Nova vest
Košarka

Subota, 04.02.2023.

21:21

De Kolo najbolji poenter u istoriji Evrope

Košarkaš Asvela Nando De Kolo postao je igrač sa najviše poena u istoriji evropskih klupskih takmičenja.

Izvor:

Autor:

De Kolo najbolji poenter u istoriji Evrope
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Francuz je u četvrtom minutu meča 23. kola Evrolige protiv Virtusa prestigao legendarnog grčkog košarkaša Nikos Galis koji je do tada držao prvo mesto.

"Hajde da razmislimo na minut. Vrativši se u sezonu 2007/2008 kada sam stupio na evro scenu sa Šoleom i trenutak gde sam sada…Svakodnevni mukotrpan rad koji me je doveo na vrh liste najboljih strelaca u istoriji evropskih kupova“, napisao je De Kolo na društvenim mrežama.

Galis je tokom karijere provedene pretežno u Arisu postigao 4,904 poena, dok je 35-godišnji De Kolo sa svojih 15 poena protiv ekipe iz Bolonje stigao do 4,917 poena.

Važno je napomenuti da je Grk postavio rekord sa 148 odigranih utakmice, a da ga je iskusni bek prestigao tek nakon 324-og meča.

Na toj listi treće mesto zauzima Dejan Bodiroga sa ubačenih 4.458 poena, dok ga prati legendarni Huan Karlos Navaro sa 4.321 poenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve