Vesti - Eurobasket 2022 -

Mulaomerović posle debakla: Verovatno sam poslednji put sedeo na klupi Hrvatske VIDEO

Reprezentacija Hrvatske se porazom od Finske 94:86 oprostila od učešća na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Selektor poražene selekcije, Damir Mulaomerović, rekao je kako bi na njegovo mesto trebalo da dođe neko drugi.

"Teška utakmica, Markanen je ušao sa par lakih poena, a posle ga nije bilo moguće zaustaviti. Pokušao sam sve na njemu, sa tri, četiri igrača, ali bezuspešno. Bio je sjajan danas," rekao je Damir, a zatim se osvrnuo na suđenje.

"Vidim da se svi žale na suđenje. Ja više stvarno ne razumem ni šta je faul, ni šta nije faul. Neću reći da je to odlučilo, čestitke Fincima. Mi smo imali naše šanse kad se lomilo, ali nismo bili dovoljno koncentrisani, primili smo dve lagane trojke a onda je teško vratiti se u meč protiv šuterske ekipe kao što je Finska."

Smatra da je načinjeno nekoliko propusta nad njegovim igračima.

"Razumem da se neki superstarovi moraju zaštiti, ali Bogdanović je superstar, pa se na njemu nisu sudili neki faulovi. Neću da umanjim pobedu Finske koja je bila bolja od nas. Njihova energija i koncetracija su ih doveli do pobede uz naravno ekstraklasu Markanena."

Nagovestio je zatim odlazak sa klupe Hrvatske.

"Ostaje žal, ja sam verovatno poslednji put sedeo na klupi reprezentacije, s obzirom na to da kao selektor moram da podnesem odgovornost. Žao mi je, trudili smo se. Nemam šta da zamerim igračima, imali smo dosta problema, povreda Zubca...Svaka mu čast, pokušao je da igra koliko je mogao. Razgovaraću sa ljudima iz saveza, trebalo bi da dođe neko sa novom energijom ko će pokušati da napravi nešto bolje. Ne kažem da i mi nismo napravili dosta dobrih stvari, ali evidentno da je i podrška izostala. Očekivao sam više ljudi večeras da nas podrže, hvala ovima što su bili, to je to, idemo dalje."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.