Goran Grbović pred "večiti" derbi u Evroligi: Bezbednost je najbitnija

U četvrtak od 20:30 časova očekuje nas istorijski večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde u Evroligi.

Izvor: B92

Utorak, 06.12.2022.

10:52

Goran Grbović pred
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Euforija raste iz dana u dan i navijači željno iščekuju ovaj duel, dok se igrači spremaju da se pokažu u što boljem svetlu.

"Ne verujem da je baš cela Evropa uzbuđena za ovaj meč, skloni smo mi malo da prenaglašavamo, ali nema dileme da će Evroliga pomno pratiti. Samo da razjasnim, Evropa je jedno, a Evroliga je drugo. Mislim da će sve oči takmičenja biti uperene u duel u Beogradu", govori generalni director Štark arene i nekadašnji igrač Partizana Goran Grbović i dodaje da je najbitnije da se prođe bez incidenata.

"Takvo je vreme da moram da pošaljem poruku: Ljudi, pamet u glavu. Incidenti mogu da budu pogubni za sve, ponajviše za klubove. Evroliga će dobro da razmisli da li da ponovo pozove Partizan ili Zvezdu u takmičenje, o licencama da ne pričamo. Ako se desi neki incident ili haos na i van parketu i van njega, biće velikih problema i kazni. Kada se podvlači crta, samo je dobitak bitan za vlasnike takmičenja i ništa drugo. U Evroligi se nikada nije dogodilo da se slomi i jedna stolica, čak ni u Atini na duelu Panatinaikosa i Olimpijakosa."

Nastavlja priču dalje.

"Evo jednog primera iz ugla Arene. Navijači u četvrtak polome 500 stolica, utakmica se završi. Oni odu kućama i sve zaborave, klubovi se okrenu narednim izazovima, a dvorana mora da organizuje naredni događaj. Zamislite da imamo koncert u petak i da moram da najavim da je kapacitet smanjen za 500 mesta, jer tih stolica više nema. Onda čitavu štetu snosi Partizan, koji može da ima problema sa osiguravajućim društvima itd... Veliki problemi mogu da se stvore. Da ne bude da sam u potpunosti pesimističan, čeka nas praznik košarke u kome bi svi trebalo da uživaju, a da jedina prava borba, bude ona sportska - na parketu. Utakmica u četvrtak može da donese mnogo toga dobrog, ali potencijalno može da bude pogubna za mnoge."

Organizacija meča je u rukama crno-belih

Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Grbović je već nekoliko godina u menadžmentu Štark arene, međutim, košarka mu je uvek bila primarna.

Popularni "Grba" je za tim iz Humske nastupao osam godina, od 1980. do 1988. Godine. Bio je kapiten Partizana koji je sa klubom osvajao domaće I evropske trofeje.

"Postoje samo dva derbija kompletnih sportskih društava: Real – Barselona i Partizan – Crvena zvezda. Sve ostalo su uglavnom fudbalski derbiji, a za mene je najveći i najstariji Seltik Glazgov Rendžers. Tako da možemo da budemo ponosni na ovo što imamo u svetu sporta, a i da se ne lažemo, Partizan i Zvezda drže srpsku košarku, sve ide preko njih i u interesu svih je da se pokažu u što boljem svetlu."

Crvena zvezda u ovaj duel ulazi sa fantastičnom serijom. Ne znaju za poraz od dolaska novog trenera Duška Ivanovića, dok su crno-beli u blagom padu koji su prekinuli nakaon pobede and Budućnosti.

"Očekujem neizvesnu utakmicu, ali blagu prednost dajem Zvezdi zbog psihološkog momenta. Dva trenera su u centru pažnje i biće posebno zanimljivo videti kako će da pripreme meč. Na papiru, Partizan ima više igrača koji mogu da naprave razliku, ali zasad se to nije baš pokazalo na delu”.

Grbović se posebno osvrnuo na igru Partizana.

"Sve zavisi od spoljne linije. Kada krene šut, sve je lakše, ali sad su već svi shvatili kako igraju, a glavni problem je što nema pretnje iz reketa. Svi igraju široku odbranu protiv nas, što znatno otežava stvari. Mislim da će Željko sve to da utegne kako sezona bude prolazila."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: