Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 03.10.2022.

15:55

Obradović: Ponosan sam; Njima verujemo

Trener Partizana Željko Obradović rekao je da je ponosan što se crno-beli vraćaju u Evroligu.

Izvor: B92

Autor:B92

Obradović: Ponosan sam; Njima verujemo
Foto: B92.net/PT

On je stakao da prednost njegove ekipe u odnosu na ostale u tom takmičenju moraju da budu energija i želja.

"Ponosan sam na činjenicu što se vraćamo u Evroligu posle toliko godina. Osećamo zahvalnosti ljudima iz Evrolige koji su prepoznali da je Partizan klub koji ima sve što je potrebno da bude među najboljima u Evropi. Naša je želja da nastavimo da budemo i dalje deo Evrolige", rekao je Obradović novinarima u Beogradu.

Košarkaški klub Partizan predstavio je danas u Beogradskoj areni tim za predstojeću sezonu u Evroligi koju će beogradski tim početi u petak, utakmicom protiv Albe u Berlinu.

"Činjenica da smo oborili sve rekorde u broju prodatih karata dovoljno govori koliko navijači veruju ovoj ekipi
", rekao je Obradović i zahvalio navijačima na tome.

"Ali, čunjenica je i da je tim najmlađi kao što je bio i prošle godine, mora da izađe na parket i da to što su navijači pokazali da veruju pretvori u energiju koja inače uvek bila odlika mladih igrača, kao i volja, želja, borbenost, entuzijazam...", dodao je on.

Obradović je naveo da je Partizan "treći otpozadi" po broju igrača koji su igrali u Evroligi i da su, pored njegove ekipe, najneiskusnije još Valensija i Baskonija i istakao da je to "dovoljan podatak".

"Ako si mlad i neiskusan, moraš da ideš na parket i ostaviš sve. Možemo da pričamo danima da li nam fali iskustvo, a kad imaš ispred sebe Fener, Milano, Real, Efes, Panatinaikos, Olimpijakos... naša prednost moraju da budu energija i želja", istakao je trener Partizana.

Obradović je naveo da je godinu dana rada sa ekipom veliki period i da vidi napredak i kod mladih i kod starijih igrača.

"Ali, to u nekim stvarima nije dovoljno, moramo da nastavimo da radimo i dalje. Da budemo što bolji. Automazitam je nešto vrlo važno, drago mi je da su to rekli, ali nije dovoljno, moramo da radimo više. Evroliga je izuzetno takmičenje, iziskuje koncentraciju na najavećem nivou", rekao je on.

Obradović je obrazložio i odliku da Kevin Panter predvodi tim kao kapiten ove sezone, čime je postao tek drugi stranac u istoriji kluba koji je poneo kapitensku traku.

"Ja donosim odluku, ali se konsultujem sa ljudima iz kluba. Uvek razgovaramo otvoreno, a svako je bio saglasan da bude kapiten, jer ima što je potrebno. Posvećen je košarci, uzor je mladima, zaslužuje da bude kapiten Partizana", rekao je Obradović.

"Drugi čovek koji zaslužuje da bude kapiten je Danilo Anđušić. Njima verujemo", dodao je Obradović.

Partizan je juče počeo novu sezonu pobedom protiv Cibone u prvom kolu ABA lige, a problem crno-belima predstavljaju povrede igrača.

"Nisu povređeni samo Alen (Smailagić) i Aleksa (Avramović), već u prvoj utakmici nije mogao da igra ni (Jam) Madar koji ima povredu leđa", rekao je Obradović.

"Moram da se vratim na pripremni period koji sigurno nije bio onakav kakav smo želeli. Igrači su bili po reprezentaciji, pa smo cele pripreme igrali sa jednim ili bez plejmejkera. Ali šta je, tu je... Tako je kako je. Videćemo kako izgleda u narednom periodu pa ćemo u skladu sa tim i donositi odluke", dodao je on.

Utakmica prvog kola Evrolige između Partizana i Albe igra se u petak od 20.00 u Berlinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve