Nova vest
Košarka

Petak, 04.11.2022.

20:00

Dupli poraz Zvezde u Kneževini – posle fudbalera, "pali" i košarkaši

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Monaku protiv istoimene ekipe rezultatom 85:77 u meču šestog kola Evrolige.

Izvor:

Autor:

Dupli poraz Zvezde u Kneževini – posle fudbalera,
Foto: Profimedia

Tako su u samo dva dana i fudbalska i košarkaška selekcija crveno-belih doživeli poraze u Kneževini odakle se vraćaju praznih ruku.

Malo je šta imalo da razdvoji dve ekipe u uvodnim minutima mečaa. Zvezda se mučila sa linije za slobodna bacanja gde penal nije uspela da realizuje u tri uzastopne 2+1 situacije i to tri različita igrača.

Dva tima su se često smenjivala u vođstvu veći deo prvog poluvremena sve do dva minuta pred pauzu. Tada se činilo da će tim sa Malog Kalemegdana da se odvoji rezultatski, ali se paradoksalno desilo obrnuto.

Džordan Lojd je ušao u kontra ritam, promašio dva slobodna bacanja, zatim šut za tri, a potom i napravio faul nad Benom Bentilom koji je pokušao da položi loptu u koš. Bek Monaka je tom prilikom udario rukom po tabli i po pravili bi trebalo da se pišu poeni.

Umesto toga, arbitri su dodelili dva slobodna bacanja krilnom centru koje ovaj promašuje i tako prebacuje momentum na stranu rivala, gde i ostaje do kraja meča. Na poluvreme se otišlo sa sedam poena prednosti za domaćina, rezultat koji je Zvezdi itekako ostavio prostora.

Probudio se Bentil na startu treće deonice i vezao sedam poena bez odgovora protivnika. Doneo je izjednačenje ekspresno svom timu, ali u svakoj takvoj situaciji bi naposletku stigao odgovor sa druge strane koji bi raspršio snove. Ovoga puta je to bio Lojd sa trojkom, a potom i nekoliko vezanih poena iz kontri nakon izgubljenih lopti Zvezde.

Za tren oka je Monako imao dvocifrenu prednost, ali nije se Zvezda predavala i u finišu tog dela igre stigla je do priključka. Vezali su Jovanovićevi igrači sedam poena sa sve trojkom Stefana Markovića u poslednjim sekundama (njegova druga takva na meču), ali je MVP Evrolige za oktobar Majk Džejms objasnio zašto je dobio to priznanje i uz zvuk sirene uveo svoj tim u poslednjih 10 minuta sa sedam, umesto četiri poena prednosti.

Poslednja četvrtina je bila lišena bilo kakve neizvesnosti. Monako je lako stigao do nove dvocifrene prednosti, pa i najveće od 14 poena, što je omogućilo mirnu završnicu.

Partiju sezone kod Zvezde je pružio Filip Petrušev koji je ostvario dabl-dabl učinak sa 16 poena i 12 skokova, dok su dvocifreni bili i Bil Bentil sa 14, odnosno Nemanja Nedović sa 13 poena. Podbacio je Luka Vildosa sa samo pet poena (0/3 za dva, 1/3 za tri), četiri asistencije i tri izgubljene lopte.

Igrač meča bio je bivši košarkaš Zvezde Džordan Lojd sa 20 poena, tri asistencije i dva skoka, a poen više od njega je imao Majk Džejms. Dvocifren je bio i Donatas Motiejunas sa 13 poena i šest skokova.

Zvezda je upisala i peti poraz ove sezone u Evroligi uz samo jednu pobedu, a identičan učinak imaju u šest utakmica sa Monakom koji su pobedili samo u prvom susretu dve ekipe pre pet godina.

U narednom kolu kroz šest dana ih očekuje duel sa Fenerbahčeom na kom neće moći da računaju na nekoliko igrača koji će biti sa reprezentacijom Srbije.

Za Monako je ovo peta pobeda sa kojom se izjednačuju sa Fenerbahčeom na vrhu pred put u Valensiju u narednom kolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

289 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve