Nova vest
Košarka

Utorak, 29.11.2022.

14:00

Gde će Kampaco?

Argentinski plejmejker Fakundo Kampaco slobodan je u izboru nove sredine, nakon što su ga Dalas Meveriksi otpustili.

Izvor: B92

Autor:B92

Gde će Kampaco?
EPA-EFE/David Aguilar

Kampaco je želeo NBA ugovor i dobio ga je od Dalasa, ali posle nekoliko nedelja došlo je do raskida saradnje zato što su iz Teksasa odlučili da potpišu nekadašnjeg Ol-star košarkaša – Kembu Vokera.

Argentinski mađioničar sada je slobodan i ponovo se postavlja pitanje da li će put Evrope gde je pre određenog vremena dominirao u dresu madridskog Reala.

Poznato je da Kampaco ne želi po svaku cenu na Stari kontinent, želja mu je da se izbori za stalan NBA ugovor, ali teško da će i dobiti takve uslove.

Zato je specijalizovani košarkaški portal "Basketnews" napravio tekst o potencijalnim destinacijama Kampaca, ako se odluči za Evroligu.

Donatas Urbonas piše da bi za Kampaca najviše smisla imali klubovi poput Olimpije Milana, Fenerbahčea, Virtusa iz Bolonje i Real Madrida.

Kampaco je za Evropu "game changer", svaku ekipu učiniće boljom i sada je pitanje samo ko želi da ga plati, pošto je jasno da su njegova potraživanja velika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve