"Orlovi" se namučili, pa razbili Holandiju

Košarkaši Srbije pobedom nad Holandijom počeli su Evrobasket 2022. godine.

Izvor: SN

Petak, 02.09.2022.

19:35

Photo: FIBA

Reprezentacija Srbije je rezultatom 100:76 pobedila selekciju Holandije u prvom meču grupe C Evropskog prvenstva.

Srbija nije imala problema sa žilavim Holanđanina i relativno lako (a ujedno i ne tako lako) došla do ubedljive pobede na startu šampionata.

Najefikasniji je bio Jokić sa 19 poena, 6 skokova i 4 asistencije, dok je 18 ubacio Marinković uz pet trojki, a 15 Micić uz 12 asistencija.

Na drugoj strani, 28 poena je "spakovao" Vorti de Jong pogodivši šest trojki iz osam pokušaja, a de Vriz je postigao 11.
Vasilije Micić je odigrao nestvarnu prvu četvrtinu u kojoj je razigrao gotovo sve saigrače i zabeležio čak sedam asistencija, dok je Jokić preuzeo ulogu skorera i imao 9 poena za to vreme.

Treba spomenuti i bitan momenat kada je selektor Holandije Mauricio Buskalja pozvao prvi tajm-aut, a to je bilo nakon dve vezane trojke Vanje Marinkovića, obe na asistenciju Micića.

Već sredinom deonice smo videli da Srbija dolazi do dvocifrene prednosti, ali nije smelo da bude opuštanja jer su u serijama znali da pogode de Jong, Klof i ostali u redovima "Lala".

Druga četvrtina je bila malkice drugačija od prve, ali ne preterano jer je Srbija za poluvreme "spakovala" 51 poen i dozvolila Holandiji 38.

Morao je Pešić da reaguje u dva navrata, pošto su trojke i odlična igra u tranziciji i trčanje u leđa stvorili lake poene, ali je kvalitet aktuelnog vice-šampiona Evrope presudio da se na odmor ode sa plus 13.
Photo: FIBA
Čudna je bila ta treća četvrtina. Holanđani su punih 7 minuta bili bez lične greške, igrali dobru odbranu i pogađali otvorene šuteve koji su se pojavljivali u fazi napada.

U jednom momentu je Nikola Jokić potpuno pobesneo na sudije i dobio tehničku grešku nakon žustre reakcije zbog nedosuđenog faula u reketu.

Micić je brzo vezao tri asistencije i neke ukradene lopte i povukao Srbiju u najtežim momentima deonice kada se činilo da će Holanđani uspeti da zaprete, a ponovo je Marinković bio taj koji se pojavio sa bitnom trojkom.

Prišli su tada Holanđani na 56:51, ali su izabranici Svetislava Pešića uspeli da odbiju taj nalet, ne i poslednji put, iako je delovalo da se neće vraćati posle trojke Nikole Jokića za 68:54.
Photo: FIBA
Nastavila je Srbija da gazi svojim tempom, a Jokić pred početak finalne deonice imao 19 poena i Micić je već bio na dabl-dabl učinku pa nisu izostali "MVP" povici sa tribina.

Bilo je lepe prednosti i opet je ispuštena pa se Holanđani šutevima u ranom napadu, trčanjem u leđa i ostalim "trikovima" vraća u igru i hvata rezultatski priključak, ali je to bio poslednji napadački talas.

Srbija je pogađala svoje šuteve, kako sa distance tako i iz reketa, pa uz pesmu navijača ubacuje i "stotku" za lagani trijumf 100:76.
Utakmice reprezentacije Srbije pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

501 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: