Lorenzo razoružao Žalgiris, De Kolo nije mogao sâm

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva pobedili su Žalgiris na domaćem terenu rezultatom 84:83 u prvom kolu Evrolige, dok je pobedu protiv Asvela ostvario Armani.

Izvor: LN

Četvrtak, 06.10.2022.

22:07

Lorenzo razoružao Žalgiris, De Kolo nije mogao sâm
Foto: Profimedia/Soeren Stache/dpa

Makabi je u ovaj meč ušao kao apsolutni favorit, ali je na kraju viđena prava drama.

Domaćin je početkom četvrte četvrtine imao čak 11 poena prednosti, ali je litvanski tim uspeo da se u potpunosti vrati u meč i čak povede sa 83:82 na minut i po do kraja.

Prednost domaćinu vratio je Pojtres sa linije penala, a onda su usledili promašaji. Nije pogodio Dimša, nije ni Lorenzo Braun, pa je Žalgiris imao napad za pobedu.

Butkevičus je bacio loptu jednom rukom i postigao neverovatan koš za pobedu, ali je on nedugo zatim poništen jer je vreme isteklo pre šuta.

Fenomenalan je bio šampion Evrope sa Španijom Lorenzo Braun sa 13 poena i čak 11 asistencija, a pratili su ga Bonzi Kolson sa 16 i Aleks Pojtres sa 12 poena.

Kod gostiju Kinan Evans je ubacio 17 poena, Kevarijus Hejs je imao 16, a Tomas Dimša 13. Iznenađenje je uspeo da izbegne Armani, koji je na gostovanju savladao Asvel sa 69:62.

Domaći tim je uspeo da stekne dvocifrenu prednost u drugoj četvrtini, ali ona se brzo istopila.

Olimpija iz Milana je zategla odbranu i uvela meč u ritam koji im je odgovarao, te zaustavila Nanda de Koloa koji je imao 16 poena na poluvremenu.

Stvari u svoje ruke u samoj završnici preuzeli su Bili Beron i Kevin Pangos i time rešili pitanje pobednika.

Upravo je Beron bio najefikasniji sa 18 poena, uz četiri skoka i pet asistencija, a sjajno ga je pratio Nikolo Meli sa 16 poena i četiri uhvaćene lopte.

Na drugoj strani istakao se pomenuti de Kolo sa 18 poena, pet skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte. Dejvid Lajti je ubacio 12, dok su po 11 poena imali Jusufa Fol i Džona Metjuz. Evroliga, 1. kolo
četvrtak:
PAO – Real Madrid 68:71
Asvel – Olimpija Milano 62:69
Makabi – Žalgiris 84:83
20.30 Bajern – Fenerbahče
20.30 Valensija – Baskonija

petak:

19.30 Efes – Crvena zvezda
20.00 Alba – Partizan
20.30 Barselona – Olimppijakos
20.30 Virtus – Monako
Пласман обезедио Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: