efikasniji je bio samo Marko Gudurić sa 25 poena (3/5 za dva, 4/5 za tri), sedam asistencija i dva skoka za 24 minuta na parketu i indeks korisnosti 35.

Dvocifren je bio i Skoti Vilbekin sa 15, odnosno Džonatan Motli koji je većinu od svojih 14 poena postigao u prvom poluvremenu.

Kod Partizana se istakao Kevin Panter sa 25 poena (5/7 za dva, 3/6 za tri), Egzum i Lesor su dodali po 15 uz još i 11 skokova za francuskog centra, a identičan poenterski učinak je imao i Madar uz četiri asistencije.

Što se samog toka meča tiče, svedočili smo veoma neizvesnoj utakmici baš kao što je bio slučaj u Istanbulu.

Crno-beli su nešto bolje startovali sa serijom od četiri poena bez odgovora protivnika. Dominirao je Jam Madar u tim trenucima kada nakon poena Papetrua (četiri u nizu) stižu do za njih najveće prednosti od sedam poena.

Egal je uspostavio Motli koji je brzo postao dvocifren, a sa prvim ulaskom Gudurića u igru je stiglo i prvo vođstvo za tursku ekipu u četvrtini koja je okončana nerešenim rezultatom.

Fenerbahče je silovito otvorio drugu deonicu u kojoj smo jedini put imali dvocifrenu prednost neke ekipe (37:47), ali je do poluvremena Partizan uspeo preokrene nakon serije 7:0. Ipak, Motli je pogodio i odveo tim na pauzu sa minimalnom prednošću, a Obradovića sa brigom jer je Madar, njegov najbolji igrač, imao već tri faula

Zanimljivo je da Dimitris Itudis nije uvodio Gudurića u trećoj deonici sve do dva minuta pred kraj druge deonice, iako je ovaj uz Motlija bio najbolji igrač ekipe u prve dve četvrtine. Partizan je uspevao da održi egal, pa i povede nakon serije Smailagića i Pantera, ali se u tim trenucima budi Pjer koji vezuje dve trojke. Kada je ušao Gudurić bilo je utoliko lakše za Fener, ali nisu uspevali da povedu.

Meč je prelomljen polovinom poslednje deonice kada posle trojke Pantera za 78:75, Fener vezuje tri i odlazi na +6, prednost koju nisu ispustili do kraja.

Do kraja je Gudurić bio taj kojem je lopta išla u ruke, a ovaj nije propuštao.

Možda je Partizan i imao šansu, ali na tri i po minuta do kraj je Panter dobio petu ličnu i završio meč. Kapiten Partizana je bio u duelu sa Bukerom i morao da pravi faul, iako nije znao da je taj isključujući.

Pre poslednjeg zvuka sirene, beležimo i scene koje niko ne želi, a to je gađanje upaljačem Gudurića pre izvođenja slobodnog bacanja.

Partizan je sada osmi sa 13 pobeda i 12 poraza pred meč sa Albom u Beogradu. Fener je upisao i 15 pobedu, drugu u nizu, i sa devet poraza su četvrti. U narednom kolu igraju protiv VIrtusa u Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

393 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve