Nova vest
Košarka

Sreda, 30.11.2022.

19:25

Obradović: Lesor i Smailagić? Ne znam

Trener Partizana Željko Obradović rekao je da ne zna koliko će Matijas Lesor i Alen Smailagić moći da pomognu u predstojećoj utakmici Evrolige protiv Valensije.

Izvor:

Autor:

Obradović: Lesor i Smailagić? Ne znam
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

"Ne znam da li će moći da treniraju ili sutra igraju i koliko će moći da pomognu. Ali, to nije razlog da ko god bude zdrav, ko god bude na terenu ne izađe i ne pruži maksimum", rekao je Obradović novinarima u Beogradu.

Košarkaši Partizana dočekuju sutra ekipu Valensije, u utakmici 11. kola Evrolige.

Crno-beli ovaj meč dočekuju posle tri vezana poraza, dva u Evroligi od Barselone i Real Madrida, i jednog u ABA ligi od Crvene zvezde.

"Pametni ljudi uvek izvlače pouke. U poslednjih sedam dana imali smo tri veoma teške utakmice protiv timova koji su favoriti za fajnal-for i protiv Crvene zvezde koja je naš glavni konkurent, uz poštovanje svih ostalih, u ABA ligi", rekao je Obradović.

"Bilo je dosta dobrih trenutaka, ali i veoma loših. To je ono o čemu smo pričali, probali da reagujemo sinoć na treningu, probaćemo i večeras...", dodao je on.

Najveći problem je, kako je rekao Obradović, to što posle utakmice u Madridu ni na jednom treningu nije imao Lesora.

"Posledice toga što nije trenirao su se videle. Pohvalno je to što je želeo da pomogne timu, kao što je pohvalno i to da je Smailagić na svoju sopstvenu odgovornost želeo da igra iako mu je preporučeno da pauzira šest sedmica", rekao je Obradović.

"Nažalost, ni jedan ni drugi nisu sinoć trenirali, ne znam da li će biti u stanju da večeras treniraju i sve to utiče na plan i pripremu utakmice...", dodao je trener Partizana.

Partizan je trenutno na 11. mestu na tabeli Evrolige sa četiri pobede i šest poraza, a isti skor ima i Valensija koja je poziciju ispod.

"Igramo na domaćem terenu, ja sam pričao igračima da izbiju iz glave da li igramo u Beogradu ili van Beograda, ali činjenica je da ovde imamo vetar u leđa od naših navijača i nadam se da će to tako biti sutra uveče", rekao je Obradović.

Utakmica Partizan - Valensija na programu je sutra od 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve