Nova vest
Košarka

Utorak, 18.10.2022.

19:30

Muk u Areni – Partizan opet izgubio dobijeno!

Košarkaši Partizana upisali su i treći poraz u ovosezonskoj Evroligi, ovog puta u Beogradu od Olimpije Milano rezultatom 80:75 (17:27, 24:22, 21:12, 18:14).

Izvor: SS

Autor: SS

Muk u Areni – Partizan opet izgubio dobijeno!
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ

U prvom meču na domaćem parketu u Evroligi posle skoro devet godina, izabranici Željka Obradovića su imali 71:62 na skoro šest minuta pre kraja, a onda su u preostalom periodu ubacili samo četiri poena i ponovo izgubili već viđen dobijen meč.

Partizan je sada na skoru 0-3, a već u četvrtak će u Areni dočekati još jednog italijanskog predstavnika Virtus iz Bolonje.

Olimpija trenutno ima 2-1 i kroz dva dana će gostovati Bajernu u Minhenu.

Partizan je sa tribina imao veliku energiju zbog činjenice da se evroligaška košarka vratila u crno-beli hram, a to je iskoristio da rano stekne prednost.

Poenima Matijasa Lesora, pa i njegovom monstruoznom blokadom nad Kajlom Hajnsom, a onda i Zeka Ledeja i Jama Madara, domaći tim je poveo sa 13:2, a zatim i 18:8.

Uzvratio je italijanski tim na kratko, ali je potom Kevin Panter pogodio nestvarnu trojku na isteku prve četvrtine za +10 (27:17).

Panter je nastavio i u nastavku da "izmišlja" poene za Partizan, koji je igrao veoma dobru odbranu, ali je Olimpija uspevala da se vrati.

Stigla je do 35:34, kada je taj nalet odbio Danilo Anđušić sa dve vezane trojke, potom asistencijom za Lesora i onda ubačena tri penala zbog prethodnog faula na šutu izvan 6,75m!

Dakle, doneo je ukupno 11 poena i odveo Partizan na nešto komotnijih +8 na poluvremenu (49:41).

Potom je treću deonicu obeležio očajan početak srpskog tima i preokret Milaneza koji je predvodio izvanredni Šejvon Šilds.

Doveo je goste do 55:52, kada se probudio Zek Ledej. Ubacio je svih 12 poena Partizana u trećem kvartalu i održao Partizan u životu. Da njega nije bilo tada...

Nastavio je Ledej da dominira i u poslednjih 10 minuta, pa je tako trojke šutirao 5/5 i raspaljivao dvoranu svojim potezima, pa i bacanjima u peti red tribina.

Ušlo se u dramatičan finiš u kom se Ledeju priključio i Matijas Lesor, a onda i Dante Egzum trojkom za 71:62 i erupciju u Areni.

Ali, tada je ponovo Partizan stao. Tačnije, i tada je Olimpija imala odgovor, i to serijom 7:0 kojom je ponovo u poslednjih pet minuta unela dramu u završnicu meča.

A Partizan je do kraja imao još samo dva poena Egzuma i to je bilo sve. Potpuno je stao napad crno-belih, što je prekaljena ekipa Etorea Mesine iskoristila i dobila utakmicu.

Željko Obradović nije pronalazio nikakvo rešenje u napadu i to mu se još jednom osvetilo, baš kao u Vitoriji, ali i u nekoliko utakmica prošle sezone.

Dva poena u poslednjih pet i po minuta premalo je za evroligaški nivo košarke, da bi se "zatvorio" dobijen meč.

Na kraju je junak Olimpije bio Šilds sa 25 poena i veoma pametnom igrom u završnici, a ispratio ga je Brendan Dejvis sa 15 poena i Kevin Pengos sa 12, od kojih je trojka u završnici bila veoma važna.

Bili Beron je dodao 10 poena sa tri trojke, od koje jedna uz faul.

U poraženom sastavu Zek Ledej je mogao da bude junak sa 23 poena, Lesor je dodao 12 uz 10 skokova, a Jam Madar je imao 10 poena.

Podbacili su Kevin Panter sa sedam, Džejms Naneli sa dva, Janis Papapetru sa pet poena...

Sva dešavanja iz dvorane pratićemo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

530 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve