Tri Srbina skupila 10 poena – Fener deklasirao Bajern; Baskonija silna pred Partizan VIDEO

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Bajern u Minhenu rezultatom 74:62 u prvom kolu Evrolige, dok je Baskonija ostvarila pomalo neočekivani trijumf pred Partizan.

Izvor: LN

Četvrtak, 06.10.2022.

22:22

Tri Srbina skupila 10 poena – Fener deklasirao Bajern; Baskonija silna pred Partizan VIDEO
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Na potencijalno teškom gostovanju, Fener je uspeo lako da izađe na kraj sa protivnikom uprkos tome što im je ovo bio prvi evroligaški meč sa novim trenerom i značajno promenjenim sastavom.

Dvocifrena razlika viđena je već u prvom poluvremenu, a u trećoj četvrtini nastavila je da raste.

Bajern nije imao odgovor za razne petorke Fenerbahčea i njihov dubok roster, a na kraju je uspeo samo da izbegne blamažu pošto je u jednom trenutku bilo i +20 za goste. Srpski igrači se nisu proslavili u ovom meču i postigli su ukupno 10 poena: Kod pobednika Marko Gudurić je ubacio šest uz pet asistencija, a kod gubitnika su Vladimir Lučić i Ognjen Jaramaz imali po dva uz po tri skoka.

Itudisovu ekipu predvodio je Toni Džekiri sa 15 poena i šest skokova. Nik Kalates je imao 12 poena, četiri skoka i pet asistencija, dok je 11 poena ubaico Najdžel Hejs-Dejvis.

Na drugoj strani istakao se Otelo Hanter sa 18 poena i osam uhvaćenih lopti. Nik Vajler-Beb je imao 12, a Andreas Obst deset poena.

U narednom kolu, 14. oktobra Fener dočekuje Makabi, dok Bajern dan ranije ide na megdan Virtusu. U poslednjem duelu odigranom u četvrtak Baskonija je na gostovanju iznenadila Valensiju i zabeležila trijumf od 81:71.

Delovalo je kao da Valensija ima kontrolu posle prve deonice koju je rešila u svoju korist sa 21:19, ali je na poluvreme otišla sa zaostatkom.

Uspeli su izabranici Aleksa Mumbrua da se konsoliduju, vratili su se u egal u završnici, ali je serija gostiju od 8:0 prelomila meč.

U pobedničkom sastavu istakao se Estonac Maik Kotsar sa 21 poenom, devet skokova i četiri asistencije.

Rokas Gedraitis je ubacio 19 poena uz sedam uhvaćenih lopti, dok je sjajan bio i Darijus Tompson sa osam poena, pet skokova i 11 uspešnih dodavanja.

Kod poraženih Jasiel Rivero je imao 14 poena, Klemen Prepelič je dodao 12, a Bojan Dubljević je imao čitavih 0.

Baskonija sada 14. oktobra dočekuje Partizan, dok Valensija istog dana kod kuće igra sa Asvelom. Evroliga, 1. kolo
četvrtak:
PAO – Real Madrid 68:71
Asvel – Olimpija Milano 62:69
Makabi – Žalgiris 84:83
Bajern – Fenerbahče 62:74
Valensija – Baskonija 71:81

petak:

19.30 Efes – Crvena zvezda
20.00 Alba – Partizan
20.30 Barselona – Olimppijakos
20.30 Virtus – Monako
Пласман обезедио Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: