Nova vest
Košarka

Sreda, 25.01.2023.

19:25

Savić: Kampaco u Zvezdi – i dalje je neverovatno

Sportski direktor Partizana je za italijanske medije govorio o evropskoj košraci, pa se dotakao i "večitog" rivala.

Izvor: SN

Autor: SN

Savić: Kampaco u Zvezdi – i dalje je neverovatno
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport.rs

Živa legenda italijanske košarke iz zlatnog doba Palakanestra, Zoran Savić je nastupao za oba velikana iz Bolonje – Virtus i Fortitudo.

Takođe je igrao i za Jugoplastiku, Barselonu, Real Madrid i Efes Pilsen pa je u Italiji i dalje velika zvezda pa je njegovo gostovanje podkastu "Sportklub" izazvalo veliku pažnju.

Razgovor su počeli o Evroligi i neverovatno napetoj sezoni koju možemo da ispratimo.

"Evroliga je verovatno najneizvesnija u istoriji. Iskreno, iznenađen sam rezultatima Olimpije Milana, jer sam pre početka sezone verovao da su kalibar za Fajnal For. Brojne povrede, pogotovo Šejvona Šildsa, skupo su koštale ekipu. Mnogo je utakmica i putovanja, pa je samim tim mnogo teško ekipama koje nemaju u rotaciji po 17-18 igrača. Virtus radi ono što se očekuje, plaćaju sada i cenu neiskustva, ali dobro igraju", smatra Savić.

Na pitanje da li bi pre birao Željka Obradovića ili Etorea Mesinu, Savić nije imao dilemu:

"Obradović je osvojio više, ali obojica su dobri treneri"

Na konstataciju da Crvena zvezda pod Duškom Ivanovićem izgleda veoma dobro, Savić je takođe kratko odgovorio:

"Promenili su dosta igrača, drugi će se menjati. Našli su finansije, i dalje mi izgleda neverovatno kako su mogli da potpišu Kampaca",
rekao je sportski direktor Partizana.

Miloš Teodosić je plejmejker Virtusa, njegovog bivšeg tima, pa to pitanje nije moglo da ga zaobiđe.

"On ima neverovatnu viziju na parketu, razume šta se dešava na terenu čak i pre nego što se stvari dogode. Ne možete od njega da tražite da igra presing po celom terenu i da pogađa najbitnije šuteve u isto vreme. Ima neke greške, ali kada je najbitnije, on pogađa. Skariolo ga koristi vrlo dobro, daje mu odmor, tako da čuva svežim za finiš sezone"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve