Nova vest
Košarka

Petak, 14.10.2022.

19:30

Partizan izgubio dobijen meč – Hauard "poništio" Lesora i Pantera!

Košarkaši Partizana poraženi su u Vitoriji od Baskonije rezultatom 103:96 u utakmici u kojoj su imali dobijen meč na sedam sekundi pre kraja.

Izvor: SS

Autor: SS

Partizan izgubio dobijen meč – Hauard
EPA-EFE/L. Rico

Tada je najbolji izvođač penala Džejms Naneli na vođstvu od 89:86 promašio slobodno bacanje, a Markus Hauard je pretrčao ceo teren i pogodio trojku preko dva igrača za produžetak, sa zvukom sirene.

To je potpuno nokautiralo igrače Partizana, koji su već videli prvu pobedu u Evroligi posle osam godina, ali su sve prosuli.

U dodatnih pet minuta je Baskonija odigrala sjajno, a ponovo je povukao Hauard koji je meč završio sa čak 35 poena i osam ubačenih trojki.

Kostelo je dodao 19 poena, Giedraitis 13, a Sedekerskis i Tompson po 11 poena u pobedničkom taboru.

Kod Partizana, Panter je imao 26 poena, Ledej 23 uz devet skokova, dok je Lesor imao 19 poena i čak 12 uhvaćenih lopti.

Dvocifren je bio još samo Naneli sa 13 poena, ali je on i tragičar crno-belih sa pomenutim promašenim penalom, ali i promašenom trojkom u završnici produžetka kada je mogao da donese izjednačenje i novih pet minuta.

Utakmica je počela sjajno za Partizan, sa nekoliko vezanih ofanzivnih skokova u prva tri minuta, dva puta po 2+1 (Lesor i Naneli) i serijom 8:2.

Potom je i odbrana bila sjajna, pa je posle prvih 10 minuta rezultat bio 23:14 u korist srpskog predstavnika.

Međutim, to se promenilo u drugoj deonici u kojoj je Baskonija ubacila čak sedam trojki, a ukupno 10 u prvom poluvremenu, i rezultat se preokrenuo.

Domaćin je sipao iz svih pozicija, a najviše Markus Hauard (4/6 trojke), te je na poluvremenu rezultat iznosio 46:42.

U trećem kvartalu smo gledali egal meč, a Partizan nikako nije uspevao da uhvati priključak sve do same završnice tog perioda kada je Zek Ledej ubacio trojku iz levog ćoška, a onda i Kevin Panter tri penala posle faula na šutu izvan linije 6,75m.

Crno-beli su uspeli da izjednače, a onda i ponovo povedu, te su u odlučujućih 10 minuta igre ušli sa vođstvom od pola koša – 68:67.

Partizan je u četvrtoj deonici konstantno imao blagu prednost, a odgovornost je uglavnom preuzimao Kevin Panter, i to sa uspehom, ali je ogroman doprinos imao i Matijas Lesor svojom dominacijom pod obručima.

Međutim, kada se lomio rezultat možda ključan je bio pogodak Džejmsa Nanelija na tri minuta pre kraja kada je na isteku očajnog napada pogodio uz faul Kostela i odveo Partizan na +5.

Baskonija se nije predavala, uzvratio je svojom šestom trojkom na meču Markus Hauard, ali u neizvesnoj završnici pečat su stavili Matijas Lesor i Kevin Panter.

Prvi ofanzivnim skokom, a drugi dvojkom za +4 na 23 sekunde pre kraja. Ali, ne i za pobedu. U penal završnici Partizan je poklekao, i to njegov najbolji izvođač slobodnih bacanja.

Džejms Naneli je na 88:86 imao dve penala i ubacio je jedan. Ostalo je još sedam sekundi i Baskonija je došla do skoka, a potom najbolji šuter meča Markus Hauard je uspeo da opali za tri poena preko četiri ruke i pogodi trojku sa zvukom sirene.

Već je bila viđena pobeda Partizana, ali... Otišli smo u dodatnih pet minuta.

Tu je Jam Madar ubacio ludu trojku, a potom i Panter pogodio za 94:89, ali je onda Hauard pokrenuo seriju domaćih 7:0 i preokrenuo sve u korist Španaca.

Na kraju je Partizan ostao bez goriva, a tačku za konačnih +7 stavio je Vanja Marinković zakucavanjem u kontri.

Sva dešavanja iz Vitorije pratićemo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

773 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve