Vesti - Euroleague -

Čovićeva vanredna konferencija: Savić vodi kampanju protiv Zvezde u EL VIDEO

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović održao je vanrednu konferenciju za medije u dvorani "Aleksandar Nikolić".

SS
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Čović je govorio o kazni Evrolige o registrovanju igrača, Fakundu Kampacu, a onda optužio Zorana Savića, sportskog direktora Partizana, da vodi kampanju protiv Crvene zvezde.

"Mi smo 15. 7. dali prvu izjavu Evroligi, gde se potvrđuje da li nešto dugujete. To je standardni formular Evrolige. 15. 9 se pojavio Volters sa 114.000, a onda i Holins za 138.000. Mi smo potpuno isplatili obojicu igrača. Ostali smo u obavezama pojedinim igrčaima i Dejanu Radonjića, sa izjavama da ćemo platiti to do kraja godine. Kod Radonjića je napravljen sporazum da mu se isplati za plate i bonuse 242.500 evra. Evo danas je isplaćena rata od 25.000 evra, po sporazumu. Nemamo nikakav problem da javno pričamo o tome, a ne vidim druge da to rade", počeo je Čović priču na improvizovanoj konferenciji za medije.

Zatim je direktno prozvao Zorana Savića.

"Svo vreme se vodila kampanja protiv nas, konkretno Zoran Savić. Zvao je Nahbara, menadžment Evrolige. Da li će priznati ili neće, odmah ću da vam kažem da lažu. Za Topića je odmah tog petka zvao i tužio se kod Dijega iz Evrolige, pa je zvao Miliju Vojnovića, a onda se uključio i Dragan Bokan. Čemu ta kampanja protiv Crvene zvezde? Zato što imamo sistem i jer smo najbolji? U ovom trenutku ne dugujemo ništa, jedini smo klub koji je to uspeo da izreguliše. Da li ćemo to nastaviti, videćemo. Verovatno je i Partizan u toj situaciji, jer kada je bilo da se klubovi iz istog grada tužakaju kod Evrolige? Nemoj onda niko da se čudi kada mu navijači skandiraju "Vrati konju glavu". Da, da", poručio je Čović.

Potom je iznosio cifre o dugovanjima Partizana"

"Ovo nije tabela koju smo mi izmislili, oni su 22. 02. 2022. godine dugovali 4.990.000 evra. Ovoj državi. To su porezi, penziono, povezivanje radnog staža. Kako to da nijednom Partizan nije kažnjen od strane Evrolige za "Vučiću, pederu". Je li to fer-plej?"

Sam je prešao na priču o Maršala Glikmanu.

"Šta radi izvršni direktor Maršal Glikman? Zvezda mu se zvanično obratila tražeći amnestiju. Da, tačno je da CAS nije prihvatio naš predlog da se privremeno suspenduje njihova odluka o zabrani registrovanja igrača. Nama je zabranjeno od 1. decembra. Ima li prostora da se to smanji? Mi smo sve izmirili i ništa ne dugujemo. Da li će drugi dugovati, naravno da hoće. Ovde je priča i kampanja da se napiše kako Zvezda loše funkcioniše i da se Zvezdina licenca dodeli nekome drugom. Da Zoran Savić zove Valensiju i Baskoniju, javljaju nam iz drugih klubova. Kakvo je to ponašanje? Predlaže Valensiji da nam uzimaju bodove? Nama niko nije odgovorio na žalbu za liniju protiv Barselone. Što se tiče prošlih problema, kada smo imali problema sa MCC Evrolige, jer smo imali problem sa izmirenjem obaveza prema Dejanu Radonjiću. Preklopilo se. Glikman kaže da su menadžeri krivi za Kampaca, jer su ga doveli "tamo". Nismo mi "tamo". Niti je on "onaj". Mi smo Crvena zvezda, koja ima svoju reputaciju i istoriju i dolazimo sa prostora gde su napravljeni ozbiljni rezultati".

Izneo je i koliko je Zvezda dobila od države u proseku.

"Sa 31. 12. 2022. Zvezda je imala prosek po sezoni 2.500.000 evra od države. To je 11 i po sezona. Imamo za to vreme 20 trofeja. Bilo bi dobro da ovaj procenat učešća se poklopi sa procentom učešća domaćih igrača. Nemamo devet stranaca i na nekim utakmicama nisu ni igrali. Bazirali smo se na tome da imamo što više domaćih igrača i videćemo kad budu "prozori". Gde je naš Savez, gde su ti selektori?", rekao je Čović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 107 sledeca idi na stranu