Vesti - Euroleague -

Čović pozvao zvezdaše na mobilizaciju: Ruše nas

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović pričao u vezi sa aktuelnom situacijom u kojoj se klub našao zbog zabrane registracije igrača u Evroligi.

Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Zbog te zabrane Zvezda ne može do marta da računa na veliko pojačanje Fakunda Kampaca, a Čović je objasnio kako je do toga došlo.

"Nije samo Kampaco, ima tu još više igrača. Bio je u opticaju i Polonara. U svakom slučaju, videćemo. Nemamo mi razloga da očajavamo, mi smo i bez Kampaca napravili ove rezultate. Ja sam znao da će doći do ovoga , imajući u vidu da mi godinama unazad imamo sudare sa "trofejnima" koji bi po svaku cenu i na neki način da se dokopaju prvih mesta. To se sve pretvorilo u jednu ružnu i odvratnu priču", rekao je Čović gostujući na TV Pink.

"Stalno se pokušava da se Zvezda sruši, da smo mi državni projekat. A onda predsednik države izađe i kaže da je država pokrila 4/5 njihovog budžeta. I sad, sezona 202/21, mi osvajamo triplu krunu i ulazimo u finansijske probleme. Priznaćete da je to nehigijenski pristup prema Zvezdi. Nemamo automobile, osiguranja, da pravimo dilove sa državom... Znam ja da oni imaju svoje histerike preko SOS kanala, čudno mi je kako ih uopšte puštaju da pričaju. Pogledajte šta se sve piše i dešava ovih dana i ko sve koristi ovu situaciju. Ruše nas i zato pozivam sve zvezdaše na mobilizaciju"
.

Nastavio je Čović da pojašnjava situaciju.

"Vi svaka četiri meseca potpisujete deklaraciju Evrolige i dajete izjavu da li dugujete ili ne. Rekli smo da ne dugujemo iz prostog razloga što su napravljeni određeni dogovori. E sad, napravljeni su dogovori da do kraja jula prošle godine izmirimo obaveze. Pretežno prema igračima i nešto prema treneru Dejanu Radonjiću. Nismo uspeli da izmirimo do kraja jula, jer taj dogovor nije ispoštovan. Mi smo poslali deklaraciju, potpisali, nažalost nismo izmirili do kraja jula. Pojavio se Volters, kad će biti pare - izmirili smo! Holins, kad će biti pare - izmirili smo. Onda se odjednom , kao i 2017. pojavio Dejan Radonjić. Interesantno je da ELPA kreće da šuška okolo, špijunira, da pita igrače koliko vam duguju, ovako ili onako. Ja sam im vrlo zahvalan na saopštenju oko Kampaca, oni treba da zaštite igrače"
.

"Onda se pojavljuje nešto što nije uobičajeno u Evroligi, a to je BAT. To je FIBA, pojavljuje se Radanov. sa 100.000 evra koliko se duguje. A znate li koliko slučajeva ima, da se duguje, između ostalog i Partizanov. Sve počinje da se ubrzava, promena trenera u Zvezdi olako shvaćena. Oni kažu "mi ćemo to da išamaramo." Mi ulazimo iz prve u petu, dođe Duško Ivanović, pokrenemo strukturu, napravi čovek 10-0, tad počinje da se shvata ozbiljno. Maksimalno ozbiljno počinju da shvataju kad smo ih išamarali u ABA, a onda kreće ekstremna ozbiljnost kada smo ih 8. decembra pobedili u prvoj istorijskoj utakmici Zvezde i Partizana u Evroligi. Tad kreće igranka i napad. Pojavljuje se Kampaco. Onda stepen ugroženosti i kod pojedinih španskih klubova. Kako mi to možemo da dovedemo? I umesto da se dozvoli Kampaco, onda se pravi ovakav slučaj. Mi jesmo u prekršaju, ali smo se obavezali da ćemo vratiti. Svi naši dugovi prema igračima i trenerima su pokriveni sporazumima. Tu piše da ćemo sve izmiriti do kraja prošle godine. I sve obaveze izmirujemo sa 30. decembrom 2022. godine".

Na pitanje šta je problem, Čović je rekao:

"Po nama ništa nije više problem. Neuobičajena kazna za Zvezdu, sa sprečavanjem mogućnosti registracije novih igrača. Doživljaj njihov je ovakav verovatno: 'Oni su doveli Ivanovića, Vidlosa je došao ranije... Eto, prevarili smo se što smo pustili da dovedu Ivanovića'. Kao da neko ne želi da Zvezda bude u Top 8. U prethodnim sezonama u ABA svašta je rađeno od naših rivala, ali se nije uspelo. Ove godine su dobili 500.000 od države da plate EL. Sad kreće priča dalje. Kako preskočiti Zvezdu koja je neprekidna u EL i doći do licence da se Zvezda grune u stranu. Zato se prezentuje priča o Areni i ambijentu".

Zvezda se zbog problema sa zabranom obratila direktno prvom čoveku Evrolige Dejanu Bodirogi.

"Ja sam malopre rekao. Nemojte da napadate Bodirogu, on je korektan i profesionalan čovek, profesionalno je odradio posao u dogovoru sa Zvezdom. Njegove mogućnosti su određene. Što se tiče Bodiroge, mi smo imali nekoliko konstruktivnih razgovora. Veoma korektan i profesionalan odnos od strane njega, bez obzira na to što smo imali određenih problema ranije. Bodiroga je rekao da treba registrovati Kampaca, Glikman je rekao da nije primereno da se menadžmet lige meša u nezavisna tela. Biće interesantni susreti kad se budemo gledali u lice. Da li će sledeći korak Zvezde biti Lozana, videćemo. Na kraju krajeva, 28. februar nije daleko. Ima šta da se igra. ABA liga i Kup".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 107 sledeca idi na stranu