Nova vest
Košarka

Nedelja, 04.09.2022.

16:45

Senzacija: Musa bolji od Dončića – velika pobeda Bosne i Hercegovine

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobedili su Sloveniju rezultatom 97:93 u trećem kolu Evrobasketa.

Izvor: SN

Autor: SN

Senzacija: Musa bolji od Dončića – velika pobeda Bosne i Hercegovine
Foto: FIBA

Još jedna sjajna utakmica viđena je u Kelnu na ovogodišnjem Evrobasketu, a sada je Bosna i Hercegovina posle velike drame nadigrala Sloveniju.

Najefikasniji je bio Džon Roberson sa 23, dok je Džanan Musa imao 22, Nurkić 12 a na drugoj strani Čančar se ističe sa 22 poena, Dragić je imao 20, a Dončić 16.

Meč je Bosna dosta bolje otvorila i momentalno napravila seriju 8:0 na krilima Muse i Nurkića, ali je Slovenija preko Dončića i Dragića odgovorila i došla do 10:10.

Gledali smo rezultatsku klackalicu do kraja prvog kvartala, koji je ipak završen sa prednošću Slovenaca koji poenima Luke Dončića uz zvuk sirene dolaze do 32:26.

Drugu četvrtinu otvara mini revolveraški obračun, prvo smo videli dve trojke Džona Robersona i to jednu za drugom, a na to mu odgovara Zoran Dragić svojom torjkom za 35:32.

Odlepili su se Slovenci na 8 razlike, ali onda na scenu stupaju Halilović, Nurkić i Musa za seriju Bosne i Hercegovine, 9:0, pa je nastao novi preokret i vođstvo njihovog tima od 41:40.

Slovenija nije bila spremna da prepusti vođstvo i nekaok uspela da povede sa 52:44, ali su Musa i Roberson bili zaslužni za to što je na poluvremenu na semaforu stajalo 52:49.

Treća četvrtina počinje serijom Bosne 9:2, tri trojke u režiji Muse i Robersona i momentalno selektor Sekulić reaguje tajm-autom, 54:58 je vodila Bosna u tom momentu, da bi Slovenci brzo izjednačili.

Usledila je i tehnička Adisu Bećiragiću (Aziz Bekir) selektoru Bosne i Hercegovine zbog protesta nakon sudijskih odluka i drama se nastavila, pa je Slovenija pobegla na 66:62.

Vlatko Čančar je odigrao partiju karijere i već u ovom momentu imao 22 poena, dok se Luka Dončić evidentno mučio sa šutem. Treća četvrtina se završila trojkom Adina Vrabca, a četvrta počela trojkom Amara Gegića, pa su dvojica bivših košarkaša Partizana bila kobna po Slovence.

Negde u ovim momentima su momci u plavim dresovima pokazali da mogu da kontrolišu stanje na parketu, da mogu da zaustave Dončića, ali ne i Gorana Dragića koji je znao i da ukrade loptu Musi i položi uz faul.

Ipak pored Muse i Nurkića, konstantno je bio tu rasoloženi Džon Roberson koji je pogotovo u tim dramatičnim momentima bio precizan i ukupno ubacio 7 trojki.

S druge strane, Dončić je za tri poena šutirao 0/8...

U penal završnici je kvalitetnija bila selekcija Bosne i Hercegovine i došla do druge pobede na šampionatu, dok su Slovenci posle dva trijumfa upisali prvi poraz.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

240 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve