Bodiroga najavio novi format EL: Dva mesta klubovima ABA? Videćemo

Dejan Bodiroga, novi predsednik Evrolige, pričao je o stanju u evropskoj košarci i potencijalno dva zagarantovana mesta za klubove iz ABA lige.

Izvor: PT

Utorak, 04.10.2022.

20:18

Bodiroga najavio novi format EL: Dva mesta klubovima ABA? Videćemo
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Bodiroga, koji je nedavno postavljen na mesto prvog čoveka elitnog evropskog takmičenja, najavio je novi format u budućnosti koji bi mogao da donese ovom regionu dva učesnika.

"Po sistemu koji ima, Evroliga garantuje jedno mesto predstavniku ABA lige. Ove godine, sticajem okolnosti zbog klubova iz Rusije, i Partizan je dobio mesto. Važno je napomenuti da je ovaj region dao mnogo evropskoj košarci. ABA liga je pre nekoliko godina imala tri predstavnika, pa je svedeno na dva, a sada je jedno. Ovaj prostor je dao mnogo Evroligi, i po rezultatima, igračima i trenerima. Potrebno je naći balans u budućnosti, da se ne gleda samo tržište...", rekao je legendarni srpski košarkaš u Dnevniku televizije Nova S.

Na pitanje da li time hoće da kaže da će ABA imati dva predstavnika, Bodiroga je ostao zagonetan:

"Vodićemo računa o ovom regionu koji je mnogo značajan. Trenutno ono što možemo da kažemo jedan predstavnik iz ABA lige. Ali, videćemo šta će doneti novi format takmičenja u budućnosti". Bodiroga ističe da je neophodno vratiti jedinstvo među klubovima.

"Đordi Bertomeo je bio 22 godine na čelu Evrolige. Mislim da je urađeno dosta dobrih stvari, sa druge strane, pogotovo u poslednje vreme, potrebno je povratiti jedinstvo klubova. Mislim da je to neophodno za dalji razvoj Evrolige", kazao je Bodibond.

"I kao igrač sam doprineo Evroligi, ne samo nje, već i evropske košarke. Ali, mislim da su neke druge stvari uticale da klubovi mene izaberu. Verujem u timski rad, zajedno sa mnom je došao i novi CEO, i verujem da ćemo zajedno sa klubovima raditi da dignemo Evroligu na veći nivo", istakao je.

Bodiroga je istakao i plan i najavio "otvaranje novih tržišta".

"Mnogo toga će zavisiti od budućeg formata takmičenja. Isto tako postoji ogroman potencijal, da je sada momentum ulaganja u sport, u košarku, pojavilo se dosta investitora da ulažu u Evroligu. Podrazumeva i neko otvaranje novih tržišta, novih interesantnih koji bi mogli da unaprede takmičenje. Ali, potrebno je pronaći balans. Verujem da ćemo do kraja sezone napraviti program, plan, projekat, koji podrazumevao u kom smeru treba da ide Evroliga."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: