Nova vest
Košarka

Petak, 02.12.2022.

17:00

Zvezda ne staje – pao je i Virtus

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Virtus Bolonju rezultatom 83:74 u 11. kolu Evrolige.

Izvor: SN

Autor: SN

Zvezda ne staje – pao je i Virtus
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Crvena zvezda je došla do četvrte uzastopne pobede u Evroligi, a šeste u svim takmičenjima nakon trijumfa nad Virtusom u Pioniru.

Ovo je sjajna uvertira pred "večiti" derbi koji se igra već 8. decembra u "Štark Areni" i biće to prvi derbi u istoriji Evrolige.

Što se ovog susreta tiče, Zvezda je dobro počela poenima Bentila, a onda su se raspucali gosti iz Bolonje i poenima Džordana Mikija stigli do vođstva 11:4.

Uspeli su crveno-beli da se vrate, Petrušev i Holand su pogodili neke btine šuteve, a onda sledi serija gostiju i prva dvocifrena prednost 23:13, da bi Zvezda uspela da uhvati priključak i poenima Petruševa uz zvuk sirene dođe do 23:17.

Druga četvrtina je počela loše po Zvezdu i ponovo je Virtus imao dvocifreno vođstvo, a onda se "zapalio" Luka Vildosa koji trojkama vraća Zvezdu u život, a onda i preokret i vođstvo nakon floutera Dobrića, pa na poluvremenu vodi 42:41.

U trećem kvartalu smo ponovo videli rolerkoster, Zvezda stiče veliku prednost, a onda neshvatljivim greškama dopušta lake poene i od 56:48, za tren oka je bilo 58:55.

Nisu izabranici Duška Ivanovića dozvolili da ih ovo poremeti, sledi novi blickrig i nova serija Zvezde i četvrtina se završava dvocifrenim vođstvom 67:55.

Četvrta četvrtina počela je loše jer je odmah napravio četvrtu ličnu grešku Nemanja Nedović i 2+1 za Kordinijea, da bi Dobrić to vratio i podigao publiku na noge.

Ponovo je Virtus uspeo da pripreti zahvaljujući nekim greškama Zvezde, ali se ponovo javio Dobrić, prvo flouterom, pa trojkom, a onda se i bacio u reklame za loptu i podigao Zvezdu.

Stigli su crveno-beli do 76:60 i jasno je bilo da se sprema novi poraz Virtusa u Beogradu, odnosno četvrta vezana pobeda Zvezde u Evroligi, što je ubrzo i postalo zvanično, rezultatom 83:74.

Najefikasniji je bio Ognjen Dobrić sa 20 poena, 16 je imao Vildosa, a po 12 Mitrović i Bentil.

U redovima Virtusa, 15 poena je imao Mam Žaite, po 11 Miki i Menion, a 10 Kajl Vims.

Пласман обезедио Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

156 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve