Nova vest
Košarka

Petak, 18.11.2022.

19:30

Spektakl u Areni: Partizan posle drame srušio Makabi

Košarkaši Partizana pobedili su Makabi Tel Aviv rezultatom 96:88 u osmom kolu Evrolige.

Izvor: SN

Autor: SN

Spektakl u Areni: Partizan posle drame srušio Makabi
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

U poslednjem meču osmog kola Evrolige su košarkaši Partizana posle dosta uzbudljivosti srušili Makabi Tel Aviv.

Ovo je bila četvrta pobeda Partizana u sezoni koji sada ima isti skor kao i Makabi, 4-4, a u međusobnim susretima Partizan je bolji od Makabija 7-6.

Partizan je loše počeo ovaj susret, dva promašaja i izgubljena lopta u prva dva minuta za vođstvo Makabija od 6:0 i već u tim momentima je Željko Obradović pozvao prvi tajm-aut.

Uspeo je Partizan da odgovori šutem, jer je Ledej iz tajm-auta odmah pogodio i Partizan prišao na 7:9, ali je odmah dopustio šut za tri poena i primio koš koji je mogao da izbegne.

Raspucali su se i jedni i drugi, a igralo se u ritmu koji više odgovara igračima Makabija, oni su svoje šutev sa distance uredno pogađali i Partizanu svesno ostavljali polu distancu, ali nisu računali na to da će crno-beli šanse i koristiti.

Makabi se u nekoliko navrata odvajao, a možemo reći ključnu ulogu da ne pobegnu je odigrao Alen Smailagić sa 10 brzih poena i nekoliko ofanzivnih skokova dok je Lesor bio na klupi, što je bilo upravo to što je Partizanu i trebalo na startu sezone.

Nesportska lična greška Danila Anđušića je malo izbacila Partizan iz ritma, a na to su se nadovezali sjajni Vejd Boldvin, Darun Hilijard i Bonzi Kolson, pa i Aleks Pojtres sa slabe strane, ali je odličnu rolu odradio Dante Egzum.

Prvo poluvreme se zavšrilo rezultatom 50:49 u korist Makabija, videlo se da odbrane nisu bile na visokom nivou, ali je dramatična i uzbudljiva utakmica sve držala na ivici nerava.

Igralo se koš za koš na početku trećeg kvartala, a Dante Egzum je sa dve brze izgubljene lopte "častio" Makabi koji je sredinom deonice uspeo i da se odlepi na 66:59 što je i bila njihova najveća prednost.

Potom sledi nekoliko dobrih poseda Partizana preko upravo Egzuma, a "Grobari" su "zapalili" Arenu nakon trojke Džejmsa Nanelija za 66:66 nakon serije crno-belih.

U finišu deoncie je Partizan preko Matijasa Lesora sa linije za slobodna bacanja dolazi do 69:68 i prvog vođstva na utakmici!

Ponovo je usledila "eksplozija" u Areni, pošto je Partizan četvrtu četvrtinu počeo sa dve pogođene trojke u režiji Jama Madara i Kevina Pantera, ali je Kolson odgovorio posle tajm-auta Makabija i naterao Obradovića da pozove minut odmora.

Probao je Makabi ponovo sa zonskom odbranom koja je u drugoj četvrtini radila fantastičan posao, ali je Dante Egzum uspešno pronalazio rupe u tom defanzivnom sistemu, da bi možda i ključni bio momenat kada je Braunu ukrao loptu iz ruke i "namestio" Ledeju atraktivno zakucavanje za 79:72.

Ovu veliku prednost je stekla petorka bez centra, a zadržala je petorka bez pravog pleja. Na kraju su crno-beli posle velike drame u fantastičnom meču u prepunoj
beogradskoj Areni pobedili Makabi sa 96:88 i došli do skora 4-4.

Sa po 21 poenom su najefikasniji bili Zek Ledej (7sskokova i 2 asistencije) i Dante Egzum (4 skoka, 5 asistencija), 16 poena, 8 skokova i 4 asistencije je učinak Matijasa Lesora, 13 poena, 5 skokova i 3 asistencije je imao Kevin Panter, 9 poena i 2 skoka Alen Smailagić, 8 Jam Madar, 6 Džejms Naneli, 2 Danilo Anđušić, a bez poena je bio Janis Papapetru, kao i Uroš Trifunović.

U redovima Makabija, 23 poena, 4 skoka i 7 asistencija je imao Vejd Boldvin, 17 Bonzi Kolson, 16 Aleks Pojtres, a 14 Darun Hilijard.

Utakmicu možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

510 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve