Hrvati nakon eliminacije: "Ne kažem da su nas krali, samo kažem da su loši"

Hrvatski košarkaš Krunoslav Simon sumirao je utiske nakon što je njegovu selekciju eliminisala Finska u osmini finala Evropskog prvenstva.

Izvor:

Nedelja, 11.09.2022.

16:59

Hrvati nakon eliminacije:
Foto: FIBA

Kako kaže, pobeda skandinavske reprezentacije (94:86) je bila zaslužena.

"Interesantna utakmica, ali je tako ispalo da smo na kraju izgubili. Finci su stvarno odigrali dobro, imali su jednog ekstra igrača koji je odigrao vanserijski. To je sport. Znali smo pre utakmice da nam ne leže i da će biti opasna utakmica. U 40 minuta su pokazali da su bolji i čestitam im", rekao je Simon.

Neverovatnu partiju je pružio Lauri Markanen koji je meč završio sa čak 43 poena i devet skokova. Okupljene novinare je zanimalo koliko ga je teško čuvati.

"Očigledno da jeste, kada je postigao 43 poena. Od početka se razigrao, ubacio je neke šuteve i onda ga je teško zaustaviti. Saigračima nemam šta da zamerim, to je sport", kaže iskusni košarkaš.

Međutim, Simon ne planira da zbog ovog poraza padne u depresiju.

"Uvek ima razočaranja kada se ispadne. Ja sam uvek pokušavao da nikada ne upadam u euforije, tako i u depresije. Sigurno da je sport dosta emotivan, da se isprazniš, sutra je drugi dan. Treba uvek dići glavu i ići dalje", ističe Simon.

Otkrio je i glavne probleme hrvatske košarke.

"Nemamo sistem, ne izbacujemo igrače sistematično. Imamo dobru generaciju, nažalost neki igrači se preklapaju. Ima tu puno stvari, nije vreme za takvo pitanje. Treba prespavati i hladne glave razmišljati. Treba i ja sam svoju analizu da napravim da bih odgovorio na to", poručuje Simon.

Neizbežna tema na ovom šampionatu su sudije.

"Ne želim da ispadne da se vadim na sudije, ali su nas stvarno izbacili. Još jednom im čestitam. Sudije su od početka turnira ispod svakog nivoa. Šteta je da su se okupili najbolji igrači, a sude sudije koje su za županijske lige. Ne kažem da su nas krali, samo kažem da su loši", naglasio je Simon koji je dodao da se situacija u vezi sa tim pitanjem skoro neće promeniti.

"Neće sigurno. Činjenica je da u Evropi najbolje sudije sude u ULEB-u, to se vidi u Evroligi i Evrokupu. Dok se ne reši sukob FIBA i ULEB ne verujem da će se išta menjati."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: