Zvezda zvala Kampaca?

Crvena zvezda navodno je kontaktirala argentinskog košarkaša Fakunda Kampaca.

Izvor: B92

Utorak, 06.12.2022.

08:38

Zvezda zvala Kampaca?
Foto: Profimedia

Crveno-beli traže zamenu za povređenog Nikolu Ivanovića, a kako prenosi "Sportski žurnal", prva želja im je iskusni plejmejker

Kampaco je prethodne dve godine proveo u NBA ligi igrajući za Denver Nagetse i Dalas Meverikse, sa kojima se nedavno razišao.

"Deluje kao san, nešto što ni u najluđoj mašti najeuforičniji Zvezdin navijač ne bi mogao da zamisli. Ali, zar nije tako delovao i dolazak Luke Vildose, pa i Duška Ivanovića", piše beogradski sportski dnevnik.

Za njega je zainteresovano nekoliko evroligaša, između ostalih Olimpija Milano, Fenerbahče i Virtus, ali je najzagriženiji njegov bivši klub Real Madrid.

Španski mediji prenose da mu je Real ponudio 1,6 miliona po sezoni, ali Argentinac okleva da prihvati ponudu iz Madrida zbog visokog poreza i otkupne klauzule za NBA ligu koju još nije platio.

Ako bi Kampaco potpisao za Real, morao bi kao regularan španski državljanin da plati porez od 45 odsto, što znači da bi morao da se odrekne 720.000 svoje plate.

Ukoliko bi potpisao za neki drugi evroligaški klub i u njemu dobio najmanje pet plata, onda bi u slučaju povratka u Španiju došao kao stranac i tada bi porez bio 22% odnosno 350.000 evra godišnje.

Osim toga, Kampaco još uvek duguje Realu 2,6 od 6 miliona evra otkupne klauzule koju je pristao da plati kada je otišao u NBA.

"Marka" je nedavno pisala da bi Kampaco odmah potpisao ugovor sa Realom, ukoliko bi se klub odrekao duga, ali to trenutno nije slučaj zbog opterećenog budžeta madridskog velikana.

Kampaco je ove sezone odigrao samo osam utakmica u NBA ligi i prosečno beležio 1,3 poena uz 1,1 asistencija za 6,5 minuta po meču.

Prethodne sezone je u dresu Denvera imao prosek 5,1 poena i 3,4 asistencije na 65 utakmica.

Kada je napustio Real, imao je prosek od 13,5 poena uz 6,7 asistencija i 2,5 skokova te 2 ukradene lopte u Evroligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: