Nova vest
Košarka

Nedelja, 11.09.2022.

17:41

Salin o saigraču poreklom sa KiM: Na srpskom kaže "ajde", drugi put vam pevam VIDEO

Finski košarkaš Sasu Salin govorio je za srpske medije posle pobede Finske protiv Hrvatske.

Izvor: B92

Autor:B92

Salin o saigraču poreklom sa KiM: Na srpskom kaže
Foto: FIBA

Salin je u grupnoj fazi rekao da zna dosta srpskih pesama, s obzirom da je pet godina igrao u ljubljanskoj Olimpiji. Pitali smo ga da li planira da sluša posle velikog podviga.

"Možda pustim u svlačionici na zvučniku", rekao je Sasu uz osmeh i nastavio:

"Veoma sam srećan, uživaću malo, ali težak je turnir i igramo već utorak. Mislim da je mnogo ljudi sumnjalo u nas, šta ćemo uraditi. Na poslednja dva turnira igrali smo u osmini finala i gubili smo. Danas je bilo naše vreme za pobedu", dodao je Sasu.

O Lauriju Markanenu rekao je da je sjajan talenat i da tu vatru koju ima u očima nema samo na utakmici, već i na treningu.

"Igra srcem i zato jeste u NBA. Nema mnogo momaka poput njega", istakao je.

Salin je od 2015. godine u Španiji, igrao je za Gran Kanariju i Unikahu, a od 2019. je u ekipi Iberostar Tenerife.

"Talentovani su, težak tim za pobediti, malo su mlađi, nedostaju im braća Gasol, sada su tu braća Enrnagomes. Igrao sam sa nekoliko njih i biće teško, ali ne znate nikada… jedna utakmica, možda i njih iznenadimo", kazao je Sasu.

Edžon Mađuni, momak poreklom sa Kosova i Metohije, odigrao je odličnu utakmicu protiv Hrvatske.

"Ima karakter, poreklo mu je sa Balkana, možete to da vidite na terenu, ali i u svlačionici. Voli ovakve trenutke, ima velika m**da nekada",
kaže Salin i dodaje:

"Ne kaže na finskom “hajde”, već kaže na srpskom “‘ajde, ‘ajde”… To je jedna stvar, dobar je momak i dosta pomaže ekipi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve