BiH propušta Evrobasket!?; "Sve je uzalud, pomoći nema"

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je uputio još jedan apel državnim vlastima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.08.2022.

15:30

BiH propušta Evrobasket!?;
Foto: Profimedia

Muška košarkaška reprezentacija uveliko se sprema za Evrobasket 2022. godine, čak je objavljen i spisak na kome se nalazi Jusuf Nurkić.

Ipak, finansijski problemi udaraju Bosnu i Hercegovinu toliko snažno da su njihovi nastupi na velikim takmičenjima upitni, o čemu smo već pisali.

Sada je stiglo novo saopštenje koje upozorava na veoma lošu situaciju:

"U cilju informisanja javnosti, Košarkaški savez Bosne i Hercegovine oseća obavezu da saopšti kako je i dalje suočen sa finansijskim problemima uzrokovanim ogromnim troškovima za pripreme reprezentacija i njihovo učešće na velikim takmičenjima.

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo promptno je realizovalo najavu o pomoći mlađim selekcijama. Stoga ovim putem izražavamo veliku zahvalnost ministru Samiru Avdiću, bez čije intervencije naše kadetkinje, kadeti, juniorke i juniori ne bi mogli učestvovati na EP.

Opština Novi Grad Sarajevo uplatila je 5.000 KM za potrebe reprezentacija, a Opština Travnik najavila isplatu od 2.000 KM. Takođe smo im veoma zahvalni na izdvojenim sredstvima i spremnosti da pomognu u skladu sa mogućnostima.

Krajem prošlog meseca od strane nadležnih u Veću ministara BiH dobili smo obećanje da će u prvoj sedmici avgusta biti uplaćen novac na račun KS BiH.

To se zasad nije desilo, stoga je u ovom trenutku pod velikim upitnikom odlazak muške seniorske reprezentacije BiH na turnir u Estoniju, koji bi trebao predstavljati važan deo priprema naših Zmajeva za utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali i za nastup na Evrobasketu. Što se tiče ostalih institucija, od entitetskih do lokalnih - još uvek ništa.

Uzalud KS BiH šalje dopise i molbe, pomoći nema. Seniorsku reprezentaciju čeka još mnogo obaveza, trenutno je velika misterija kako zatvoriti finansijsku konstrukciju u predstojećim danima.

Ove sedmice praktično ističu posljednji rokovi za izmirivanje troškova, upućujemo novi apel vlastima da nam izađu u susret. Ukoliko to ne učine, nije isključen najgori scenario", stoji u saopštenju Košarkaškog saveza BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: