Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.12.2022.

18:51

"To pitajte Piksija"

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je da "crveno-beli" poštuju Virtus, ali da njegov tim mora da pruži maksimum protiv ekipe iz Bolonje.

Izvor:

Autor:

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Crvena zvezda će sutra od 18 sati u hali "Aleksandar Nikolić" dočekati Virtus u 11. kolu Evrolige.

"Moramo da budemo svesni na prvom mestu da moramo da nastavimo da igramo kao što smo igrali do sada. Dakle, da poštujemo protivnika i da damo naš maksimum. Da igramo kako mi hoćemo, a ne kako protivnik želi. Virtus je ekipa koja želi da kontroliše ritam, koja igra taktički, mogu da igraju brzo, pa da uspore ritam. Traže slabosti u odbrani protivnika i moramo da se prilagodimo tome", rekao je Ivanović, preneo je zvanični sajt kluba.

Ivanović je govorio i pred novinarima koje je zanimalo zajedničko praćenje fudbala sa tribina hale "Aleksandar Nikolić" nakon meča u Evroligi. U klubu su pripremili video bim, koji će odmah po završetku košarkaške utakmice biti postavljen kako bi zainteresovani pratili duel Srbije i Švajcarske sa Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru. Predstavnike medija je zanimalo da li će biti ostvarena dupla pobeda.

"To pitajte Piksija", glasio je odgovor Ivanovića.

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić je istakao da ekipa meč sa Virtusom dočekuje u dobrom raspoloženju.

"Imamo nekoliko vezanih pobeda, imali smo vremena i za odmor i za dobre treninge. Fokusiranu smo da odigramo što bolje i pokušamo da zabeležimo još jednu pobedu. Osvežili smo se, ekipa ima dosta samopouzdanja, posebno nakon utakmica u kojima nismo igrali tako dobro, ali smo našli način da dobijemo te mečeve. Dobro se radi, trener nam je ulio samopouzdanje, biće padova tokom utakmice, ali našao je način da nas ohrabri i da verujemo u svoj kvalitet. Nadam se da ćemo igrati i dalje tako", istakao je Dobrić.

"Crveno-beli" su u Evroligi zabeležili tri uzastopne pobede. Crvena zvezda i Virtus imaju po četiri pobede i šest poraza u dosadašnjem delu sezone u Evroligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve