Nova vest
Košarka

Četvrtak, 08.12.2022.

23:30

Glupost Tavaresa koštala Real pobede VIDEO

Košarkaši Monaka savladali su Real u Madridu nakon produžetaka rezultatom 94:95 u meču 12. kola Evrolige.

Izvor:

Autor:

Glupost Tavaresa koštala Real pobede VIDEO
Foto: Profimedia

Domaćin je vodio dobar deo prvog poluvremena, imao čak i dvocifrenu prednost, ali im je malo to značilo u nastavku gde se ušlo u neizvesnu završnicu.

I pored toga, Real je imao pobedu pred sobom. Na šest sekundi do kraja Monako je imao napad sa zaostatkom od četiri poena.

Lopta je stigla do Majka Džejmsa koji šutira za tri i pogađa. Na žalost Reala, u pokušaju da izblokira protivnika, Valter Tavares je napravio faul i poklonio mu dodatno slobodno bacanje koje ovaj koristi i odvodi meč u produžetak gde je njegova ekipa slavila.

Meč je obeležila i povreda Džordana Lojda koji je dobio udarac laktom u predelu lica od Geršona Jabuselea, zbog čega je morao da bude iznet sa terena.

Kod Monaka se istakao upravo Džejms sa 28 poena i po tri skoka i asistencije. Lojd je do izlaska sakupio 19 poena i po četiri skoka i asistencije, dok je Alfa Dialo pored 12 poena imao osam skokova.

Za Real je najefikasniji bio Džanan Musa sa 24 poena, dok je Tavares pomenutim nesmotrenim potezom bacio u senku sjajnu partiju u kojoj je pored 17 poena imao čak 18 skokova.

Evroliga, 12. kolo:
Alba – Fenerbahče 75:104
Panatinaikos – Armani 90:77pp
Makabi – Valensija 84:68
Partizan – Crvena zvezda 73:76
Real Madrid – Monako 94:95pp

Petak:
19.00 Žalgiris – Efes
20.00 Olimpijakos – Virtus
20.30 Barselona – Asvel
20.30 Baskonija – Bajern

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve