Predsednik FIBA: Sešćemo sa Bodirogom, ali pitaju se i klubovi Evrolige

Turgaj Demirel, prvi čovek FIBA Evrope, rekao je da je čestitao Dejanu Bodirogi na promociji novog predsednika Evrolige.

Izvor: B92

Nedelja, 18.09.2022.

16:25

Predsednik FIBA: Sešćemo sa Bodirogom, ali pitaju se i klubovi Evrolige
Foto: Profimedia

FIBA i Evroliga su godinama u konfliktu, te nisu u stanju da pronađu zajednički jezik oko kalendara i takmičenja, i videćemo da li će Bodiroga uspeti nešto da promeni.

Demirel ističe da je Bodiroga važan promoter evropske košarke.

"Da, Dejan Bodiroga je predsednik Evrolige i ja sam mu već čestitrao jer je on bio sa nama četiri godine kao potpredsednik KSS, deo borda FIBA Evropa i deo takmčarske komisije FIBA. Naravno on je bitan promoter evropske košarke, igrao je u mnogo klubova i vrlo duboko poznaje detalje problema evropske košarke. Naravno da ćemo uskoro se sastati i čuti", rekao je Demirel.

Naravno, predsednik FIBA se ubrzo ogradio rekavši kako se ipak klubovi najviše pitaju, njih jedanaest koji su vlasnici Evrolige.

"Znate da Evroliga ima 11 klubova koji su vlasnici takmičenja i prvo mora sa njima da priča, tako da posle tih razgovora moramo da vidimo sa njim kako bi rešili trenutne probleme. Veoma smo optimistični kada je u pitanju budućnost", rekao je Demirel.

Pročitajte još:

* Legendarni Nemac za B92.net: Kako je bilo sa Bodirogom? Lako, samo mu daj loptu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: