Sramna izjava Jusufa Nurkića

Centar Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić dao je sramnu izjavu nakon poraza od Litvanije.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.09.2022.

10:15

Sramna izjava Jusufa Nurkića
Foto: FIBA.com

BiH je eliminisana sa Evropskog prvenstva, a osim suđenja, Nurkić je kritikovao i stanje u svojoj zemlji.

Međutim, usput je direktno uvredio sve Srbe koji žive u Bosni i Hercegovini.

"Znate kako funkcioniš kod nas. Imamo tri Bosanca, imamo tri Hercegovca i trojicu ne znam kako da ih nazovem", rekao je Nurkić.

Potom je poslao porudu zemljacima pred oktobarske izbore.

"Idemo dalje, radićemo svoje, nadam se da ćete i vi u oktorbu napraviti svoje glasovima, da imamo zemlju koju voli BiH, da se narod oseća Bosancima i Hercegovima bez obzira na veru jer to nikad nije bilo bitno. I nadam se da ćemo napraviti promene."

Košarkaši BiH nisu uspeli da se domognu osmine finala u konkurenciji Slovenije, Francuske, Nemačke i Litvanije, iako su nadigrala evropskog šampiona.

"Kod nas je uvek dobro ili zlo, nema između. Ponosan sam na momke, trenere, stručni štab. Kakve su turbulencije, ovo je impozantno, ponosan sam na njih. Čestitam svima koji su učestvovali, dali smo dali maksimum i Bosna i Hercegovina može biti ponosna", rekao je Nurkić.

Upitan kakva je budućnost reprezentacije bio je poprilično jasan u svom odgovoru.

"To počinje od Saveza, šta imamo, da li imamo ljude koji vode to, da li dobijamo trenera deset dana ranije. Mnogo toga je pre sporta, sport je najlakši. Ko god izađe daje maksimum i više od maksimuma. Momci šta su napravili u ovih mesec dana".
Foto: FIBA.com
Nurkić se čak ponudio da on preuzme kontrolu nad BiH košarkom.

"Dajte meni predsednika Saveza, i direktora i Upravni odbor i BiH više nikada neće imati problema ni sa pripremama, ni sa hotelima ni sa hranom. Ako možete to ja sam sam spreman da preuzem sve funkcije, ako je do mene..."

Šta Nurkić može da promeni?

"Pokušao sam, više sam izgubio nego što sam dobio... Nećemo da počinjemo, super je sve završeno..."

Na komentar da je BiH pokazala kvalitet Nurkić je u odgovoru oktrio bolnu realnost bh. košarke.

"Šta to vredi ako četiri igrača spavaju u jednom krevetu, ako jednom ne rešimo neke stvari gde ima prioritete. Ljudi, moramo shvatitii da je reprezentacija iznad svega, u bilo kojoj stvari, moramo znati da se sportistima naprave najbolji uslovi".


"Nećemo napredovati, možemo napraviti ova čuda, jer su ova čuda, jer odete sa 12 momaka koji su apsolutno dali svoj maksimum. Ponosan sam na sve jer su dvi dali svoj poslednji atom snage da bi dali sve od sebe. Stvarno ne mogu nikome ništa zameriti"
, zaključio je Nurkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: