Nova vest
Košarka

Petak, 16.12.2022.

19:30

Partizan srušio šampiona Evrope!

Košarkaši Partizana pobedili su Anadolu Efes rezultatom 82:79 u 14. kolu Evrolige.

Izvor: SN

Autor: SN

Partizan srušio šampiona Evrope!
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Kraj crne serije! Posle pet uzastopnih poraza košarkaši Partizana pobedili su aktuelnog šampiona Evrolige, Anadolu Efes.

Fantastičan meč odigrao je Džejms Naneli koji je ključnu trojku za 78:74 postigao na 15 sekundi pre kraja meča, a onda je bitna slobodna bacanja na 11 sekundi pre kraja i ukradena lopta u poslednjim sekundama za "overu" trijumfa.

Utakmica je počela minutom ćutanja u čast p‎okojnog Siniše Mihajlovića, a crno-beli su se na startu nekako bolje snašli
i poveli sa 9:2 poenima Egzuma i Smailagića.

Aktuelni šampion Evrope je uspeo da se vrati trojkom Buboe koji je uz Žižića bio najzaslužniji za preokret Efesa i veliko vođstvo na kraju prvog poluvremena.

Pred kraj prve četvrtine se Vasilije Micić i povredio, ali je sve bilo u redu sa njim i uredno je nastavio utakmicu, da bi druga četvrtina počela rezultatom 14:10 u korist Partizana.

Puna dva minuta smo čekali prve poene i njih donosi Ante Žižić, da bi novim poenima Buboe i prvi put poveli sa 17:16. Buboa i Žižić su se razigrali, Partizanov napad je stao, a u odbrani su pravili neke sumnjive faulove (pre svega Naneli) dok su sitnim greškama dozvoljavali jeftine poene.

Košem Vasilija Micića sa polu distance na poluvremenu je Efes vodio 37:28.

Nije se na startu treće četvrtine ovakav uspeh Partizana nagoveštavao, greška za greškom i dvocifrena prednost Efesa sredinom deonice stiže nakon što je Vil Klajburn pogodio trojku za 34:44.

Kada god bi Partizan pronašao put do koša, tada bi se pojavio Rodrig Buboa i sve to vratio, često i sa kamatom. Pogodio je neke šuteve i Micić, ali je 11 poena Matijasa Lesora u ovom delu meča bilo presudno za to da crno-beli priđu na 48:52, a onda i 53:54 pred ulazak u poslednju četvrtinu.

Situacija se značajno promenila, energija sa tribina je dolazila do igrača, a onda posle samo 19 sekundi četvrtog perioda prima se trojka od Buboe i Obradović zove tajm-aut.

Posle toga je Partizan podigao nivo odbrane, ali nakon tri fantastična poseda usledila je trojka Micića koja je malo ubila moral igračima Partizana, ali Lesor preko Mbaja poentira i vraća te poene da bi usledila trojka Nanelija za vođstvo Partizana, prva u drugom poluvremenu za 68:67.

U narednih nekoliko minuta smo gledali veliku dramu, ali na krilima Nanelija i Pantera Partizan uspeva da pobedi sa 82:79.

Sa po 18 poena su se istakli Egzum, Naneli i Panter, dok je 13 ubacio Matijas Lesor.

U poraženom timu, 30 poena Buboe, 20 Žićića i 14 Micića.

Meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Standings provided by Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

280 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve