Nova vest
Košarka

Sreda, 10.05.2023.

08:27

Partizanov konačni juriš na Madrid

Košarkaši Partizana danas igraju najvažniju utakmicu u poslednjoj deceniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Partizanov konačni juriš na Madrid
Foto: Starsport

Real Madrid – Partizan, peti čin, 21.00.

Košarkaši Partizana danas moraju biti najbolja verzija sebe, mada, kada bolje porazmislimo, svaki put oni to jesu. Tu su gde jesu, jer teže savršenstvu svaki put.

Borba je neprestana kod crno-belih, tu je kvalitet, tu je energija, strast je ogromna, sreća nekad ode iz hale pa pobeda ne dođe kao nagrada takvog odnosa prema igri, ali Obradovićeva grupa igrača je tim kakav se dugo nije sastavio. Sanjaju se veliki snovi.

Veruju oni sami da mogu, tek koliko samo u njih navijači veruju...

Posle nadljudskih napora u četiri meča sa Realom koji će se prepričavati, srpski predstavnik u Evroligi ima treću "meč loptu" da stavi tačku na seriju i trasira sebi put ka sanjanom završnom turniru u Kaunasu.

"Peta utakmica, nema šeste, neko će na fajnal-for... Svašta se izdešavalo u ovoj seriji i odlučiće ta peta utakmica. Naravno da idemo sa željom da damo sve od sebe i naravno da smo i kroz ove dve utakmice koje su bile baš neubičajene u Beogradu izvukli pouke. Razgovarali na treninzima kako bismo popravili šta nije valjalo", rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Partizan već ima čemu da se raduje pred meč - vraća se Kevin Panter. Nema Alekse, ali vojska napadača, trio perjanica Egzum, Naneli, Lesor je tu. Kakvi oni budu danas takav će biti i Partizan. Nema tu mnogo mudrovanja.

Realu nedostaju mnogi. I to je dobra vest po crno-bele. Ohrabruje.

Suspendovani nasilnik Jabusele je van protokola i večeras, nema još jednog teškaša Poirijea (povreda), nema ni opasnog Deka (povreda). Neće Madriđanima otud biti jednostavno bez trija koji puni reket i silovito udara.

"Desile su se neke stvari koje privlače pažnju, ali sada više nema prošlosti ili budućnosti, već samo sadašnji trenutak. Utakmica koja može da prevagne na jednu ili drugu stranu. Niko ne zna šta će na kraju da se desi. Već smo ispisali istoriju toliko puta, kao što naša himna to i kaže, sada su sve misli na jednoj utakmici. Treba da budemo oprezni, da shvatimo šta su naše vrline i mane. Pokušali smo da na terenu istaknemo vrline i to ćemo da probamo da uradimo i sada, jer nas na kraju čeka velika nagrada", rekao je trener Reala Ćus Mateo.

Pokazali su karakter u Beogradu, mora im se to priznati, izdržali uragan "Arene" zahvaljujući džinu Tavaresu no poslednji korak može im biti više opterećujući nego relaksirajući, jer treba prelomiti Partizan.

Činjenica da su oba puta gubili kod kuće od istog rivala može im stegnuti ruke. Novi meč na istom mestu može im prizvati horor sećanja na prva dva, kada su ih crno-beli "odučili" od košarke.

Sve to može imati uticaja i za večerašnju bitku. Detalji će odlučivati. Sitnice. Jedan šut, jedna lopta, jedan aut, jedan skok...

Komande crno-belog broda su kod najboljeg koji postoji i zato brige ne sme da bude. Obradović je kao kralj Mida, sve što takne pretvori u zlato.

I zato, Partizane ne prezaj. Večeras najjače napadaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve