Nova vest
Košarka

Subota, 01.04.2023.

10:00

Revolucija Željka Obradovića: O Partizanu priča cela Evropa

Partizan je pobedio Real Madrid i taj rezultat je bio apsolutni hit u košarkaškom svetu u četvrtak uveče.

Izvor: SN

Autor: SN

Revolucija Željka Obradovića: O Partizanu priča cela Evropa
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Partizana nadigrali su Real Madrid rezultatom 104:90 u 32. kolu Evrolige.

Osim te velike pobede, košarkaši Partizana su oborili još jednom rekord po broju gledalaca na jednoj utakmici, pa su sada rekorderi sezone sa 20.068 navijača.

Kako je objavio Mindaugas Bertis, litvanski košarkšaki novinar, ekipa Partizana je sada usamljena na listi Top 10 najposećenijih utakmica Evrolige u istoriji tog takmičenja.

Na Top 10 listi više nema Panatinaikosa, Crvene zvezde, Olimpijakosa... Samo je Partizan tu.

Kada već pričamo o rekordima i večeri za pamćenje treba istaći da je ova pobeda Partizana nad Realom treća u poslednje 23 godine.

Ipak, crno-beli nisu igrali protiv Madriđana od 2014. godine, a prvi meč pre toga bio je 2011. godine, tako da se baš i ne sreću toliko često.

Partizan je tom pobedom anulirao minus od 8 poena koji je imao u prestonici Španije, kada je takođe oboren jedan rekord – po broju poena u jednoj četvrtini, Partizan je ubacio 40, a Real 32.

Francuska košarkašica i reprezentativka te zemlje bila je oduševljena utakmicom Partizana protiv Real Madrida, pa je Valerijan Vukosavljević (udata za srpskog košarkaša Filipa Vukosavljevića) na društvenim mrežama to i podelila:

"Igranje za Partizan u ovakvoj atmosferi je ostvarenje sna", napisala je Vukosavljević.

U Štark Areni u Beogradu je bilo dosta poznatih ličnosti poput "Caneta" iz Partibrejkersa, Bogdana Diklića, Dragana Bjelogrlića, pa i bivši košarkšakih asova poput Felipea Rejesa, Naća Korbana, Saše Pavlovića, Miška Marića, Novice Veličkovića, Aleksandra Rašića...

Evroligin komentator nije krio oduševljenje što je dobio zadatak da prenosi utakmicu Partizana i na društvenim mrežama poručio:

"Ukoliko ne odem u raj, samo me pošaljite na košarkašku utakmicu u Srbiju", rekao je Tim Long.

Partizan je pored odlične atmosfere kojom je počastio celu Evropu uspeo da počasti i svoje navijače rekordom sezone po broju poena na jednom meču Evrolige: 104.

Prethodni rekord bio je 100.

Potez Alena Smailagića kojim je izbacio ne samo svog čuvara Edija Tavaresa već i kompletnu odbranu Reala, ali i ostale aktere utakmice nije prošao nezapaženo ni "preko".

Možete videti reakciju grčkog novinara koji je ovaj potez nazvao "najlepšim u sezoni".

Španski "As" se bavio ovom utakmicom sa posebnim osvrtom na trenera Partizana i objavio tekst pod nazivom "Revolucija Željka Obradovića".

Tekst počinje informacijom da je Real Madrid gostovao u Beogradu pred više od 20.000 navijača Partizana koja na klupi ima sjajnog Željka Obradovića čija ekipa ima 72% pobeda od decembra do aprila ove godine.

Partizan su oslovili kao "senzaciju" i ekipu koja je od 4-9 skora došla do 18-14, da su imali preko 70% pobeda u elitnom takmičenju gde se ubrajaju pobede nad vodećim timovima Evrolige: Olimpijakosom i Real Madridom.

Naveli su da se karte za meč rasprodaju čim se puste, da je prodat veliki broj sezonskih ulaznica i citirali Đozepa Mariju Iskereda, asistenta Željka Obradovića, koji kaže da se ulaz u halu traži "mesecima unapred".

Kompletan tekst možete videti OVDE.

Mogla se naći i detaljna analiza meča u španskim medijima, gde je takođe spomenut veliki broj slobodnih bacanja koje su izveli košarkaši Real Madrida u Beogradu.

Turski novinari se osvrću na Željka Obradovića i velike uspehe koje je imao u svim klubovima u kojima je radio i povlače paralelu sa svime što radi u Beogradu u timu Partizana.

Džejms Naneli je nekako bio "najhladniji" otkako je stigao u Partizan, ali nakon svega što se u poslednje vreme događalo ni on nije ostao nem.

Videli smo i ples nakon onog zakucavanja u kontri posle ukradene lopte, a na tviteru se obratio navijačima:

"Volim ovo iskustvo u Beogradu i sve kroz uspone i padove jedne duge sezone. Volim moje saigrače, stručni štab, sve sjajne ljude, a mi nismo završili! Šta reći, navijači su fenomenalni, rečima ih ne mogu opisati", rekao je Naneli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

207 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d