Pešić rekao šta misli o Jokićevoj izjavi

Svetislav Pešić se na konferenciji za medije osvrnuo i na izjavu Nikole Jokića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.08.2022.

14:05

Pešić rekao šta misli o Jokićevoj izjavi
photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Jokić je nedavno medijima rekao u Srbiji "mi ne volimo sport, ne volimo košarku, volimo da pobeđujemo i to je naš mentalitet".

Na prvoj sledećoj konferenciji za medije, pored situacije sa Teodosićem, novinari su selektora upitali i o toj izjavi.

"Svi vole da pobeđuju, ja volim da pobeđujem... Emotivan smo narod, nekada se bez argumenata pravimo važni. Ako se u vrhunskom sportu ne praviš važan, samopouzdanje koje poseduju naši sportisti, to je kod nas izraženo. Zato smo verovatno i pobeđivali. To verovanje u sopstvene mogućnosti, to samopouzdanje se širi među publikom. Onda se to malo doživi malo teže, ali koliko sam video, brzo se oporavljamo", izjavio je Pešić.

Govorio je selektor i o pritisku sa kojim je suočen od dolaska na kormilo "orlova".

"Sve se promenilo po malo, ali ostalo smo tamo gde smo. Ništa me nije iznenadilo, doživljavao sam kritike pre 20 godina, ne od svih naravno. Mene to ne dodiruje, odrekao sam se mnogih stvari, došao sam da pomognem, ne samo reprezentaciji, već svima. Prepeke u životu trenera su svaki dan, samo je pitanje kako ih rešavamo. Ja sam do sada rešavao dobro, meni je košarka na prvom mestu. Sve ostalo... živimo u takvom svetu. Nije važno kakva je taktika, kakva je tehnika, kakvi su međuljudski odnosi", rekao je Pešić i dodao:

"Ne lažem nikoga, poštujem što ste došli u velikom broju. Rekao sam da su ovakve odluke uvek teške, teške za sve. Ovde nema laži, čak naprotiv, sve što je rečeno ekipi, rečeno je igraču, a rečeno je i vama. Baš onako od reči do reči".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: