Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.12.2022.

19:01

Partizan na krilima Egzuma do treće pobede zaredom – Bajern pao u Beogradu

Košarkaši Partizana su u meču 16. kola Evrolige, slavili protiv ekipe Bajerna iz Minhena rezultatom 83:77.

Izvor: SN

Autor: SN

Partizan na krilima Egzuma do treće pobede zaredom – Bajern pao u Beogradu
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Košarkaši Partizana pobedom su završili 2022. godinu pošto su savladali nemačkog predstavnika i stigli do sedme pobede u Evroligi.

Povratnici Partizana u Beograd, Andrea Trinkijeri, Vladimir Lučić i Ognjen Jaramaz, pa i Kori Volden otišli su kući pognutih glava.

U bitnim momentima se pokazao u napadu i u odbrani Australijanac Dante Egzum i pomogao crno-belima da posle Efesa i Fenerbahčea pobede i Bajern.

On je postigao 19 poena uz 3 asistencije, ali se posebno izdvaja njegova serija u finišu meča kada je Bajern krenuo da topi prednost Partizana, a Egzum svojeručno odbio taj nalet.

Sjajan je bio i Matijas Lesor sa 16 poena i 11 skokova, 15 poena i 9 skokova je imao Ledej, a 14 Jam Madar uz po 3 skoka i asistencije.

Što se tiče igrača Bajerna, 16 poena i 14 skokova za Otela Hantera, 14 je imao Ognjen Jaramaz, isti broj peona uz 11 skokova je zabeležio Augustin Rubit, 11 je imao Bonga, a Kasijus Vinston 10.

Partizan je odlično počeo susret i odmah napravio seriju 9:0 što je nateralo Andreu Trinkijerija da pozove minut odmora.

Nakon 11:2 za crno-bele kreće serija Bajerna preko Kasijusa Vinstona i stižu do 11:9 pa je Željko Obradović morao da reaguje tajm-autom.

Uspeli su crno-beli da iskontrolišu reket i da sa 19:14 završe prvu četvrtinu, a u drugoj smo videli odlične minute Alekse Avramovića i Alena Smailagića.

Dozvolio je Partizan Bajernu čak 9 ofanzivnih skokova u ovim trenucima, ali nisu gosti to previše koristili, što je nekako bila olakšavajuća okolnost.

Zaigrali su u pikenrolu Madar i Lesor, Papapetru i Ledej su se spuštali na niski post i Bajern na to nije imao odgovor. Ipak, Volden, Vinston i Jaramaz su kažnjavali šutem za tri poena, dok su Gilspi i Rubit na neki način mogli do koševa iz reketa.

Ipak, završnica druge četvrtine pripala je Partizanu koji se odlepio na dvocifreno vođstvo po prvi put, a nakon zakucavanja Uroša Trifunovića Arena je "eksplodirala" i na poluvremenu je na semaforu stajalo 41:29 u korist Partizana.

Tokom čitave treće četvrtine je Partizan imao kontrolu nad ovim susretom, kako rezultatski tako i igrački, a onda su igrači Bajerna krenuli da se vraćaju kada je na nekih 3 minuta pre kraja trojku pogodio Kasijus Vinston.

Uspeo je Bajern tada da se spusti na jednocifreni zaostatak po prvi put posle dužeg vremena, a treba istaći da je Partizan imao sjajne minute sad Madarom i Lesorom koji su iz pikenrola radili sjajan posao.

U poslednji kvartal se ušlo sa čak trojicom igrača crno-belih koji su imali po tri lične greške što je bio alarm, a uvodni deo četvrte četvrtine obeležio je Dante Egzum koji je pobegao Bongi i atraktivno i snažno zakucao za 63:51.

Nastavili su se dobri minuti Bajerna, a onda na scenu stupa Dante Egzum sa onom njegovom čuvenom serijom i Partizan uspeva da dođe do sedmog trijumfa, a Bajern je upisao jedanaesti poraz.
Meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

177 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve