Ponedeljak, 12.09.2022.

10:00

Poraz Svetislava Pešića

Kada neko krene da ukazuje na probleme posle neuspeha, nebitno da li u sportu ili generalno životu, u narodu se kaže "lako je biti general posle bitke".

Izvor: Petar Tadiæ

Poraz Svetislava Pešiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

227 Komentari

Sortiraj po:

milan11

pre 1 godinu

jedina greška što je u 4 četvrtini nije ubacio najači tim i tražio tajm aut posle druge treojke a još gurovića forsirao koji nije pogodio koš a odbranu igrao slabo.. ovako je pustio sve niz vodu.
(dragioki, 12. septembar 2022 15:16)

Čekaj, pa ta "jedina greška" su zapravo tri velike greške, a moglo bi se naći još bar tri slične (recimo bez pravovremene reakcije kad smo brzo izgubili 14 poena prednosti, ulazak i predugo forsiranje za Italiju presporog Milutinova, mala minutaža za razpoloženog Marinkovića ...)

key

pre 1 godinu

Sve je ovo necije misljenje i ne mora da bude tako kako stoji u tekstu.
Psihicki, fizicki ...
Pogleajte snimak i vidite koliko su suteva promasili u prelomnim trenutcima utakmice. Peh, desava se, desavalo se, desavace se.
Idemo dalje

Nex

pre 1 godinu

Jokic na klupi da se odmori... Da me neko ne shvati pogresno, Jokic je terentni voz. Gledao sam utakmicu protiv Potlanda (polufinale zapada 2019),utakmica sa 4 produzetka, 65 min u igri. Gubimo i cuvamo ga sledecu utakmicu. Na zalost nije doslo do sledece utakmice.

Tragedija

pre 1 godinu

Pogledajte koliku minutazu je imao pohlepni Micic kod gospodina Djordjevica , matori je uvek bio truba i to zlato sto je osvojeno , osvojeno je jer je tada bio dobar tim a sad zvao neke osmake iz Kole Rasic skole
Jokicu svaka cast , Kalinicu i onom malom Marinkovicu ovi drugi smuti pa prospi bruka za kosarku......

tender

pre 1 godinu

Pesicu odlazi, nije ovo posao za coveka tvojih godina.
Forsiras kosarku iz proslog veka, biras igrace po poslusnosti i u dogovoru sa partnerskim menadzerima kojima treba da odredjeni igrac ima odredjen broj nastupa u reprezentativnoj selekciji kako bi ga bolje prodao. Verovatno i od toga imas neki procenat tako da pored ogromne plate imas i dodatnu zaradu bez obzira kakav uspeh selekcija postigla.
Otici na EK sa samo jednim igracem koji je u stanju da loptu prevede na protivnicku polovinu je samoubitstvo. Unapred si iskljucio opciju brze tranzicije i lakih poena kod kradje lopte, i protivnickih greski. Igras sa krilnim igracima kojima treba fizicka pomoc da bi se pokrenuli iz mesta i koji nisu u stanju da pogode trojku cak i kad bi obruc imao diametar od jednog metra.
O tome da na prvenstvo nisi poveo Teodosica, virtouza kosarkaske igre, ne treba ni pocinjati. Svima pa i tebi samom je jasno da si to uradio iz neki ne kosarkaskih razloga, iz neke osvete, sujete ili jos gore da bi se pohvalio kako si toliko mocan da cak i takvog genijalca kao sto je Milos mozes da negiras bez posledica po svoju funkciju ali nikako zbog kvaliteta doticnog majstora. Ukratko, odlazi, sto pre to bolje po buducnost srpske kosarke.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Ko je vama tu glupost usadio u glavu da jedan centar moze biti organizator igre? Svako treba da radi svoj posao. On ne treba da organizuje igru vec da obrati paznju na odbranu, igru ce da organizuje onaj kome je to uloga.
(Milos, 12. septembar 2022 17:32)

Zbog ovakvog razmisljanja i dozivljavamo ovakve kisarkaske neuspehe. Ma tako je... Zasto bi igru prilagodili najboljem igracu sveta koji je bas to upravo kroz nesebicnu timsku kosarku koju on orkestrira cime svakog saigraca cini boljim. To smo u promilima videli i u reprezentaciji, kada dobije pravovremeno loptu.... resenja svetlosnim godinama brza od Micicrvih "resenja"

Neka, bolje je da Vasa gusi igru, dribla loptu 15 sekundi umesto da bar ponekad proba ODL lopte da igra sa saigracem koji te tada prograva najbolje na svetu. Ne znam sa li je jednom utrcao, isao na urucenje oko bloka nakon pasa.

Ne kaze niko da Jokic treba da igra pleja vec da kreira sa svoje pozicije koja je svakako centarska. Komentar ti je kao kada bi rekao Drejmond Grinu ili Lebronu da rade svoj posao, da batale kreaciju sa svojih pozicija jer za to sluze bekovi. Komedija koliko smo zaostali dve, tri decenije ukosarkaskom razmisljanju.

Uostalom, i ovako odsecen od kreacije, sto Vasinim gusenjem sto nepostojanjem suta saigraca kad ih i proigra nakon utrajanja, on je imao najvecih +11 na parketu. Ali dobro... To svakako nije bilo dovoljno da igra vise od 28min u najbitnijoj utakmici turnira.

Grcka igra preko Janisa 35+ minuta, Slovenija preko Doncica takodje, samo mi nesto filozofiramo sa Jokicem ispod 30min kroz ulogu izolacijskog centra sa loptom nakon bacenog pola napada a bolji je organizator od pomenute dvojice.

NoName3

pre 1 godinu

Zadnja cetvrtina je bila ocajna.
Sa 68:66 na 70:82.
Nakon 5 min.
Tu je pala odluka.
Jokic nije igrao 4 min.
Da li je mogao?
(Pero, 12. septembar 2022 14:01)

Mislim da Jokić nije igrao više. 4 minuta samo u poslednjoj četvrtini, meni se cini da je propustio i minut, možda minut i po na kraju treće. To je vezanih 5, 6 minuta

Veliki brat

pre 1 godinu

Covek najbolji organizator kosarkaske igre na planeti sluzi Micicu da mu pravi bezbroj blokova i loptu dobije tek kada se protivnicka odbrana namesti na njemu, da igra 1 na 2(3). Sramota.

Ko je vama tu glupost usadio u glavu da jedan centar moze biti organizator igre? Svako treba da radi svoj posao. On ne treba da organizuje igru vec da obrati paznju na odbranu, igru ce da organizuje onaj kome je to uloga.
(Milos, 12. septembar 2022 17:32)

A u NBA je zaslužio titulu najkorisnijeg igrača (MVP) jer je isključivo obraćao pažnju na odbranu?

Problem ove utakmice je što je Jokić ključne minute proveo na klupi, a ono malo što je igrao nije imao sa kim da igra, jer ovi nisu mogli da pogode ništa sve i da je obruč imao duplo veći prečnik!

Deja_Vu

pre 1 godinu

Nama treba selektor koji ne mora da bude ekspert za košarku, ali koji zna logiku i matematiku.
Konstantno forsiranje trojki je mač sa dve oštrice. Ako te ne krene, puko si. Da smo od 19 promašenih trojki, samo trećinu pretvorili u 2 poena, to je 12 poena.
Besomučno cinculiranje loptom kroz noge i iza leđa, da se vidi da i to znam(o), ne vredi ni komentarisati. Može to mnogo jednostavnije i brže, a mnogo efikasnije.

Nislija

pre 1 godinu

Svasta. Kosarkasi su profesionalci, ne mogu samo da kukaju. Sto Jokic ne kuka, covek uradi ono za sta je placen i ode kuci. Ostali rade kako vetar duva

Milos

pre 1 godinu

Covek najbolji organizator kosarkaske igre na planeti sluzi Micicu da mu pravi bezbroj blokova i loptu dobije tek kada se protivnicka odbrana namesti na njemu, da igra 1 na 2(3). Sramota.

Ko je vama tu glupost usadio u glavu da jedan centar moze biti organizator igre? Svako treba da radi svoj posao. On ne treba da organizuje igru vec da obrati paznju na odbranu, igru ce da organizuje onaj kome je to uloga.

Milan Kosanovic

pre 1 godinu

Petre, vecera od mene za ovaj tekst kad god pozelite. Ja da sam ga pisao bio bih jos i gori ali i ovo je jako dobro. I posaljite ga onom nosatom treneru i Danilovicu neka citaju. Mada nemaju oni obraza da priznaju krivicu i podnesu ostavke.

milutin

pre 1 godinu

Kao navijač Zvezde, želim da se Djordjević vrati na kormilo reprezentacije jer realno je lik koji zna da drmne ekipu, arogantan, pobednik. Oterali smo ga eto samo zbog toga što je osvojio peto mesto na svetskom a sada smo ispali u 1/16 finala na evropskom.

Pešića je porazilo vreme, sve akcije koje smo igrali, Italijani su provalili. Nije imao plan B.


Najviše zameram što je Gudurića držao na terenu a Marinkovića na klupi iako kad se pogleda, Marinković nikad nije prezao da šutne makar promašio, jedna bitna će da udje.

nije bas tako

pre 1 godinu

Moj lapsus za 2013. mislio sam 2015. i poraz od Litvanije koja je imala 20 IZGUBLJENIH lopti...Bogi se smotao sam sa sobom.
Tako je kad je teško. Odlično se sećam tog polufinala.
Isto nismo znali da se "pošibamo" jer izgubiti od takvog protivnika tu utakmicu je katastrofa.

A te fore sa istim timom...pa Duda je i vratio svari na mesto...ostavio mu reprezentaciju izvađenu iz ambisa.

Slovenija "kompletna"?
Slovenija je odigrala drugo poluvreme skoro celo bez Dragića i povređenog Dončića...petorka koja je stigla -11 i prestigla Sloveniju nije imala Bogija u svom sastavu.
(Mohikanac, 12. septembar 2022 15:36

Hmm, Dragic je na toj utakmici dao 35 poena i bio MVP. Bilo bi dobro da su Jovic i Teo bili povredjeni na taj nacin. Ili je opet u pitanju lapsus!?
Sto se tice prvenstva 2015.godine, po cemu je ono bilo toliko slabije od onog 2013.kada je Duda vodio tim i bio sedmi - to je opet cista spekulacija. Inace, bio sam u Lilu 2015.godine, gledao meceve za prvo i trece mesto, i to su bile bas ozbiljne ekipe, i Francuzi, i Spanci, i Litvanci.
Duda jeste ostavio Saletu dobru selekciju, ali mu je ostavio i gubitnicki mentalitet (kroz baraz prosli na evropsko, tamo bili sedmi), Sale je ostavio Kokoskovu istu tu ekipu, pri cemu su mnogi od njih sazreli, niko jos nije bio za penziju. Dodatno se pojavio i Jokic.
Ne volis Saleta. Vidim potcenjujes iz Bogija, izmedju redova. Slutim razlog, ali se ne bavim spekulacijama. Jedino savetujem da ne glumis objektivnost.

alek

pre 1 godinu

Malopre pročitah vest da je predsednik košarkaškog saveza Hrvatske Stojko Vranković podneo ostavku zbog neuspeha reprezebtacije. A kod nas nikom ništa, Daniloviću ne pada na pamet da to uradi iako smo u kratkom vremenu doživeli dva bolna poraza od Italijana, a možda bi i Pešić mogao o tome da razmisli.Ali to kod nas ne može da se desi jer kod naših političara i svih drugih koji su na funkcijama ne postoji osećaj časti i odgovornosti.Zato nam je ovakvo jadno stanje i u politici, sportu i uopšte u životu.

xxx

pre 1 godinu

Stručni štab podbacio. Ne čudi, imena poput Olivera Kostića,Marka Marinovića, godina Kosovića su previše slaba za ovaj nivo košarke. O tome sam pisao na netu pre 20 dana...Ranije smo imali ozbiljno epomicnw trenere i ekipu oko prvog trenera.

Harry Shaved

pre 1 godinu

Zlatne godine naše košarke (od '95) poklopile su se sa mojim srednjoškolskim godinama, godinama kada smo kao ludi igrali basket ispred zgrade po 5-6 sati, do iznemoglosti. Slavili na Trgu svaku medalju, radovali se i ponosili. Sva naredna neuspešna prvenstva su zbog te velike ljubavi prema našoj košarci bila veoma bolna i frustrirajuća. Ono što bi me u ovim godinama isfrustriralo je dovođenje stranca u reprezentaciju! Zbog čega?! Zbog medalje?! Da li bi ta medalja bila uspeh srpske košarke?! Apsolutno sam protiv toga.

Da..a

pre 1 godinu

@Zoki
Vidi ovako Djordjevica niko nije oterao vec je sam otisao jer je ocigledno doslo do zasicenja. Zatim ni on nije bio nevin u celoj situaciji,kojeg igraca su to njemu nametali menadzeri pa nije pristajao na kompromis? Jokica??? Pa suludo je uopste diskutovati na tu temu da ti Jokic ne treba,svaki trener na ovom svetu pozeleo bi Jokica bez ijedne sekumde razmisljanja sto je na ovom prvenstvu Jokic i dokazao,bio nas ubedljivo najbolji igrac cak i u utakmici koju smo izgubili. Znaci u prevodu Jokic je tu najmanje kriv i za slucaj Djordjevica i za ovo prvenstvo. Drugo sto se tice Zvezde i forsiranja mladih igraca pod izgovorom nije bitno da li ces biti 15 ili 16 na tabeli je glupost koja nikako ne pije vodu jer kao prvo da bi se uopste plasirala u Evroligu mora da osvoji Aba ligu sto je nemoguce sa klincima pored konkurencije u vidu Partizana,Buducnosti,Olimpije pa i Mornara. Mega je pravi primer forsiranja klinaca i njihove pozicije na tabeli. Zatim nijedan tim u Evroligi a narocito ne Zvezda ne ulazi u nju sa idejom da bude 16 na tabeli vec sa nadom da izbori top 8 sto je jednom i uspela i nekoliko puta bila vrlo blizu sto sa klincima nikako ne bi uspela. Drugi primer je Partizan,zasto on ne forsira ove god klince u Evroligi,zato sto kao prvo da nije oformio ovakav tim pun stranaca i jakih imena ne bi ni dobio wild card,zatim i bez forsiranja klinaca nije uspeo ni Aba da osvoji pored Zvezde. Zakljucak to je nasa trenutna realnost,klubovi su prinudjeni da dovode strance zarad rezultata i manjka kvalitetnih dostupnih domacih igraca i finansijske inferiornosti u odnosu na ostale ucesnike Evrolige. I samo jos jedan primer za kraj,uzmimo Real Madrid kao ikonu Spanije,koliko on trenutno ima spanskih mladih igraca u reprezentaciji Spanije na prvenstvu? Nijednog,ima matorog Rudija i Ljulja koji je otpao zbog povrede i nikoga vise pa opet igraju F4 svake sezone. Okosnicu reprezentacije cine igraci Unikahe i igraci iz Nba a gde je Unikaha na tabeli i da li uspeva da igra Evroligu pitanje za ove dusebriznike koji insistiraju na forsiranju mladih igraca?

caos

pre 1 godinu

Marko Simpson
Od dakle tebi pravo, da Slovenca Doncica nazivaš Srbom. Nije Srb, niti Srbin....
(Tedybear, 12. septembar 2022 11:23)

Evo, ovako... Doncic ima slovenacko drzavljanstvo, i igra za Sloveniju, tu nema zbora.
Sada, da li je Doncic Srbin?
U Holandiji, gde zivim vise od 20 godina, stranac ciji se otac nije rodio u HOlandiji se zove alohtone - to naglasava cinjenicu na nisi autohtoni Holandjanin, to jest da si Turcin, Marokanac itt, bez obzira sto imas holandsko drzavljanstvo.
DAkle, Doncic bi u Holandiji bio alohtone, to jest ne bi bio tretiran kao autohtoni Holandjanin.
Dakle, ako je ovako u Holandji koja je jedna od najmodernijih zemalja, u kojoj je naconalnost vrlo malo bitna, zasto bi bilo drugacije u Sloveniji!?
... da ne pricamo o tome da bi Doncic sigurno igrao za srpsku reprezentaciju da ga je neko od ovih nasih slepaca angazovao pre 10 godina - tada je srpska reprezentacija bila daleko interesantija od slovenacke.
(nije sve tako crno-belo, 12. septembar 2022 13:38)


Pa Dončićev otac je rođen u Sloveniji, tako da tvoja teorija i poređenje sa Holandijom pada u vodu. Pritom, to što si napisao je glupost.
Kao da samo otac postoji, a majka je neko nebitan.
Luka Dončić je Slovenac, rođen je tamo, ceo život je tamo, majka mu je Slovenka, otac je Slovenac srpskog porekla. Saša Dončić je rođen i skoro ceo život je proveo, provodi u Sloveniji.

xxx

pre 1 godinu

Stručni štab podbacio. Ne čudi, imena poput Olivera Kostića,Marka Marinovića, godina Kosovića su previše slaba za ovaj nivo košarke. O tome sam pisao na netu pre 20 dana...Ranije smo imali ozbiljno epomicnw trenere i ekipu oko prvog trenera.

ultrasrbin

pre 1 godinu

(Janko, 12. septembar 2022 10:27)

Marinkovic 2/2 za tri poena i Pesic ga izveo i ostavio na klupi.
Za to vreme mu Vasa unistava svaki napad drzeci loptu 20 sekundi, a onda uvaljuje ili se ispucava.
Malo je jedan Vasa nego Guduric mora da ga kopira.
Jaramaz koji bar grize u odbrani dobija sansu na kasicicu.
I ko je tacno kriv za Vasino divljanje i 100 potvrdu da je Guduric rupa u odbrani i ocaj u napadu.
Ko je odlucio da Davidovac ima ocajno malu minutazu?
Sta je tacno Pesic hteo?
Najbolja utakmica kada Vasa i Nedovic nisu igrali.
Ali Nedovic mora da ide, a Vasa glumi zvezdu i usput ubija Jokicevu igru.
Dobric igra sve utakmice, ali ne ide. Sa druge strane ide Nedovic koji je povredjen i Davidovac koji je presedeo pripremni period osim prve utakmice.
Ubili nas igrom sa dve 4, a Pesic ne pokusava da na to odgovori.
Bitno da je Vasa divljao, a preko njega nam dali nekoliko 3 u nizu.

Иван

pre 1 godinu

Морамо се ослободити неких илузија о кошарци. Нама је то злато из 1995. било страшно битно и ван спорта, али време је да схватимо да се данас игра другачије и да морамо променити приступ.

Колективна игра у данашње време није игра да сваки играч мора да пипне лопту, већ да даш лопту играчу који прави разлику (Јокић, Јанис, Лука, Марканен), а остали учествују тако што њему олакшавају да ту разлику направи. Не може ти данас лопту у нападу 10 секунди држати Јарамаз, Гудурић или Мицић! Ако желиш злато, или медаљу - не може! У њиховим рукама она није довољно сигурна. Избиће им је, отеће им је, присилиће их на грешку. Играчи који не праве разлику играју данас као Клеј Томпсон: минимум времена додирују лопту, а за то кратко време ураде шта знају. Онај мали Италијан није малетене тапнуо лопту, а сручио нам је 22 поена!!! Препелич и Чанчар сваку утакмицу играју тако за Словенију: не тапкају, али кад приме лопту, ето коша! Највише проблема имају када Блажич и З. Драгић играју овај наш Јарамаз-баскет.

Зато сам ја био за Џона Кончара: он је прототип таквог играча, што пеглају одбрану за играча који прави разлику, а у нападу уз минимум додира су максимално ефикасни. Зато сам за ту америчку школу, а не за Гудуриће и Милутинове, који кад приме лопту прво крену да је пипкају како би је "осетили", па морају да размисле шта ће с њом, па да је тапну... Док ти све то урадиш, Фонтекио ти је већ отео лопту и дао тројку.

Теби главни играч у утакмици на испадање не игра 12 минута!!!

srbIN

pre 1 godinu

Kako mnogi ovde lupetaju.Pa ljudi malo nam je falilo svezine da ih bukvalno oderemo.Imali smo par puta +14. Onda bi verovatno I francuze lako dobili. I Sta onda. Onda bi ste svi pisali Kako smo sila,dominantni itd. Pa ljudi moji mora se nekada I izgubiti. Italijani su odigrali 110%svojih mogucnosti,mi sa par rovitih igraca pali fizicki I to je to. Videcete da cemo i narednih godina igrati verovatno sve zavrsnice takmicenja. A onda ce isti ovi sto sad pljuju I traze strance da se dice srpskom kosarkom. Isto Vazi I za vaterpolo I odbojku gde imamo smenu generacije. Svaki Pravi sportista ce ovaj poraz prihvatiti dostojanstveno I izvuci pouke za dalje.

iosonostefan

pre 1 godinu

@vuk Zapravo jeste prevaziđeno. Vrhunski igrači su roboti i nema pravo da mu ne ide. Može jednom, dvojici ali ostali u timu moraju da sipaju. Naš tim nije vrhunski.

Iberzokna

pre 1 godinu

bogdan nas sam doveo do finala prošli put a njega ispljvaše panteri kao najgoreg i oteraše đorđevića koji je doneo zadnje medalje.

ali zato je gudura bolji 100 x od bogdana...
(cirkus, 12. septembar 2022 10:30)

To je toliko glupo što si napisao da je sramota da su ti ovo objavili.Taj procenat,nazovi Delija,koji su pljuvali Bogdana je mizeran.Njegove suze,ja kao deklarisani Zvezdaša,nikad neću zaboraviti,kao i sve pre toga.I kao drugo,Bogdan nije igrao zbog povrede,a Gudura kao Gudura,nema tu popravnog.Dečko je dobar,ali nema herca.A tebe sram da bude komentara.

dragioki

pre 1 godinu

jedina greška što je u 4 četvrtini nije ubacio najači tim i tražio tajm aut posle druge treojke a još gurovića forsirao koji nije pogodio koš a odbranu igrao slabo.. ovako je pustio sve niz vodu.

MileR

pre 1 godinu

Pešić je kralj, a mi smo gori od hrvata, kad pobedimo Finsku slavimo kao da smo osvoili olimpijadu, posle poraza od jače ekipe menjamo trenera.
Pešić je ukazivao da mi nosmo odavno svetska sila, ali džaba kad novinari misle drugačije.

Mohikanac

pre 1 godinu

nije bas tako

Moj lapsus za 2013. mislio sam 2015. i poraz od Litvanije koja je imala 20 IZGUBLJENIH lopti...Bogi se smotao sam sa sobom.
Tako je kad je teško. Odlično se sećam tog polufinala.
Isto nismo znali da se "pošibamo" jer izgubiti od takvog protivnika tu utakmicu je katastrofa.

A te fore sa istim timom...pa Duda je i vratio svari na mesto...ostavio mu reprezentaciju izvađenu iz ambisa.

Slovenija "kompletna"?
Slovenija je odigrala drugo poluvreme skoro celo bez Dragića i povređenog Dončića...petorka koja je stigla -11 i prestigla Sloveniju nije imala Bogija u svom sastavu.

Вук

pre 1 godinu

(eu,)

Одбрана у рекету је превазиђена ствар?! Па пријатељу Италијани нас потукли до ногу управо одбраном у рекет. Закључали су рекет, направили густину унутра и ти можеш да бацаш тројке до миле воље кад ти не иде не иде. Као што синоћ није ишло никоме. Јефтиним триком, класичном фором нас насанкали. И то ево већ трећи пут ишамарали тројкама. И да си глуп схватио би да играју без центра класичног, три пута на исту фору те ломе и ти не умеш да учиниш ништа.

Brko

pre 1 godinu

"Kada je protivniku najjače oružje za tri poena, a slobodno može da se kaže i jedino"..kolko je ovo podcjenjivački, pa jel moguće da netko ko sebe naziva novinarom ima obraza i dalje tako bahato opisivat protivnika koji vas je pobjedio u dvije najbitnije utakmice ove generacije Srbije. Utuvite si više u glavu (a tu nismo ni mi Hrvati puno bolji) da nema u sportu više "lako ćemo" protiv bilo koga

Dzeronimo

pre 1 godinu

Teo nas sam 3 puta doveo do finala a njega isplluvase Tudjmanovci kao najgoreg i oterase Djordjevica koji nam je doneo zadnje medalje.

Ali zato je Jaramaz bolji 100 X od Teodosica.
(Medrano, 12. septembar 2022 13:04)

Laz kao i skoro sve sto dolazi od sledbenika legende iz predgradja.Moj komentar je bio da je nacin na koji je Teo odstranjen neoprostiv zbog zasluga koje je imao.Drugo, pravi navijaci Zvezde (u koje ti i slucni ocigledno ne pripadate) ce priznati, da vas je bar polovina podrzala selektora Pesica i pravdala nacin na koji je sve uradjeno.
Kada budes oslobodjen te ogromne mrznje mozda ce ti se razmisljanje i pamcenje popraviti, do tada ....

Paja

pre 1 godinu

E moj Pešiću sa 65 godina se ide u penziju a sa 35 još uvek igra košarka.Sam je Teo mogao ovo da prevali na našu stranu
(Dejan, 12. se

Greg Popovič i dalje vodi San Antonio

a

pre 1 godinu

Ista paljba je bila i za Djordjevića, Kokoškova kao sada za Pešića. Biće i za sledećeg jer mi Srbi priznajemo samo zlato. Umislili smo da smo najbolji na svetu. Nije prošla jedna Litvanija a i mnogo veća država Turska. I nije smak sveta. Mali smo mi. Za kolektivni sport treba ulaganje. Nestali su centri Valjevo, Leskovac, Vršac, Novi Sad, Niš.. Lokalna samouprava nema para. Roditelji plaćaju treninge, kampove. Sve je do sistema. Poslednji izdisaj je bio Rio i SP u Španiji

nije bas tako

pre 1 godinu

Baš "nije baš tako"...dva EP 2013. i 2017. koje je posebno bila nikada lakše.
Pričaš o nama i ko je nedostajao...zašto ne napišeš da je pored naših nedostajalo još 30 najboljih igrača Evrope 2017.?
Takođe taj Đorđević je "produžio" vrlo uspešno STVARANJE PRITISKA i narednim generacijama svojim neosvajanjem kada smo možda mogli. Ne mislim na OI ali SP je već diletantsko vođenje i izbor tima.

Volim komentare koji se pisu pre nego sto se razmisli.
Bas lepo sto si rekao da je evropsko prvenstvo 2013.godine bilo lako, tada smo bili sedmi i tim koji je vodio Duda Ivkovic je bio sedmi!
Sa 90% istim timom Sasa Djordjevi je bio sledece godine drugi u SVETU!
Ovde bih mogao da prekinem da pisem, jer sam ti verovatno vec dovoljno toga rekao.
Ali moram da pomenem i tu 2017.godinu. Mozda su drugi bili nekompletni, ali su Slovenci u finalu bili kompletni.
Da se razumes u kosarku znao bi sta je znacilo imati Jovica i Teodosica povredjene u toj utakmici. Cak je Jovic bio bitniji zbog odbrane, kod Slovenaca su tri beka odlucili utakmicu (Dragic, Doncic, Prepelic), a mi smo na toj poziciji imali Bogdana koji je morao da igra odbranu nad mnogo jakim igracima, prevodi loptu i jos sutira.
Pre 40 godina sam igrao jedinicu i dvojku na visokom nivou, tako da se nesto razumem u kosarku.
To "produzavanje pritiska od Djordjevica" je tek mentalna spekulacija koja ne zasluzuje komentar. Djordjevic je sa istim timom kao Duda, napravio daleko vece uspehe od Dude u periodu 2010-2013.

777

pre 1 godinu

Naravno da je njegov poraz. Poraz je i S Danilovica - ne stavljas čoveka od 72 kao dugorocno resenje za trenera, uz svako postovanje za minuli rad. Saleta cemo oraviti od blata. Tri srebra, jedno 4 na Evro i jedno 5 na Svetskom. Od smene - nismo otisli na Olim, Svetsko visi, na Evro 1/8.
(Peki, 12. septembar 2022 13:24)

Dvostruki arsini su deo naseg drustva. Znaci Danilovic je kriv jer je doveo Pesica a "kriv je" jer je doveo i Saleta? Ili nije kriv jer je Sale doneo 3 medalje? Treba da se odlucis, cas je kriv kad tebi odgovara ili nije kriv? Pa valjda je zasluzan taj Danilovic za 3 srebra? Ili je i tu krivac? A kriv je za Pesica? Pa ko je ocekivao pa i Danilovic da ce deda ovako da vodi tim protiv Italije? Covek je sedeo i gledao u Berlinu utakmicu..Kao ti i ja preko TVa..

Demar Derozan

pre 1 godinu

Saglasam sam sa iznetom analizom u tekstu. Suve cimjenice su iznete na videlo tako da je sve jasno kao dan. Provereni sistem rada koji se prenosio s kolena na koleno vise ne postoji, a mogu da ga ponovo uspostave samo ljudi autoriteta, integriteta i formata profe Nikolica, Sapera, Bore Stankovica itd. Medjutim, vremens su se promenila, zemlja se smanjila, status igraca u klubovima je drugaciju, tako da je veliko pitanje da li ima volje i materijala za ponovno uspostavljanje proverenog sistema rada i posvecenosti, koli nije instant projekat kratkog daha.

Gavra

pre 1 godinu

"Statistika je varljiva, ali nema ništa varljivo u tome kada se pogleda da smo sa Jokićem na terenu bili 11 poena u plusu, a da smo meč izgubili osam poena - to znači da smo bili -19 u tih jedanaest minuta koliko je sedeo na klupi."

Za tih 29 minuta koliko je Jokic bio u igri preko njega smo primili 25 poena,pojedinacno igrac preko kojeg smo najvise poena primili.Tako da,da je Jokic igrao i preostaliih 11 minuta utakmice vrlo verovatno da bismo preko njega primili jos dodatnih 10 poena jer je u odbrani pogubljen kao guska u magli,ne zna da li igra 1 na 1 ili zonu,ne zna gde bije.Sledeci je Micic preko kojeg smo primili 18 poena,zatim Kalinic 17.S druge strane preko Milutinova smo primili 4 poena,pa vi sad zakljucite da li je do Milutinova ili Jokica.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Rece jedan u komentaru, ne znam tacno koje vesti u brdu novih, kako nam je Jokic ubio timsku igru :)))

Plejmejker / kreator / organizator kosarkaske igre cini svoje saigrace boljima! E sada kada si to naucio pokusaj dobro da razmislis da li je to radio Vasa Micic na ovom prvenstvu? E onda kada shvatis da nije jer nije ni stigao od tolikog davljenja lopte i trosenja vremena u napadu na dribling i propustanje pravovremenih dodavanja razmisli da li je to Nikola Jokic!

Covek najbolji organizator kosarkaske igre na planeti sluzi Micicu da mu pravi bezbroj blokova i loptu dobije tek kada se protivnicka odbrana namesti na njemu, da igra 1 na 2(3). Sramota.

Pravovremenih pasova do slobodnog Jokica je bilo tek svaki 5ti napad, od Micica mozda i deseti. Npr tokom prenosa lopte da odmah organizacija krene preko Nikole jer igru vidi bolje i reakciju ima po saigrace efektniju od 20 Micica.

Mi jesmo igrali NA Jokica ali PREKO njega ni najmanje. Posle 15+ sekundi napada, propustenih pasova ajd Jokicu igraj izolaciju sa trojicom na sebi dok mi stojimo okolo i gledamo. Ako nam vratis povratnu loptu sutiracemo 2 od 20 za 3p. E zato si ti kriv jer nisi timski igrac i gusis nam protok tako sto NE OTMES loptu Micicu iz ruku :)

Nikola Jokic +11
Vasilije Micic -12

Da, Nikola gusi reprezentaciju Srbije :)

Inace odlicna analiza.

nece biti, zaista!

pre 1 godinu

Sve je tacno u tekstu. A dokaz koliko je nespoban nas košarkaški savez, jeste činjenica da mi danas uzdizemo generaciju koju je predvodio Teodosić i smatramo ih uspešnom generacijom. A oni od uspeha imaju dve srebrne medalje i to je sve.
(Mare, 12. septembar 2022 12:05)

I to je tebi neuspeh, dve srebrne medalje iza NBA Amerike.
Verovatno kratko pratis kosarku inace ne bi to napisao... Obzirom da je pratim skoro 50 godina evo ti par cinjenica:
1) Ameri su na Olimpijade slali najbolji AMATERSKI tim do 1992.godine - i pored toga nismo nikada uspeli da ih pobedimo. Zlatna olimpijska medalja u Moskvi je osvojena jer Ameri nisu ucestvovali
2) Ameri su, do 1992.godine, na svetska prvenstva slali PROSECAN AMATERSKI tim, zato smo uspeli da osvojimo nekoliko svetskih prvenstava
3) Od 1992.godine smo osvojili samo DVE MEDALJE na Olimpijadama:1996.godine kada je Zeljko vodio tim, srebro iza Amera i 2016.godine kada je Sale vodio tim. I vi onda kazete da je Saletovo srebro bilo neuspeh.
4) Od kako su Ameri poceli da salju NBA igrace na svetsko prvenstvo, samo dva puta smo ih pobedili. Prvi put je to bilo 2002.godine kada je vodio Pesic, a drugi put je bilo pod Sasinim vodjstvom 2019.godine.
DA sumiram, nasa reprezentacija je pod vodjstvom Sase Djordjevica, i sa savezom u tom periodu, bila izuzetno uspesna, on je UBEDLJIVO nas najuspesnji trener od 2002.godine do danas. Svako kome to nije jasno ne razume kosarku, ili ima nekakve predrasude (navijacke, menadzerske itt)

Peki

pre 1 godinu

Naravno da je njegov poraz. Poraz je i S Danilovica - ne stavljas čoveka od 72 kao dugorocno resenje za trenera, uz svako postovanje za minuli rad. Saleta cemo oraviti od blata. Tri srebra, jedno 4 na Evro i jedno 5 na Svetskom. Od smene - nismo otisli na Olim, Svetsko visi, na Evro 1/8.

CZ

pre 1 godinu

Dal neko primećuje u našem stručnom štabu da kad god igramo sa relativno slabijim od sebe on nas pobedi sa izvrsnim sutevima za 3.To se isto odnosi i na klubove u Evropi,hoću reći mi kao košarkaška nacija previše davimo loptu,niko ne zna da izvede takve poteze kao naši igraci ali osnovno tj.sutevi za tri su nam za nas tzv talenat jako loši.Na zapadu to rade ovako,vežbaju do iznemoglosti trojku,znaju dobro,ne mogu da pariraju tehnikom jer nisu talentovani al im vežbanje za 3 niko ne brani.Jedan primer,Zvezda u LE je po kvalitetu i tehnici duplo jača od recimo Albe Berlin al nas nemci uvek lupaju sa trojkasima,uporni su na tome,tako i u fudbalu njihov trening je obilat sutevima iz svih pozicija na gol,mi se zanosimo sa driblinzima...većinu mečeva gubimo jer nas protivnik pobedi trojkašima.

Branko

pre 1 godinu

Od kada nema SFRJ ne zanima me reprezentativni sport.Gledam kao da igraju Mozambik-Haiti,bilo koji sport da je u pitanju.Samo za Jugoslaviju sam navijao svim srcem,ovo zadnjih 30 godina me totalno ne zanima.Te banana države.

nije bas tako

pre 1 godinu

Tako da naslov o selektoru je vrlo neukusan i sraman.
Jer bili su selektori Obradovic, Djordjevic itd. pa nije islo.
(Dragon, 12. septembar 2022 12:32)

Djordevic nije islo!?!?!
Drugi u SVETU, iza Amera. Drugi na Olimpijadi, iza Amera. Peti na SVETU, ispred AMERA.
Drugi u Evropi, iza Slovenaca (Teo i Jovic povredjeni, u finalu Bogdan igrao i pleja i sutera). CEtvrti u Evropi.
Cak je i ovo cetvrto mesto u Evropi 2015.godine, sto je realno najlosiji Sasin rezultat, nesto sto mozemo samo da sanjamo.
Ali mi smo bili arogantni, mislili smo da zasluzujemo bolje... pljuvali smo ga na sva usta, a posle toga nismo NI OTISLI na Olimpijadu, a verovatno necemo ni na svetsko. Na evropskom najgori rezultat u poslednjih 60 godina.
Ne kazem da je Pesic kriv, ali on je pristao na kompromise i saradnju sa ljudima (koji su po mome najveci krivci za stanje kosarke), na sta Sasa nije pristao. Zato je Sasa morao da ode, a ne zato STO MU NIJE ISLO.
Pesic ima znanje, nema neophodnu energiju. Uporedite ga sa italijanskim trenerom sinoc, koja je to bila glad za pobedom, kako je podigao tim onim svojim izlaskom sa terena i suzama. Tacno je da su igraci lose sutirali, ali da li ne mislite da bi bolje sutirali da su imali trenera koji je mogao da ih podigne, da im da zanos kao sto je Italijan ucinio!? Uostalom, i sam je Micic rekao da su sutirali u grcu - a to je situacija koju mora da razresi trener! Dakle, Pesic nikako nije nevni u ovom TESKOM porazu!!!

Milan

pre 1 godinu

Citam komentare i ne verujem. Nije Pešić kriv? Pa on je katastrofalno losim rotacijama uticao na dinamiku igre i rezultat, kad krenemo da se odlepljujemo on odmara kljucne igrace, kad oni prave preokret on odmara Jokića. Protiv Grka je Jaramaz silom prilike postao prvi plej i zato smo pobedili. Jare zna da nije velicina i da lopta mora da ide na Joku. Marinković je na toj utakmici mnogo vise igrao. Milutinovu je potreban pravi plej a protiv ovakvih ekipa se ne igra sa Milutinovim ako nemas odgovarajuće backup igrace jer ti ubrzo nedostaje konfidens sto bi rekao selektor.

E stvarno

pre 1 godinu

Djordjevic dozivi los plasman, napljuju ga, ode, sad ga pravite od blata.

Gospodin Pesic super, super, onda dozivi los plasman, napljujete ga, namazete katranom i cao.


Da li ste normalni?

Neki komentatori su pominjali da su Italijani bili napaljeniji, zeleli pobedu jace. Samo ne slazem se da mora da bude Pesic taj ko ce doneti taj ekstra (nekad bas i ne kvalitet). Smirenost ume da bude vrlina. Ali, definitivno nam treba neki napaljenko, pozeljno lider tima. Neko ko ima vatru i moze da je prenese na druge. To je izaslo na videlo u nasem timu kao problem. I definitivno je vazno kada se igra samo jedna utakmica.

Dragan Babić-Čarapan

pre 1 godinu

Jedna utakmica,loš dan.
Italijani su nas uhvatili na "foru",što ne znači da nismo mogli pobediti.
Bitno je da kostur ekipe ostane i da se vrati Bogdan,za naredno prvenstvo.
Selektoru bih dao sansu da nastavi.

bez veze

pre 1 godinu

Teo nas sam 3 puta doveo do finala a njega isplluvase Tudjmanovci kao najgoreg i oterase Djordjevica koji nam je doneo zadnje medalje.

Ali zato je Jaramaz bolji 100 X od Teodosica.
(Medrano, 12. septembar 2022 13:04)

Ovo sto ste napisali je bas bez veze. Navijac sam Partizana, a prethodnih nedelja sam mnogo puta napisao sledece (oni koji redovno citaju komentare ce se setiti mojih reci, iako ne koristim isti nik): Teodosic je nas jedini vrhunski igrac (pored Jokica) od vremena Stojakovica (pre toga, Bodiroga, Djordjevic, Divac, itt). Bogdan Bogdanovic, Nesa Krstic, Micic, su sve sjajni igraci, zato su i bili u petorkama Evrolige, itt, ali oni nisu ta elita. Zbog toga sam bio vrlo ljut zbog nacina na koji se Pesic poneo prema Teu, cak i da Teo nije bio spreman, nije smelo da se to tako uradi - morao je Pesic da nadje nacin da se dostojanstveno oprosti od njega. Ovo sam vise puta pisao, iako sam Partizanovac. Jos da dodam, Teo je najbolje reprezentativne dane doziveo kada je Partizanovac (Djodjevic) bio trener, a otpusten je iz reprezentacije od strane Zvezdasa (Pesic).
Ova cela prica o Partizanu i Zvezdi je postala debilna - konstantno nanosimo stetu nasoj reprezentaciji, kada bi neka druga zemlja htela da nanese stetu nasoj kosarci napravila bi navijace Zvezde i Partizana (ukoliko ne bi postojali)

Jednoga dana…

pre 1 godinu

Uspehe sa Dorđeovićem smo doživljavali kao neuspehe.
Zamišljam sutuaciju u kojoj se vraćamo zajedno sa komšijama i pilot preko razglasa pušta ,,Poslednjeg boema”.

Deja_Vu

pre 1 godinu

Nama treba selektor koji ne mora da bude ekspert za košarku, ali koji zna logiku i matematiku.
Konstantno forsiranje trojki je mač sa dve oštrice. Ako te ne krene, puko si. Da smo od 19 promašenih trojki, samo trećinu pretvorili u dvojke, to je 12 koševa.
Besomučno cinculiranje loptom kroz noge i iza leđa, da se vidi da i to znam(o), ne vredi ni komentarisati. Može to mnogo jednostavnije i brže, a mnogo efikasnije.

Checker

pre 1 godinu

"U svakom slucaju smo igrali bolje nego kad je Kokoskov bio selektor..."
(Kukatilo, 12. septembar 2022 11:20)

Majstore, mi smo ovaj EP igrali zahvaljujuci Kokoskovu koji je kvalifikacije za ovaj EP uspesno odradio a za vecinu "prozora" imao na raspolaganju kombinovanu B/C reprezentaciju. On je dobio otkaz zato sto se nismo plasirali na OI a da te podsetim da je i te kvalifikacije izneo manje-vise uspesno, bili na jednu utakmicu do plasmana kada smo naleteli na Italiju a igrali bez Jokica, Bogdanovica i prakticno Micica (nestao na poluvremenu).

Pera85

pre 1 godinu

Izgubili su jer Guduric, Nedovic i Milutinov nisu trebali da idu (jednostavno nisu spremni), kad dodamo jos Davidovca i Ristica (nisu odigrali nista iako mislim da je Davidovac mogao vise) dodjemo do toga da imamo samo 7 igraca koji igraju. Zgusnut raspored utakmica u slucaju kad ti igra u igraca dovede do umora sa kim god igrali. Na zalost greska selektora, ali njegova je zadnja. Momcima se ne moze zameriti apsolutno nista. Guduric u kontra ritmu a Marinkovic igra dobro i nije u igri. Milutinov nespreman, a ti na klupi drzis Jokica koji u NBA igra po 35 minuta. Eliminaciona faza, nema kalkulacija sto znaci da Jokic mora da igra po 7-8 minuta svaku cetvrtinu. Vasa bio losiji, pusti Jaramaza jer ima energiju moze nesto da pokrene. Kuridza sjajn sesti igrac pravo iznenadjenje. Boli ovaj poraz, ali moramo se pokupiti i otici na SP i OI jer je sad il' nikad za ovu generaciju. Samo da povrede zaobidju i dodje Bogdan, da ovi mladi iz NBA isplivaju. Na zalost Bjelica nece vise moci da pomogne (sem ako ne bude zeleo malu minutazu da na iskustvo doprinese necim)

Mare

pre 1 godinu

Kljuc utakmice je to sto je Jokic igrao samo 28 minuta, sa Jokićem na terenu bili smo 11 poena u plusu, usli smo u minus kad je on sedeo na klupi. Doncic igra 39 minuta a nekada i celu utakmicu ne izlazi iz igre. Ovo je Pesicev poraz, bilo koji drugi selektor bi dobio ovu utakmicu.

nije sve tako crno-belo

pre 1 godinu

Marko Simpson
Od dakle tebi pravo, da Slovenca Doncica nazivaš Srbom. Nije Srb, niti Srbin....
(Tedybear, 12. septembar 2022 11:23)

Evo, ovako... Doncic ima slovenacko drzavljanstvo, i igra za Sloveniju, tu nema zbora.
Sada, da li je Doncic Srbin?
U Holandiji, gde zivim vise od 20 godina, stranac ciji se otac nije rodio u HOlandiji se zove alohtone - to naglasava cinjenicu na nisi autohtoni Holandjanin, to jest da si Turcin, Marokanac itt, bez obzira sto imas holandsko drzavljanstvo.
DAkle, Doncic bi u Holandiji bio alohtone, to jest ne bi bio tretiran kao autohtoni Holandjanin.
Dakle, ako je ovako u Holandji koja je jedna od najmodernijih zemalja, u kojoj je naconalnost vrlo malo bitna, zasto bi bilo drugacije u Sloveniji!?
... da ne pricamo o tome da bi Doncic sigurno igrao za srpsku reprezentaciju da ga je neko od ovih nasih slepaca angazovao pre 10 godina - tada je srpska reprezentacija bila daleko interesantija od slovenacke.

Kritički Mislilac

pre 1 godinu

Pešić je nedavno izjavio da nema ništa protiv uvođenja stranaca u reprezentaciju. Da krenemo prvo od selektora i stručnog štaba?!?

Medrano

pre 1 godinu

bogdan nas sam doveo do finala prošli put a njega ispljvaše panteri kao najgoreg i oteraše đorđevića koji je doneo zadnje medalje.

ali zato je gudura bolji 100 x od bogdana...
(cirkus, 12. septembar 2022 10:30)

Teo nas sam 3 puta doveo do finala a njega isplluvase Tudjmanovci kao najgoreg i oterase Djordjevica koji nam je doneo zadnje medalje.

Ali zato je Jaramaz bolji 100 X od Teodosica.

eu

pre 1 godinu

Jel moguce da mi jednu akciju Denvera nismo uspeli da uradimo, jel moguce da nam Jokic dobija loptu posle x kretnji gudurica, micica, kalinica, lucica. Zasto jednom on nije dobio loptu na kapici pa da odatle ili asistira bekovima na ulazu ili na trojku u cosak ili da sutira. Covek celo prvenstvo nije sutnuo poludistancu niti trojku iz kornera. Zasto je Jokic koriscen kao Divac, samo ispod kosa? Mozda nama nije resenje strani igrac, ali sve vise verujem da strani trener jeste.
Sto se tice pljuvanja Kokoskova, on je igrao sa igracima koji su mogli i hteli da se odazovu, a Pesic je bukvalno sada imao sve odazvane sem Bogdana koji je bio povredjen i porediti ta 2 poraza je sramno.
Inace, 2017. izgubimo jer ne branimo trojke, 2019. isto, Argentina sutirala 44% za 3, 2021. protiv Italije isti slucaj, sinoc repriza. Kada cemo shvatiti da se kosarka od dolaska Steve Kerra na klupu GSW-a promenila vise nego uvodjenjem linije za 3 poena, a mi odbijamo da se adaptiramo na to. Odbrana u reketu je prevazidjena stvar

Mohikanac

pre 1 godinu

@nije bas tako

Baš "nije baš tako"...dva EP 2013. i 2017. koje je posebno bila nikada lakše.

Pričaš o nama i ko je nedostajao...zašto ne napišeš da je pored naših nedostajalo još 30 najboljih igrača Evrope 2017.?

Zar ima takvih duduka koji misle da Bogdan Bogdanović, igrač koji se svaki F4 krije, može u normalnoj konkurenciji da dođe do finala EP a ne mogu Jokić, Micić...?

Uvek gledamo nerealno, nemam problem da čestitam Đorđeviću uspehe ali takođe ni da realno sagledam stvari...imao je promašaja neshvatljivih.

Takođe taj Đorđević je "produžio" vrlo uspešno STVARANJE PRITISKA i narednim generacijama svojim neosvajanjem kada smo možda mogli. Ne mislim na OI ali SP je već diletantsko vođenje i izbor tima.

Rodeo

pre 1 godinu

Glavna taktika "dodaj Jokicu" možda može u grupi, protiv slabijih ekipa.

Isuviše je star i treba da bude smenjen. I dobro je da je bar započeo reforme i oterao štetočinu Teodosića, ali bez Bogdanovića ili generalno bez šutera i pravog pleja, nema napredka.

da i ne

pre 1 godinu

Molim Vas objavite komentar.
...
Ima jedno dete tu u Srbiji, sa 16 godina igra pleja,savrsene koordinacije pokreta, visoko je 2m, pored svega navedenog najveci kvalitet mu je što MISLI, a nije deo nijedne reprezentativne selekcije.
...
Ali, ako se ja budem pitao (jeste to je moj sin), on neće igrati u tom dresu.
Živi bili pa videli.
(neko nebitan, 12. septembar 2022 11:40)

Ima u Vasem komentaru nekoliko zanimljivih aspekata:
1) u pravu ste da je u srpskoj kosarci totalni haos, to je sve pocelo sa davanjem previse moci menadzerima, a narocito jednom od njih. Tako su oni poceli da se mesaju u selekciju igraca, prvo u klubovima, zatim u reprezentaciji. Djordjevicu nisu mogli da oproste da im to nije dopustio, on je imao dovoljno hrabrosti i autoriteta da im kaze NE.
2) Vas sin ne bi mogao da igra za seniorsku reprezentaciju, narocito ne na poziciji pleja - to mogu da Vam sa sigurnoscu kazem kao neko ko je igrao na toj poziciji u zlatno doba nase kosarke, pre mnogo godina. Za dve-godine, izuzetno, neko kao Doncic, moze da dodje u takvu situaciju - ali ni on ne igra pleja. Najlakse je nekom centru da upadne u reprezentaciju jako mlad, jer centri (u vecini slucajeva) nisu ti koji kreiraju igru.
3) Sto se tice igranja za reprezentaciju, nadam se da Vas sin ne misli kao Vi. Ziveo sam na zapadu 20+ godina (i bio prilicno uspesan) i znam koliko je bitno imati SVOJU domovinu (kakva god da je). To je mislilo i 90% nasih oko mene. A to Srbi u Srbiji sve manje razumeju.

Xima

pre 1 godinu

S obzirom na iskustvo koje ima Pesic, trebalo je kod iskljucenja italijanskog trenera da odmah pozove timeout, da smiri strasti, nacrta akciju za napad da se odlepimo i da upozori igrače na to kako će igrati Italijani u nastavku jer je to bilo jasno kao dan.

Mali milojica

pre 1 godinu

pa sta poraz jel vam reko pre 2 dana da se ne lozimo itd,znao jenon kakve nazovi igrace vodi samo eto ne mozes izaci i reci imam jednog ipo igraca od 12 koje sam poveo.

Razum

pre 1 godinu

Sustinski problem je proces sistematske fudbalerizacije kosarke na svim nivoima vodjen vestom rukom prepotentno tupavog Zalizanog Menadzera.
U pravu su bili Litvanci koji su ga pre 10 godina oznacili kao grobara srpske kosarke.

Pera

pre 1 godinu

Nije Pešić kriv. Mi jednostavno nemamo dovoljno napadacki talentovane igrace, fizicki i tehnicki, osim Jokica i Micica. Cekalo se celo drugo poluvreme da jos neko da svoj doprinos osim njih dvojice, ali to se nije desilo jer jednostavno nije bilo igraca dovoljnog kvaliteta za to. Atletski talentovana ekipa nas je zatvorila i sva limitiranost nasih igraca dosla je do izrazaja.

boogie

pre 1 godinu

Mi smo pali na šestoj utakmici. Nismo imali snage. Reprezentacija je kada imaš njih 12 zdravih i da im se ne desi ovo. Kakve crne viroze? Povrede mesec dana posle priprema? Povrede u toku priprema. Kad imaš 2 Afro-Amerikanca, ostaje ti 10 naših. Hvala Pešiću ali vreme je za penziju. Isto važi i za Danilovića. Italijani su premazani, tehničke ovo-ono. A nekada smo imali Savića koji je umeo da iznervira onog Fućku, Sašu Obradovića koji nije dao Majersu da se razmahne. I dalje mislim da smo mi bolji i od Grčke, Slovenije, Španije, Nemačke ali u nokaut fazi posle 5. napornih utakmica i pobeda, nemamo iskustvo kao pre 20 godina da ne gubimo ovako glupo.

Dragon

pre 1 godinu

Prazna prica.
Sut za 3 poena je presudio.
A to ne suta Pesic.
Micic 1/8
Guduric 0/4
Lucic 0/3
To je vec 1/15.
Dakle njihove bar 2 trojke bilo bi gusto a 3 mozda i pobeda.
Ostali 9/14 sto je odlicno!
Ali uvijek se dobija i gubi kao ekipa.
Tako da naslov o selektoru je vrlo neukusan i sraman.
Jer bili su selektori Obradovic, Djordjevic itd. pa nije islo.

Jim Hoyle

pre 1 godinu

Ovo mu nesto dodje kao u fudbalu, kada smo imali odbranu, nismo imali napad. Sada imamo top spiceve, a odbrana kanta.
Sada kada napokon na parketu imamo odlicnog centra, nemamo sutere. Odbrana jeste bitna, ali kako da pobedis kada ne mozes vola da ubodes. Asimetrija u timu i to je to.

Maja

pre 1 godinu

Srbija igra zastarelu košarku. Loša odbrana, spori igrači i niko ne zna da pogađa trojke. Pa sta ste očekivali?
Selektor je trebao izgubiti od Poljske namerno jer je Italija očigledno bauk za Srbiju.

Marko

pre 1 godinu

Poraz citave ekipe.
Prije svega igraca.
Jer oni su na terenu.
24:16 slobodna bacanja.
32:30 za 2 poena.
30:48 za 3 poena.
Jasno gdje je izgubljena tekma.
10/29 za 3 poena je premalo.
16/38 su azuri sutali.

Dragan

pre 1 godinu

Da li ste ljudi u komentarima normalni,kakav bre Todosic,pa on covek nije igrao odbranu ni kada je imao 23 godine,kao i Djordjevic,pa njemu bi nabili jedno 20 trojki i Cesi,a ne Italijani..bilo je tu gresaka od strane Pesica,ali sta covek da radi,kada 5-6 puta nasi najbolji suteri ostanu sami na sutu i nista. Tu taktika ne pomaze,a onda ide glava,promasis 3 puta otvoren sut,a mislio si ulazi,dok se ti vratis,bam 3,idemo ponovo..ulazis u problem glave,i gotovo je..jedino je mogao eventualno da se proba sa Davidovcem koji zna da ubode kada je potrebno,i ima energiju da digne tim, to je mozda jedina greska Pesica. Dakle mi bi ovo lagano dobili da ih sut nije krenuo,jer mi nemamo resenje za ovu igru,ko ce brze i vise da sutne,pa ako udje super,a ako ne udje,sta da se radi. Jednostavno,to je moderna kosarka,a mi dobre bekove za cuvanje nemamo,Lazic je mator,kazu da je Dobric dobar,Nedovic je mnogo juce falio,jer je brz,ima sut,ne znam sta je juce bilo sa Vanjom...i sam Pesic je video da ono juce ne ide,da igraci nisu spremni za velika dela,ne znam koliko je bilo do kraja,a Micic kao u NBA,pustio da ide lopta sama do centra a on je onda prihvata. Alo rodjace,pa nisi na skolskom. I da, Teodosic je izbacen jer je mrtav pijan dosao na trening. Pozdrav.

Ivan

pre 1 godinu

Ne može se sa filozofijom iz prošlog veka igrati moderna košarka. Košarka je sport koji je možda doživeo i najveću revoluciju u poslednjih 20 godina. Pogledajte, skoro sve reprezentacije imaju mlađe trenere. Kari lepo uničiće za ruku i šetnja kejom, prepusti posao mlađim.

sova

pre 1 godinu

Ja imam jedan predlog, ako se slažete. Autora teksta bi trebalo staviti za selektora iste reprezentacije o kojoj je pisao u datom tekstu, s obzirom da vrlo precizno navodi šta ne valja i kako popraviti.

Konjina Navijacka

pre 1 godinu

Po ovim komentarima vidim da smo mi navijaci mnogo gori od bilo kojeg ternera ili igraca. Podrska Srpskoj kosarci, neka sve sto sledi bude u najboljem interesu naseg sporta. Hvala kosarkasima na onoj utakmici sa Finskom, uzivao sam svake sekunde. Zelim im svima puno uspeha, uvek cu biti uz njih bez obzira na rezultat.

Bojan J.

pre 1 godinu

Potpusujem. Kad se igra tako da Jokić nema priliku da redovno deli loptu, to je kraj priče. On jednostavno mora imati 8+ asistencija po meču. Micić je morao da ima drugačiju ulogu od ove koju je imao, i da mu se zabrani da guši loptu. Jokić malo više uloga pleja, Micić malo više uloga beka - umesto Gudurića, najgoreg pojedinca ovog tima.

pitanje

pre 1 godinu

Ovo je standardno za naš mentalitet, popljujemo i šutnemo legende sporta, i onda ide krah... Nakon toga će biti zatišje, loši rezultati ali će se sigurno pojaviti naš inat, izroditi neke nove majstore, sve dok ih ponovo ne šutnemo. I tako u krug. Sad je red u fudbalu da nešto napravimo!

WillyWonka

pre 1 godinu

Ostaće mi u sjećanju jedan napad kad se lomilo kad su igrači, koji su imali otvoren šut, samo prosljeđivali loptu dalje, kao da je vruć krompir. Tu se vidjelo da niko od njih nema samopouzdanja, šalji dalje.

Dejo Cph

pre 1 godinu

Dragi ljudi okanite se ko je kriv i ko je podbacio ko god igra kosarku zna da kad protivnik onako krene ubacivat trice da je gotovo - Jokic je pokusao nesto okrenut al drugi svi u timu su pali drugo poluvreme. Verujte Pesic nije nista kriv - ovakve utakmice ne mozes dobiti ni sa 3 Jokica ili Doncica u ekipi. Mi smo bili favoriti na svim kladionicama psiholoski je to tesko podnet posebno tesko ide kod limitiranih igraca kojih ima u svim ekipama. Veliki pozdrav i glavu gore - momci su bili fenomenalni i trener odlican al Italijani su sinoc bili bolji i glat su nas dobili casno i posteno - treba pruzit ruku i cestitat pobedili su najbolji tim prvenstva.

Rile

pre 1 godinu

Aj malo o'ladite s tim hajpom oko Jokića, te da je igrao 38 minuta sigurno bi pobedili. Mislim svaka njemu čast, on jeste naš najbolji košarkaš i biće verovatno do kraja svoje karijere najbolji srpski košarkaš svih vremena. Statistički i napadački takvog igrača u rep. više nećemo nikad imati. Pešić jeste grešio s njim ali jedno je sigurno, sinoć se videlo, da on nije lider ekipe na terenu kao Dončić i Adetokumbo, i nikada neće ni biti. Teodosić je neviđena lenština, možda i loš čovek, kompleksaš, ali jeste lider! U tome je razlika, kad bude stani-pani, neko ima onu stvar da podvikne svima, da ih trgne iz letargije, baci trojku kao kap sa deset metara preko Garbahose a nekome kada se lomi rezultat kao sinoć na dva metra od koša popije dve banane od 10 cm čoveka nižeg od sebe i ćuti kao zaliven i gleda u plafon ili pod. Šta vrede te zavaravajuće MVP titule nama, pitam ja vas? Je l pamtite možda ko je bio MVP Evrobasketa 2011, 2015, OI 2016, NBA 2013, bez da gledate na vikipediji? Ko to pamti sada? Ali to smo mi Srbi, ložimo se na neke iluzije, a kad stvarno treba pokazati umeće pod pritiskom nigde nas nema.

Cika Velja

pre 1 godinu

Naravno da je njegov poraz, pocev od odabira igraca, pa do taktike...
Zakucao covek Jokica sinoc za klupu, a ovi nas pune..
Koji normalan trener povede samo jednog pleja, jer Jaramaz i Guduric to nikada nisu bili?
Kosarka se puno promenila poslednjih godina, a nas selektor se drzi kosarke od pre 20 godina...
A i tada je lako bilo, pored Divca, Stojakovica,Jarica, Bodiroge....
Kapa dole Saletu Djordjevicu, sa mnogo slabijim igrackim kadrom osvajao je medalje...

Džoni

pre 1 godinu

Sad svi kako nemamo igrače tra la la... A Italijani puni kvaliteta??? Ma dajte ljudi. Oni više želeli i dali više energije na terenu i ćao. Videćete kad nam budu dolazili Kalinić, Micić, Lučić... u "goste" i kad nas po pravilu budu baš ti "naši" zatrpavali i Zvezdu i Partizan ima da ih psujemo na sva usta kako nas ukanališe.

Jim Hoyle

pre 1 godinu

neko nebitan, 12. septembar 2022 11:40
Vasem sinu svaka cast i svaku srecu u zivotu i karijeri zelim, ali kada cale naziva ljude koje nikada nije video u zivotu sabanima, onda se plasim za malog. Kakav je ovo narod, sta je ovo..

Filip

pre 1 godinu

Vidi ovog licemerja! Prekjuče ste druže na istom ovom portalu u naslov stavili sa kime će sve Srbija da igra do finala. Svaki dan je bio narativ da osvajamo zlato. Na kraju, i kladionice su nas stavljale za prvog favorita. I sada nam ti pišeš kao veliki stručnjak, da si sve ovo video još pre mesec dana? Ne blamiraj se, molim te.

Sport je nepredvidiv, zato ga i volimo, jer donosi uzbuđenje. Ne opterećujte se. Živite život. Za nas koji gledamo, sport je zabava, i ništa drugo.

Vaše ime

pre 1 godinu

"Pešić je trebalo bolje, to i on zna, i ovaj poraz je njegov, ali je i poraz Košarkaškog saveza Srbije, Predraga Danilovića i ostalih ljudi koji neuspešno vode srpsku košarku godinama unazad."

Bravoo, konacno neko to javno da kaze. Inace, riba smrdi od glave, nama je stanje godinama uzasno a selektori i igraci se smenjuju a zna se ko ostaje i ko se uvek izvlacio.

Sale dingspo

pre 1 godinu

Jer bili su selektori Obradovic, Djordjevic itd. pa nije islo.
(Dragon, 12. septembar 2022 12:32)
Mislis na ona 3 srebra protiva Amera i Dragica i Doncica i 5 mesto na svetu. Bas nije islo. Sad ide super, ispadanje u osmini finale porazi od Letonije i Belgije 2 puta i to kod kuce kad imas 12 poena 2 minuta do kraja i primis seriju 14:0

Zoki

pre 1 godinu

Dva su osonvna problema srpske kosarke. Prvi je bio bukvalno proterivanje Aleksandra Đorđevića sa mesta selektora i mi ćemo sledeću medalju čekati dok on opet ne pristane da bude selektor, ako ikada pristane. Drugi problem je mnogo dublji, a to je unistavanje mladih kosarkaša od strane menadžera, koji ih zarad brze zarade ostavlja košarkaški u nekom šestom razredu osnovne škole. Ima i krivice pre svega Zvezde, ali i Partizana koji ne daju pravu šansu mladim igračima, nego forsiraju strance. Evo primer Zvezde, zar je bitno hoćeš li biti 15 ili 17. U 8 ne možeš, onda forsiraj mlade igrače. Ali ne. Košarka ide stopama vaterpola. Mi dugo medalje videti nećemo, a iako je vidimo biće puka slučajnost.

Lemi cigan

pre 1 godinu

Pesic treba da ode,ja bi zeljka zvao da preuzme,sad radi u srbiji i ne verujem da bi imao nekih prepreka,lepo bi bilo da bide selektor mozda bi od ovih krseva od igraca nesto i ispalo

sportski tip

pre 1 godinu

Preksinoć gledam 2min treninga "Orlovi stigli u Berlin". Na snimku Jokić i Davidovac. Za ta 2min klipa Davidovac je šutirao 15 puta za 3p, ni jednom nije promašio.
Davidovac je pritom igrao sve utakmice do sada.
Gde je Davidovac juče? Šutirali smo trojke, promašili 17 trojki, Davidovac na klupi sve vreme.
(Beograd-janin, 12. septembar 2022 11:18)

Nedavno sam na basketu vezao 8 trojki.

Mare

pre 1 godinu

Sve je tacno u tekstu. A dokaz koliko je nespoban nas košarkaški savez, jeste činjenica da mi danas uzdizemo generaciju koju je predvodio Teodosić i smatramo ih uspešnom generacijom. A oni od uspeha imaju dve srebrne medalje i to je sve.

Pera

pre 1 godinu

Tipično naše :
Lako ćemo .
A posle jooj
Dobili ih već jednom .Vodili. po principu kad malo zapnemo dobijamo.
A onda poplava . Voda u ušima i kraj

Mora se brzo promeniti trener da se spase SP i OI

pre 1 godinu

Da li su u pitanju godine ili sto je prelezao koronu u bolnici ali na terenu je izgledao kao penzos koji dobio dzabe karte da gleda mec iz prvog reda u fazonu idi da ne propadnu. I Duda je tu bio njegovih godina ali kad igraci ne igraju ono dogovoreno ili krene neko divljanje da igrac koji ne treba da resava napad krene sa ispucavanjem ide tajm aut i bacanje table, psovka, vika, postavljaju se stvari na mesto. Da li bi Duda tolerisao da Guduric zavrsava napade nekim nebuloznim promasijaima za 3 poena ili da Micic davi loptu ceo napad a onda promasi trojku preko ruke. Lepo kaze Zeljko pogledas statistiku i vidis da li si ti taj koji treba da zavrsava napad ili je to mozda ima neko drugi koji je talentovaniji.

Jovan

pre 1 godinu

Baš nam je ovaj poraz teško pao!
Komentari govore o tome; sad, neko je temperamentniji, neko umereniji....
Ne slažem se sa naslovom. Nije to poraz Pešića.
To je naprosto "stanje duha" u nas. Postali smo malodusni, neborbeni, nema inspiracije i poleta ni kod mladih igrača. Mora više da se "grize".
Previše smo opterećeni nepotrebnim kalkulacijama analizama.
I na kraju; nismo mi baš tako loši, ne treba očajavati već nastaviti uporno sa radom i ne menjati Pešića. Treba mu dati šansu da zaokruži započeto. On zna šta radi, verujte.
Hvala Treneru i igračima na velikom trudu i želim im puno uspeha ubuduće.

Јабучило

pre 1 godinu

Или су Италијани просто бољи тим? Други пут нас избацују у веома битној утакмици?

Kukatilo

pre 1 godinu

U svakom slucaju smo igrali bolje nego kad je Kokoskov bio selektor, Jokic se koristi na pravi nacin za razliku od situacije sa Djordjevicem. Milutinov je totalni promasaj, Lucic jako los, Jaramaz takodje, Nedovica precrtati za sva vremena, Davidovac nije nasao svoju ulogu u timu, bio je ocajan, Jagodic Kuridza je odigrao iznad svojih mogucnosti, ima srce, bori se, zahvalan igrac, Kalinic standardno dobar, ali se juce u drugom poluvremenu utopio u ocaj cele ekipe, Micic mi se nikad nije svidjao, klasican davitelj lopte pa neka je 100x MVP Evrolige, Guduric je kanta od igraca, Ristic je samo visok covek koji bi mogao sa bude kasir u Zari, ali nikako kosarkas, Vanja Marinkovic nije bio los, Jokic je stvarno strasan igrac. Nama zapravo najvise fali jedan dobar suter i pravi organizator igre. Danilovic je klasican bandit i nadam se da ce otici sa pozije.

sotir zvani djubre

pre 1 godinu

I da su igrali i Teodosic i Bogdanovic -- opet bi izgubili.. Jedan statisticki podatak sve kaze.. ko je tim koji je dozvolio protivnicima ubedljivo najvise suteva za 3 poena od pocetka prvenstva? Srbija.

mladen

pre 1 godinu

Bez totalne kosarke koja vise ne poznaje klasicne plejove, sutere i centre, vec svi maltene graju sve - nema napred. Nije nam Pesic za to kriv. Mi ne proizvodimo takve igrace. Nama u glavnim klubovima najvece minute imaju stranci.. Nabrojte srpsku petorku u koji svi mogu da sutnu trojku i da pretrce protivnika. Nema je! Odbrana? Kakva odbrana? Pa pogledajte rezultate - pobednici daju skoro po 100 koseva, aporazeni skoro po 90. Pobedila je NBA filozofija. Po 40 puta sutnes trojku, ako pogodic 18 puta bar - dobijas. Kada budemo mogli da igramo tako - bicemo opet u podeli za medalje. A to sto smo oderali Fince u grupi..Pa od osmine finala se igra NOVI TURNIR. Smenite Pesica i dovedite Milojevica? Ali, i on je bii deo strucnog staba kada su nas Italijani razvalli u Beogradu! Ni Kokoskov nije mogao..Mislite da Djordjevic moze sa ovim prfilom igraca uzeti medalju vise? Samo Jokic i Bogdanovic mogu da igraju novu kosarku vrhunski - i to je nas problem. Dakle, manje busanja u grudi. Srbija vise nije evropski kosarkasi vrh.

zzbz

pre 1 godinu

Vreme je za penziju, hvala mu za sve, ali je sve tacno sto je napisano. Njegov poraz, Spisu udje i pogodi 5 trojki za 2 minuta, bukvalno svaki napad je lik sam. Svaki njihov sut je bio otvoren, Pesic ne menja nista, Jokic sedi na klupi celu jednu cetvrtinu. Radonjic bi ovom Poceku ocitao lekciju, ne bi presli 60.

Ikac Jagodinac

pre 1 godinu

Možda nema veze sa temom, ali da vam svima kažem na jednu moju opasku od juče... elem... u vreme kad se igrala utakmica, u mestu gde živim, u ulici vidim da se napolju igraju deca, sve dečaci od jedno 10-12-14 godina, dreka, vožnja onih debilnih električnih trotineta... e, sada, pomislih kako je to bilo u vreme mog dečaštva... nezamislivo. Mi smo svi bili zak9vani kraj tv-a, gledali umetnike Slavnića, Kićanovića, Praju Dalipagića.... tu je kvaka. Deca su nam bez baze, fizički nespremna i umno siromašna. Ali, duga je to tema..

mateo

pre 1 godinu

kada ce te shvatit da osim jokica nemate dobre igrace. rekao sam da ce te maksimalno do cetvrtfinala a vi jos ranije ispali. kao na sp pravite iste greske. gazite u grupi ove jadne repke a onda cim naletite na prvu malo ozbiljniju ekipu odmah debakl, budete pregazeni. smijete se hrvatima a niste niste bolji dapace bez jokica jos gori.

Dzo

pre 1 godinu

Nije ovo poraz Pešića. Ovo je stanje gde je Srbija sa igračima generalno. Mi nemamo više dobre igrače, kao što su nekada bili Đorđević, Danilović, Divac, Savić da iznesu kada je potrebno i da pri tome rade i kao tim. I to je to. Čovek je uradio šta je mogao sa onim što je imao i posebno je dobro što je odstranio Teodosića iz tima, koji je postao veteran u reprezentaciji, što samo po sebi govori gde smo sa igračkim kadrom. Makar će neki mlađi da dobiju na iskustvu za sledeći put, zahvaljujući Pešiću.

kralj

pre 1 godinu

Desio se poraz koji boli i one koji slabo sport prate,drugi put ce biti bolje,podrska igracima i selektoru,nadam se da ce da se plasiramo ba Sp i tamo pokazemo ko kosi a ko vodu nosi.

Miso

pre 1 godinu

Ništa ovde Pešić nije kriv već naši naduvani igrači koji za novac u inostranstvu ginu a ovde ih zabole dal ce biti u reprezentaciju ili ne ,to je suština svaki igra za sebe nemaju sigurnost u šut niti umeju da šutnuo kao da su zaboravili da igraju košarku ,sramota i bruka da dozvoljavamo da nam sutaju trojke odakle stignu kao da njih ima 8 a naš 5 igrača.,pobedili su u prvoj fazi kome je važna prva faza dve pobede i idemo dalje kad je važno mi smo ustali.

Stefan

pre 1 godinu

Dobro, iii? Izgubili smo. Pešić nije pravio izmene na vreme, predugo je držao Jokića na klupi, Micić je previše gnjavio loptu, Daniloviću ostavka bla, bla, bla... I, šta sad sa time? Da li to iziskuje vaše vreme za preko 3000 komentara samo od sinoć i to samo na ovom portalu? Koliko god pokušavao da razumem, ne vidim kako (ne)uspeh košarkaške reprezentacije utiče na kvalitet života bilo kog od vas? Sport je za svakog ko sedne ispred televizora i gleda meč samo i isključiva zabava. Sve drugo ugrožava psihičko zdravlje i nema nikakvog smisla.

classic

pre 1 godinu

Normalno mora se neko kriviti ,da je bilo na malu razliku bile bi to sudije fiba cia FBA itd. Taman posla da je neko bolji od vas ejjj . Kalina ,luca ,jare ,ovaca koza, vece tepanje igracima nema niko na svjet .ma samo vi igrate kosarku sto znaju ovi drugi.Najbolje pada ovo spustanje na zelji sada Trass.

Miso

pre 1 godinu

Ništa ovde Pešić nije kriv već naši naduvani igrači koji za novac u inostranstvu ginu a ovde ih zabole dal ce biti u reprezentaciju ili ne ,to je suština svaki igra za sebe nemaju sigurnost u šut niti umeju da šutnuo kao da su zaboravili da igraju košarku ,sramota i bruka da dozvoljavamo da nam sutaju trojke odakle stignu kao da njih ima 8 a naš 5 igrača.,pobedili su u prvoj fazi kome je važna prva faza dve pobede i idemo dalje kad je važno mi smo usral*.

Deus

pre 1 godinu

Srbija je docekala da nema povzdanog plejmejkera i bekove. E to bas nikada nije bio slucaj. Sa jednim odlicnim centrom ne dobija se utakmica. Italijani su nas odrali trojkama a u poslednjih 15ak minuta igre su nas oni ali i mi sami sebe demontirali.
Pesicu se moze zameriti ono sto mu se uvek zameralo. Nedovoljno insistiranje i gradnja tima da igra cvrstu odbranu. I ako tim, kada mu protivnik izadje iz bonusa, nerezonski sutira iz polja umesto da ide na ulaz i lake poene a trener to tolerise onda je trener prespavao svoj deo posla.
Italija je potpuno zasluzeno pobedila.

Kvante

pre 1 godinu

Sem Jokića i Mićića, nemamo kvalitet i dugu klupu. Jedini koji je još kvalitetan igrač je Bogdanović. Pošto nećemo da se kvalifikujemo za naredno SP i OI, vidimo se na sledećem EP-u, za 4 godine.

Ron Đeremi

pre 1 godinu

Ima Pešićeve krivice svakako, mada i novinari sa avojim pisanjem kako već igramo polufinale sa Slovenijom i finale s Grcima su prilično doprineli psihološkom momentu reprenzetativaca koji novine svakako čitaju.

coaBeč

pre 1 godinu

trebalo du da igraju kao protiv finske i poljske....i razbili bi ih sa 25 razlike!! 3i 4 četvrtina nikakva odbrana,nikakva energija,niko se ne bori!

neko nebitan

pre 1 godinu

Molim Vas objavite komentar.
Čisto zanimljivost.
Ima jedno dete tu u Srbiji, sa 16 godina igra pleja,savrsene koordinacije pokreta, visoko je 2m, pored svega navedenog najveci kvalitet mu je što MISLI, a nije deo nijedne reprezentativne selekcije.
Već za mesec dva odlazi iz ove nedodjije tamo gde ce mu pruziti paznju koja je potrebna da se stvori vrhunski kosarkas.
I šta ce to dete sutra dugovati Srbiji?
Plakao je sinoć posle poraza, plakao je jer bi on sa 16 godina bolje popunio mesto pleja od šabana punih kao brodovi koji su se pojavili na terenu.
Ali, ako se ja budem pitao (jeste to je moj sin), on neće igrati u tom dresu.
Živi bili pa videli.

JPR24

pre 1 godinu

Ljudi, mi bez Jokića nismo imali igru ni na jednom meču. Pogledajte statistiku. Juče s Jokićem imali smo +11 na terenu a bez njega - 19 i izgubili smo - 8. Slično je bilo i na ostalim mečevima samo su protivnici bili drugorazredni. Zašto je to tako a imamo toliko cenjenuh evroligaških igrača, prosudite sami. Ima tu i do trenera ali i do samih igrača i njihovog zajedništva. A delovalo je da problem samo u Teodosiću.
(toboparaliza, 12. septembar 2022 10:24)

Imamo igrače u EL ! Ali nisu glavni u svojim ekipama ! Bogdan ima petlju zato sto je naučio u Partizanu i Feneru. Jokic je posebna priča ! Ali ostali, nisu lideri ! Nekada smo imali po tri četiri lidera zajedno u reprezentaciji, ali su bili i gladni pobeda ! Juče je to samo kod Jokića moglo da se vidi u ocima ! Čak ni kod selektora se to nije videlo, samo zvaće zvakicu ! Onaj italijan koliko god bio iritantan, puko, besneo, urlao, izbace, ali je zeleo pobedu 100 puta više.

Darko84

pre 1 godinu

Jedini nacin da nas dobiju, bio je da ih usere sut za tri poena, na to si i isli, takticki, a toliko smo im samo davali prostora za to, to je nemoguce. Druga stvar, uvodis Jokica u poslednjoj cetvrtini, kad su se vec odlepili, prosto neverovatno. I na kraju, niko vola nije mogao da ubode, sem Jokica, pa sta drugo ocekivati nego ovakav poraz!

Mićko

pre 1 godinu

Sinoć smo od Italijana dobili najčistiju košarkašku i životnu lekciju i kao košarkaška reprezentacija i kao nacija.
Oni su imali sve ono što mi nemamo srce, naboj, želju, drskost, snagu itd. Igrali su i moderniju košarku na kraju krajeva.
Samo se upitati za jednu stvar između hiljade loših, a to je na primer, zašto Jokić nije čuvao Melija sa istim žarom, srcem, željom i drskošću kao ovaj njega jer na papiru je ovaj naš Superstar.
Ta njegova beskrvnost u odbrani iako je imao dobar napadački učinak oslikavala se na svim igračima u svim aspektima igre.
ŠAMPIONSKI KOV to je ključna reč koja sadrži mnogo osobina koje ova generacija nema.

dusan jichici

pre 1 godinu

Italiani su profesinalni tim,skoro svi igraju u Italijanku ligu sa istom tatikom.
Srbija ima igrce u vise liga Evrope i
sveta sa raznim navikama.

realno

pre 1 godinu

sve se potrefilo, nasa prva losa tekma posle 10ak u nizu dobrih, racunajuci i pripremne utakmice, to je bilo ocekivano i toga sam se i plasio nakon onakve dominacije u grupi, Italijani dosli nikad nabrijaniji i jos kada te krene, zaista je tesko to zaustaviti, da smo igrali jos 4 utakmice sa njima, dobili bi sve 4, ali to je zivot, ne treba sad pljuvati, treba podrzati, ima th dosta dobrih mladih igraca kojo mogu da nam donose radost u buducnosti..

Masariko

pre 1 godinu

Sem Jokića i Mićića, nemamo kvalitet i dugu klupu.
(Kvante, 12. septembar 2022 11:32)

A ko je taj Mićić? Možda smo zeznuli što je igrao Micić umesto tog Mićića.

garbahosa

pre 1 godinu

po nasim "strucnjacima" u komentarima trebao je jokic da igra 40 minuta i sve lopte da idu na njega i tako do finala, pa nije to marrvelov film. ko je gledao utakmicu video je da su jokica udvajali i da je imao jedan nezgodan doskok i da je nastavio pre bi se iscrpeo i povredio nego sto bi sam osvojio evropsko prvenstvo. ako ne prorade jos bar dvojica u timu ide se kuci na rostilj i ladno pivo da se gleda basket na tv.

petronije

pre 1 godinu

Kari I Vasa glavni krivci,ne mozes zameriti Jokicu jer je dao I proigravao,Vasu ubi covek trojkama a odbrana nista,Guduric nista.Pisale su novine I ranije,mediji dizali u nebesa.Izgubis opet na identican nacin kao u Bg.Do trenera je I igraca

sasa

pre 1 godinu

ne postaje se igrac kad das trojku na +20 protiv Poljske nego kad je ekipa u kanalu ko juce .. al kod nas sutersku hrabrost imaju samo Teodosic i Bogdanovic ..Guduric Micic i ostali nemaju to u sebi i to je presudilo ..jokica udvoje on vrati ovi bace ciglu i to je to
(bocko, 12. septembar 2022 10:23)

Micic to nema a trojkom u poslednjoj sekundi odlucio polufinale Evrolige? Guduric trojkom u poslednjoj sekundi odlucio derbi u finalu plej ofa?
Pomirite se da je to sport, da ga vi ne poznajete.

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Čist Pešićev poraz.

Italijani igrali sa Melijem kao centrom i dok su igrali klasičnu košarku naši su ih mleli. Ali, kao i svaki normalan trener, kad vidiš da nešto ne ide moraš da menjaš. Meli više ne ulazi u reket, šire se kao lepeza na liniji za tri, Jokić mora da se izvlači i prazan reket dušu dao za brze ulaze pored naših sporaća. Umesto da se na to, kad se Jokić odmara, odgovori „small ball“ bržom postavom, Pešić forsira Milutinova koji je u takvoj igri koristan koliko Šekil O Nil za ritmičku gimnastiku. I opet je nekako funkcionisalo dok Italijani nisu uvideli da naši ne mogu da pogode okean sa broda. Onda se skupljaju u reketu, čuvaju putanje za dodavanje Jokiću i puštaju igrače da šutiraju. Ne pamtim kad su Gudurić, Lučić i ostali imali toliko udaljene čuvare. Micića, na kraju, nisu ni čuvali posle bloka, a ovaj ili maši ili sumanuto srlja u gužvu.

Spisu pogađa tri trojke za kratko vreme i umesto da mu se dodeli flaster, on se pušta da prangija bez trunke problema. Kalinić pogodio dve trojke u kratkom roku i sledećih deset minuta su mu Polonara i Fontekio disali za vrat i bili bliži od senke. Potpuno šablonska igra, baš kao i kod Radonjića kad je Kej Si Rivers dao sedam trojki Zvezdi sa istog mesta i na istu foru.

Toliko zastarelu košarku igramo da je to strašno.
Mada, u svemu sad kaskamo par decenija za normalnim svetom, pa ništa čudno što je i u sportu tako.

petar markovic

pre 1 godinu

Sta treba da se dozivi da bi Danilovic dao ostavku??? Znam da je sa crno bijele strane ali i oni cak imaju srama i stida, samo pitanje je kolika je ta granica!!!
(getzbi, 12. septembar 2022 10:34)

pa sto vam sad smeta kad ispunjava vase muzicke zelje? je ste hteli da oterate selektora koji je na 5 takmicenja igrao 3 finala i polufinale? jeste. jel vam doveo onog kog ste hteli? jeste. jel se taj proslavio? jeste. jel doveo sledeceg po zelji? jeste. jel se taj proslavio? na moju veliku zalost jeste. sasu djordjevica od blata praviti. imali smo u njemu selektora koji je mogao jos 20 godina da nas vodi, prokletnicima nije valjao. malo je i ovo kakvu karmu zasluzujemo

nemanjaV

pre 1 godinu

Nevezano za utakmicu sinoc, videlo se i u utakmicama u grupi da lose igramo kada nema Jokica ili Micica u igri, odnosno ni Jaramaz, ni Guduric, pa ni Nedovic dok je igrao, nisu plejmejkeri. Nedostaje im tecnosti i slobode u igri, nisu toliko kreativni i jednostavno Pesic jep pogresio sto nije zvao Tea.

Dingospo

pre 1 godinu

Mada iskreno verujem da ni selektor nije znao da su naši igrači obične p.... kad zagusti. U Indijanapolisu je imao Gurovića koji sipa trojke Amerima i Jarića koji ne maši sa linije za sl.bacanja. Ovde, pa takmičenje ko se bolje sakrio iza protivničkog igrača.

Milan11

pre 1 godinu

Sve stoji, samo što se znalo unapred kamo to ide. Mnogi su ukazivali na lošu selektiranu momčad, na diskutabilnu igru u branjenju trica, na oscilacije kad Jokić izađe... Svi problemi su se zatiškivali pobedama na nebitnim utakmicama, a kritičari prozivali mrziteljima. Vlada Đurović maknjen sa mesta komentatora jer je istakao neke stvari...
A tek Pešičevo vođenje utakmice - užas! Kasni u reakcijama, sa drugovima se nerviramo i vičemo pred ekranom da što pre izvadi Milutinova (koji očigledno ne može protiv tako niskog protivnika), da uzme tajm-out, da preseče igru Italijana, da se napravi neki jak faul, da pravovremeno vrati Jokića... A selektor uvek reaguje kad je već kasno.
Uz to, nema više prave energije i naboja, taktika protiv šuterske momčadi skroz promašena (kao da ne znamo Italiju), a izjave čista demagogija.

The_Coach

pre 1 godinu

Ne slazem se da je ovo poraz Danilovića niti Pešića. Jeste trener kriv i odgovoran, a da smo pobedili - bio bi junak i car!?? Da smo osvojili zlato - opet bi rekli - Danilović zna da radi svoj posao!…. Takvi smo mi….nažalost.
Ono što smeta je odsutnost želje i motivacije, energija koju već godinama nemamo u mnogim igračima, a to su liderske karakteristike koje su svi treneri do Indijanapolisa imali - ti igrači su i međusobno bili spremni da se potuku na treningu, a protivnika da samelju na terenu… drugo vreme bilo, dres je bio svetinja, na svim nivoima i u svim uzrastima. Svaka čast ovim momcima, dali su srce, ali su i pomalo zaboravljeni i treba ih cele godine držati pa makar i na telefonu i kako god, da znaju da pripadaju ovde i da imaju više samopouzdanja kad je teško da se podignu, i to će uvek biti njih 3-4 , ali dovoljno - da vrate žar i energiju , i nastave da melju. Nekad je selektovati igrače pred takmičenje bio težak zadatak, a sada je težak zadatak jer nema puno igrača spremnih za to. Neko će reći da je kriva Euroliga i Fiba “prozori”, ali opet - to smo mi uglavnom, uvek je neko drugi kriv. Nema dalje, mi smo krivi svi, i treba dati podršku i skinuti kapu momcima i svima onima koji su odvojili svoje vreme za reprezentaciju ovog leta, od selektora do sekretara u KSS. Analiza pa ajmo ponovo… biće bolje!

Beograd-janin

pre 1 godinu

Preksinoć gledam 2min treninga "Orlovi stigli u Berlin". Na snimku Jokić i Davidovac. Za ta 2min klipa Davidovac je šutirao 15 puta za 3p, ni jednom nije promašio.
Davidovac je pritom igrao sve utakmice do sada.
Gde je Davidovac juče? Šutirali smo trojke, promašili 17 trojki, Davidovac na klupi sve vreme.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Trebao je samo još jedan fino raspoložen igrač. Delovalo je da bi Vanja mogao da bude taj, ali je onda, da li zbog bolesti ili čega već, previše ohlađen. Kalina je odlično počeo. Kuridža je dobro zategao, ali onda...

Zafrknuli smo drugu četvrtinu. Imali smo momentum, jedan loš pas Milutinova u ruke Italijana, ona trojka kad su ostali da leže na pola terena (svaka čast za borbenost, ali eto kažnjen je prazan prostor). Jokić je morao da izađe jer se nije moglo rizikovati posle onog naskoka na zglob, međutim Milutinov je baš loše odradio. Šut nam je bio katastrofa. Odbrana je bila žalosna, sem u prvih 5 minuta, ali napad je po meni bio mnogo gori. Bez ideje, bez kretnje igrača i lopte, nekoliko napada uopšte ne gledamo na sat i ističe vreme pa onda ili da sudije pomognu ili izgubimo loptu.

Moglo je i moralo mnogo bolje. Nemam razloga da se ljutim, ja sam samo navijač, ali sam baš smoren.

Idemo dalje. Valja se plasirati na to Svetsko ako je ikako moguće. Ako ne onda reset, od nule pa da vidimo nekad i negde ako ne ukinu košarku.

Lax

pre 1 godinu

Svim našim igračima je menadžer Miško Ražnatović, osim Teodosiću - slučajnost? Da pojačam paranoju - i stručni štab, kondicioni, su svi iz Mege...

boljebezimena

pre 1 godinu

Dok postoji popravni pobeđujemo, čim
nema popravnog i mora da se pobedi, gubimo.

Slab mentalitet nacije, jedino igramo dobro
protiv onih koje "mrzimo".

Jokicu svaka čast za poslednju utakmicu, jedini koji igra uvek najbolje kad je najpotrebnije. Posle ovog debakla ne verujem da će opet da se "zezne" da se
priključi reprezentaciji.

toboparaliza

pre 1 godinu

Ljudi, mi bez Jokića nismo imali igru ni na jednom meču. Pogledajte statistiku. Juče s Jokićem imali smo +11 na terenu a bez njega - 19 i izgubili smo - 8. Slično je bilo i na ostalim mečevima samo su protivnici bili drugorazredni. Zašto je to tako a imamo toliko cenjenuh evroligaških igrača, prosudite sami. Ima tu i do trenera ali i do samih igrača i njihovog zajedništva. A delovalo je da problem samo u Teodosiću.

Један Убод

pre 1 godinu

Немамо оно што је међу ногама. Због тога је недостајао Теодосић.
Не можеш од Мицића и Гудурића, који су њуњави и размажени од када су почели да играју за репрезентацију, да направиш вође.
То се не купује, не може се научити, са тим се родиш.
Не боли ме што смо изгубили, боли ме што смо то урадили као пи..де.
Спортски поздрав.

Dzeronimo

pre 1 godinu

Hoce li Dabilovic da podnese ostavku? I zasto nece?
(Sone, 12. septembar 2022 10:28)
To se radi zbog moralnih razloga ali je za njega moral misaona imenica.
(Seek and Destroy, 12. septembar 2022 10:32)

Tesko licemerje vas crvenih, u pravu ste, i treba da da ostavku, razlog je sto je upravo uvek cinio ono sto "70%" Srbije zeli.Oterali ste Djordjevica, hteli ste Kokoskova, hvalospevi sa Pesicem...
Vi pricate o moralu, ko vam ono bese legenda?

cirkus

pre 1 godinu

bogdan nas sam doveo do finala prošli put a njega ispljvaše panteri kao najgoreg i oteraše đorđevića koji je doneo zadnje medalje.

ali zato je gudura bolji 100 x od bogdana...

Whitey

pre 1 godinu

Kad su utakmice stani pani, na ispadanje, kada gubimo,ocito je da samo Jokic i Bogdan imaju ono sto pocinje na m, ostali se pogube.Sto se tice Pesica, samo za drzanje Jokica na klupi pola zadnje cetvrtine -zasluzuje otkaz. Videlo se iz aviona da Milutinov ne moze, svi su videli samo Pesic nije.

Srbodin

pre 1 godinu

Vidim 'strucnjake' da ga krive jer je Jokic igrao samo 28 minuta... Pa nije Kari sisao vesla. Da je Jokic mogao 36min igrao bi. Nego komentarisu oni koji ni ne prate kosarku, koji misle da je Jokic stvarno najbolji u NBA i na svijetu. Covjek je usao i SVJEZ dobio bananu od Melija. Nizeg igraca. Jeste li vidjeli kad to u NBA da mu se desi?! Tamo ga pripreme timovi ljudi, napucaju raznim suplementima koji vrv nisu dozvoljeni ovdje. A ovo je reprezentativna kosarka. Pobjedjuje ko ima vece srce.
Suma sumarum, Jokic je igrao oko 7min u 4/4 a da nije bilo one srecne trojke sa centra (3+1) mogli bismo konstatovati da bukvalno NISTA nije uradio. Em Vi Pi. Em Vi Pi. Em Vi Pi. A nikad nista osvojio nije. Niti ce.

HAHAHA!

pre 1 godinu

ANKETA
Ko će osvojiti Evrobasket?

Srbija (9,786 glasova)


Slovenija (2,226 glasova)


Grčka (1,299 glasova)


Hrvatska (705 glasova)


Francuska (638 glasova)


Španija (492 glasova)


Litvanija (266 glasova)


Nemačka (256 glasova)


Turska (197 glasova)


Italija (164 glasova)

Janko

pre 1 godinu

Neko napisa skoro kako tekstove pišu menadžerski novinari i što više čitam vidim da je živa istina. Da sva odgovornost ode na selektora a da igrači budu prećutani kako im ne bi cena pala. Pešić jeste najveći krivac ali nije on promašio otvorene trojke. Zaista sem Jokića mi nismo imali lidera i nekog ko bi nosio ovaj tim. Micić je pokazao po ko zna koji put luzerski mentalitet, Gudurić amater maltene, ostali nisu povukli takođe. Jedino je MJK bio na nivou i ginuo po terenu ali takođe zaslugom selektora nije dobio veću minutažu i bolju ulogu u timu. Svakako bruka i sramota. I neko mora da snosi odgovornost za ovo jer nismo izgubili od USA nego od raspale Italije.

dell boy troter

pre 1 godinu

do juce bili hvalospevi,Pesic kosarkaski Bog i slicno....
nemojmo se lagati,igrali smo,izgubili. tu je kraj. idemo dalje.
da moze i mora bolje,i moze i mora. imamo li bolje? tesko.
razlozi za ovo? ima ih brdo,od povreda,slabe grupe,loseg dana itd
ali da neko zameri Pesicu i kaze da ne zna,to ne ide. preuzeo je na sebe vrucu klupu i hvala mu.
mozda potraziti razloge svega u menadzerima,brzoj zaradi i unistavanju mladih igraca,gde ispasta reprezentacija. probati sa trenerskim savetom na nivou saveza ili slicno,pa spremiti sve,od mladih selekcija i trenera do prvog tima.
da se ne lazemo,nasi najbolji treneri su ili u penziji ili pred njom,a na mlade se ne obaziremo dovoljno.

Krlo

pre 1 godinu

bogdan nas sam doveo do finala prošli put a njega ispljvaše panteri kao najgoreg i oteraše đorđevića koji je doneo zadnje medalje.

ali zato je gudura bolji 100 x od bogdana


Zbog takvih kao sto si ti sve se u ovoj drzavi raspada,igra reprezentacija,a on broji crvena i crna zrnca i dal je igrac zvezde il partizana,ne treba dovesti jednog stranca nego 12 njih da vise vas iskompleksirane likove prestane da zanima sve i mozda onda i nesto bude.

Lars

pre 1 godinu

Pogrešio je za Teodosića koji uvek može da odigra 10-15 minuta, Micić nije lider niti psihički jak, Milutinov je bio povređen, bolje Bobija da je zvao, dosta čudnih odluka i tokom utakmica.

Јабучило

pre 1 godinu

falilo tacno teovih 15 poena...
(borivoje surdilovic, 12. septembar 2022 10:43)

Да ли би Тео постигао тих 15 поена?

MarkoSimpson

pre 1 godinu

Da li je moguce da mi ne umijemo da iskoristimo najboljeg igraca planete nego vjecito izmisljamo toplu vodu . Saletu je onomad Raduljica iz kineske lige bio prvi centar , a MVP NBA lige je bio krilni centar i zamjena Bircevicu . Sinoc Pesic odmara Jokica kad se lomi rezultat , ocekujuci neku reakciju od Jaramaza i Lucica koji su bili vidno pogubljeni , dok na drugoj utakmici Janis igra cijeli mec , jer Itudis nece da rizikuje i naravno uzima stvari u svoje ruke i dobijaju mec ... Jokic sam je imao potencijala da donese zlato , ali dzabe kad se nema kome kazat..
I jos jedna stvar , ljudi koji ne umiju da regrutuju Vucevica , Doncica i Mirotica (deklarisane Srbe) treba da napuste pozicije i daju ih nekima
koji su za njih sposobni, kraj.

getzbi

pre 1 godinu

Sta treba da se dozivi da bi Danilovic dao ostavku??? Znam da je sa crno bijele strane ali i oni cak imaju srama i stida, samo pitanje je kolika je ta granica!!!

zelboy

pre 1 godinu

Pesic nije problem. On je nas najbolji selektor.
Problem su igraci. Osim Jokica, nemamo nijednog pravog talenta kao sto su bili nasi legendarni igraci jos od Koraca, pa do Bodiroge. Netalentirani su, spori, neinventivni, fizicki inferiorni, malodusni, neodgovorni (naravno, u usporedbi sa zvjezdama timova koji su usli u cetvrtfinale).
Selekcija samo visokih koje je tesko necemu nauciti ako nema talenta, te kasnije problematican trenerski rad su vjerovatno srz problema.

realno

pre 1 godinu

Upravo tako. Morao je jokica da ubaci mnogo ranije, videlo se da je Milutinov loš, on ga ubacuje na 6min do kraja a morao je celu da odigra 4tu. Tu leži poraz. Izbacio bi Melija 8min do kraja, sledećeg odma itd.
6 razlike Kalinić šutira za 3p, masi i odma kazna i od tog momenta mi nismo mogli da predjemo 8 razlike a nije ni bio otvoren šut, nit je isticalo vreme, spustis loptu.
Dalje jokic je previše igrao ispod posta, trebalo je on da izvlači centra napolje da jokic odigra pleja, što otvara reket za ostale, daju koš na ulaz pa se šut namesti. Onog fonseca su morali da čuvaju daleko od spoljne linije, pogotovu što on nema range kao kari pa da moras sa parkinga da ga čuvaš to su sve koševi sa linije, to je moralo da se sačuva i tek se sad video nedostatak belog i njegovog spendinga a o bogdanu da ne govorim.

SUNĐER BOB

pre 1 godinu

Odlicna analiza i komentar...kod nas je problem sto je vecina novinara znala i pre prvenstva da ovakva igra ne vodi daleko..mecevi pre prvenstva su druga stvar..videlo se da Pešić nema tu žicu moderne košarke ( a zapamtite i ŽOC je gubi), da se tvrdoglavo odrekao usluge Teodosica uz obrazlozenje da igraju bolji od njega??? zanali si novinari sve a nolo pre prvenstva da kritikuje nego samo podrska bez pokrica..
Kako ste sami naveli lako je sad biti general posle bitke..ali ja i dosta ljudi je ukazivalo na navedene probleme dok ste vi davali podršku..niko nije smeo Pešiću da postavi gomilu pitanja vezano za Tea, tipa da li je Jaramaz bolji i sl..on vas prekine na konferenciji i svi cutite..sad je kasno pricati sto ne znamo da branimo trojke, i sto nismo imu igraca da izmisli poene da izmisli asistenciju, da dobije faul..odbanu nismo imali pa nismo ako je to razlog sto Tea nije bilo..bre nobinari kritikujte, činjenicama..u glavu..ne činite medveđe usluge nasem timu..Đorđevica ste gazili od picetka..a Danilovica i dalje čuvate...

Pufta

pre 1 godinu

Treba čovek malo biti realan...ovo je maksimalni domet srpske košarke...50% ljudi u Srbiji,pre ovog turnira nije ni čulo za naš tim,osim za Jokića...i očekivati od takvih neko zlato je krajnje smešno...doduše, i sama evropska košarka je vic,u odnosu na NBA,ali mi smo ispod proseka...

bocko

pre 1 godinu

ne postaje se igrac kad das trojku na +20 protiv Poljske nego kad je ekipa u kanalu ko juce .. al kod nas sutersku hrabrost imaju samo Teodosic i Bogdanovic ..Guduric Micic i ostali nemaju to u sebi i to je presudilo ..jokica udvoje on vrati ovi bace ciglu i to je to

zigi

pre 1 godinu

ovo je jedna od retkih analiza na b92 sa kojima se 100% slazem i nemam mnogo da dodam.
hvala jer mi to nekako ublazava bol. bol koji je realno veliki.
nije tacno sto jokic kaze da ja volim samo pobede a ne kosarku. ja vise volim kosarku od pobeda i od samog poraza me mnogo vise boli sto smo odigrali pacersku i losu kosarku. to je veca bruka od poraza.
ja gudurica volim kao coveka i kao zvezdino dete, ali on i davidovac svaki napad uspore ili stopiraju. stanu u mestu i tapkaju. svaki put. kosarka od pre 35 godina.
a insistirati na tome da je lopta kod gudurica u rukama nije guduriceva ideja, nego pesiceva. ja je ne razumem. za ove sve utakmice nista se dobro nije desilo kada on uzme loptu. nista. nikad. samo je gubio vreme i samopouzdanje, a cesto i loptu. taj momenat igre oko pleja gudurica (pored zivih jokica, micica, pa cak i jaramaza) mi je jednako neverovatan kao cinjenica da je jokic igrao samo 25 minuta. da je igrao 35 minuta dobili bismo. uprkos svemu samo toliko je to bilo dovoljno.
vasilije micic pod hitno da se spusti na zemlju i da pocne da igra odbranu. spisu je dao 6/9 trojke. igrac venecije. italijanski filip covic, recimo. moje pitanje je koliko je dao u trenucima kada je micic bio na parketu (verovatno bar 5) i koliko puta od tih 9 je imao otvoren sut, gde ima vremena da stane u stav, primi loptu, digne se na sut, a da nema nikog pored njega. ja mislim bar 8 od 9 ako ne i svih 9. pa kad je tako, sto onda ne bi pogadajo?

au

pre 1 godinu

Neuspesi su nam bile sve one medalje sa Saletom, sada nam je uspeh ako prodjemo bolje od desetog mesta?!?
Druga stvar je ovde takodje primentna, nasi ljudi koji se bave kosarkom i kao i oni koji nesto odlucuju su poceli da koriste terminologiju nasih fudbalskih
selektora. Znate ono kad krenu da traze dobre strane u teskim porazima, "pozitivna nula", realnost u ovom momentu, "nismo mogli vise da prikazemo zbog loseg terena" i tako neke gluposti a pri tom su zaboravili da je i za protivnika bio los teren. Ma svasta nesto ce izmisliti da se opravdaju, samo da ne preuzmu odgovornost na sebe.

Krlo

pre 1 godinu

Jokic ako je pametan ovo treba da mu bude zadnja utakmica za reprezentaciju,on covek da rizikuje svoju karijeru igrajuci sa likovima poput marinkovica,gudurica,jaramaza i onako posle ovog niko nema prava rec da mu kaze.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Ne bih se složio da je ovo poraz Pešića. Ovi igrači nemaju šampionski mentalitet, i tu trener ne može da pomogne.
Kompletan tim, na čelu sa Jokićem, ne igra ozbiljnu košarku, što podrazumeva kretanje bez lopte, zatvaranje u odbrani, blok u napadu. O smešnim potezima svih igrača kada se lomi meč i nesuvislim potezima i nesnalaženju, tu već možemo govoriti o Pešićevoj grešci, ali sve ono što je loše a što su demonstrirali, oni nose već dugo. To nisu trofejni igrači, nemaju harizmu i nemaju kotiledone. To je cela priča. Što narod kaže, nema od njih leba...

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Pa kada je kriv zašto ne podnese ostavku? Gledam ko god je na narodnim jaslama ne želi sa narodne grbače da siđe. U Barseloni bi momentalno dobio ostavku, ovde preuzimaju odgovornost. Aleksandar Đorđević je oteran posle 3 srebra koje je doneo sa EP, SP, i OI. Sad o učestvovanja na OI može samo da sanjamo. O medalji sa istih još više!

kon

pre 1 godinu

cudno je to da smo do juce dizali u nebesa ove igrace tipa Kalinic i Lucic stubovi odbrane, maestralni, Micic vanserijski igrac, Pesic vrhunski strucnjak, stvorio hemiju u ekipi, zajednistvo, tempira formu bas kako treba. Do toga da krijemo neke akcije za bitne utakmice, igramo sa pola gasa, kad nam se protivnik malo priblizi mi damo malo jaci gas i odmah se odlepimo itd. Dosli smo do toga da je Pesic glavni krivac, saez ne valja, igraci...

Seek and Destroy

pre 1 godinu

Hoce li Dabilovic da podnese ostavku? I zasto nece?
(Sone, 12. septembar 2022 10:28)
To se radi zbog moralnih razloga ali je za njega moral misaona imenica.

Seek and Destroy

pre 1 godinu

Pa kako bre sada pa zar on nije stari lisac koji je sve to skockao i zbog njega Srbija igra rapsodiju od košarke?
Dajte Space Jam vanzemaljce da se igramo.
Promaja je opasna ali EUFORIJA je još gora.

Igor

pre 1 godinu

Ma kakav pesic, imamo mnogo vecih problema u kosarci. Pa i sa Sasom negde na sredini je poceo pad. Zato Jokic i nije hteo da igra. Sve sto su dotakli su iskvarili u poslednjih 10 god, nisam sumnjao ni za ovo, zato mi i nije krivo toliko.
I predtanite vise da smo zemlja kosarke, nismo i nikad necemo biti. Za to nije potrebna samo medalja, vec kontinuirana edukacija i skole za kosarku, ozbiljni klubovi i uslovi za trening a ne preko veze u blizance da zavrsis pa u inostransrvu da te naprave kao igraca.
Vise smo zemlja tenisa nego kosarke.
Evo vaterpolo, osvajali su sve zivo i niko se nije setio bazen da im napravi, ulaze se u zvezdu i partizan da sutiraju loptu i ispadnu od neke leve. Zato sad u vaterpolu cemo nestati i to je to.

bocko

pre 1 godinu

ne postaje se igrac kad das trojku na +20 protiv Poljske nego kad je ekipa u kanalu ko juce .. al kod nas sutersku hrabrost imaju samo Teodosic i Bogdanovic ..Guduric Micic i ostali nemaju to u sebi i to je presudilo ..jokica udvoje on vrati ovi bace ciglu i to je to

Janko

pre 1 godinu

Neko napisa skoro kako tekstove pišu menadžerski novinari i što više čitam vidim da je živa istina. Da sva odgovornost ode na selektora a da igrači budu prećutani kako im ne bi cena pala. Pešić jeste najveći krivac ali nije on promašio otvorene trojke. Zaista sem Jokića mi nismo imali lidera i nekog ko bi nosio ovaj tim. Micić je pokazao po ko zna koji put luzerski mentalitet, Gudurić amater maltene, ostali nisu povukli takođe. Jedino je MJK bio na nivou i ginuo po terenu ali takođe zaslugom selektora nije dobio veću minutažu i bolju ulogu u timu. Svakako bruka i sramota. I neko mora da snosi odgovornost za ovo jer nismo izgubili od USA nego od raspale Italije.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Pa kada je kriv zašto ne podnese ostavku? Gledam ko god je na narodnim jaslama ne želi sa narodne grbače da siđe. U Barseloni bi momentalno dobio ostavku, ovde preuzimaju odgovornost. Aleksandar Đorđević je oteran posle 3 srebra koje je doneo sa EP, SP, i OI. Sad o učestvovanja na OI može samo da sanjamo. O medalji sa istih još više!

boljebezimena

pre 1 godinu

Dok postoji popravni pobeđujemo, čim
nema popravnog i mora da se pobedi, gubimo.

Slab mentalitet nacije, jedino igramo dobro
protiv onih koje "mrzimo".

Jokicu svaka čast za poslednju utakmicu, jedini koji igra uvek najbolje kad je najpotrebnije. Posle ovog debakla ne verujem da će opet da se "zezne" da se
priključi reprezentaciji.

MarkoSimpson

pre 1 godinu

Da li je moguce da mi ne umijemo da iskoristimo najboljeg igraca planete nego vjecito izmisljamo toplu vodu . Saletu je onomad Raduljica iz kineske lige bio prvi centar , a MVP NBA lige je bio krilni centar i zamjena Bircevicu . Sinoc Pesic odmara Jokica kad se lomi rezultat , ocekujuci neku reakciju od Jaramaza i Lucica koji su bili vidno pogubljeni , dok na drugoj utakmici Janis igra cijeli mec , jer Itudis nece da rizikuje i naravno uzima stvari u svoje ruke i dobijaju mec ... Jokic sam je imao potencijala da donese zlato , ali dzabe kad se nema kome kazat..
I jos jedna stvar , ljudi koji ne umiju da regrutuju Vucevica , Doncica i Mirotica (deklarisane Srbe) treba da napuste pozicije i daju ih nekima
koji su za njih sposobni, kraj.

cirkus

pre 1 godinu

bogdan nas sam doveo do finala prošli put a njega ispljvaše panteri kao najgoreg i oteraše đorđevića koji je doneo zadnje medalje.

ali zato je gudura bolji 100 x od bogdana...

Whitey

pre 1 godinu

Kad su utakmice stani pani, na ispadanje, kada gubimo,ocito je da samo Jokic i Bogdan imaju ono sto pocinje na m, ostali se pogube.Sto se tice Pesica, samo za drzanje Jokica na klupi pola zadnje cetvrtine -zasluzuje otkaz. Videlo se iz aviona da Milutinov ne moze, svi su videli samo Pesic nije.

Seek and Destroy

pre 1 godinu

Pa kako bre sada pa zar on nije stari lisac koji je sve to skockao i zbog njega Srbija igra rapsodiju od košarke?
Dajte Space Jam vanzemaljce da se igramo.
Promaja je opasna ali EUFORIJA je još gora.

Један Убод

pre 1 godinu

Немамо оно што је међу ногама. Због тога је недостајао Теодосић.
Не можеш од Мицића и Гудурића, који су њуњави и размажени од када су почели да играју за репрезентацију, да направиш вође.
То се не купује, не може се научити, са тим се родиш.
Не боли ме што смо изгубили, боли ме што смо то урадили као пи..де.
Спортски поздрав.

Lax

pre 1 godinu

Svim našim igračima je menadžer Miško Ražnatović, osim Teodosiću - slučajnost? Da pojačam paranoju - i stručni štab, kondicioni, su svi iz Mege...

Ikac Jagodinac

pre 1 godinu

Možda nema veze sa temom, ali da vam svima kažem na jednu moju opasku od juče... elem... u vreme kad se igrala utakmica, u mestu gde živim, u ulici vidim da se napolju igraju deca, sve dečaci od jedno 10-12-14 godina, dreka, vožnja onih debilnih električnih trotineta... e, sada, pomislih kako je to bilo u vreme mog dečaštva... nezamislivo. Mi smo svi bili zak9vani kraj tv-a, gledali umetnike Slavnića, Kićanovića, Praju Dalipagića.... tu je kvaka. Deca su nam bez baze, fizički nespremna i umno siromašna. Ali, duga je to tema..

Igor

pre 1 godinu

Ma kakav pesic, imamo mnogo vecih problema u kosarci. Pa i sa Sasom negde na sredini je poceo pad. Zato Jokic i nije hteo da igra. Sve sto su dotakli su iskvarili u poslednjih 10 god, nisam sumnjao ni za ovo, zato mi i nije krivo toliko.
I predtanite vise da smo zemlja kosarke, nismo i nikad necemo biti. Za to nije potrebna samo medalja, vec kontinuirana edukacija i skole za kosarku, ozbiljni klubovi i uslovi za trening a ne preko veze u blizance da zavrsis pa u inostransrvu da te naprave kao igraca.
Vise smo zemlja tenisa nego kosarke.
Evo vaterpolo, osvajali su sve zivo i niko se nije setio bazen da im napravi, ulaze se u zvezdu i partizan da sutiraju loptu i ispadnu od neke leve. Zato sad u vaterpolu cemo nestati i to je to.

Seek and Destroy

pre 1 godinu

Hoce li Dabilovic da podnese ostavku? I zasto nece?
(Sone, 12. septembar 2022 10:28)
To se radi zbog moralnih razloga ali je za njega moral misaona imenica.

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Čist Pešićev poraz.

Italijani igrali sa Melijem kao centrom i dok su igrali klasičnu košarku naši su ih mleli. Ali, kao i svaki normalan trener, kad vidiš da nešto ne ide moraš da menjaš. Meli više ne ulazi u reket, šire se kao lepeza na liniji za tri, Jokić mora da se izvlači i prazan reket dušu dao za brze ulaze pored naših sporaća. Umesto da se na to, kad se Jokić odmara, odgovori „small ball“ bržom postavom, Pešić forsira Milutinova koji je u takvoj igri koristan koliko Šekil O Nil za ritmičku gimnastiku. I opet je nekako funkcionisalo dok Italijani nisu uvideli da naši ne mogu da pogode okean sa broda. Onda se skupljaju u reketu, čuvaju putanje za dodavanje Jokiću i puštaju igrače da šutiraju. Ne pamtim kad su Gudurić, Lučić i ostali imali toliko udaljene čuvare. Micića, na kraju, nisu ni čuvali posle bloka, a ovaj ili maši ili sumanuto srlja u gužvu.

Spisu pogađa tri trojke za kratko vreme i umesto da mu se dodeli flaster, on se pušta da prangija bez trunke problema. Kalinić pogodio dve trojke u kratkom roku i sledećih deset minuta su mu Polonara i Fontekio disali za vrat i bili bliži od senke. Potpuno šablonska igra, baš kao i kod Radonjića kad je Kej Si Rivers dao sedam trojki Zvezdi sa istog mesta i na istu foru.

Toliko zastarelu košarku igramo da je to strašno.
Mada, u svemu sad kaskamo par decenija za normalnim svetom, pa ništa čudno što je i u sportu tako.

kon

pre 1 godinu

cudno je to da smo do juce dizali u nebesa ove igrace tipa Kalinic i Lucic stubovi odbrane, maestralni, Micic vanserijski igrac, Pesic vrhunski strucnjak, stvorio hemiju u ekipi, zajednistvo, tempira formu bas kako treba. Do toga da krijemo neke akcije za bitne utakmice, igramo sa pola gasa, kad nam se protivnik malo priblizi mi damo malo jaci gas i odmah se odlepimo itd. Dosli smo do toga da je Pesic glavni krivac, saez ne valja, igraci...

toboparaliza

pre 1 godinu

Ljudi, mi bez Jokića nismo imali igru ni na jednom meču. Pogledajte statistiku. Juče s Jokićem imali smo +11 na terenu a bez njega - 19 i izgubili smo - 8. Slično je bilo i na ostalim mečevima samo su protivnici bili drugorazredni. Zašto je to tako a imamo toliko cenjenuh evroligaških igrača, prosudite sami. Ima tu i do trenera ali i do samih igrača i njihovog zajedništva. A delovalo je da problem samo u Teodosiću.

Kukatilo

pre 1 godinu

U svakom slucaju smo igrali bolje nego kad je Kokoskov bio selektor, Jokic se koristi na pravi nacin za razliku od situacije sa Djordjevicem. Milutinov je totalni promasaj, Lucic jako los, Jaramaz takodje, Nedovica precrtati za sva vremena, Davidovac nije nasao svoju ulogu u timu, bio je ocajan, Jagodic Kuridza je odigrao iznad svojih mogucnosti, ima srce, bori se, zahvalan igrac, Kalinic standardno dobar, ali se juce u drugom poluvremenu utopio u ocaj cele ekipe, Micic mi se nikad nije svidjao, klasican davitelj lopte pa neka je 100x MVP Evrolige, Guduric je kanta od igraca, Ristic je samo visok covek koji bi mogao sa bude kasir u Zari, ali nikako kosarkas, Vanja Marinkovic nije bio los, Jokic je stvarno strasan igrac. Nama zapravo najvise fali jedan dobar suter i pravi organizator igre. Danilovic je klasican bandit i nadam se da ce otici sa pozije.

mladen

pre 1 godinu

Bez totalne kosarke koja vise ne poznaje klasicne plejove, sutere i centre, vec svi maltene graju sve - nema napred. Nije nam Pesic za to kriv. Mi ne proizvodimo takve igrace. Nama u glavnim klubovima najvece minute imaju stranci.. Nabrojte srpsku petorku u koji svi mogu da sutnu trojku i da pretrce protivnika. Nema je! Odbrana? Kakva odbrana? Pa pogledajte rezultate - pobednici daju skoro po 100 koseva, aporazeni skoro po 90. Pobedila je NBA filozofija. Po 40 puta sutnes trojku, ako pogodic 18 puta bar - dobijas. Kada budemo mogli da igramo tako - bicemo opet u podeli za medalje. A to sto smo oderali Fince u grupi..Pa od osmine finala se igra NOVI TURNIR. Smenite Pesica i dovedite Milojevica? Ali, i on je bii deo strucnog staba kada su nas Italijani razvalli u Beogradu! Ni Kokoskov nije mogao..Mislite da Djordjevic moze sa ovim prfilom igraca uzeti medalju vise? Samo Jokic i Bogdanovic mogu da igraju novu kosarku vrhunski - i to je nas problem. Dakle, manje busanja u grudi. Srbija vise nije evropski kosarkasi vrh.

Dzeronimo

pre 1 godinu

Hoce li Dabilovic da podnese ostavku? I zasto nece?
(Sone, 12. septembar 2022 10:28)
To se radi zbog moralnih razloga ali je za njega moral misaona imenica.
(Seek and Destroy, 12. septembar 2022 10:32)

Tesko licemerje vas crvenih, u pravu ste, i treba da da ostavku, razlog je sto je upravo uvek cinio ono sto "70%" Srbije zeli.Oterali ste Djordjevica, hteli ste Kokoskova, hvalospevi sa Pesicem...
Vi pricate o moralu, ko vam ono bese legenda?

garbahosa

pre 1 godinu

po nasim "strucnjacima" u komentarima trebao je jokic da igra 40 minuta i sve lopte da idu na njega i tako do finala, pa nije to marrvelov film. ko je gledao utakmicu video je da su jokica udvajali i da je imao jedan nezgodan doskok i da je nastavio pre bi se iscrpeo i povredio nego sto bi sam osvojio evropsko prvenstvo. ako ne prorade jos bar dvojica u timu ide se kuci na rostilj i ladno pivo da se gleda basket na tv.

realno

pre 1 godinu

Upravo tako. Morao je jokica da ubaci mnogo ranije, videlo se da je Milutinov loš, on ga ubacuje na 6min do kraja a morao je celu da odigra 4tu. Tu leži poraz. Izbacio bi Melija 8min do kraja, sledećeg odma itd.
6 razlike Kalinić šutira za 3p, masi i odma kazna i od tog momenta mi nismo mogli da predjemo 8 razlike a nije ni bio otvoren šut, nit je isticalo vreme, spustis loptu.
Dalje jokic je previše igrao ispod posta, trebalo je on da izvlači centra napolje da jokic odigra pleja, što otvara reket za ostale, daju koš na ulaz pa se šut namesti. Onog fonseca su morali da čuvaju daleko od spoljne linije, pogotovu što on nema range kao kari pa da moras sa parkinga da ga čuvaš to su sve koševi sa linije, to je moralo da se sačuva i tek se sad video nedostatak belog i njegovog spendinga a o bogdanu da ne govorim.

Krlo

pre 1 godinu

bogdan nas sam doveo do finala prošli put a njega ispljvaše panteri kao najgoreg i oteraše đorđevića koji je doneo zadnje medalje.

ali zato je gudura bolji 100 x od bogdana


Zbog takvih kao sto si ti sve se u ovoj drzavi raspada,igra reprezentacija,a on broji crvena i crna zrnca i dal je igrac zvezde il partizana,ne treba dovesti jednog stranca nego 12 njih da vise vas iskompleksirane likove prestane da zanima sve i mozda onda i nesto bude.

Filip

pre 1 godinu

Vidi ovog licemerja! Prekjuče ste druže na istom ovom portalu u naslov stavili sa kime će sve Srbija da igra do finala. Svaki dan je bio narativ da osvajamo zlato. Na kraju, i kladionice su nas stavljale za prvog favorita. I sada nam ti pišeš kao veliki stručnjak, da si sve ovo video još pre mesec dana? Ne blamiraj se, molim te.

Sport je nepredvidiv, zato ga i volimo, jer donosi uzbuđenje. Ne opterećujte se. Živite život. Za nas koji gledamo, sport je zabava, i ništa drugo.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Ne bih se složio da je ovo poraz Pešića. Ovi igrači nemaju šampionski mentalitet, i tu trener ne može da pomogne.
Kompletan tim, na čelu sa Jokićem, ne igra ozbiljnu košarku, što podrazumeva kretanje bez lopte, zatvaranje u odbrani, blok u napadu. O smešnim potezima svih igrača kada se lomi meč i nesuvislim potezima i nesnalaženju, tu već možemo govoriti o Pešićevoj grešci, ali sve ono što je loše a što su demonstrirali, oni nose već dugo. To nisu trofejni igrači, nemaju harizmu i nemaju kotiledone. To je cela priča. Što narod kaže, nema od njih leba...

nece biti, zaista!

pre 1 godinu

Sve je tacno u tekstu. A dokaz koliko je nespoban nas košarkaški savez, jeste činjenica da mi danas uzdizemo generaciju koju je predvodio Teodosić i smatramo ih uspešnom generacijom. A oni od uspeha imaju dve srebrne medalje i to je sve.
(Mare, 12. septembar 2022 12:05)

I to je tebi neuspeh, dve srebrne medalje iza NBA Amerike.
Verovatno kratko pratis kosarku inace ne bi to napisao... Obzirom da je pratim skoro 50 godina evo ti par cinjenica:
1) Ameri su na Olimpijade slali najbolji AMATERSKI tim do 1992.godine - i pored toga nismo nikada uspeli da ih pobedimo. Zlatna olimpijska medalja u Moskvi je osvojena jer Ameri nisu ucestvovali
2) Ameri su, do 1992.godine, na svetska prvenstva slali PROSECAN AMATERSKI tim, zato smo uspeli da osvojimo nekoliko svetskih prvenstava
3) Od 1992.godine smo osvojili samo DVE MEDALJE na Olimpijadama:1996.godine kada je Zeljko vodio tim, srebro iza Amera i 2016.godine kada je Sale vodio tim. I vi onda kazete da je Saletovo srebro bilo neuspeh.
4) Od kako su Ameri poceli da salju NBA igrace na svetsko prvenstvo, samo dva puta smo ih pobedili. Prvi put je to bilo 2002.godine kada je vodio Pesic, a drugi put je bilo pod Sasinim vodjstvom 2019.godine.
DA sumiram, nasa reprezentacija je pod vodjstvom Sase Djordjevica, i sa savezom u tom periodu, bila izuzetno uspesna, on je UBEDLJIVO nas najuspesnji trener od 2002.godine do danas. Svako kome to nije jasno ne razume kosarku, ili ima nekakve predrasude (navijacke, menadzerske itt)

HAHAHA!

pre 1 godinu

ANKETA
Ko će osvojiti Evrobasket?

Srbija (9,786 glasova)


Slovenija (2,226 glasova)


Grčka (1,299 glasova)


Hrvatska (705 glasova)


Francuska (638 glasova)


Španija (492 glasova)


Litvanija (266 glasova)


Nemačka (256 glasova)


Turska (197 glasova)


Italija (164 glasova)

Krlo

pre 1 godinu

Jokic ako je pametan ovo treba da mu bude zadnja utakmica za reprezentaciju,on covek da rizikuje svoju karijeru igrajuci sa likovima poput marinkovica,gudurica,jaramaza i onako posle ovog niko nema prava rec da mu kaze.

getzbi

pre 1 godinu

Sta treba da se dozivi da bi Danilovic dao ostavku??? Znam da je sa crno bijele strane ali i oni cak imaju srama i stida, samo pitanje je kolika je ta granica!!!

Milan11

pre 1 godinu

Sve stoji, samo što se znalo unapred kamo to ide. Mnogi su ukazivali na lošu selektiranu momčad, na diskutabilnu igru u branjenju trica, na oscilacije kad Jokić izađe... Svi problemi su se zatiškivali pobedama na nebitnim utakmicama, a kritičari prozivali mrziteljima. Vlada Đurović maknjen sa mesta komentatora jer je istakao neke stvari...
A tek Pešičevo vođenje utakmice - užas! Kasni u reakcijama, sa drugovima se nerviramo i vičemo pred ekranom da što pre izvadi Milutinova (koji očigledno ne može protiv tako niskog protivnika), da uzme tajm-out, da preseče igru Italijana, da se napravi neki jak faul, da pravovremeno vrati Jokića... A selektor uvek reaguje kad je već kasno.
Uz to, nema više prave energije i naboja, taktika protiv šuterske momčadi skroz promašena (kao da ne znamo Italiju), a izjave čista demagogija.

Mićko

pre 1 godinu

Sinoć smo od Italijana dobili najčistiju košarkašku i životnu lekciju i kao košarkaška reprezentacija i kao nacija.
Oni su imali sve ono što mi nemamo srce, naboj, želju, drskost, snagu itd. Igrali su i moderniju košarku na kraju krajeva.
Samo se upitati za jednu stvar između hiljade loših, a to je na primer, zašto Jokić nije čuvao Melija sa istim žarom, srcem, željom i drskošću kao ovaj njega jer na papiru je ovaj naš Superstar.
Ta njegova beskrvnost u odbrani iako je imao dobar napadački učinak oslikavala se na svim igračima u svim aspektima igre.
ŠAMPIONSKI KOV to je ključna reč koja sadrži mnogo osobina koje ova generacija nema.

Razum

pre 1 godinu

Sustinski problem je proces sistematske fudbalerizacije kosarke na svim nivoima vodjen vestom rukom prepotentno tupavog Zalizanog Menadzera.
U pravu su bili Litvanci koji su ga pre 10 godina oznacili kao grobara srpske kosarke.

Јабучило

pre 1 godinu

Или су Италијани просто бољи тим? Други пут нас избацују у веома битној утакмици?

zzbz

pre 1 godinu

Vreme je za penziju, hvala mu za sve, ali je sve tacno sto je napisano. Njegov poraz, Spisu udje i pogodi 5 trojki za 2 minuta, bukvalno svaki napad je lik sam. Svaki njihov sut je bio otvoren, Pesic ne menja nista, Jokic sedi na klupi celu jednu cetvrtinu. Radonjic bi ovom Poceku ocitao lekciju, ne bi presli 60.

Dingospo

pre 1 godinu

Mada iskreno verujem da ni selektor nije znao da su naši igrači obične p.... kad zagusti. U Indijanapolisu je imao Gurovića koji sipa trojke Amerima i Jarića koji ne maši sa linije za sl.bacanja. Ovde, pa takmičenje ko se bolje sakrio iza protivničkog igrača.

Jim Hoyle

pre 1 godinu

Ovo mu nesto dodje kao u fudbalu, kada smo imali odbranu, nismo imali napad. Sada imamo top spiceve, a odbrana kanta.
Sada kada napokon na parketu imamo odlicnog centra, nemamo sutere. Odbrana jeste bitna, ali kako da pobedis kada ne mozes vola da ubodes. Asimetrija u timu i to je to.

au

pre 1 godinu

Neuspesi su nam bile sve one medalje sa Saletom, sada nam je uspeh ako prodjemo bolje od desetog mesta?!?
Druga stvar je ovde takodje primentna, nasi ljudi koji se bave kosarkom i kao i oni koji nesto odlucuju su poceli da koriste terminologiju nasih fudbalskih
selektora. Znate ono kad krenu da traze dobre strane u teskim porazima, "pozitivna nula", realnost u ovom momentu, "nismo mogli vise da prikazemo zbog loseg terena" i tako neke gluposti a pri tom su zaboravili da je i za protivnika bio los teren. Ma svasta nesto ce izmisliti da se opravdaju, samo da ne preuzmu odgovornost na sebe.

Xima

pre 1 godinu

S obzirom na iskustvo koje ima Pesic, trebalo je kod iskljucenja italijanskog trenera da odmah pozove timeout, da smiri strasti, nacrta akciju za napad da se odlepimo i da upozori igrače na to kako će igrati Italijani u nastavku jer je to bilo jasno kao dan.

nije bas tako

pre 1 godinu

Tako da naslov o selektoru je vrlo neukusan i sraman.
Jer bili su selektori Obradovic, Djordjevic itd. pa nije islo.
(Dragon, 12. septembar 2022 12:32)

Djordevic nije islo!?!?!
Drugi u SVETU, iza Amera. Drugi na Olimpijadi, iza Amera. Peti na SVETU, ispred AMERA.
Drugi u Evropi, iza Slovenaca (Teo i Jovic povredjeni, u finalu Bogdan igrao i pleja i sutera). CEtvrti u Evropi.
Cak je i ovo cetvrto mesto u Evropi 2015.godine, sto je realno najlosiji Sasin rezultat, nesto sto mozemo samo da sanjamo.
Ali mi smo bili arogantni, mislili smo da zasluzujemo bolje... pljuvali smo ga na sva usta, a posle toga nismo NI OTISLI na Olimpijadu, a verovatno necemo ni na svetsko. Na evropskom najgori rezultat u poslednjih 60 godina.
Ne kazem da je Pesic kriv, ali on je pristao na kompromise i saradnju sa ljudima (koji su po mome najveci krivci za stanje kosarke), na sta Sasa nije pristao. Zato je Sasa morao da ode, a ne zato STO MU NIJE ISLO.
Pesic ima znanje, nema neophodnu energiju. Uporedite ga sa italijanskim trenerom sinoc, koja je to bila glad za pobedom, kako je podigao tim onim svojim izlaskom sa terena i suzama. Tacno je da su igraci lose sutirali, ali da li ne mislite da bi bolje sutirali da su imali trenera koji je mogao da ih podigne, da im da zanos kao sto je Italijan ucinio!? Uostalom, i sam je Micic rekao da su sutirali u grcu - a to je situacija koju mora da razresi trener! Dakle, Pesic nikako nije nevni u ovom TESKOM porazu!!!

sotir zvani djubre

pre 1 godinu

I da su igrali i Teodosic i Bogdanovic -- opet bi izgubili.. Jedan statisticki podatak sve kaze.. ko je tim koji je dozvolio protivnicima ubedljivo najvise suteva za 3 poena od pocetka prvenstva? Srbija.

JPR24

pre 1 godinu

Ljudi, mi bez Jokića nismo imali igru ni na jednom meču. Pogledajte statistiku. Juče s Jokićem imali smo +11 na terenu a bez njega - 19 i izgubili smo - 8. Slično je bilo i na ostalim mečevima samo su protivnici bili drugorazredni. Zašto je to tako a imamo toliko cenjenuh evroligaških igrača, prosudite sami. Ima tu i do trenera ali i do samih igrača i njihovog zajedništva. A delovalo je da problem samo u Teodosiću.
(toboparaliza, 12. septembar 2022 10:24)

Imamo igrače u EL ! Ali nisu glavni u svojim ekipama ! Bogdan ima petlju zato sto je naučio u Partizanu i Feneru. Jokic je posebna priča ! Ali ostali, nisu lideri ! Nekada smo imali po tri četiri lidera zajedno u reprezentaciji, ali su bili i gladni pobeda ! Juče je to samo kod Jokića moglo da se vidi u ocima ! Čak ni kod selektora se to nije videlo, samo zvaće zvakicu ! Onaj italijan koliko god bio iritantan, puko, besneo, urlao, izbace, ali je zeleo pobedu 100 puta više.

da i ne

pre 1 godinu

Molim Vas objavite komentar.
...
Ima jedno dete tu u Srbiji, sa 16 godina igra pleja,savrsene koordinacije pokreta, visoko je 2m, pored svega navedenog najveci kvalitet mu je što MISLI, a nije deo nijedne reprezentativne selekcije.
...
Ali, ako se ja budem pitao (jeste to je moj sin), on neće igrati u tom dresu.
Živi bili pa videli.
(neko nebitan, 12. septembar 2022 11:40)

Ima u Vasem komentaru nekoliko zanimljivih aspekata:
1) u pravu ste da je u srpskoj kosarci totalni haos, to je sve pocelo sa davanjem previse moci menadzerima, a narocito jednom od njih. Tako su oni poceli da se mesaju u selekciju igraca, prvo u klubovima, zatim u reprezentaciji. Djordjevicu nisu mogli da oproste da im to nije dopustio, on je imao dovoljno hrabrosti i autoriteta da im kaze NE.
2) Vas sin ne bi mogao da igra za seniorsku reprezentaciju, narocito ne na poziciji pleja - to mogu da Vam sa sigurnoscu kazem kao neko ko je igrao na toj poziciji u zlatno doba nase kosarke, pre mnogo godina. Za dve-godine, izuzetno, neko kao Doncic, moze da dodje u takvu situaciju - ali ni on ne igra pleja. Najlakse je nekom centru da upadne u reprezentaciju jako mlad, jer centri (u vecini slucajeva) nisu ti koji kreiraju igru.
3) Sto se tice igranja za reprezentaciju, nadam se da Vas sin ne misli kao Vi. Ziveo sam na zapadu 20+ godina (i bio prilicno uspesan) i znam koliko je bitno imati SVOJU domovinu (kakva god da je). To je mislilo i 90% nasih oko mene. A to Srbi u Srbiji sve manje razumeju.

Dragan

pre 1 godinu

Da li ste ljudi u komentarima normalni,kakav bre Todosic,pa on covek nije igrao odbranu ni kada je imao 23 godine,kao i Djordjevic,pa njemu bi nabili jedno 20 trojki i Cesi,a ne Italijani..bilo je tu gresaka od strane Pesica,ali sta covek da radi,kada 5-6 puta nasi najbolji suteri ostanu sami na sutu i nista. Tu taktika ne pomaze,a onda ide glava,promasis 3 puta otvoren sut,a mislio si ulazi,dok se ti vratis,bam 3,idemo ponovo..ulazis u problem glave,i gotovo je..jedino je mogao eventualno da se proba sa Davidovcem koji zna da ubode kada je potrebno,i ima energiju da digne tim, to je mozda jedina greska Pesica. Dakle mi bi ovo lagano dobili da ih sut nije krenuo,jer mi nemamo resenje za ovu igru,ko ce brze i vise da sutne,pa ako udje super,a ako ne udje,sta da se radi. Jednostavno,to je moderna kosarka,a mi dobre bekove za cuvanje nemamo,Lazic je mator,kazu da je Dobric dobar,Nedovic je mnogo juce falio,jer je brz,ima sut,ne znam sta je juce bilo sa Vanjom...i sam Pesic je video da ono juce ne ide,da igraci nisu spremni za velika dela,ne znam koliko je bilo do kraja,a Micic kao u NBA,pustio da ide lopta sama do centra a on je onda prihvata. Alo rodjace,pa nisi na skolskom. I da, Teodosic je izbacen jer je mrtav pijan dosao na trening. Pozdrav.

zigi

pre 1 godinu

ovo je jedna od retkih analiza na b92 sa kojima se 100% slazem i nemam mnogo da dodam.
hvala jer mi to nekako ublazava bol. bol koji je realno veliki.
nije tacno sto jokic kaze da ja volim samo pobede a ne kosarku. ja vise volim kosarku od pobeda i od samog poraza me mnogo vise boli sto smo odigrali pacersku i losu kosarku. to je veca bruka od poraza.
ja gudurica volim kao coveka i kao zvezdino dete, ali on i davidovac svaki napad uspore ili stopiraju. stanu u mestu i tapkaju. svaki put. kosarka od pre 35 godina.
a insistirati na tome da je lopta kod gudurica u rukama nije guduriceva ideja, nego pesiceva. ja je ne razumem. za ove sve utakmice nista se dobro nije desilo kada on uzme loptu. nista. nikad. samo je gubio vreme i samopouzdanje, a cesto i loptu. taj momenat igre oko pleja gudurica (pored zivih jokica, micica, pa cak i jaramaza) mi je jednako neverovatan kao cinjenica da je jokic igrao samo 25 minuta. da je igrao 35 minuta dobili bismo. uprkos svemu samo toliko je to bilo dovoljno.
vasilije micic pod hitno da se spusti na zemlju i da pocne da igra odbranu. spisu je dao 6/9 trojke. igrac venecije. italijanski filip covic, recimo. moje pitanje je koliko je dao u trenucima kada je micic bio na parketu (verovatno bar 5) i koliko puta od tih 9 je imao otvoren sut, gde ima vremena da stane u stav, primi loptu, digne se na sut, a da nema nikog pored njega. ja mislim bar 8 od 9 ako ne i svih 9. pa kad je tako, sto onda ne bi pogadajo?

Darko84

pre 1 godinu

Jedini nacin da nas dobiju, bio je da ih usere sut za tri poena, na to si i isli, takticki, a toliko smo im samo davali prostora za to, to je nemoguce. Druga stvar, uvodis Jokica u poslednjoj cetvrtini, kad su se vec odlepili, prosto neverovatno. I na kraju, niko vola nije mogao da ubode, sem Jokica, pa sta drugo ocekivati nego ovakav poraz!

Mora se brzo promeniti trener da se spase SP i OI

pre 1 godinu

Da li su u pitanju godine ili sto je prelezao koronu u bolnici ali na terenu je izgledao kao penzos koji dobio dzabe karte da gleda mec iz prvog reda u fazonu idi da ne propadnu. I Duda je tu bio njegovih godina ali kad igraci ne igraju ono dogovoreno ili krene neko divljanje da igrac koji ne treba da resava napad krene sa ispucavanjem ide tajm aut i bacanje table, psovka, vika, postavljaju se stvari na mesto. Da li bi Duda tolerisao da Guduric zavrsava napade nekim nebuloznim promasijaima za 3 poena ili da Micic davi loptu ceo napad a onda promasi trojku preko ruke. Lepo kaze Zeljko pogledas statistiku i vidis da li si ti taj koji treba da zavrsava napad ili je to mozda ima neko drugi koji je talentovaniji.

a

pre 1 godinu

Ista paljba je bila i za Djordjevića, Kokoškova kao sada za Pešića. Biće i za sledećeg jer mi Srbi priznajemo samo zlato. Umislili smo da smo najbolji na svetu. Nije prošla jedna Litvanija a i mnogo veća država Turska. I nije smak sveta. Mali smo mi. Za kolektivni sport treba ulaganje. Nestali su centri Valjevo, Leskovac, Vršac, Novi Sad, Niš.. Lokalna samouprava nema para. Roditelji plaćaju treninge, kampove. Sve je do sistema. Poslednji izdisaj je bio Rio i SP u Španiji

Beograd-janin

pre 1 godinu

Preksinoć gledam 2min treninga "Orlovi stigli u Berlin". Na snimku Jokić i Davidovac. Za ta 2min klipa Davidovac je šutirao 15 puta za 3p, ni jednom nije promašio.
Davidovac je pritom igrao sve utakmice do sada.
Gde je Davidovac juče? Šutirali smo trojke, promašili 17 trojki, Davidovac na klupi sve vreme.

Deus

pre 1 godinu

Srbija je docekala da nema povzdanog plejmejkera i bekove. E to bas nikada nije bio slucaj. Sa jednim odlicnim centrom ne dobija se utakmica. Italijani su nas odrali trojkama a u poslednjih 15ak minuta igre su nas oni ali i mi sami sebe demontirali.
Pesicu se moze zameriti ono sto mu se uvek zameralo. Nedovoljno insistiranje i gradnja tima da igra cvrstu odbranu. I ako tim, kada mu protivnik izadje iz bonusa, nerezonski sutira iz polja umesto da ide na ulaz i lake poene a trener to tolerise onda je trener prespavao svoj deo posla.
Italija je potpuno zasluzeno pobedila.

mateo

pre 1 godinu

kada ce te shvatit da osim jokica nemate dobre igrace. rekao sam da ce te maksimalno do cetvrtfinala a vi jos ranije ispali. kao na sp pravite iste greske. gazite u grupi ove jadne repke a onda cim naletite na prvu malo ozbiljniju ekipu odmah debakl, budete pregazeni. smijete se hrvatima a niste niste bolji dapace bez jokica jos gori.

Вук

pre 1 godinu

(eu,)

Одбрана у рекету је превазиђена ствар?! Па пријатељу Италијани нас потукли до ногу управо одбраном у рекет. Закључали су рекет, направили густину унутра и ти можеш да бацаш тројке до миле воље кад ти не иде не иде. Као што синоћ није ишло никоме. Јефтиним триком, класичном фором нас насанкали. И то ево већ трећи пут ишамарали тројкама. И да си глуп схватио би да играју без центра класичног, три пута на исту фору те ломе и ти не умеш да учиниш ништа.

dell boy troter

pre 1 godinu

do juce bili hvalospevi,Pesic kosarkaski Bog i slicno....
nemojmo se lagati,igrali smo,izgubili. tu je kraj. idemo dalje.
da moze i mora bolje,i moze i mora. imamo li bolje? tesko.
razlozi za ovo? ima ih brdo,od povreda,slabe grupe,loseg dana itd
ali da neko zameri Pesicu i kaze da ne zna,to ne ide. preuzeo je na sebe vrucu klupu i hvala mu.
mozda potraziti razloge svega u menadzerima,brzoj zaradi i unistavanju mladih igraca,gde ispasta reprezentacija. probati sa trenerskim savetom na nivou saveza ili slicno,pa spremiti sve,od mladih selekcija i trenera do prvog tima.
da se ne lazemo,nasi najbolji treneri su ili u penziji ili pred njom,a na mlade se ne obaziremo dovoljno.

Kritički Mislilac

pre 1 godinu

Pešić je nedavno izjavio da nema ništa protiv uvođenja stranaca u reprezentaciju. Da krenemo prvo od selektora i stručnog štaba?!?

Dzo

pre 1 godinu

Nije ovo poraz Pešića. Ovo je stanje gde je Srbija sa igračima generalno. Mi nemamo više dobre igrače, kao što su nekada bili Đorđević, Danilović, Divac, Savić da iznesu kada je potrebno i da pri tome rade i kao tim. I to je to. Čovek je uradio šta je mogao sa onim što je imao i posebno je dobro što je odstranio Teodosića iz tima, koji je postao veteran u reprezentaciji, što samo po sebi govori gde smo sa igračkim kadrom. Makar će neki mlađi da dobiju na iskustvu za sledeći put, zahvaljujući Pešiću.

SUNĐER BOB

pre 1 godinu

Odlicna analiza i komentar...kod nas je problem sto je vecina novinara znala i pre prvenstva da ovakva igra ne vodi daleko..mecevi pre prvenstva su druga stvar..videlo se da Pešić nema tu žicu moderne košarke ( a zapamtite i ŽOC je gubi), da se tvrdoglavo odrekao usluge Teodosica uz obrazlozenje da igraju bolji od njega??? zanali si novinari sve a nolo pre prvenstva da kritikuje nego samo podrska bez pokrica..
Kako ste sami naveli lako je sad biti general posle bitke..ali ja i dosta ljudi je ukazivalo na navedene probleme dok ste vi davali podršku..niko nije smeo Pešiću da postavi gomilu pitanja vezano za Tea, tipa da li je Jaramaz bolji i sl..on vas prekine na konferenciji i svi cutite..sad je kasno pricati sto ne znamo da branimo trojke, i sto nismo imu igraca da izmisli poene da izmisli asistenciju, da dobije faul..odbanu nismo imali pa nismo ako je to razlog sto Tea nije bilo..bre nobinari kritikujte, činjenicama..u glavu..ne činite medveđe usluge nasem timu..Đorđevica ste gazili od picetka..a Danilovica i dalje čuvate...

Gde ja živim

pre 1 godinu

Trebao je samo još jedan fino raspoložen igrač. Delovalo je da bi Vanja mogao da bude taj, ali je onda, da li zbog bolesti ili čega već, previše ohlađen. Kalina je odlično počeo. Kuridža je dobro zategao, ali onda...

Zafrknuli smo drugu četvrtinu. Imali smo momentum, jedan loš pas Milutinova u ruke Italijana, ona trojka kad su ostali da leže na pola terena (svaka čast za borbenost, ali eto kažnjen je prazan prostor). Jokić je morao da izađe jer se nije moglo rizikovati posle onog naskoka na zglob, međutim Milutinov je baš loše odradio. Šut nam je bio katastrofa. Odbrana je bila žalosna, sem u prvih 5 minuta, ali napad je po meni bio mnogo gori. Bez ideje, bez kretnje igrača i lopte, nekoliko napada uopšte ne gledamo na sat i ističe vreme pa onda ili da sudije pomognu ili izgubimo loptu.

Moglo je i moralo mnogo bolje. Nemam razloga da se ljutim, ja sam samo navijač, ali sam baš smoren.

Idemo dalje. Valja se plasirati na to Svetsko ako je ikako moguće. Ako ne onda reset, od nule pa da vidimo nekad i negde ako ne ukinu košarku.

Rile

pre 1 godinu

Aj malo o'ladite s tim hajpom oko Jokića, te da je igrao 38 minuta sigurno bi pobedili. Mislim svaka njemu čast, on jeste naš najbolji košarkaš i biće verovatno do kraja svoje karijere najbolji srpski košarkaš svih vremena. Statistički i napadački takvog igrača u rep. više nećemo nikad imati. Pešić jeste grešio s njim ali jedno je sigurno, sinoć se videlo, da on nije lider ekipe na terenu kao Dončić i Adetokumbo, i nikada neće ni biti. Teodosić je neviđena lenština, možda i loš čovek, kompleksaš, ali jeste lider! U tome je razlika, kad bude stani-pani, neko ima onu stvar da podvikne svima, da ih trgne iz letargije, baci trojku kao kap sa deset metara preko Garbahose a nekome kada se lomi rezultat kao sinoć na dva metra od koša popije dve banane od 10 cm čoveka nižeg od sebe i ćuti kao zaliven i gleda u plafon ili pod. Šta vrede te zavaravajuće MVP titule nama, pitam ja vas? Je l pamtite možda ko je bio MVP Evrobasketa 2011, 2015, OI 2016, NBA 2013, bez da gledate na vikipediji? Ko to pamti sada? Ali to smo mi Srbi, ložimo se na neke iluzije, a kad stvarno treba pokazati umeće pod pritiskom nigde nas nema.

petronije

pre 1 godinu

Kari I Vasa glavni krivci,ne mozes zameriti Jokicu jer je dao I proigravao,Vasu ubi covek trojkama a odbrana nista,Guduric nista.Pisale su novine I ranije,mediji dizali u nebesa.Izgubis opet na identican nacin kao u Bg.Do trenera je I igraca

Lars

pre 1 godinu

Pogrešio je za Teodosića koji uvek može da odigra 10-15 minuta, Micić nije lider niti psihički jak, Milutinov je bio povređen, bolje Bobija da je zvao, dosta čudnih odluka i tokom utakmica.

Pufta

pre 1 godinu

Treba čovek malo biti realan...ovo je maksimalni domet srpske košarke...50% ljudi u Srbiji,pre ovog turnira nije ni čulo za naš tim,osim za Jokića...i očekivati od takvih neko zlato je krajnje smešno...doduše, i sama evropska košarka je vic,u odnosu na NBA,ali mi smo ispod proseka...

WillyWonka

pre 1 godinu

Ostaće mi u sjećanju jedan napad kad se lomilo kad su igrači, koji su imali otvoren šut, samo prosljeđivali loptu dalje, kao da je vruć krompir. Tu se vidjelo da niko od njih nema samopouzdanja, šalji dalje.

Maja

pre 1 godinu

Srbija igra zastarelu košarku. Loša odbrana, spori igrači i niko ne zna da pogađa trojke. Pa sta ste očekivali?
Selektor je trebao izgubiti od Poljske namerno jer je Italija očigledno bauk za Srbiju.

CZ

pre 1 godinu

Dal neko primećuje u našem stručnom štabu da kad god igramo sa relativno slabijim od sebe on nas pobedi sa izvrsnim sutevima za 3.To se isto odnosi i na klubove u Evropi,hoću reći mi kao košarkaška nacija previše davimo loptu,niko ne zna da izvede takve poteze kao naši igraci ali osnovno tj.sutevi za tri su nam za nas tzv talenat jako loši.Na zapadu to rade ovako,vežbaju do iznemoglosti trojku,znaju dobro,ne mogu da pariraju tehnikom jer nisu talentovani al im vežbanje za 3 niko ne brani.Jedan primer,Zvezda u LE je po kvalitetu i tehnici duplo jača od recimo Albe Berlin al nas nemci uvek lupaju sa trojkasima,uporni su na tome,tako i u fudbalu njihov trening je obilat sutevima iz svih pozicija na gol,mi se zanosimo sa driblinzima...većinu mečeva gubimo jer nas protivnik pobedi trojkašima.

realno

pre 1 godinu

sve se potrefilo, nasa prva losa tekma posle 10ak u nizu dobrih, racunajuci i pripremne utakmice, to je bilo ocekivano i toga sam se i plasio nakon onakve dominacije u grupi, Italijani dosli nikad nabrijaniji i jos kada te krene, zaista je tesko to zaustaviti, da smo igrali jos 4 utakmice sa njima, dobili bi sve 4, ali to je zivot, ne treba sad pljuvati, treba podrzati, ima th dosta dobrih mladih igraca kojo mogu da nam donose radost u buducnosti..

Milan

pre 1 godinu

Citam komentare i ne verujem. Nije Pešić kriv? Pa on je katastrofalno losim rotacijama uticao na dinamiku igre i rezultat, kad krenemo da se odlepljujemo on odmara kljucne igrace, kad oni prave preokret on odmara Jokića. Protiv Grka je Jaramaz silom prilike postao prvi plej i zato smo pobedili. Jare zna da nije velicina i da lopta mora da ide na Joku. Marinković je na toj utakmici mnogo vise igrao. Milutinovu je potreban pravi plej a protiv ovakvih ekipa se ne igra sa Milutinovim ako nemas odgovarajuće backup igrace jer ti ubrzo nedostaje konfidens sto bi rekao selektor.

Dragon

pre 1 godinu

Prazna prica.
Sut za 3 poena je presudio.
A to ne suta Pesic.
Micic 1/8
Guduric 0/4
Lucic 0/3
To je vec 1/15.
Dakle njihove bar 2 trojke bilo bi gusto a 3 mozda i pobeda.
Ostali 9/14 sto je odlicno!
Ali uvijek se dobija i gubi kao ekipa.
Tako da naslov o selektoru je vrlo neukusan i sraman.
Jer bili su selektori Obradovic, Djordjevic itd. pa nije islo.

Brko

pre 1 godinu

"Kada je protivniku najjače oružje za tri poena, a slobodno može da se kaže i jedino"..kolko je ovo podcjenjivački, pa jel moguće da netko ko sebe naziva novinarom ima obraza i dalje tako bahato opisivat protivnika koji vas je pobjedio u dvije najbitnije utakmice ove generacije Srbije. Utuvite si više u glavu (a tu nismo ni mi Hrvati puno bolji) da nema u sportu više "lako ćemo" protiv bilo koga

Harry Shaved

pre 1 godinu

Zlatne godine naše košarke (od '95) poklopile su se sa mojim srednjoškolskim godinama, godinama kada smo kao ludi igrali basket ispred zgrade po 5-6 sati, do iznemoglosti. Slavili na Trgu svaku medalju, radovali se i ponosili. Sva naredna neuspešna prvenstva su zbog te velike ljubavi prema našoj košarci bila veoma bolna i frustrirajuća. Ono što bi me u ovim godinama isfrustriralo je dovođenje stranca u reprezentaciju! Zbog čega?! Zbog medalje?! Da li bi ta medalja bila uspeh srpske košarke?! Apsolutno sam protiv toga.

Јабучило

pre 1 godinu

falilo tacno teovih 15 poena...
(borivoje surdilovic, 12. septembar 2022 10:43)

Да ли би Тео постигао тих 15 поена?

boogie

pre 1 godinu

Mi smo pali na šestoj utakmici. Nismo imali snage. Reprezentacija je kada imaš njih 12 zdravih i da im se ne desi ovo. Kakve crne viroze? Povrede mesec dana posle priprema? Povrede u toku priprema. Kad imaš 2 Afro-Amerikanca, ostaje ti 10 naših. Hvala Pešiću ali vreme je za penziju. Isto važi i za Danilovića. Italijani su premazani, tehničke ovo-ono. A nekada smo imali Savića koji je umeo da iznervira onog Fućku, Sašu Obradovića koji nije dao Majersu da se razmahne. I dalje mislim da smo mi bolji i od Grčke, Slovenije, Španije, Nemačke ali u nokaut fazi posle 5. napornih utakmica i pobeda, nemamo iskustvo kao pre 20 godina da ne gubimo ovako glupo.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Rece jedan u komentaru, ne znam tacno koje vesti u brdu novih, kako nam je Jokic ubio timsku igru :)))

Plejmejker / kreator / organizator kosarkaske igre cini svoje saigrace boljima! E sada kada si to naucio pokusaj dobro da razmislis da li je to radio Vasa Micic na ovom prvenstvu? E onda kada shvatis da nije jer nije ni stigao od tolikog davljenja lopte i trosenja vremena u napadu na dribling i propustanje pravovremenih dodavanja razmisli da li je to Nikola Jokic!

Covek najbolji organizator kosarkaske igre na planeti sluzi Micicu da mu pravi bezbroj blokova i loptu dobije tek kada se protivnicka odbrana namesti na njemu, da igra 1 na 2(3). Sramota.

Pravovremenih pasova do slobodnog Jokica je bilo tek svaki 5ti napad, od Micica mozda i deseti. Npr tokom prenosa lopte da odmah organizacija krene preko Nikole jer igru vidi bolje i reakciju ima po saigrace efektniju od 20 Micica.

Mi jesmo igrali NA Jokica ali PREKO njega ni najmanje. Posle 15+ sekundi napada, propustenih pasova ajd Jokicu igraj izolaciju sa trojicom na sebi dok mi stojimo okolo i gledamo. Ako nam vratis povratnu loptu sutiracemo 2 od 20 za 3p. E zato si ti kriv jer nisi timski igrac i gusis nam protok tako sto NE OTMES loptu Micicu iz ruku :)

Nikola Jokic +11
Vasilije Micic -12

Da, Nikola gusi reprezentaciju Srbije :)

Inace odlicna analiza.

ultrasrbin

pre 1 godinu

(Janko, 12. septembar 2022 10:27)

Marinkovic 2/2 za tri poena i Pesic ga izveo i ostavio na klupi.
Za to vreme mu Vasa unistava svaki napad drzeci loptu 20 sekundi, a onda uvaljuje ili se ispucava.
Malo je jedan Vasa nego Guduric mora da ga kopira.
Jaramaz koji bar grize u odbrani dobija sansu na kasicicu.
I ko je tacno kriv za Vasino divljanje i 100 potvrdu da je Guduric rupa u odbrani i ocaj u napadu.
Ko je odlucio da Davidovac ima ocajno malu minutazu?
Sta je tacno Pesic hteo?
Najbolja utakmica kada Vasa i Nedovic nisu igrali.
Ali Nedovic mora da ide, a Vasa glumi zvezdu i usput ubija Jokicevu igru.
Dobric igra sve utakmice, ali ne ide. Sa druge strane ide Nedovic koji je povredjen i Davidovac koji je presedeo pripremni period osim prve utakmice.
Ubili nas igrom sa dve 4, a Pesic ne pokusava da na to odgovori.
Bitno da je Vasa divljao, a preko njega nam dali nekoliko 3 u nizu.

milutin

pre 1 godinu

Kao navijač Zvezde, želim da se Djordjević vrati na kormilo reprezentacije jer realno je lik koji zna da drmne ekipu, arogantan, pobednik. Oterali smo ga eto samo zbog toga što je osvojio peto mesto na svetskom a sada smo ispali u 1/16 finala na evropskom.

Pešića je porazilo vreme, sve akcije koje smo igrali, Italijani su provalili. Nije imao plan B.


Najviše zameram što je Gudurića držao na terenu a Marinkovića na klupi iako kad se pogleda, Marinković nikad nije prezao da šutne makar promašio, jedna bitna će da udje.

neko nebitan

pre 1 godinu

Molim Vas objavite komentar.
Čisto zanimljivost.
Ima jedno dete tu u Srbiji, sa 16 godina igra pleja,savrsene koordinacije pokreta, visoko je 2m, pored svega navedenog najveci kvalitet mu je što MISLI, a nije deo nijedne reprezentativne selekcije.
Već za mesec dva odlazi iz ove nedodjije tamo gde ce mu pruziti paznju koja je potrebna da se stvori vrhunski kosarkas.
I šta ce to dete sutra dugovati Srbiji?
Plakao je sinoć posle poraza, plakao je jer bi on sa 16 godina bolje popunio mesto pleja od šabana punih kao brodovi koji su se pojavili na terenu.
Ali, ako se ja budem pitao (jeste to je moj sin), on neće igrati u tom dresu.
Živi bili pa videli.

Bojan J.

pre 1 godinu

Potpusujem. Kad se igra tako da Jokić nema priliku da redovno deli loptu, to je kraj priče. On jednostavno mora imati 8+ asistencija po meču. Micić je morao da ima drugačiju ulogu od ove koju je imao, i da mu se zabrani da guši loptu. Jokić malo više uloga pleja, Micić malo više uloga beka - umesto Gudurića, najgoreg pojedinca ovog tima.

Jovan

pre 1 godinu

Baš nam je ovaj poraz teško pao!
Komentari govore o tome; sad, neko je temperamentniji, neko umereniji....
Ne slažem se sa naslovom. Nije to poraz Pešića.
To je naprosto "stanje duha" u nas. Postali smo malodusni, neborbeni, nema inspiracije i poleta ni kod mladih igrača. Mora više da se "grize".
Previše smo opterećeni nepotrebnim kalkulacijama analizama.
I na kraju; nismo mi baš tako loši, ne treba očajavati već nastaviti uporno sa radom i ne menjati Pešića. Treba mu dati šansu da zaokruži započeto. On zna šta radi, verujte.
Hvala Treneru i igračima na velikom trudu i želim im puno uspeha ubuduće.

Ivan

pre 1 godinu

Ne može se sa filozofijom iz prošlog veka igrati moderna košarka. Košarka je sport koji je možda doživeo i najveću revoluciju u poslednjih 20 godina. Pogledajte, skoro sve reprezentacije imaju mlađe trenere. Kari lepo uničiće za ruku i šetnja kejom, prepusti posao mlađim.

Džoni

pre 1 godinu

Sad svi kako nemamo igrače tra la la... A Italijani puni kvaliteta??? Ma dajte ljudi. Oni više želeli i dali više energije na terenu i ćao. Videćete kad nam budu dolazili Kalinić, Micić, Lučić... u "goste" i kad nas po pravilu budu baš ti "naši" zatrpavali i Zvezdu i Partizan ima da ih psujemo na sva usta kako nas ukanališe.

Peki

pre 1 godinu

Naravno da je njegov poraz. Poraz je i S Danilovica - ne stavljas čoveka od 72 kao dugorocno resenje za trenera, uz svako postovanje za minuli rad. Saleta cemo oraviti od blata. Tri srebra, jedno 4 na Evro i jedno 5 na Svetskom. Od smene - nismo otisli na Olim, Svetsko visi, na Evro 1/8.

Pera

pre 1 godinu

Nije Pešić kriv. Mi jednostavno nemamo dovoljno napadacki talentovane igrace, fizicki i tehnicki, osim Jokica i Micica. Cekalo se celo drugo poluvreme da jos neko da svoj doprinos osim njih dvojice, ali to se nije desilo jer jednostavno nije bilo igraca dovoljnog kvaliteta za to. Atletski talentovana ekipa nas je zatvorila i sva limitiranost nasih igraca dosla je do izrazaja.

Stefan

pre 1 godinu

Dobro, iii? Izgubili smo. Pešić nije pravio izmene na vreme, predugo je držao Jokića na klupi, Micić je previše gnjavio loptu, Daniloviću ostavka bla, bla, bla... I, šta sad sa time? Da li to iziskuje vaše vreme za preko 3000 komentara samo od sinoć i to samo na ovom portalu? Koliko god pokušavao da razumem, ne vidim kako (ne)uspeh košarkaške reprezentacije utiče na kvalitet života bilo kog od vas? Sport je za svakog ko sedne ispred televizora i gleda meč samo i isključiva zabava. Sve drugo ugrožava psihičko zdravlje i nema nikakvog smisla.

Zoki

pre 1 godinu

Dva su osonvna problema srpske kosarke. Prvi je bio bukvalno proterivanje Aleksandra Đorđevića sa mesta selektora i mi ćemo sledeću medalju čekati dok on opet ne pristane da bude selektor, ako ikada pristane. Drugi problem je mnogo dublji, a to je unistavanje mladih kosarkaša od strane menadžera, koji ih zarad brze zarade ostavlja košarkaški u nekom šestom razredu osnovne škole. Ima i krivice pre svega Zvezde, ali i Partizana koji ne daju pravu šansu mladim igračima, nego forsiraju strance. Evo primer Zvezde, zar je bitno hoćeš li biti 15 ili 17. U 8 ne možeš, onda forsiraj mlade igrače. Ali ne. Košarka ide stopama vaterpola. Mi dugo medalje videti nećemo, a iako je vidimo biće puka slučajnost.

xxx

pre 1 godinu

Stručni štab podbacio. Ne čudi, imena poput Olivera Kostića,Marka Marinovića, godina Kosovića su previše slaba za ovaj nivo košarke. O tome sam pisao na netu pre 20 dana...Ranije smo imali ozbiljno epomicnw trenere i ekipu oko prvog trenera.

sportski tip

pre 1 godinu

Preksinoć gledam 2min treninga "Orlovi stigli u Berlin". Na snimku Jokić i Davidovac. Za ta 2min klipa Davidovac je šutirao 15 puta za 3p, ni jednom nije promašio.
Davidovac je pritom igrao sve utakmice do sada.
Gde je Davidovac juče? Šutirali smo trojke, promašili 17 trojki, Davidovac na klupi sve vreme.
(Beograd-janin, 12. septembar 2022 11:18)

Nedavno sam na basketu vezao 8 trojki.

Mare

pre 1 godinu

Kljuc utakmice je to sto je Jokic igrao samo 28 minuta, sa Jokićem na terenu bili smo 11 poena u plusu, usli smo u minus kad je on sedeo na klupi. Doncic igra 39 minuta a nekada i celu utakmicu ne izlazi iz igre. Ovo je Pesicev poraz, bilo koji drugi selektor bi dobio ovu utakmicu.

dragioki

pre 1 godinu

jedina greška što je u 4 četvrtini nije ubacio najači tim i tražio tajm aut posle druge treojke a još gurovića forsirao koji nije pogodio koš a odbranu igrao slabo.. ovako je pustio sve niz vodu.

petar markovic

pre 1 godinu

Sta treba da se dozivi da bi Danilovic dao ostavku??? Znam da je sa crno bijele strane ali i oni cak imaju srama i stida, samo pitanje je kolika je ta granica!!!
(getzbi, 12. septembar 2022 10:34)

pa sto vam sad smeta kad ispunjava vase muzicke zelje? je ste hteli da oterate selektora koji je na 5 takmicenja igrao 3 finala i polufinale? jeste. jel vam doveo onog kog ste hteli? jeste. jel se taj proslavio? jeste. jel doveo sledeceg po zelji? jeste. jel se taj proslavio? na moju veliku zalost jeste. sasu djordjevica od blata praviti. imali smo u njemu selektora koji je mogao jos 20 godina da nas vodi, prokletnicima nije valjao. malo je i ovo kakvu karmu zasluzujemo

Pera

pre 1 godinu

Tipično naše :
Lako ćemo .
A posle jooj
Dobili ih već jednom .Vodili. po principu kad malo zapnemo dobijamo.
A onda poplava . Voda u ušima i kraj

Ron Đeremi

pre 1 godinu

Ima Pešićeve krivice svakako, mada i novinari sa avojim pisanjem kako već igramo polufinale sa Slovenijom i finale s Grcima su prilično doprineli psihološkom momentu reprenzetativaca koji novine svakako čitaju.

sova

pre 1 godinu

Ja imam jedan predlog, ako se slažete. Autora teksta bi trebalo staviti za selektora iste reprezentacije o kojoj je pisao u datom tekstu, s obzirom da vrlo precizno navodi šta ne valja i kako popraviti.

Sale dingspo

pre 1 godinu

Jer bili su selektori Obradovic, Djordjevic itd. pa nije islo.
(Dragon, 12. septembar 2022 12:32)
Mislis na ona 3 srebra protiva Amera i Dragica i Doncica i 5 mesto na svetu. Bas nije islo. Sad ide super, ispadanje u osmini finale porazi od Letonije i Belgije 2 puta i to kod kuce kad imas 12 poena 2 minuta do kraja i primis seriju 14:0

Vaše ime

pre 1 godinu

"Pešić je trebalo bolje, to i on zna, i ovaj poraz je njegov, ali je i poraz Košarkaškog saveza Srbije, Predraga Danilovića i ostalih ljudi koji neuspešno vode srpsku košarku godinama unazad."

Bravoo, konacno neko to javno da kaze. Inace, riba smrdi od glave, nama je stanje godinama uzasno a selektori i igraci se smenjuju a zna se ko ostaje i ko se uvek izvlacio.

Branko

pre 1 godinu

Od kada nema SFRJ ne zanima me reprezentativni sport.Gledam kao da igraju Mozambik-Haiti,bilo koji sport da je u pitanju.Samo za Jugoslaviju sam navijao svim srcem,ovo zadnjih 30 godina me totalno ne zanima.Te banana države.

777

pre 1 godinu

Naravno da je njegov poraz. Poraz je i S Danilovica - ne stavljas čoveka od 72 kao dugorocno resenje za trenera, uz svako postovanje za minuli rad. Saleta cemo oraviti od blata. Tri srebra, jedno 4 na Evro i jedno 5 na Svetskom. Od smene - nismo otisli na Olim, Svetsko visi, na Evro 1/8.
(Peki, 12. septembar 2022 13:24)

Dvostruki arsini su deo naseg drustva. Znaci Danilovic je kriv jer je doveo Pesica a "kriv je" jer je doveo i Saleta? Ili nije kriv jer je Sale doneo 3 medalje? Treba da se odlucis, cas je kriv kad tebi odgovara ili nije kriv? Pa valjda je zasluzan taj Danilovic za 3 srebra? Ili je i tu krivac? A kriv je za Pesica? Pa ko je ocekivao pa i Danilovic da ce deda ovako da vodi tim protiv Italije? Covek je sedeo i gledao u Berlinu utakmicu..Kao ti i ja preko TVa..

Jim Hoyle

pre 1 godinu

neko nebitan, 12. septembar 2022 11:40
Vasem sinu svaka cast i svaku srecu u zivotu i karijeri zelim, ali kada cale naziva ljude koje nikada nije video u zivotu sabanima, onda se plasim za malog. Kakav je ovo narod, sta je ovo..

Konjina Navijacka

pre 1 godinu

Po ovim komentarima vidim da smo mi navijaci mnogo gori od bilo kojeg ternera ili igraca. Podrska Srpskoj kosarci, neka sve sto sledi bude u najboljem interesu naseg sporta. Hvala kosarkasima na onoj utakmici sa Finskom, uzivao sam svake sekunde. Zelim im svima puno uspeha, uvek cu biti uz njih bez obzira na rezultat.

bez veze

pre 1 godinu

Teo nas sam 3 puta doveo do finala a njega isplluvase Tudjmanovci kao najgoreg i oterase Djordjevica koji nam je doneo zadnje medalje.

Ali zato je Jaramaz bolji 100 X od Teodosica.
(Medrano, 12. septembar 2022 13:04)

Ovo sto ste napisali je bas bez veze. Navijac sam Partizana, a prethodnih nedelja sam mnogo puta napisao sledece (oni koji redovno citaju komentare ce se setiti mojih reci, iako ne koristim isti nik): Teodosic je nas jedini vrhunski igrac (pored Jokica) od vremena Stojakovica (pre toga, Bodiroga, Djordjevic, Divac, itt). Bogdan Bogdanovic, Nesa Krstic, Micic, su sve sjajni igraci, zato su i bili u petorkama Evrolige, itt, ali oni nisu ta elita. Zbog toga sam bio vrlo ljut zbog nacina na koji se Pesic poneo prema Teu, cak i da Teo nije bio spreman, nije smelo da se to tako uradi - morao je Pesic da nadje nacin da se dostojanstveno oprosti od njega. Ovo sam vise puta pisao, iako sam Partizanovac. Jos da dodam, Teo je najbolje reprezentativne dane doziveo kada je Partizanovac (Djodjevic) bio trener, a otpusten je iz reprezentacije od strane Zvezdasa (Pesic).
Ova cela prica o Partizanu i Zvezdi je postala debilna - konstantno nanosimo stetu nasoj reprezentaciji, kada bi neka druga zemlja htela da nanese stetu nasoj kosarci napravila bi navijace Zvezde i Partizana (ukoliko ne bi postojali)

Paja

pre 1 godinu

E moj Pešiću sa 65 godina se ide u penziju a sa 35 još uvek igra košarka.Sam je Teo mogao ovo da prevali na našu stranu
(Dejan, 12. se

Greg Popovič i dalje vodi San Antonio

Dzeronimo

pre 1 godinu

Teo nas sam 3 puta doveo do finala a njega isplluvase Tudjmanovci kao najgoreg i oterase Djordjevica koji nam je doneo zadnje medalje.

Ali zato je Jaramaz bolji 100 X od Teodosica.
(Medrano, 12. septembar 2022 13:04)

Laz kao i skoro sve sto dolazi od sledbenika legende iz predgradja.Moj komentar je bio da je nacin na koji je Teo odstranjen neoprostiv zbog zasluga koje je imao.Drugo, pravi navijaci Zvezde (u koje ti i slucni ocigledno ne pripadate) ce priznati, da vas je bar polovina podrzala selektora Pesica i pravdala nacin na koji je sve uradjeno.
Kada budes oslobodjen te ogromne mrznje mozda ce ti se razmisljanje i pamcenje popraviti, do tada ....

Miso

pre 1 godinu

Ništa ovde Pešić nije kriv već naši naduvani igrači koji za novac u inostranstvu ginu a ovde ih zabole dal ce biti u reprezentaciju ili ne ,to je suština svaki igra za sebe nemaju sigurnost u šut niti umeju da šutnuo kao da su zaboravili da igraju košarku ,sramota i bruka da dozvoljavamo da nam sutaju trojke odakle stignu kao da njih ima 8 a naš 5 igrača.,pobedili su u prvoj fazi kome je važna prva faza dve pobede i idemo dalje kad je važno mi smo usral*.

nemanjaV

pre 1 godinu

Nevezano za utakmicu sinoc, videlo se i u utakmicama u grupi da lose igramo kada nema Jokica ili Micica u igri, odnosno ni Jaramaz, ni Guduric, pa ni Nedovic dok je igrao, nisu plejmejkeri. Nedostaje im tecnosti i slobode u igri, nisu toliko kreativni i jednostavno Pesic jep pogresio sto nije zvao Tea.

dusan jichici

pre 1 godinu

Italiani su profesinalni tim,skoro svi igraju u Italijanku ligu sa istom tatikom.
Srbija ima igrce u vise liga Evrope i
sveta sa raznim navikama.

Deja_Vu

pre 1 godinu

Nama treba selektor koji ne mora da bude ekspert za košarku, ali koji zna logiku i matematiku.
Konstantno forsiranje trojki je mač sa dve oštrice. Ako te ne krene, puko si. Da smo od 19 promašenih trojki, samo trećinu pretvorili u 2 poena, to je 12 poena.
Besomučno cinculiranje loptom kroz noge i iza leđa, da se vidi da i to znam(o), ne vredi ni komentarisati. Može to mnogo jednostavnije i brže, a mnogo efikasnije.

The_Coach

pre 1 godinu

Ne slazem se da je ovo poraz Danilovića niti Pešića. Jeste trener kriv i odgovoran, a da smo pobedili - bio bi junak i car!?? Da smo osvojili zlato - opet bi rekli - Danilović zna da radi svoj posao!…. Takvi smo mi….nažalost.
Ono što smeta je odsutnost želje i motivacije, energija koju već godinama nemamo u mnogim igračima, a to su liderske karakteristike koje su svi treneri do Indijanapolisa imali - ti igrači su i međusobno bili spremni da se potuku na treningu, a protivnika da samelju na terenu… drugo vreme bilo, dres je bio svetinja, na svim nivoima i u svim uzrastima. Svaka čast ovim momcima, dali su srce, ali su i pomalo zaboravljeni i treba ih cele godine držati pa makar i na telefonu i kako god, da znaju da pripadaju ovde i da imaju više samopouzdanja kad je teško da se podignu, i to će uvek biti njih 3-4 , ali dovoljno - da vrate žar i energiju , i nastave da melju. Nekad je selektovati igrače pred takmičenje bio težak zadatak, a sada je težak zadatak jer nema puno igrača spremnih za to. Neko će reći da je kriva Euroliga i Fiba “prozori”, ali opet - to smo mi uglavnom, uvek je neko drugi kriv. Nema dalje, mi smo krivi svi, i treba dati podršku i skinuti kapu momcima i svima onima koji su odvojili svoje vreme za reprezentaciju ovog leta, od selektora do sekretara u KSS. Analiza pa ajmo ponovo… biće bolje!

Cika Velja

pre 1 godinu

Naravno da je njegov poraz, pocev od odabira igraca, pa do taktike...
Zakucao covek Jokica sinoc za klupu, a ovi nas pune..
Koji normalan trener povede samo jednog pleja, jer Jaramaz i Guduric to nikada nisu bili?
Kosarka se puno promenila poslednjih godina, a nas selektor se drzi kosarke od pre 20 godina...
A i tada je lako bilo, pored Divca, Stojakovica,Jarica, Bodiroge....
Kapa dole Saletu Djordjevicu, sa mnogo slabijim igrackim kadrom osvajao je medalje...

Kvante

pre 1 godinu

Sem Jokića i Mićića, nemamo kvalitet i dugu klupu. Jedini koji je još kvalitetan igrač je Bogdanović. Pošto nećemo da se kvalifikujemo za naredno SP i OI, vidimo se na sledećem EP-u, za 4 godine.

MileR

pre 1 godinu

Pešić je kralj, a mi smo gori od hrvata, kad pobedimo Finsku slavimo kao da smo osvoili olimpijadu, posle poraza od jače ekipe menjamo trenera.
Pešić je ukazivao da mi nosmo odavno svetska sila, ali džaba kad novinari misle drugačije.

Mare

pre 1 godinu

Sve je tacno u tekstu. A dokaz koliko je nespoban nas košarkaški savez, jeste činjenica da mi danas uzdizemo generaciju koju je predvodio Teodosić i smatramo ih uspešnom generacijom. A oni od uspeha imaju dve srebrne medalje i to je sve.

caos

pre 1 godinu

Marko Simpson
Od dakle tebi pravo, da Slovenca Doncica nazivaš Srbom. Nije Srb, niti Srbin....
(Tedybear, 12. septembar 2022 11:23)

Evo, ovako... Doncic ima slovenacko drzavljanstvo, i igra za Sloveniju, tu nema zbora.
Sada, da li je Doncic Srbin?
U Holandiji, gde zivim vise od 20 godina, stranac ciji se otac nije rodio u HOlandiji se zove alohtone - to naglasava cinjenicu na nisi autohtoni Holandjanin, to jest da si Turcin, Marokanac itt, bez obzira sto imas holandsko drzavljanstvo.
DAkle, Doncic bi u Holandiji bio alohtone, to jest ne bi bio tretiran kao autohtoni Holandjanin.
Dakle, ako je ovako u Holandji koja je jedna od najmodernijih zemalja, u kojoj je naconalnost vrlo malo bitna, zasto bi bilo drugacije u Sloveniji!?
... da ne pricamo o tome da bi Doncic sigurno igrao za srpsku reprezentaciju da ga je neko od ovih nasih slepaca angazovao pre 10 godina - tada je srpska reprezentacija bila daleko interesantija od slovenacke.
(nije sve tako crno-belo, 12. septembar 2022 13:38)


Pa Dončićev otac je rođen u Sloveniji, tako da tvoja teorija i poređenje sa Holandijom pada u vodu. Pritom, to što si napisao je glupost.
Kao da samo otac postoji, a majka je neko nebitan.
Luka Dončić je Slovenac, rođen je tamo, ceo život je tamo, majka mu je Slovenka, otac je Slovenac srpskog porekla. Saša Dončić je rođen i skoro ceo život je proveo, provodi u Sloveniji.

Иван

pre 1 godinu

Морамо се ослободити неких илузија о кошарци. Нама је то злато из 1995. било страшно битно и ван спорта, али време је да схватимо да се данас игра другачије и да морамо променити приступ.

Колективна игра у данашње време није игра да сваки играч мора да пипне лопту, већ да даш лопту играчу који прави разлику (Јокић, Јанис, Лука, Марканен), а остали учествују тако што њему олакшавају да ту разлику направи. Не може ти данас лопту у нападу 10 секунди држати Јарамаз, Гудурић или Мицић! Ако желиш злато, или медаљу - не може! У њиховим рукама она није довољно сигурна. Избиће им је, отеће им је, присилиће их на грешку. Играчи који не праве разлику играју данас као Клеј Томпсон: минимум времена додирују лопту, а за то кратко време ураде шта знају. Онај мали Италијан није малетене тапнуо лопту, а сручио нам је 22 поена!!! Препелич и Чанчар сваку утакмицу играју тако за Словенију: не тапкају, али кад приме лопту, ето коша! Највише проблема имају када Блажич и З. Драгић играју овај наш Јарамаз-баскет.

Зато сам ја био за Џона Кончара: он је прототип таквог играча, што пеглају одбрану за играча који прави разлику, а у нападу уз минимум додира су максимално ефикасни. Зато сам за ту америчку школу, а не за Гудуриће и Милутинове, који кад приме лопту прво крену да је пипкају како би је "осетили", па морају да размисле шта ће с њом, па да је тапну... Док ти све то урадиш, Фонтекио ти је већ отео лопту и дао тројку.

Теби главни играч у утакмици на испадање не игра 12 минута!!!

sasa

pre 1 godinu

ne postaje se igrac kad das trojku na +20 protiv Poljske nego kad je ekipa u kanalu ko juce .. al kod nas sutersku hrabrost imaju samo Teodosic i Bogdanovic ..Guduric Micic i ostali nemaju to u sebi i to je presudilo ..jokica udvoje on vrati ovi bace ciglu i to je to
(bocko, 12. septembar 2022 10:23)

Micic to nema a trojkom u poslednjoj sekundi odlucio polufinale Evrolige? Guduric trojkom u poslednjoj sekundi odlucio derbi u finalu plej ofa?
Pomirite se da je to sport, da ga vi ne poznajete.

Masariko

pre 1 godinu

Sem Jokića i Mićića, nemamo kvalitet i dugu klupu.
(Kvante, 12. septembar 2022 11:32)

A ko je taj Mićić? Možda smo zeznuli što je igrao Micić umesto tog Mićića.

nije bas tako

pre 1 godinu

Baš "nije baš tako"...dva EP 2013. i 2017. koje je posebno bila nikada lakše.
Pričaš o nama i ko je nedostajao...zašto ne napišeš da je pored naših nedostajalo još 30 najboljih igrača Evrope 2017.?
Takođe taj Đorđević je "produžio" vrlo uspešno STVARANJE PRITISKA i narednim generacijama svojim neosvajanjem kada smo možda mogli. Ne mislim na OI ali SP je već diletantsko vođenje i izbor tima.

Volim komentare koji se pisu pre nego sto se razmisli.
Bas lepo sto si rekao da je evropsko prvenstvo 2013.godine bilo lako, tada smo bili sedmi i tim koji je vodio Duda Ivkovic je bio sedmi!
Sa 90% istim timom Sasa Djordjevi je bio sledece godine drugi u SVETU!
Ovde bih mogao da prekinem da pisem, jer sam ti verovatno vec dovoljno toga rekao.
Ali moram da pomenem i tu 2017.godinu. Mozda su drugi bili nekompletni, ali su Slovenci u finalu bili kompletni.
Da se razumes u kosarku znao bi sta je znacilo imati Jovica i Teodosica povredjene u toj utakmici. Cak je Jovic bio bitniji zbog odbrane, kod Slovenaca su tri beka odlucili utakmicu (Dragic, Doncic, Prepelic), a mi smo na toj poziciji imali Bogdana koji je morao da igra odbranu nad mnogo jakim igracima, prevodi loptu i jos sutira.
Pre 40 godina sam igrao jedinicu i dvojku na visokom nivou, tako da se nesto razumem u kosarku.
To "produzavanje pritiska od Djordjevica" je tek mentalna spekulacija koja ne zasluzuje komentar. Djordjevic je sa istim timom kao Duda, napravio daleko vece uspehe od Dude u periodu 2010-2013.

alek

pre 1 godinu

Malopre pročitah vest da je predsednik košarkaškog saveza Hrvatske Stojko Vranković podneo ostavku zbog neuspeha reprezebtacije. A kod nas nikom ništa, Daniloviću ne pada na pamet da to uradi iako smo u kratkom vremenu doživeli dva bolna poraza od Italijana, a možda bi i Pešić mogao o tome da razmisli.Ali to kod nas ne može da se desi jer kod naših političara i svih drugih koji su na funkcijama ne postoji osećaj časti i odgovornosti.Zato nam je ovakvo jadno stanje i u politici, sportu i uopšte u životu.

zelboy

pre 1 godinu

Pesic nije problem. On je nas najbolji selektor.
Problem su igraci. Osim Jokica, nemamo nijednog pravog talenta kao sto su bili nasi legendarni igraci jos od Koraca, pa do Bodiroge. Netalentirani su, spori, neinventivni, fizicki inferiorni, malodusni, neodgovorni (naravno, u usporedbi sa zvjezdama timova koji su usli u cetvrtfinale).
Selekcija samo visokih koje je tesko necemu nauciti ako nema talenta, te kasnije problematican trenerski rad su vjerovatno srz problema.

Rodeo

pre 1 godinu

Glavna taktika "dodaj Jokicu" možda može u grupi, protiv slabijih ekipa.

Isuviše je star i treba da bude smenjen. I dobro je da je bar započeo reforme i oterao štetočinu Teodosića, ali bez Bogdanovića ili generalno bez šutera i pravog pleja, nema napredka.

eu

pre 1 godinu

Jel moguce da mi jednu akciju Denvera nismo uspeli da uradimo, jel moguce da nam Jokic dobija loptu posle x kretnji gudurica, micica, kalinica, lucica. Zasto jednom on nije dobio loptu na kapici pa da odatle ili asistira bekovima na ulazu ili na trojku u cosak ili da sutira. Covek celo prvenstvo nije sutnuo poludistancu niti trojku iz kornera. Zasto je Jokic koriscen kao Divac, samo ispod kosa? Mozda nama nije resenje strani igrac, ali sve vise verujem da strani trener jeste.
Sto se tice pljuvanja Kokoskova, on je igrao sa igracima koji su mogli i hteli da se odazovu, a Pesic je bukvalno sada imao sve odazvane sem Bogdana koji je bio povredjen i porediti ta 2 poraza je sramno.
Inace, 2017. izgubimo jer ne branimo trojke, 2019. isto, Argentina sutirala 44% za 3, 2021. protiv Italije isti slucaj, sinoc repriza. Kada cemo shvatiti da se kosarka od dolaska Steve Kerra na klupu GSW-a promenila vise nego uvodjenjem linije za 3 poena, a mi odbijamo da se adaptiramo na to. Odbrana u reketu je prevazidjena stvar

coaBeč

pre 1 godinu

trebalo du da igraju kao protiv finske i poljske....i razbili bi ih sa 25 razlike!! 3i 4 četvrtina nikakva odbrana,nikakva energija,niko se ne bori!

Veliki brat

pre 1 godinu

Covek najbolji organizator kosarkaske igre na planeti sluzi Micicu da mu pravi bezbroj blokova i loptu dobije tek kada se protivnicka odbrana namesti na njemu, da igra 1 na 2(3). Sramota.

Ko je vama tu glupost usadio u glavu da jedan centar moze biti organizator igre? Svako treba da radi svoj posao. On ne treba da organizuje igru vec da obrati paznju na odbranu, igru ce da organizuje onaj kome je to uloga.
(Milos, 12. septembar 2022 17:32)

A u NBA je zaslužio titulu najkorisnijeg igrača (MVP) jer je isključivo obraćao pažnju na odbranu?

Problem ove utakmice je što je Jokić ključne minute proveo na klupi, a ono malo što je igrao nije imao sa kim da igra, jer ovi nisu mogli da pogode ništa sve i da je obruč imao duplo veći prečnik!

Srbodin

pre 1 godinu

Vidim 'strucnjake' da ga krive jer je Jokic igrao samo 28 minuta... Pa nije Kari sisao vesla. Da je Jokic mogao 36min igrao bi. Nego komentarisu oni koji ni ne prate kosarku, koji misle da je Jokic stvarno najbolji u NBA i na svijetu. Covjek je usao i SVJEZ dobio bananu od Melija. Nizeg igraca. Jeste li vidjeli kad to u NBA da mu se desi?! Tamo ga pripreme timovi ljudi, napucaju raznim suplementima koji vrv nisu dozvoljeni ovdje. A ovo je reprezentativna kosarka. Pobjedjuje ko ima vece srce.
Suma sumarum, Jokic je igrao oko 7min u 4/4 a da nije bilo one srecne trojke sa centra (3+1) mogli bismo konstatovati da bukvalno NISTA nije uradio. Em Vi Pi. Em Vi Pi. Em Vi Pi. A nikad nista osvojio nije. Niti ce.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Ko je vama tu glupost usadio u glavu da jedan centar moze biti organizator igre? Svako treba da radi svoj posao. On ne treba da organizuje igru vec da obrati paznju na odbranu, igru ce da organizuje onaj kome je to uloga.
(Milos, 12. septembar 2022 17:32)

Zbog ovakvog razmisljanja i dozivljavamo ovakve kisarkaske neuspehe. Ma tako je... Zasto bi igru prilagodili najboljem igracu sveta koji je bas to upravo kroz nesebicnu timsku kosarku koju on orkestrira cime svakog saigraca cini boljim. To smo u promilima videli i u reprezentaciji, kada dobije pravovremeno loptu.... resenja svetlosnim godinama brza od Micicrvih "resenja"

Neka, bolje je da Vasa gusi igru, dribla loptu 15 sekundi umesto da bar ponekad proba ODL lopte da igra sa saigracem koji te tada prograva najbolje na svetu. Ne znam sa li je jednom utrcao, isao na urucenje oko bloka nakon pasa.

Ne kaze niko da Jokic treba da igra pleja vec da kreira sa svoje pozicije koja je svakako centarska. Komentar ti je kao kada bi rekao Drejmond Grinu ili Lebronu da rade svoj posao, da batale kreaciju sa svojih pozicija jer za to sluze bekovi. Komedija koliko smo zaostali dve, tri decenije ukosarkaskom razmisljanju.

Uostalom, i ovako odsecen od kreacije, sto Vasinim gusenjem sto nepostojanjem suta saigraca kad ih i proigra nakon utrajanja, on je imao najvecih +11 na parketu. Ali dobro... To svakako nije bilo dovoljno da igra vise od 28min u najbitnijoj utakmici turnira.

Grcka igra preko Janisa 35+ minuta, Slovenija preko Doncica takodje, samo mi nesto filozofiramo sa Jokicem ispod 30min kroz ulogu izolacijskog centra sa loptom nakon bacenog pola napada a bolji je organizator od pomenute dvojice.

classic

pre 1 godinu

Normalno mora se neko kriviti ,da je bilo na malu razliku bile bi to sudije fiba cia FBA itd. Taman posla da je neko bolji od vas ejjj . Kalina ,luca ,jare ,ovaca koza, vece tepanje igracima nema niko na svjet .ma samo vi igrate kosarku sto znaju ovi drugi.Najbolje pada ovo spustanje na zelji sada Trass.

Dragan Babić-Čarapan

pre 1 godinu

Jedna utakmica,loš dan.
Italijani su nas uhvatili na "foru",što ne znači da nismo mogli pobediti.
Bitno je da kostur ekipe ostane i da se vrati Bogdan,za naredno prvenstvo.
Selektoru bih dao sansu da nastavi.

Checker

pre 1 godinu

"U svakom slucaju smo igrali bolje nego kad je Kokoskov bio selektor..."
(Kukatilo, 12. septembar 2022 11:20)

Majstore, mi smo ovaj EP igrali zahvaljujuci Kokoskovu koji je kvalifikacije za ovaj EP uspesno odradio a za vecinu "prozora" imao na raspolaganju kombinovanu B/C reprezentaciju. On je dobio otkaz zato sto se nismo plasirali na OI a da te podsetim da je i te kvalifikacije izneo manje-vise uspesno, bili na jednu utakmicu do plasmana kada smo naleteli na Italiju a igrali bez Jokica, Bogdanovica i prakticno Micica (nestao na poluvremenu).

Pera85

pre 1 godinu

Izgubili su jer Guduric, Nedovic i Milutinov nisu trebali da idu (jednostavno nisu spremni), kad dodamo jos Davidovca i Ristica (nisu odigrali nista iako mislim da je Davidovac mogao vise) dodjemo do toga da imamo samo 7 igraca koji igraju. Zgusnut raspored utakmica u slucaju kad ti igra u igraca dovede do umora sa kim god igrali. Na zalost greska selektora, ali njegova je zadnja. Momcima se ne moze zameriti apsolutno nista. Guduric u kontra ritmu a Marinkovic igra dobro i nije u igri. Milutinov nespreman, a ti na klupi drzis Jokica koji u NBA igra po 35 minuta. Eliminaciona faza, nema kalkulacija sto znaci da Jokic mora da igra po 7-8 minuta svaku cetvrtinu. Vasa bio losiji, pusti Jaramaza jer ima energiju moze nesto da pokrene. Kuridza sjajn sesti igrac pravo iznenadjenje. Boli ovaj poraz, ali moramo se pokupiti i otici na SP i OI jer je sad il' nikad za ovu generaciju. Samo da povrede zaobidju i dodje Bogdan, da ovi mladi iz NBA isplivaju. Na zalost Bjelica nece vise moci da pomogne (sem ako ne bude zeleo malu minutazu da na iskustvo doprinese necim)

Gavra

pre 1 godinu

"Statistika je varljiva, ali nema ništa varljivo u tome kada se pogleda da smo sa Jokićem na terenu bili 11 poena u plusu, a da smo meč izgubili osam poena - to znači da smo bili -19 u tih jedanaest minuta koliko je sedeo na klupi."

Za tih 29 minuta koliko je Jokic bio u igri preko njega smo primili 25 poena,pojedinacno igrac preko kojeg smo najvise poena primili.Tako da,da je Jokic igrao i preostaliih 11 minuta utakmice vrlo verovatno da bismo preko njega primili jos dodatnih 10 poena jer je u odbrani pogubljen kao guska u magli,ne zna da li igra 1 na 1 ili zonu,ne zna gde bije.Sledeci je Micic preko kojeg smo primili 18 poena,zatim Kalinic 17.S druge strane preko Milutinova smo primili 4 poena,pa vi sad zakljucite da li je do Milutinova ili Jokica.

srbIN

pre 1 godinu

Kako mnogi ovde lupetaju.Pa ljudi malo nam je falilo svezine da ih bukvalno oderemo.Imali smo par puta +14. Onda bi verovatno I francuze lako dobili. I Sta onda. Onda bi ste svi pisali Kako smo sila,dominantni itd. Pa ljudi moji mora se nekada I izgubiti. Italijani su odigrali 110%svojih mogucnosti,mi sa par rovitih igraca pali fizicki I to je to. Videcete da cemo i narednih godina igrati verovatno sve zavrsnice takmicenja. A onda ce isti ovi sto sad pljuju I traze strance da se dice srpskom kosarkom. Isto Vazi I za vaterpolo I odbojku gde imamo smenu generacije. Svaki Pravi sportista ce ovaj poraz prihvatiti dostojanstveno I izvuci pouke za dalje.

Mali milojica

pre 1 godinu

pa sta poraz jel vam reko pre 2 dana da se ne lozimo itd,znao jenon kakve nazovi igrace vodi samo eto ne mozes izaci i reci imam jednog ipo igraca od 12 koje sam poveo.

iosonostefan

pre 1 godinu

@vuk Zapravo jeste prevaziđeno. Vrhunski igrači su roboti i nema pravo da mu ne ide. Može jednom, dvojici ali ostali u timu moraju da sipaju. Naš tim nije vrhunski.

xxx

pre 1 godinu

Stručni štab podbacio. Ne čudi, imena poput Olivera Kostića,Marka Marinovića, godina Kosovića su previše slaba za ovaj nivo košarke. O tome sam pisao na netu pre 20 dana...Ranije smo imali ozbiljno epomicnw trenere i ekipu oko prvog trenera.

kralj

pre 1 godinu

Desio se poraz koji boli i one koji slabo sport prate,drugi put ce biti bolje,podrska igracima i selektoru,nadam se da ce da se plasiramo ba Sp i tamo pokazemo ko kosi a ko vodu nosi.

Dejo Cph

pre 1 godinu

Dragi ljudi okanite se ko je kriv i ko je podbacio ko god igra kosarku zna da kad protivnik onako krene ubacivat trice da je gotovo - Jokic je pokusao nesto okrenut al drugi svi u timu su pali drugo poluvreme. Verujte Pesic nije nista kriv - ovakve utakmice ne mozes dobiti ni sa 3 Jokica ili Doncica u ekipi. Mi smo bili favoriti na svim kladionicama psiholoski je to tesko podnet posebno tesko ide kod limitiranih igraca kojih ima u svim ekipama. Veliki pozdrav i glavu gore - momci su bili fenomenalni i trener odlican al Italijani su sinoc bili bolji i glat su nas dobili casno i posteno - treba pruzit ruku i cestitat pobedili su najbolji tim prvenstva.

Medrano

pre 1 godinu

bogdan nas sam doveo do finala prošli put a njega ispljvaše panteri kao najgoreg i oteraše đorđevića koji je doneo zadnje medalje.

ali zato je gudura bolji 100 x od bogdana...
(cirkus, 12. septembar 2022 10:30)

Teo nas sam 3 puta doveo do finala a njega isplluvase Tudjmanovci kao najgoreg i oterase Djordjevica koji nam je doneo zadnje medalje.

Ali zato je Jaramaz bolji 100 X od Teodosica.

Demar Derozan

pre 1 godinu

Saglasam sam sa iznetom analizom u tekstu. Suve cimjenice su iznete na videlo tako da je sve jasno kao dan. Provereni sistem rada koji se prenosio s kolena na koleno vise ne postoji, a mogu da ga ponovo uspostave samo ljudi autoriteta, integriteta i formata profe Nikolica, Sapera, Bore Stankovica itd. Medjutim, vremens su se promenila, zemlja se smanjila, status igraca u klubovima je drugaciju, tako da je veliko pitanje da li ima volje i materijala za ponovno uspostavljanje proverenog sistema rada i posvecenosti, koli nije instant projekat kratkog daha.

nije sve tako crno-belo

pre 1 godinu

Marko Simpson
Od dakle tebi pravo, da Slovenca Doncica nazivaš Srbom. Nije Srb, niti Srbin....
(Tedybear, 12. septembar 2022 11:23)

Evo, ovako... Doncic ima slovenacko drzavljanstvo, i igra za Sloveniju, tu nema zbora.
Sada, da li je Doncic Srbin?
U Holandiji, gde zivim vise od 20 godina, stranac ciji se otac nije rodio u HOlandiji se zove alohtone - to naglasava cinjenicu na nisi autohtoni Holandjanin, to jest da si Turcin, Marokanac itt, bez obzira sto imas holandsko drzavljanstvo.
DAkle, Doncic bi u Holandiji bio alohtone, to jest ne bi bio tretiran kao autohtoni Holandjanin.
Dakle, ako je ovako u Holandji koja je jedna od najmodernijih zemalja, u kojoj je naconalnost vrlo malo bitna, zasto bi bilo drugacije u Sloveniji!?
... da ne pricamo o tome da bi Doncic sigurno igrao za srpsku reprezentaciju da ga je neko od ovih nasih slepaca angazovao pre 10 godina - tada je srpska reprezentacija bila daleko interesantija od slovenacke.

Deja_Vu

pre 1 godinu

Nama treba selektor koji ne mora da bude ekspert za košarku, ali koji zna logiku i matematiku.
Konstantno forsiranje trojki je mač sa dve oštrice. Ako te ne krene, puko si. Da smo od 19 promašenih trojki, samo trećinu pretvorili u dvojke, to je 12 koševa.
Besomučno cinculiranje loptom kroz noge i iza leđa, da se vidi da i to znam(o), ne vredi ni komentarisati. Može to mnogo jednostavnije i brže, a mnogo efikasnije.

Iberzokna

pre 1 godinu

bogdan nas sam doveo do finala prošli put a njega ispljvaše panteri kao najgoreg i oteraše đorđevića koji je doneo zadnje medalje.

ali zato je gudura bolji 100 x od bogdana...
(cirkus, 12. septembar 2022 10:30)

To je toliko glupo što si napisao da je sramota da su ti ovo objavili.Taj procenat,nazovi Delija,koji su pljuvali Bogdana je mizeran.Njegove suze,ja kao deklarisani Zvezdaša,nikad neću zaboraviti,kao i sve pre toga.I kao drugo,Bogdan nije igrao zbog povrede,a Gudura kao Gudura,nema tu popravnog.Dečko je dobar,ali nema herca.A tebe sram da bude komentara.

tender

pre 1 godinu

Pesicu odlazi, nije ovo posao za coveka tvojih godina.
Forsiras kosarku iz proslog veka, biras igrace po poslusnosti i u dogovoru sa partnerskim menadzerima kojima treba da odredjeni igrac ima odredjen broj nastupa u reprezentativnoj selekciji kako bi ga bolje prodao. Verovatno i od toga imas neki procenat tako da pored ogromne plate imas i dodatnu zaradu bez obzira kakav uspeh selekcija postigla.
Otici na EK sa samo jednim igracem koji je u stanju da loptu prevede na protivnicku polovinu je samoubitstvo. Unapred si iskljucio opciju brze tranzicije i lakih poena kod kradje lopte, i protivnickih greski. Igras sa krilnim igracima kojima treba fizicka pomoc da bi se pokrenuli iz mesta i koji nisu u stanju da pogode trojku cak i kad bi obruc imao diametar od jednog metra.
O tome da na prvenstvo nisi poveo Teodosica, virtouza kosarkaske igre, ne treba ni pocinjati. Svima pa i tebi samom je jasno da si to uradio iz neki ne kosarkaskih razloga, iz neke osvete, sujete ili jos gore da bi se pohvalio kako si toliko mocan da cak i takvog genijalca kao sto je Milos mozes da negiras bez posledica po svoju funkciju ali nikako zbog kvaliteta doticnog majstora. Ukratko, odlazi, sto pre to bolje po buducnost srpske kosarke.

nije bas tako

pre 1 godinu

Moj lapsus za 2013. mislio sam 2015. i poraz od Litvanije koja je imala 20 IZGUBLJENIH lopti...Bogi se smotao sam sa sobom.
Tako je kad je teško. Odlično se sećam tog polufinala.
Isto nismo znali da se "pošibamo" jer izgubiti od takvog protivnika tu utakmicu je katastrofa.

A te fore sa istim timom...pa Duda je i vratio svari na mesto...ostavio mu reprezentaciju izvađenu iz ambisa.

Slovenija "kompletna"?
Slovenija je odigrala drugo poluvreme skoro celo bez Dragića i povređenog Dončića...petorka koja je stigla -11 i prestigla Sloveniju nije imala Bogija u svom sastavu.
(Mohikanac, 12. septembar 2022 15:36

Hmm, Dragic je na toj utakmici dao 35 poena i bio MVP. Bilo bi dobro da su Jovic i Teo bili povredjeni na taj nacin. Ili je opet u pitanju lapsus!?
Sto se tice prvenstva 2015.godine, po cemu je ono bilo toliko slabije od onog 2013.kada je Duda vodio tim i bio sedmi - to je opet cista spekulacija. Inace, bio sam u Lilu 2015.godine, gledao meceve za prvo i trece mesto, i to su bile bas ozbiljne ekipe, i Francuzi, i Spanci, i Litvanci.
Duda jeste ostavio Saletu dobru selekciju, ali mu je ostavio i gubitnicki mentalitet (kroz baraz prosli na evropsko, tamo bili sedmi), Sale je ostavio Kokoskovu istu tu ekipu, pri cemu su mnogi od njih sazreli, niko jos nije bio za penziju. Dodatno se pojavio i Jokic.
Ne volis Saleta. Vidim potcenjujes iz Bogija, izmedju redova. Slutim razlog, ali se ne bavim spekulacijama. Jedino savetujem da ne glumis objektivnost.

NoName3

pre 1 godinu

Zadnja cetvrtina je bila ocajna.
Sa 68:66 na 70:82.
Nakon 5 min.
Tu je pala odluka.
Jokic nije igrao 4 min.
Da li je mogao?
(Pero, 12. septembar 2022 14:01)

Mislim da Jokić nije igrao više. 4 minuta samo u poslednjoj četvrtini, meni se cini da je propustio i minut, možda minut i po na kraju treće. To je vezanih 5, 6 minuta

Jednoga dana…

pre 1 godinu

Uspehe sa Dorđeovićem smo doživljavali kao neuspehe.
Zamišljam sutuaciju u kojoj se vraćamo zajedno sa komšijama i pilot preko razglasa pušta ,,Poslednjeg boema”.

Milan Kosanovic

pre 1 godinu

Petre, vecera od mene za ovaj tekst kad god pozelite. Ja da sam ga pisao bio bih jos i gori ali i ovo je jako dobro. I posaljite ga onom nosatom treneru i Danilovicu neka citaju. Mada nemaju oni obraza da priznaju krivicu i podnesu ostavke.

Nislija

pre 1 godinu

Svasta. Kosarkasi su profesionalci, ne mogu samo da kukaju. Sto Jokic ne kuka, covek uradi ono za sta je placen i ode kuci. Ostali rade kako vetar duva

Mohikanac

pre 1 godinu

nije bas tako

Moj lapsus za 2013. mislio sam 2015. i poraz od Litvanije koja je imala 20 IZGUBLJENIH lopti...Bogi se smotao sam sa sobom.
Tako je kad je teško. Odlično se sećam tog polufinala.
Isto nismo znali da se "pošibamo" jer izgubiti od takvog protivnika tu utakmicu je katastrofa.

A te fore sa istim timom...pa Duda je i vratio svari na mesto...ostavio mu reprezentaciju izvađenu iz ambisa.

Slovenija "kompletna"?
Slovenija je odigrala drugo poluvreme skoro celo bez Dragića i povređenog Dončića...petorka koja je stigla -11 i prestigla Sloveniju nije imala Bogija u svom sastavu.

Milos

pre 1 godinu

Covek najbolji organizator kosarkaske igre na planeti sluzi Micicu da mu pravi bezbroj blokova i loptu dobije tek kada se protivnicka odbrana namesti na njemu, da igra 1 na 2(3). Sramota.

Ko je vama tu glupost usadio u glavu da jedan centar moze biti organizator igre? Svako treba da radi svoj posao. On ne treba da organizuje igru vec da obrati paznju na odbranu, igru ce da organizuje onaj kome je to uloga.

Miso

pre 1 godinu

Ništa ovde Pešić nije kriv već naši naduvani igrači koji za novac u inostranstvu ginu a ovde ih zabole dal ce biti u reprezentaciju ili ne ,to je suština svaki igra za sebe nemaju sigurnost u šut niti umeju da šutnuo kao da su zaboravili da igraju košarku ,sramota i bruka da dozvoljavamo da nam sutaju trojke odakle stignu kao da njih ima 8 a naš 5 igrača.,pobedili su u prvoj fazi kome je važna prva faza dve pobede i idemo dalje kad je važno mi smo ustali.

Marko

pre 1 godinu

Poraz citave ekipe.
Prije svega igraca.
Jer oni su na terenu.
24:16 slobodna bacanja.
32:30 za 2 poena.
30:48 za 3 poena.
Jasno gdje je izgubljena tekma.
10/29 za 3 poena je premalo.
16/38 su azuri sutali.

Tragedija

pre 1 godinu

Pogledajte koliku minutazu je imao pohlepni Micic kod gospodina Djordjevica , matori je uvek bio truba i to zlato sto je osvojeno , osvojeno je jer je tada bio dobar tim a sad zvao neke osmake iz Kole Rasic skole
Jokicu svaka cast , Kalinicu i onom malom Marinkovicu ovi drugi smuti pa prospi bruka za kosarku......

E stvarno

pre 1 godinu

Djordjevic dozivi los plasman, napljuju ga, ode, sad ga pravite od blata.

Gospodin Pesic super, super, onda dozivi los plasman, napljujete ga, namazete katranom i cao.


Da li ste normalni?

Neki komentatori su pominjali da su Italijani bili napaljeniji, zeleli pobedu jace. Samo ne slazem se da mora da bude Pesic taj ko ce doneti taj ekstra (nekad bas i ne kvalitet). Smirenost ume da bude vrlina. Ali, definitivno nam treba neki napaljenko, pozeljno lider tima. Neko ko ima vatru i moze da je prenese na druge. To je izaslo na videlo u nasem timu kao problem. I definitivno je vazno kada se igra samo jedna utakmica.

Da..a

pre 1 godinu

@Zoki
Vidi ovako Djordjevica niko nije oterao vec je sam otisao jer je ocigledno doslo do zasicenja. Zatim ni on nije bio nevin u celoj situaciji,kojeg igraca su to njemu nametali menadzeri pa nije pristajao na kompromis? Jokica??? Pa suludo je uopste diskutovati na tu temu da ti Jokic ne treba,svaki trener na ovom svetu pozeleo bi Jokica bez ijedne sekumde razmisljanja sto je na ovom prvenstvu Jokic i dokazao,bio nas ubedljivo najbolji igrac cak i u utakmici koju smo izgubili. Znaci u prevodu Jokic je tu najmanje kriv i za slucaj Djordjevica i za ovo prvenstvo. Drugo sto se tice Zvezde i forsiranja mladih igraca pod izgovorom nije bitno da li ces biti 15 ili 16 na tabeli je glupost koja nikako ne pije vodu jer kao prvo da bi se uopste plasirala u Evroligu mora da osvoji Aba ligu sto je nemoguce sa klincima pored konkurencije u vidu Partizana,Buducnosti,Olimpije pa i Mornara. Mega je pravi primer forsiranja klinaca i njihove pozicije na tabeli. Zatim nijedan tim u Evroligi a narocito ne Zvezda ne ulazi u nju sa idejom da bude 16 na tabeli vec sa nadom da izbori top 8 sto je jednom i uspela i nekoliko puta bila vrlo blizu sto sa klincima nikako ne bi uspela. Drugi primer je Partizan,zasto on ne forsira ove god klince u Evroligi,zato sto kao prvo da nije oformio ovakav tim pun stranaca i jakih imena ne bi ni dobio wild card,zatim i bez forsiranja klinaca nije uspeo ni Aba da osvoji pored Zvezde. Zakljucak to je nasa trenutna realnost,klubovi su prinudjeni da dovode strance zarad rezultata i manjka kvalitetnih dostupnih domacih igraca i finansijske inferiornosti u odnosu na ostale ucesnike Evrolige. I samo jos jedan primer za kraj,uzmimo Real Madrid kao ikonu Spanije,koliko on trenutno ima spanskih mladih igraca u reprezentaciji Spanije na prvenstvu? Nijednog,ima matorog Rudija i Ljulja koji je otpao zbog povrede i nikoga vise pa opet igraju F4 svake sezone. Okosnicu reprezentacije cine igraci Unikahe i igraci iz Nba a gde je Unikaha na tabeli i da li uspeva da igra Evroligu pitanje za ove dusebriznike koji insistiraju na forsiranju mladih igraca?

Mohikanac

pre 1 godinu

@nije bas tako

Baš "nije baš tako"...dva EP 2013. i 2017. koje je posebno bila nikada lakše.

Pričaš o nama i ko je nedostajao...zašto ne napišeš da je pored naših nedostajalo još 30 najboljih igrača Evrope 2017.?

Zar ima takvih duduka koji misle da Bogdan Bogdanović, igrač koji se svaki F4 krije, može u normalnoj konkurenciji da dođe do finala EP a ne mogu Jokić, Micić...?

Uvek gledamo nerealno, nemam problem da čestitam Đorđeviću uspehe ali takođe ni da realno sagledam stvari...imao je promašaja neshvatljivih.

Takođe taj Đorđević je "produžio" vrlo uspešno STVARANJE PRITISKA i narednim generacijama svojim neosvajanjem kada smo možda mogli. Ne mislim na OI ali SP je već diletantsko vođenje i izbor tima.

pitanje

pre 1 godinu

Ovo je standardno za naš mentalitet, popljujemo i šutnemo legende sporta, i onda ide krah... Nakon toga će biti zatišje, loši rezultati ali će se sigurno pojaviti naš inat, izroditi neke nove majstore, sve dok ih ponovo ne šutnemo. I tako u krug. Sad je red u fudbalu da nešto napravimo!

Lemi cigan

pre 1 godinu

Pesic treba da ode,ja bi zeljka zvao da preuzme,sad radi u srbiji i ne verujem da bi imao nekih prepreka,lepo bi bilo da bide selektor mozda bi od ovih krseva od igraca nesto i ispalo

Nex

pre 1 godinu

Jokic na klupi da se odmori... Da me neko ne shvati pogresno, Jokic je terentni voz. Gledao sam utakmicu protiv Potlanda (polufinale zapada 2019),utakmica sa 4 produzetka, 65 min u igri. Gubimo i cuvamo ga sledecu utakmicu. Na zalost nije doslo do sledece utakmice.

key

pre 1 godinu

Sve je ovo necije misljenje i ne mora da bude tako kako stoji u tekstu.
Psihicki, fizicki ...
Pogleajte snimak i vidite koliko su suteva promasili u prelomnim trenutcima utakmice. Peh, desava se, desavalo se, desavace se.
Idemo dalje

milan11

pre 1 godinu

jedina greška što je u 4 četvrtini nije ubacio najači tim i tražio tajm aut posle druge treojke a još gurovića forsirao koji nije pogodio koš a odbranu igrao slabo.. ovako je pustio sve niz vodu.
(dragioki, 12. septembar 2022 15:16)

Čekaj, pa ta "jedina greška" su zapravo tri velike greške, a moglo bi se naći još bar tri slične (recimo bez pravovremene reakcije kad smo brzo izgubili 14 poena prednosti, ulazak i predugo forsiranje za Italiju presporog Milutinova, mala minutaža za razpoloženog Marinkovića ...)

cirkus

pre 1 godinu

bogdan nas sam doveo do finala prošli put a njega ispljvaše panteri kao najgoreg i oteraše đorđevića koji je doneo zadnje medalje.

ali zato je gudura bolji 100 x od bogdana...

Pufta

pre 1 godinu

Treba čovek malo biti realan...ovo je maksimalni domet srpske košarke...50% ljudi u Srbiji,pre ovog turnira nije ni čulo za naš tim,osim za Jokića...i očekivati od takvih neko zlato je krajnje smešno...doduše, i sama evropska košarka je vic,u odnosu na NBA,ali mi smo ispod proseka...

neko nebitan

pre 1 godinu

Molim Vas objavite komentar.
Čisto zanimljivost.
Ima jedno dete tu u Srbiji, sa 16 godina igra pleja,savrsene koordinacije pokreta, visoko je 2m, pored svega navedenog najveci kvalitet mu je što MISLI, a nije deo nijedne reprezentativne selekcije.
Već za mesec dva odlazi iz ove nedodjije tamo gde ce mu pruziti paznju koja je potrebna da se stvori vrhunski kosarkas.
I šta ce to dete sutra dugovati Srbiji?
Plakao je sinoć posle poraza, plakao je jer bi on sa 16 godina bolje popunio mesto pleja od šabana punih kao brodovi koji su se pojavili na terenu.
Ali, ako se ja budem pitao (jeste to je moj sin), on neće igrati u tom dresu.
Živi bili pa videli.

Srbodin

pre 1 godinu

Vidim 'strucnjake' da ga krive jer je Jokic igrao samo 28 minuta... Pa nije Kari sisao vesla. Da je Jokic mogao 36min igrao bi. Nego komentarisu oni koji ni ne prate kosarku, koji misle da je Jokic stvarno najbolji u NBA i na svijetu. Covjek je usao i SVJEZ dobio bananu od Melija. Nizeg igraca. Jeste li vidjeli kad to u NBA da mu se desi?! Tamo ga pripreme timovi ljudi, napucaju raznim suplementima koji vrv nisu dozvoljeni ovdje. A ovo je reprezentativna kosarka. Pobjedjuje ko ima vece srce.
Suma sumarum, Jokic je igrao oko 7min u 4/4 a da nije bilo one srecne trojke sa centra (3+1) mogli bismo konstatovati da bukvalno NISTA nije uradio. Em Vi Pi. Em Vi Pi. Em Vi Pi. A nikad nista osvojio nije. Niti ce.

Dzeronimo

pre 1 godinu

Hoce li Dabilovic da podnese ostavku? I zasto nece?
(Sone, 12. septembar 2022 10:28)
To se radi zbog moralnih razloga ali je za njega moral misaona imenica.
(Seek and Destroy, 12. septembar 2022 10:32)

Tesko licemerje vas crvenih, u pravu ste, i treba da da ostavku, razlog je sto je upravo uvek cinio ono sto "70%" Srbije zeli.Oterali ste Djordjevica, hteli ste Kokoskova, hvalospevi sa Pesicem...
Vi pricate o moralu, ko vam ono bese legenda?

Lars

pre 1 godinu

Pogrešio je za Teodosića koji uvek može da odigra 10-15 minuta, Micić nije lider niti psihički jak, Milutinov je bio povređen, bolje Bobija da je zvao, dosta čudnih odluka i tokom utakmica.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Ne bih se složio da je ovo poraz Pešića. Ovi igrači nemaju šampionski mentalitet, i tu trener ne može da pomogne.
Kompletan tim, na čelu sa Jokićem, ne igra ozbiljnu košarku, što podrazumeva kretanje bez lopte, zatvaranje u odbrani, blok u napadu. O smešnim potezima svih igrača kada se lomi meč i nesuvislim potezima i nesnalaženju, tu već možemo govoriti o Pešićevoj grešci, ali sve ono što je loše a što su demonstrirali, oni nose već dugo. To nisu trofejni igrači, nemaju harizmu i nemaju kotiledone. To je cela priča. Što narod kaže, nema od njih leba...

Krlo

pre 1 godinu

bogdan nas sam doveo do finala prošli put a njega ispljvaše panteri kao najgoreg i oteraše đorđevića koji je doneo zadnje medalje.

ali zato je gudura bolji 100 x od bogdana


Zbog takvih kao sto si ti sve se u ovoj drzavi raspada,igra reprezentacija,a on broji crvena i crna zrnca i dal je igrac zvezde il partizana,ne treba dovesti jednog stranca nego 12 njih da vise vas iskompleksirane likove prestane da zanima sve i mozda onda i nesto bude.

Gavra

pre 1 godinu

"Statistika je varljiva, ali nema ništa varljivo u tome kada se pogleda da smo sa Jokićem na terenu bili 11 poena u plusu, a da smo meč izgubili osam poena - to znači da smo bili -19 u tih jedanaest minuta koliko je sedeo na klupi."

Za tih 29 minuta koliko je Jokic bio u igri preko njega smo primili 25 poena,pojedinacno igrac preko kojeg smo najvise poena primili.Tako da,da je Jokic igrao i preostaliih 11 minuta utakmice vrlo verovatno da bismo preko njega primili jos dodatnih 10 poena jer je u odbrani pogubljen kao guska u magli,ne zna da li igra 1 na 1 ili zonu,ne zna gde bije.Sledeci je Micic preko kojeg smo primili 18 poena,zatim Kalinic 17.S druge strane preko Milutinova smo primili 4 poena,pa vi sad zakljucite da li je do Milutinova ili Jokica.

MarkoSimpson

pre 1 godinu

Da li je moguce da mi ne umijemo da iskoristimo najboljeg igraca planete nego vjecito izmisljamo toplu vodu . Saletu je onomad Raduljica iz kineske lige bio prvi centar , a MVP NBA lige je bio krilni centar i zamjena Bircevicu . Sinoc Pesic odmara Jokica kad se lomi rezultat , ocekujuci neku reakciju od Jaramaza i Lucica koji su bili vidno pogubljeni , dok na drugoj utakmici Janis igra cijeli mec , jer Itudis nece da rizikuje i naravno uzima stvari u svoje ruke i dobijaju mec ... Jokic sam je imao potencijala da donese zlato , ali dzabe kad se nema kome kazat..
I jos jedna stvar , ljudi koji ne umiju da regrutuju Vucevica , Doncica i Mirotica (deklarisane Srbe) treba da napuste pozicije i daju ih nekima
koji su za njih sposobni, kraj.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Pa kada je kriv zašto ne podnese ostavku? Gledam ko god je na narodnim jaslama ne želi sa narodne grbače da siđe. U Barseloni bi momentalno dobio ostavku, ovde preuzimaju odgovornost. Aleksandar Đorđević je oteran posle 3 srebra koje je doneo sa EP, SP, i OI. Sad o učestvovanja na OI može samo da sanjamo. O medalji sa istih još više!

Krlo

pre 1 godinu

Jokic ako je pametan ovo treba da mu bude zadnja utakmica za reprezentaciju,on covek da rizikuje svoju karijeru igrajuci sa likovima poput marinkovica,gudurica,jaramaza i onako posle ovog niko nema prava rec da mu kaze.

sasa

pre 1 godinu

ne postaje se igrac kad das trojku na +20 protiv Poljske nego kad je ekipa u kanalu ko juce .. al kod nas sutersku hrabrost imaju samo Teodosic i Bogdanovic ..Guduric Micic i ostali nemaju to u sebi i to je presudilo ..jokica udvoje on vrati ovi bace ciglu i to je to
(bocko, 12. septembar 2022 10:23)

Micic to nema a trojkom u poslednjoj sekundi odlucio polufinale Evrolige? Guduric trojkom u poslednjoj sekundi odlucio derbi u finalu plej ofa?
Pomirite se da je to sport, da ga vi ne poznajete.

Miso

pre 1 godinu

Ništa ovde Pešić nije kriv već naši naduvani igrači koji za novac u inostranstvu ginu a ovde ih zabole dal ce biti u reprezentaciju ili ne ,to je suština svaki igra za sebe nemaju sigurnost u šut niti umeju da šutnuo kao da su zaboravili da igraju košarku ,sramota i bruka da dozvoljavamo da nam sutaju trojke odakle stignu kao da njih ima 8 a naš 5 igrača.,pobedili su u prvoj fazi kome je važna prva faza dve pobede i idemo dalje kad je važno mi smo usral*.

Branko

pre 1 godinu

Od kada nema SFRJ ne zanima me reprezentativni sport.Gledam kao da igraju Mozambik-Haiti,bilo koji sport da je u pitanju.Samo za Jugoslaviju sam navijao svim srcem,ovo zadnjih 30 godina me totalno ne zanima.Te banana države.

Medrano

pre 1 godinu

bogdan nas sam doveo do finala prošli put a njega ispljvaše panteri kao najgoreg i oteraše đorđevića koji je doneo zadnje medalje.

ali zato je gudura bolji 100 x od bogdana...
(cirkus, 12. septembar 2022 10:30)

Teo nas sam 3 puta doveo do finala a njega isplluvase Tudjmanovci kao najgoreg i oterase Djordjevica koji nam je doneo zadnje medalje.

Ali zato je Jaramaz bolji 100 X od Teodosica.

Janko

pre 1 godinu

Neko napisa skoro kako tekstove pišu menadžerski novinari i što više čitam vidim da je živa istina. Da sva odgovornost ode na selektora a da igrači budu prećutani kako im ne bi cena pala. Pešić jeste najveći krivac ali nije on promašio otvorene trojke. Zaista sem Jokića mi nismo imali lidera i nekog ko bi nosio ovaj tim. Micić je pokazao po ko zna koji put luzerski mentalitet, Gudurić amater maltene, ostali nisu povukli takođe. Jedino je MJK bio na nivou i ginuo po terenu ali takođe zaslugom selektora nije dobio veću minutažu i bolju ulogu u timu. Svakako bruka i sramota. I neko mora da snosi odgovornost za ovo jer nismo izgubili od USA nego od raspale Italije.

getzbi

pre 1 godinu

Sta treba da se dozivi da bi Danilovic dao ostavku??? Znam da je sa crno bijele strane ali i oni cak imaju srama i stida, samo pitanje je kolika je ta granica!!!

Lax

pre 1 godinu

Svim našim igračima je menadžer Miško Ražnatović, osim Teodosiću - slučajnost? Da pojačam paranoju - i stručni štab, kondicioni, su svi iz Mege...

Rile

pre 1 godinu

Aj malo o'ladite s tim hajpom oko Jokića, te da je igrao 38 minuta sigurno bi pobedili. Mislim svaka njemu čast, on jeste naš najbolji košarkaš i biće verovatno do kraja svoje karijere najbolji srpski košarkaš svih vremena. Statistički i napadački takvog igrača u rep. više nećemo nikad imati. Pešić jeste grešio s njim ali jedno je sigurno, sinoć se videlo, da on nije lider ekipe na terenu kao Dončić i Adetokumbo, i nikada neće ni biti. Teodosić je neviđena lenština, možda i loš čovek, kompleksaš, ali jeste lider! U tome je razlika, kad bude stani-pani, neko ima onu stvar da podvikne svima, da ih trgne iz letargije, baci trojku kao kap sa deset metara preko Garbahose a nekome kada se lomi rezultat kao sinoć na dva metra od koša popije dve banane od 10 cm čoveka nižeg od sebe i ćuti kao zaliven i gleda u plafon ili pod. Šta vrede te zavaravajuće MVP titule nama, pitam ja vas? Je l pamtite možda ko je bio MVP Evrobasketa 2011, 2015, OI 2016, NBA 2013, bez da gledate na vikipediji? Ko to pamti sada? Ali to smo mi Srbi, ložimo se na neke iluzije, a kad stvarno treba pokazati umeće pod pritiskom nigde nas nema.

boljebezimena

pre 1 godinu

Dok postoji popravni pobeđujemo, čim
nema popravnog i mora da se pobedi, gubimo.

Slab mentalitet nacije, jedino igramo dobro
protiv onih koje "mrzimo".

Jokicu svaka čast za poslednju utakmicu, jedini koji igra uvek najbolje kad je najpotrebnije. Posle ovog debakla ne verujem da će opet da se "zezne" da se
priključi reprezentaciji.

Igor

pre 1 godinu

Ma kakav pesic, imamo mnogo vecih problema u kosarci. Pa i sa Sasom negde na sredini je poceo pad. Zato Jokic i nije hteo da igra. Sve sto su dotakli su iskvarili u poslednjih 10 god, nisam sumnjao ni za ovo, zato mi i nije krivo toliko.
I predtanite vise da smo zemlja kosarke, nismo i nikad necemo biti. Za to nije potrebna samo medalja, vec kontinuirana edukacija i skole za kosarku, ozbiljni klubovi i uslovi za trening a ne preko veze u blizance da zavrsis pa u inostransrvu da te naprave kao igraca.
Vise smo zemlja tenisa nego kosarke.
Evo vaterpolo, osvajali su sve zivo i niko se nije setio bazen da im napravi, ulaze se u zvezdu i partizan da sutiraju loptu i ispadnu od neke leve. Zato sad u vaterpolu cemo nestati i to je to.

mateo

pre 1 godinu

kada ce te shvatit da osim jokica nemate dobre igrace. rekao sam da ce te maksimalno do cetvrtfinala a vi jos ranije ispali. kao na sp pravite iste greske. gazite u grupi ove jadne repke a onda cim naletite na prvu malo ozbiljniju ekipu odmah debakl, budete pregazeni. smijete se hrvatima a niste niste bolji dapace bez jokica jos gori.

bocko

pre 1 godinu

ne postaje se igrac kad das trojku na +20 protiv Poljske nego kad je ekipa u kanalu ko juce .. al kod nas sutersku hrabrost imaju samo Teodosic i Bogdanovic ..Guduric Micic i ostali nemaju to u sebi i to je presudilo ..jokica udvoje on vrati ovi bace ciglu i to je to

zelboy

pre 1 godinu

Pesic nije problem. On je nas najbolji selektor.
Problem su igraci. Osim Jokica, nemamo nijednog pravog talenta kao sto su bili nasi legendarni igraci jos od Koraca, pa do Bodiroge. Netalentirani su, spori, neinventivni, fizicki inferiorni, malodusni, neodgovorni (naravno, u usporedbi sa zvjezdama timova koji su usli u cetvrtfinale).
Selekcija samo visokih koje je tesko necemu nauciti ako nema talenta, te kasnije problematican trenerski rad su vjerovatno srz problema.

Seek and Destroy

pre 1 godinu

Hoce li Dabilovic da podnese ostavku? I zasto nece?
(Sone, 12. septembar 2022 10:28)
To se radi zbog moralnih razloga ali je za njega moral misaona imenica.

Miso

pre 1 godinu

Ništa ovde Pešić nije kriv već naši naduvani igrači koji za novac u inostranstvu ginu a ovde ih zabole dal ce biti u reprezentaciju ili ne ,to je suština svaki igra za sebe nemaju sigurnost u šut niti umeju da šutnuo kao da su zaboravili da igraju košarku ,sramota i bruka da dozvoljavamo da nam sutaju trojke odakle stignu kao da njih ima 8 a naš 5 igrača.,pobedili su u prvoj fazi kome je važna prva faza dve pobede i idemo dalje kad je važno mi smo ustali.

HAHAHA!

pre 1 godinu

ANKETA
Ko će osvojiti Evrobasket?

Srbija (9,786 glasova)


Slovenija (2,226 glasova)


Grčka (1,299 glasova)


Hrvatska (705 glasova)


Francuska (638 glasova)


Španija (492 glasova)


Litvanija (266 glasova)


Nemačka (256 glasova)


Turska (197 glasova)


Italija (164 glasova)

Dejo Cph

pre 1 godinu

Dragi ljudi okanite se ko je kriv i ko je podbacio ko god igra kosarku zna da kad protivnik onako krene ubacivat trice da je gotovo - Jokic je pokusao nesto okrenut al drugi svi u timu su pali drugo poluvreme. Verujte Pesic nije nista kriv - ovakve utakmice ne mozes dobiti ni sa 3 Jokica ili Doncica u ekipi. Mi smo bili favoriti na svim kladionicama psiholoski je to tesko podnet posebno tesko ide kod limitiranih igraca kojih ima u svim ekipama. Veliki pozdrav i glavu gore - momci su bili fenomenalni i trener odlican al Italijani su sinoc bili bolji i glat su nas dobili casno i posteno - treba pruzit ruku i cestitat pobedili su najbolji tim prvenstva.

Један Убод

pre 1 godinu

Немамо оно што је међу ногама. Због тога је недостајао Теодосић.
Не можеш од Мицића и Гудурића, који су њуњави и размажени од када су почели да играју за репрезентацију, да направиш вође.
То се не купује, не може се научити, са тим се родиш.
Не боли ме што смо изгубили, боли ме што смо то урадили као пи..де.
Спортски поздрав.

Kukatilo

pre 1 godinu

U svakom slucaju smo igrali bolje nego kad je Kokoskov bio selektor, Jokic se koristi na pravi nacin za razliku od situacije sa Djordjevicem. Milutinov je totalni promasaj, Lucic jako los, Jaramaz takodje, Nedovica precrtati za sva vremena, Davidovac nije nasao svoju ulogu u timu, bio je ocajan, Jagodic Kuridza je odigrao iznad svojih mogucnosti, ima srce, bori se, zahvalan igrac, Kalinic standardno dobar, ali se juce u drugom poluvremenu utopio u ocaj cele ekipe, Micic mi se nikad nije svidjao, klasican davitelj lopte pa neka je 100x MVP Evrolige, Guduric je kanta od igraca, Ristic je samo visok covek koji bi mogao sa bude kasir u Zari, ali nikako kosarkas, Vanja Marinkovic nije bio los, Jokic je stvarno strasan igrac. Nama zapravo najvise fali jedan dobar suter i pravi organizator igre. Danilovic je klasican bandit i nadam se da ce otici sa pozije.

Seek and Destroy

pre 1 godinu

Pa kako bre sada pa zar on nije stari lisac koji je sve to skockao i zbog njega Srbija igra rapsodiju od košarke?
Dajte Space Jam vanzemaljce da se igramo.
Promaja je opasna ali EUFORIJA je još gora.

SUNĐER BOB

pre 1 godinu

Odlicna analiza i komentar...kod nas je problem sto je vecina novinara znala i pre prvenstva da ovakva igra ne vodi daleko..mecevi pre prvenstva su druga stvar..videlo se da Pešić nema tu žicu moderne košarke ( a zapamtite i ŽOC je gubi), da se tvrdoglavo odrekao usluge Teodosica uz obrazlozenje da igraju bolji od njega??? zanali si novinari sve a nolo pre prvenstva da kritikuje nego samo podrska bez pokrica..
Kako ste sami naveli lako je sad biti general posle bitke..ali ja i dosta ljudi je ukazivalo na navedene probleme dok ste vi davali podršku..niko nije smeo Pešiću da postavi gomilu pitanja vezano za Tea, tipa da li je Jaramaz bolji i sl..on vas prekine na konferenciji i svi cutite..sad je kasno pricati sto ne znamo da branimo trojke, i sto nismo imu igraca da izmisli poene da izmisli asistenciju, da dobije faul..odbanu nismo imali pa nismo ako je to razlog sto Tea nije bilo..bre nobinari kritikujte, činjenicama..u glavu..ne činite medveđe usluge nasem timu..Đorđevica ste gazili od picetka..a Danilovica i dalje čuvate...

Dzo

pre 1 godinu

Nije ovo poraz Pešića. Ovo je stanje gde je Srbija sa igračima generalno. Mi nemamo više dobre igrače, kao što su nekada bili Đorđević, Danilović, Divac, Savić da iznesu kada je potrebno i da pri tome rade i kao tim. I to je to. Čovek je uradio šta je mogao sa onim što je imao i posebno je dobro što je odstranio Teodosića iz tima, koji je postao veteran u reprezentaciji, što samo po sebi govori gde smo sa igračkim kadrom. Makar će neki mlađi da dobiju na iskustvu za sledeći put, zahvaljujući Pešiću.

Mare

pre 1 godinu

Sve je tacno u tekstu. A dokaz koliko je nespoban nas košarkaški savez, jeste činjenica da mi danas uzdizemo generaciju koju je predvodio Teodosić i smatramo ih uspešnom generacijom. A oni od uspeha imaju dve srebrne medalje i to je sve.

pitanje

pre 1 godinu

Ovo je standardno za naš mentalitet, popljujemo i šutnemo legende sporta, i onda ide krah... Nakon toga će biti zatišje, loši rezultati ali će se sigurno pojaviti naš inat, izroditi neke nove majstore, sve dok ih ponovo ne šutnemo. I tako u krug. Sad je red u fudbalu da nešto napravimo!

Dragon

pre 1 godinu

Prazna prica.
Sut za 3 poena je presudio.
A to ne suta Pesic.
Micic 1/8
Guduric 0/4
Lucic 0/3
To je vec 1/15.
Dakle njihove bar 2 trojke bilo bi gusto a 3 mozda i pobeda.
Ostali 9/14 sto je odlicno!
Ali uvijek se dobija i gubi kao ekipa.
Tako da naslov o selektoru je vrlo neukusan i sraman.
Jer bili su selektori Obradovic, Djordjevic itd. pa nije islo.

classic

pre 1 godinu

Normalno mora se neko kriviti ,da je bilo na malu razliku bile bi to sudije fiba cia FBA itd. Taman posla da je neko bolji od vas ejjj . Kalina ,luca ,jare ,ovaca koza, vece tepanje igracima nema niko na svjet .ma samo vi igrate kosarku sto znaju ovi drugi.Najbolje pada ovo spustanje na zelji sada Trass.

Jovan

pre 1 godinu

Baš nam je ovaj poraz teško pao!
Komentari govore o tome; sad, neko je temperamentniji, neko umereniji....
Ne slažem se sa naslovom. Nije to poraz Pešića.
To je naprosto "stanje duha" u nas. Postali smo malodusni, neborbeni, nema inspiracije i poleta ni kod mladih igrača. Mora više da se "grize".
Previše smo opterećeni nepotrebnim kalkulacijama analizama.
I na kraju; nismo mi baš tako loši, ne treba očajavati već nastaviti uporno sa radom i ne menjati Pešića. Treba mu dati šansu da zaokruži započeto. On zna šta radi, verujte.
Hvala Treneru i igračima na velikom trudu i želim im puno uspeha ubuduće.

Mohikanac

pre 1 godinu

@nije bas tako

Baš "nije baš tako"...dva EP 2013. i 2017. koje je posebno bila nikada lakše.

Pričaš o nama i ko je nedostajao...zašto ne napišeš da je pored naših nedostajalo još 30 najboljih igrača Evrope 2017.?

Zar ima takvih duduka koji misle da Bogdan Bogdanović, igrač koji se svaki F4 krije, može u normalnoj konkurenciji da dođe do finala EP a ne mogu Jokić, Micić...?

Uvek gledamo nerealno, nemam problem da čestitam Đorđeviću uspehe ali takođe ni da realno sagledam stvari...imao je promašaja neshvatljivih.

Takođe taj Đorđević je "produžio" vrlo uspešno STVARANJE PRITISKA i narednim generacijama svojim neosvajanjem kada smo možda mogli. Ne mislim na OI ali SP je već diletantsko vođenje i izbor tima.

dell boy troter

pre 1 godinu

do juce bili hvalospevi,Pesic kosarkaski Bog i slicno....
nemojmo se lagati,igrali smo,izgubili. tu je kraj. idemo dalje.
da moze i mora bolje,i moze i mora. imamo li bolje? tesko.
razlozi za ovo? ima ih brdo,od povreda,slabe grupe,loseg dana itd
ali da neko zameri Pesicu i kaze da ne zna,to ne ide. preuzeo je na sebe vrucu klupu i hvala mu.
mozda potraziti razloge svega u menadzerima,brzoj zaradi i unistavanju mladih igraca,gde ispasta reprezentacija. probati sa trenerskim savetom na nivou saveza ili slicno,pa spremiti sve,od mladih selekcija i trenera do prvog tima.
da se ne lazemo,nasi najbolji treneri su ili u penziji ili pred njom,a na mlade se ne obaziremo dovoljno.

The_Coach

pre 1 godinu

Ne slazem se da je ovo poraz Danilovića niti Pešića. Jeste trener kriv i odgovoran, a da smo pobedili - bio bi junak i car!?? Da smo osvojili zlato - opet bi rekli - Danilović zna da radi svoj posao!…. Takvi smo mi….nažalost.
Ono što smeta je odsutnost želje i motivacije, energija koju već godinama nemamo u mnogim igračima, a to su liderske karakteristike koje su svi treneri do Indijanapolisa imali - ti igrači su i međusobno bili spremni da se potuku na treningu, a protivnika da samelju na terenu… drugo vreme bilo, dres je bio svetinja, na svim nivoima i u svim uzrastima. Svaka čast ovim momcima, dali su srce, ali su i pomalo zaboravljeni i treba ih cele godine držati pa makar i na telefonu i kako god, da znaju da pripadaju ovde i da imaju više samopouzdanja kad je teško da se podignu, i to će uvek biti njih 3-4 , ali dovoljno - da vrate žar i energiju , i nastave da melju. Nekad je selektovati igrače pred takmičenje bio težak zadatak, a sada je težak zadatak jer nema puno igrača spremnih za to. Neko će reći da je kriva Euroliga i Fiba “prozori”, ali opet - to smo mi uglavnom, uvek je neko drugi kriv. Nema dalje, mi smo krivi svi, i treba dati podršku i skinuti kapu momcima i svima onima koji su odvojili svoje vreme za reprezentaciju ovog leta, od selektora do sekretara u KSS. Analiza pa ajmo ponovo… biće bolje!

Stefan

pre 1 godinu

Dobro, iii? Izgubili smo. Pešić nije pravio izmene na vreme, predugo je držao Jokića na klupi, Micić je previše gnjavio loptu, Daniloviću ostavka bla, bla, bla... I, šta sad sa time? Da li to iziskuje vaše vreme za preko 3000 komentara samo od sinoć i to samo na ovom portalu? Koliko god pokušavao da razumem, ne vidim kako (ne)uspeh košarkaške reprezentacije utiče na kvalitet života bilo kog od vas? Sport je za svakog ko sedne ispred televizora i gleda meč samo i isključiva zabava. Sve drugo ugrožava psihičko zdravlje i nema nikakvog smisla.

Mićko

pre 1 godinu

Sinoć smo od Italijana dobili najčistiju košarkašku i životnu lekciju i kao košarkaška reprezentacija i kao nacija.
Oni su imali sve ono što mi nemamo srce, naboj, želju, drskost, snagu itd. Igrali su i moderniju košarku na kraju krajeva.
Samo se upitati za jednu stvar između hiljade loših, a to je na primer, zašto Jokić nije čuvao Melija sa istim žarom, srcem, željom i drskošću kao ovaj njega jer na papiru je ovaj naš Superstar.
Ta njegova beskrvnost u odbrani iako je imao dobar napadački učinak oslikavala se na svim igračima u svim aspektima igre.
ŠAMPIONSKI KOV to je ključna reč koja sadrži mnogo osobina koje ova generacija nema.

777

pre 1 godinu

Naravno da je njegov poraz. Poraz je i S Danilovica - ne stavljas čoveka od 72 kao dugorocno resenje za trenera, uz svako postovanje za minuli rad. Saleta cemo oraviti od blata. Tri srebra, jedno 4 na Evro i jedno 5 na Svetskom. Od smene - nismo otisli na Olim, Svetsko visi, na Evro 1/8.
(Peki, 12. septembar 2022 13:24)

Dvostruki arsini su deo naseg drustva. Znaci Danilovic je kriv jer je doveo Pesica a "kriv je" jer je doveo i Saleta? Ili nije kriv jer je Sale doneo 3 medalje? Treba da se odlucis, cas je kriv kad tebi odgovara ili nije kriv? Pa valjda je zasluzan taj Danilovic za 3 srebra? Ili je i tu krivac? A kriv je za Pesica? Pa ko je ocekivao pa i Danilovic da ce deda ovako da vodi tim protiv Italije? Covek je sedeo i gledao u Berlinu utakmicu..Kao ti i ja preko TVa..

Mohikanac

pre 1 godinu

nije bas tako

Moj lapsus za 2013. mislio sam 2015. i poraz od Litvanije koja je imala 20 IZGUBLJENIH lopti...Bogi se smotao sam sa sobom.
Tako je kad je teško. Odlično se sećam tog polufinala.
Isto nismo znali da se "pošibamo" jer izgubiti od takvog protivnika tu utakmicu je katastrofa.

A te fore sa istim timom...pa Duda je i vratio svari na mesto...ostavio mu reprezentaciju izvađenu iz ambisa.

Slovenija "kompletna"?
Slovenija je odigrala drugo poluvreme skoro celo bez Dragića i povređenog Dončića...petorka koja je stigla -11 i prestigla Sloveniju nije imala Bogija u svom sastavu.

petar markovic

pre 1 godinu

Sta treba da se dozivi da bi Danilovic dao ostavku??? Znam da je sa crno bijele strane ali i oni cak imaju srama i stida, samo pitanje je kolika je ta granica!!!
(getzbi, 12. septembar 2022 10:34)

pa sto vam sad smeta kad ispunjava vase muzicke zelje? je ste hteli da oterate selektora koji je na 5 takmicenja igrao 3 finala i polufinale? jeste. jel vam doveo onog kog ste hteli? jeste. jel se taj proslavio? jeste. jel doveo sledeceg po zelji? jeste. jel se taj proslavio? na moju veliku zalost jeste. sasu djordjevica od blata praviti. imali smo u njemu selektora koji je mogao jos 20 godina da nas vodi, prokletnicima nije valjao. malo je i ovo kakvu karmu zasluzujemo

nemanjaV

pre 1 godinu

Nevezano za utakmicu sinoc, videlo se i u utakmicama u grupi da lose igramo kada nema Jokica ili Micica u igri, odnosno ni Jaramaz, ni Guduric, pa ni Nedovic dok je igrao, nisu plejmejkeri. Nedostaje im tecnosti i slobode u igri, nisu toliko kreativni i jednostavno Pesic jep pogresio sto nije zvao Tea.

Milos

pre 1 godinu

Covek najbolji organizator kosarkaske igre na planeti sluzi Micicu da mu pravi bezbroj blokova i loptu dobije tek kada se protivnicka odbrana namesti na njemu, da igra 1 na 2(3). Sramota.

Ko je vama tu glupost usadio u glavu da jedan centar moze biti organizator igre? Svako treba da radi svoj posao. On ne treba da organizuje igru vec da obrati paznju na odbranu, igru ce da organizuje onaj kome je to uloga.

realno

pre 1 godinu

sve se potrefilo, nasa prva losa tekma posle 10ak u nizu dobrih, racunajuci i pripremne utakmice, to je bilo ocekivano i toga sam se i plasio nakon onakve dominacije u grupi, Italijani dosli nikad nabrijaniji i jos kada te krene, zaista je tesko to zaustaviti, da smo igrali jos 4 utakmice sa njima, dobili bi sve 4, ali to je zivot, ne treba sad pljuvati, treba podrzati, ima th dosta dobrih mladih igraca kojo mogu da nam donose radost u buducnosti..

zzbz

pre 1 godinu

Vreme je za penziju, hvala mu za sve, ali je sve tacno sto je napisano. Njegov poraz, Spisu udje i pogodi 5 trojki za 2 minuta, bukvalno svaki napad je lik sam. Svaki njihov sut je bio otvoren, Pesic ne menja nista, Jokic sedi na klupi celu jednu cetvrtinu. Radonjic bi ovom Poceku ocitao lekciju, ne bi presli 60.

Rodeo

pre 1 godinu

Glavna taktika "dodaj Jokicu" možda može u grupi, protiv slabijih ekipa.

Isuviše je star i treba da bude smenjen. I dobro je da je bar započeo reforme i oterao štetočinu Teodosića, ali bez Bogdanovića ili generalno bez šutera i pravog pleja, nema napredka.

Dragan

pre 1 godinu

Da li ste ljudi u komentarima normalni,kakav bre Todosic,pa on covek nije igrao odbranu ni kada je imao 23 godine,kao i Djordjevic,pa njemu bi nabili jedno 20 trojki i Cesi,a ne Italijani..bilo je tu gresaka od strane Pesica,ali sta covek da radi,kada 5-6 puta nasi najbolji suteri ostanu sami na sutu i nista. Tu taktika ne pomaze,a onda ide glava,promasis 3 puta otvoren sut,a mislio si ulazi,dok se ti vratis,bam 3,idemo ponovo..ulazis u problem glave,i gotovo je..jedino je mogao eventualno da se proba sa Davidovcem koji zna da ubode kada je potrebno,i ima energiju da digne tim, to je mozda jedina greska Pesica. Dakle mi bi ovo lagano dobili da ih sut nije krenuo,jer mi nemamo resenje za ovu igru,ko ce brze i vise da sutne,pa ako udje super,a ako ne udje,sta da se radi. Jednostavno,to je moderna kosarka,a mi dobre bekove za cuvanje nemamo,Lazic je mator,kazu da je Dobric dobar,Nedovic je mnogo juce falio,jer je brz,ima sut,ne znam sta je juce bilo sa Vanjom...i sam Pesic je video da ono juce ne ide,da igraci nisu spremni za velika dela,ne znam koliko je bilo do kraja,a Micic kao u NBA,pustio da ide lopta sama do centra a on je onda prihvata. Alo rodjace,pa nisi na skolskom. I da, Teodosic je izbacen jer je mrtav pijan dosao na trening. Pozdrav.

Lemi cigan

pre 1 godinu

Pesic treba da ode,ja bi zeljka zvao da preuzme,sad radi u srbiji i ne verujem da bi imao nekih prepreka,lepo bi bilo da bide selektor mozda bi od ovih krseva od igraca nesto i ispalo

Јабучило

pre 1 godinu

falilo tacno teovih 15 poena...
(borivoje surdilovic, 12. septembar 2022 10:43)

Да ли би Тео постигао тих 15 поена?

MileR

pre 1 godinu

Pešić je kralj, a mi smo gori od hrvata, kad pobedimo Finsku slavimo kao da smo osvoili olimpijadu, posle poraza od jače ekipe menjamo trenera.
Pešić je ukazivao da mi nosmo odavno svetska sila, ali džaba kad novinari misle drugačije.

srbIN

pre 1 godinu

Kako mnogi ovde lupetaju.Pa ljudi malo nam je falilo svezine da ih bukvalno oderemo.Imali smo par puta +14. Onda bi verovatno I francuze lako dobili. I Sta onda. Onda bi ste svi pisali Kako smo sila,dominantni itd. Pa ljudi moji mora se nekada I izgubiti. Italijani su odigrali 110%svojih mogucnosti,mi sa par rovitih igraca pali fizicki I to je to. Videcete da cemo i narednih godina igrati verovatno sve zavrsnice takmicenja. A onda ce isti ovi sto sad pljuju I traze strance da se dice srpskom kosarkom. Isto Vazi I za vaterpolo I odbojku gde imamo smenu generacije. Svaki Pravi sportista ce ovaj poraz prihvatiti dostojanstveno I izvuci pouke za dalje.

Marko

pre 1 godinu

Poraz citave ekipe.
Prije svega igraca.
Jer oni su na terenu.
24:16 slobodna bacanja.
32:30 za 2 poena.
30:48 za 3 poena.
Jasno gdje je izgubljena tekma.
10/29 za 3 poena je premalo.
16/38 su azuri sutali.

Kvante

pre 1 godinu

Sem Jokića i Mićića, nemamo kvalitet i dugu klupu. Jedini koji je još kvalitetan igrač je Bogdanović. Pošto nećemo da se kvalifikujemo za naredno SP i OI, vidimo se na sledećem EP-u, za 4 godine.

Pera

pre 1 godinu

Nije Pešić kriv. Mi jednostavno nemamo dovoljno napadacki talentovane igrace, fizicki i tehnicki, osim Jokica i Micica. Cekalo se celo drugo poluvreme da jos neko da svoj doprinos osim njih dvojice, ali to se nije desilo jer jednostavno nije bilo igraca dovoljnog kvaliteta za to. Atletski talentovana ekipa nas je zatvorila i sva limitiranost nasih igraca dosla je do izrazaja.

Paja

pre 1 godinu

E moj Pešiću sa 65 godina se ide u penziju a sa 35 još uvek igra košarka.Sam je Teo mogao ovo da prevali na našu stranu
(Dejan, 12. se

Greg Popovič i dalje vodi San Antonio

bez veze

pre 1 godinu

Teo nas sam 3 puta doveo do finala a njega isplluvase Tudjmanovci kao najgoreg i oterase Djordjevica koji nam je doneo zadnje medalje.

Ali zato je Jaramaz bolji 100 X od Teodosica.
(Medrano, 12. septembar 2022 13:04)

Ovo sto ste napisali je bas bez veze. Navijac sam Partizana, a prethodnih nedelja sam mnogo puta napisao sledece (oni koji redovno citaju komentare ce se setiti mojih reci, iako ne koristim isti nik): Teodosic je nas jedini vrhunski igrac (pored Jokica) od vremena Stojakovica (pre toga, Bodiroga, Djordjevic, Divac, itt). Bogdan Bogdanovic, Nesa Krstic, Micic, su sve sjajni igraci, zato su i bili u petorkama Evrolige, itt, ali oni nisu ta elita. Zbog toga sam bio vrlo ljut zbog nacina na koji se Pesic poneo prema Teu, cak i da Teo nije bio spreman, nije smelo da se to tako uradi - morao je Pesic da nadje nacin da se dostojanstveno oprosti od njega. Ovo sam vise puta pisao, iako sam Partizanovac. Jos da dodam, Teo je najbolje reprezentativne dane doziveo kada je Partizanovac (Djodjevic) bio trener, a otpusten je iz reprezentacije od strane Zvezdasa (Pesic).
Ova cela prica o Partizanu i Zvezdi je postala debilna - konstantno nanosimo stetu nasoj reprezentaciji, kada bi neka druga zemlja htela da nanese stetu nasoj kosarci napravila bi navijace Zvezde i Partizana (ukoliko ne bi postojali)

Dzeronimo

pre 1 godinu

Teo nas sam 3 puta doveo do finala a njega isplluvase Tudjmanovci kao najgoreg i oterase Djordjevica koji nam je doneo zadnje medalje.

Ali zato je Jaramaz bolji 100 X od Teodosica.
(Medrano, 12. septembar 2022 13:04)

Laz kao i skoro sve sto dolazi od sledbenika legende iz predgradja.Moj komentar je bio da je nacin na koji je Teo odstranjen neoprostiv zbog zasluga koje je imao.Drugo, pravi navijaci Zvezde (u koje ti i slucni ocigledno ne pripadate) ce priznati, da vas je bar polovina podrzala selektora Pesica i pravdala nacin na koji je sve uradjeno.
Kada budes oslobodjen te ogromne mrznje mozda ce ti se razmisljanje i pamcenje popraviti, do tada ....

Da..a

pre 1 godinu

@Zoki
Vidi ovako Djordjevica niko nije oterao vec je sam otisao jer je ocigledno doslo do zasicenja. Zatim ni on nije bio nevin u celoj situaciji,kojeg igraca su to njemu nametali menadzeri pa nije pristajao na kompromis? Jokica??? Pa suludo je uopste diskutovati na tu temu da ti Jokic ne treba,svaki trener na ovom svetu pozeleo bi Jokica bez ijedne sekumde razmisljanja sto je na ovom prvenstvu Jokic i dokazao,bio nas ubedljivo najbolji igrac cak i u utakmici koju smo izgubili. Znaci u prevodu Jokic je tu najmanje kriv i za slucaj Djordjevica i za ovo prvenstvo. Drugo sto se tice Zvezde i forsiranja mladih igraca pod izgovorom nije bitno da li ces biti 15 ili 16 na tabeli je glupost koja nikako ne pije vodu jer kao prvo da bi se uopste plasirala u Evroligu mora da osvoji Aba ligu sto je nemoguce sa klincima pored konkurencije u vidu Partizana,Buducnosti,Olimpije pa i Mornara. Mega je pravi primer forsiranja klinaca i njihove pozicije na tabeli. Zatim nijedan tim u Evroligi a narocito ne Zvezda ne ulazi u nju sa idejom da bude 16 na tabeli vec sa nadom da izbori top 8 sto je jednom i uspela i nekoliko puta bila vrlo blizu sto sa klincima nikako ne bi uspela. Drugi primer je Partizan,zasto on ne forsira ove god klince u Evroligi,zato sto kao prvo da nije oformio ovakav tim pun stranaca i jakih imena ne bi ni dobio wild card,zatim i bez forsiranja klinaca nije uspeo ni Aba da osvoji pored Zvezde. Zakljucak to je nasa trenutna realnost,klubovi su prinudjeni da dovode strance zarad rezultata i manjka kvalitetnih dostupnih domacih igraca i finansijske inferiornosti u odnosu na ostale ucesnike Evrolige. I samo jos jedan primer za kraj,uzmimo Real Madrid kao ikonu Spanije,koliko on trenutno ima spanskih mladih igraca u reprezentaciji Spanije na prvenstvu? Nijednog,ima matorog Rudija i Ljulja koji je otpao zbog povrede i nikoga vise pa opet igraju F4 svake sezone. Okosnicu reprezentacije cine igraci Unikahe i igraci iz Nba a gde je Unikaha na tabeli i da li uspeva da igra Evroligu pitanje za ove dusebriznike koji insistiraju na forsiranju mladih igraca?

Ivan

pre 1 godinu

Ne može se sa filozofijom iz prošlog veka igrati moderna košarka. Košarka je sport koji je možda doživeo i najveću revoluciju u poslednjih 20 godina. Pogledajte, skoro sve reprezentacije imaju mlađe trenere. Kari lepo uničiće za ruku i šetnja kejom, prepusti posao mlađim.

nece biti, zaista!

pre 1 godinu

Sve je tacno u tekstu. A dokaz koliko je nespoban nas košarkaški savez, jeste činjenica da mi danas uzdizemo generaciju koju je predvodio Teodosić i smatramo ih uspešnom generacijom. A oni od uspeha imaju dve srebrne medalje i to je sve.
(Mare, 12. septembar 2022 12:05)

I to je tebi neuspeh, dve srebrne medalje iza NBA Amerike.
Verovatno kratko pratis kosarku inace ne bi to napisao... Obzirom da je pratim skoro 50 godina evo ti par cinjenica:
1) Ameri su na Olimpijade slali najbolji AMATERSKI tim do 1992.godine - i pored toga nismo nikada uspeli da ih pobedimo. Zlatna olimpijska medalja u Moskvi je osvojena jer Ameri nisu ucestvovali
2) Ameri su, do 1992.godine, na svetska prvenstva slali PROSECAN AMATERSKI tim, zato smo uspeli da osvojimo nekoliko svetskih prvenstava
3) Od 1992.godine smo osvojili samo DVE MEDALJE na Olimpijadama:1996.godine kada je Zeljko vodio tim, srebro iza Amera i 2016.godine kada je Sale vodio tim. I vi onda kazete da je Saletovo srebro bilo neuspeh.
4) Od kako su Ameri poceli da salju NBA igrace na svetsko prvenstvo, samo dva puta smo ih pobedili. Prvi put je to bilo 2002.godine kada je vodio Pesic, a drugi put je bilo pod Sasinim vodjstvom 2019.godine.
DA sumiram, nasa reprezentacija je pod vodjstvom Sase Djordjevica, i sa savezom u tom periodu, bila izuzetno uspesna, on je UBEDLJIVO nas najuspesnji trener od 2002.godine do danas. Svako kome to nije jasno ne razume kosarku, ili ima nekakve predrasude (navijacke, menadzerske itt)

Dragan Babić-Čarapan

pre 1 godinu

Jedna utakmica,loš dan.
Italijani su nas uhvatili na "foru",što ne znači da nismo mogli pobediti.
Bitno je da kostur ekipe ostane i da se vrati Bogdan,za naredno prvenstvo.
Selektoru bih dao sansu da nastavi.

sotir zvani djubre

pre 1 godinu

I da su igrali i Teodosic i Bogdanovic -- opet bi izgubili.. Jedan statisticki podatak sve kaze.. ko je tim koji je dozvolio protivnicima ubedljivo najvise suteva za 3 poena od pocetka prvenstva? Srbija.

Ikac Jagodinac

pre 1 godinu

Možda nema veze sa temom, ali da vam svima kažem na jednu moju opasku od juče... elem... u vreme kad se igrala utakmica, u mestu gde živim, u ulici vidim da se napolju igraju deca, sve dečaci od jedno 10-12-14 godina, dreka, vožnja onih debilnih električnih trotineta... e, sada, pomislih kako je to bilo u vreme mog dečaštva... nezamislivo. Mi smo svi bili zak9vani kraj tv-a, gledali umetnike Slavnića, Kićanovića, Praju Dalipagića.... tu je kvaka. Deca su nam bez baze, fizički nespremna i umno siromašna. Ali, duga je to tema..

boogie

pre 1 godinu

Mi smo pali na šestoj utakmici. Nismo imali snage. Reprezentacija je kada imaš njih 12 zdravih i da im se ne desi ovo. Kakve crne viroze? Povrede mesec dana posle priprema? Povrede u toku priprema. Kad imaš 2 Afro-Amerikanca, ostaje ti 10 naših. Hvala Pešiću ali vreme je za penziju. Isto važi i za Danilovića. Italijani su premazani, tehničke ovo-ono. A nekada smo imali Savića koji je umeo da iznervira onog Fućku, Sašu Obradovića koji nije dao Majersu da se razmahne. I dalje mislim da smo mi bolji i od Grčke, Slovenije, Španije, Nemačke ali u nokaut fazi posle 5. napornih utakmica i pobeda, nemamo iskustvo kao pre 20 godina da ne gubimo ovako glupo.

Mora se brzo promeniti trener da se spase SP i OI

pre 1 godinu

Da li su u pitanju godine ili sto je prelezao koronu u bolnici ali na terenu je izgledao kao penzos koji dobio dzabe karte da gleda mec iz prvog reda u fazonu idi da ne propadnu. I Duda je tu bio njegovih godina ali kad igraci ne igraju ono dogovoreno ili krene neko divljanje da igrac koji ne treba da resava napad krene sa ispucavanjem ide tajm aut i bacanje table, psovka, vika, postavljaju se stvari na mesto. Da li bi Duda tolerisao da Guduric zavrsava napade nekim nebuloznim promasijaima za 3 poena ili da Micic davi loptu ceo napad a onda promasi trojku preko ruke. Lepo kaze Zeljko pogledas statistiku i vidis da li si ti taj koji treba da zavrsava napad ili je to mozda ima neko drugi koji je talentovaniji.

sportski tip

pre 1 godinu

Preksinoć gledam 2min treninga "Orlovi stigli u Berlin". Na snimku Jokić i Davidovac. Za ta 2min klipa Davidovac je šutirao 15 puta za 3p, ni jednom nije promašio.
Davidovac je pritom igrao sve utakmice do sada.
Gde je Davidovac juče? Šutirali smo trojke, promašili 17 trojki, Davidovac na klupi sve vreme.
(Beograd-janin, 12. septembar 2022 11:18)

Nedavno sam na basketu vezao 8 trojki.

Konjina Navijacka

pre 1 godinu

Po ovim komentarima vidim da smo mi navijaci mnogo gori od bilo kojeg ternera ili igraca. Podrska Srpskoj kosarci, neka sve sto sledi bude u najboljem interesu naseg sporta. Hvala kosarkasima na onoj utakmici sa Finskom, uzivao sam svake sekunde. Zelim im svima puno uspeha, uvek cu biti uz njih bez obzira na rezultat.

nije bas tako

pre 1 godinu

Tako da naslov o selektoru je vrlo neukusan i sraman.
Jer bili su selektori Obradovic, Djordjevic itd. pa nije islo.
(Dragon, 12. septembar 2022 12:32)

Djordevic nije islo!?!?!
Drugi u SVETU, iza Amera. Drugi na Olimpijadi, iza Amera. Peti na SVETU, ispred AMERA.
Drugi u Evropi, iza Slovenaca (Teo i Jovic povredjeni, u finalu Bogdan igrao i pleja i sutera). CEtvrti u Evropi.
Cak je i ovo cetvrto mesto u Evropi 2015.godine, sto je realno najlosiji Sasin rezultat, nesto sto mozemo samo da sanjamo.
Ali mi smo bili arogantni, mislili smo da zasluzujemo bolje... pljuvali smo ga na sva usta, a posle toga nismo NI OTISLI na Olimpijadu, a verovatno necemo ni na svetsko. Na evropskom najgori rezultat u poslednjih 60 godina.
Ne kazem da je Pesic kriv, ali on je pristao na kompromise i saradnju sa ljudima (koji su po mome najveci krivci za stanje kosarke), na sta Sasa nije pristao. Zato je Sasa morao da ode, a ne zato STO MU NIJE ISLO.
Pesic ima znanje, nema neophodnu energiju. Uporedite ga sa italijanskim trenerom sinoc, koja je to bila glad za pobedom, kako je podigao tim onim svojim izlaskom sa terena i suzama. Tacno je da su igraci lose sutirali, ali da li ne mislite da bi bolje sutirali da su imali trenera koji je mogao da ih podigne, da im da zanos kao sto je Italijan ucinio!? Uostalom, i sam je Micic rekao da su sutirali u grcu - a to je situacija koju mora da razresi trener! Dakle, Pesic nikako nije nevni u ovom TESKOM porazu!!!

Mare

pre 1 godinu

Kljuc utakmice je to sto je Jokic igrao samo 28 minuta, sa Jokićem na terenu bili smo 11 poena u plusu, usli smo u minus kad je on sedeo na klupi. Doncic igra 39 minuta a nekada i celu utakmicu ne izlazi iz igre. Ovo je Pesicev poraz, bilo koji drugi selektor bi dobio ovu utakmicu.

caos

pre 1 godinu

Marko Simpson
Od dakle tebi pravo, da Slovenca Doncica nazivaš Srbom. Nije Srb, niti Srbin....
(Tedybear, 12. septembar 2022 11:23)

Evo, ovako... Doncic ima slovenacko drzavljanstvo, i igra za Sloveniju, tu nema zbora.
Sada, da li je Doncic Srbin?
U Holandiji, gde zivim vise od 20 godina, stranac ciji se otac nije rodio u HOlandiji se zove alohtone - to naglasava cinjenicu na nisi autohtoni Holandjanin, to jest da si Turcin, Marokanac itt, bez obzira sto imas holandsko drzavljanstvo.
DAkle, Doncic bi u Holandiji bio alohtone, to jest ne bi bio tretiran kao autohtoni Holandjanin.
Dakle, ako je ovako u Holandji koja je jedna od najmodernijih zemalja, u kojoj je naconalnost vrlo malo bitna, zasto bi bilo drugacije u Sloveniji!?
... da ne pricamo o tome da bi Doncic sigurno igrao za srpsku reprezentaciju da ga je neko od ovih nasih slepaca angazovao pre 10 godina - tada je srpska reprezentacija bila daleko interesantija od slovenacke.
(nije sve tako crno-belo, 12. septembar 2022 13:38)


Pa Dončićev otac je rođen u Sloveniji, tako da tvoja teorija i poređenje sa Holandijom pada u vodu. Pritom, to što si napisao je glupost.
Kao da samo otac postoji, a majka je neko nebitan.
Luka Dončić je Slovenac, rođen je tamo, ceo život je tamo, majka mu je Slovenka, otac je Slovenac srpskog porekla. Saša Dončić je rođen i skoro ceo život je proveo, provodi u Sloveniji.

Beograd-janin

pre 1 godinu

Preksinoć gledam 2min treninga "Orlovi stigli u Berlin". Na snimku Jokić i Davidovac. Za ta 2min klipa Davidovac je šutirao 15 puta za 3p, ni jednom nije promašio.
Davidovac je pritom igrao sve utakmice do sada.
Gde je Davidovac juče? Šutirali smo trojke, promašili 17 trojki, Davidovac na klupi sve vreme.

dusan jichici

pre 1 godinu

Italiani su profesinalni tim,skoro svi igraju u Italijanku ligu sa istom tatikom.
Srbija ima igrce u vise liga Evrope i
sveta sa raznim navikama.

Filip

pre 1 godinu

Vidi ovog licemerja! Prekjuče ste druže na istom ovom portalu u naslov stavili sa kime će sve Srbija da igra do finala. Svaki dan je bio narativ da osvajamo zlato. Na kraju, i kladionice su nas stavljale za prvog favorita. I sada nam ti pišeš kao veliki stručnjak, da si sve ovo video još pre mesec dana? Ne blamiraj se, molim te.

Sport je nepredvidiv, zato ga i volimo, jer donosi uzbuđenje. Ne opterećujte se. Živite život. Za nas koji gledamo, sport je zabava, i ništa drugo.

da i ne

pre 1 godinu

Molim Vas objavite komentar.
...
Ima jedno dete tu u Srbiji, sa 16 godina igra pleja,savrsene koordinacije pokreta, visoko je 2m, pored svega navedenog najveci kvalitet mu je što MISLI, a nije deo nijedne reprezentativne selekcije.
...
Ali, ako se ja budem pitao (jeste to je moj sin), on neće igrati u tom dresu.
Živi bili pa videli.
(neko nebitan, 12. septembar 2022 11:40)

Ima u Vasem komentaru nekoliko zanimljivih aspekata:
1) u pravu ste da je u srpskoj kosarci totalni haos, to je sve pocelo sa davanjem previse moci menadzerima, a narocito jednom od njih. Tako su oni poceli da se mesaju u selekciju igraca, prvo u klubovima, zatim u reprezentaciji. Djordjevicu nisu mogli da oproste da im to nije dopustio, on je imao dovoljno hrabrosti i autoriteta da im kaze NE.
2) Vas sin ne bi mogao da igra za seniorsku reprezentaciju, narocito ne na poziciji pleja - to mogu da Vam sa sigurnoscu kazem kao neko ko je igrao na toj poziciji u zlatno doba nase kosarke, pre mnogo godina. Za dve-godine, izuzetno, neko kao Doncic, moze da dodje u takvu situaciju - ali ni on ne igra pleja. Najlakse je nekom centru da upadne u reprezentaciju jako mlad, jer centri (u vecini slucajeva) nisu ti koji kreiraju igru.
3) Sto se tice igranja za reprezentaciju, nadam se da Vas sin ne misli kao Vi. Ziveo sam na zapadu 20+ godina (i bio prilicno uspesan) i znam koliko je bitno imati SVOJU domovinu (kakva god da je). To je mislilo i 90% nasih oko mene. A to Srbi u Srbiji sve manje razumeju.

Kritički Mislilac

pre 1 godinu

Pešić je nedavno izjavio da nema ništa protiv uvođenja stranaca u reprezentaciju. Da krenemo prvo od selektora i stručnog štaba?!?

toboparaliza

pre 1 godinu

Ljudi, mi bez Jokića nismo imali igru ni na jednom meču. Pogledajte statistiku. Juče s Jokićem imali smo +11 na terenu a bez njega - 19 i izgubili smo - 8. Slično je bilo i na ostalim mečevima samo su protivnici bili drugorazredni. Zašto je to tako a imamo toliko cenjenuh evroligaških igrača, prosudite sami. Ima tu i do trenera ali i do samih igrača i njihovog zajedništva. A delovalo je da problem samo u Teodosiću.

au

pre 1 godinu

Neuspesi su nam bile sve one medalje sa Saletom, sada nam je uspeh ako prodjemo bolje od desetog mesta?!?
Druga stvar je ovde takodje primentna, nasi ljudi koji se bave kosarkom i kao i oni koji nesto odlucuju su poceli da koriste terminologiju nasih fudbalskih
selektora. Znate ono kad krenu da traze dobre strane u teskim porazima, "pozitivna nula", realnost u ovom momentu, "nismo mogli vise da prikazemo zbog loseg terena" i tako neke gluposti a pri tom su zaboravili da je i za protivnika bio los teren. Ma svasta nesto ce izmisliti da se opravdaju, samo da ne preuzmu odgovornost na sebe.

Whitey

pre 1 godinu

Kad su utakmice stani pani, na ispadanje, kada gubimo,ocito je da samo Jokic i Bogdan imaju ono sto pocinje na m, ostali se pogube.Sto se tice Pesica, samo za drzanje Jokica na klupi pola zadnje cetvrtine -zasluzuje otkaz. Videlo se iz aviona da Milutinov ne moze, svi su videli samo Pesic nije.

Ron Đeremi

pre 1 godinu

Ima Pešićeve krivice svakako, mada i novinari sa avojim pisanjem kako već igramo polufinale sa Slovenijom i finale s Grcima su prilično doprineli psihološkom momentu reprenzetativaca koji novine svakako čitaju.

coaBeč

pre 1 godinu

trebalo du da igraju kao protiv finske i poljske....i razbili bi ih sa 25 razlike!! 3i 4 četvrtina nikakva odbrana,nikakva energija,niko se ne bori!

mladen

pre 1 godinu

Bez totalne kosarke koja vise ne poznaje klasicne plejove, sutere i centre, vec svi maltene graju sve - nema napred. Nije nam Pesic za to kriv. Mi ne proizvodimo takve igrace. Nama u glavnim klubovima najvece minute imaju stranci.. Nabrojte srpsku petorku u koji svi mogu da sutnu trojku i da pretrce protivnika. Nema je! Odbrana? Kakva odbrana? Pa pogledajte rezultate - pobednici daju skoro po 100 koseva, aporazeni skoro po 90. Pobedila je NBA filozofija. Po 40 puta sutnes trojku, ako pogodic 18 puta bar - dobijas. Kada budemo mogli da igramo tako - bicemo opet u podeli za medalje. A to sto smo oderali Fince u grupi..Pa od osmine finala se igra NOVI TURNIR. Smenite Pesica i dovedite Milojevica? Ali, i on je bii deo strucnog staba kada su nas Italijani razvalli u Beogradu! Ni Kokoskov nije mogao..Mislite da Djordjevic moze sa ovim prfilom igraca uzeti medalju vise? Samo Jokic i Bogdanovic mogu da igraju novu kosarku vrhunski - i to je nas problem. Dakle, manje busanja u grudi. Srbija vise nije evropski kosarkasi vrh.

Maja

pre 1 godinu

Srbija igra zastarelu košarku. Loša odbrana, spori igrači i niko ne zna da pogađa trojke. Pa sta ste očekivali?
Selektor je trebao izgubiti od Poljske namerno jer je Italija očigledno bauk za Srbiju.

Cika Velja

pre 1 godinu

Naravno da je njegov poraz, pocev od odabira igraca, pa do taktike...
Zakucao covek Jokica sinoc za klupu, a ovi nas pune..
Koji normalan trener povede samo jednog pleja, jer Jaramaz i Guduric to nikada nisu bili?
Kosarka se puno promenila poslednjih godina, a nas selektor se drzi kosarke od pre 20 godina...
A i tada je lako bilo, pored Divca, Stojakovica,Jarica, Bodiroge....
Kapa dole Saletu Djordjevicu, sa mnogo slabijim igrackim kadrom osvajao je medalje...

Vaše ime

pre 1 godinu

"Pešić je trebalo bolje, to i on zna, i ovaj poraz je njegov, ali je i poraz Košarkaškog saveza Srbije, Predraga Danilovića i ostalih ljudi koji neuspešno vode srpsku košarku godinama unazad."

Bravoo, konacno neko to javno da kaze. Inace, riba smrdi od glave, nama je stanje godinama uzasno a selektori i igraci se smenjuju a zna se ko ostaje i ko se uvek izvlacio.

E stvarno

pre 1 godinu

Djordjevic dozivi los plasman, napljuju ga, ode, sad ga pravite od blata.

Gospodin Pesic super, super, onda dozivi los plasman, napljujete ga, namazete katranom i cao.


Da li ste normalni?

Neki komentatori su pominjali da su Italijani bili napaljeniji, zeleli pobedu jace. Samo ne slazem se da mora da bude Pesic taj ko ce doneti taj ekstra (nekad bas i ne kvalitet). Smirenost ume da bude vrlina. Ali, definitivno nam treba neki napaljenko, pozeljno lider tima. Neko ko ima vatru i moze da je prenese na druge. To je izaslo na videlo u nasem timu kao problem. I definitivno je vazno kada se igra samo jedna utakmica.

nije bas tako

pre 1 godinu

Baš "nije baš tako"...dva EP 2013. i 2017. koje je posebno bila nikada lakše.
Pričaš o nama i ko je nedostajao...zašto ne napišeš da je pored naših nedostajalo još 30 najboljih igrača Evrope 2017.?
Takođe taj Đorđević je "produžio" vrlo uspešno STVARANJE PRITISKA i narednim generacijama svojim neosvajanjem kada smo možda mogli. Ne mislim na OI ali SP je već diletantsko vođenje i izbor tima.

Volim komentare koji se pisu pre nego sto se razmisli.
Bas lepo sto si rekao da je evropsko prvenstvo 2013.godine bilo lako, tada smo bili sedmi i tim koji je vodio Duda Ivkovic je bio sedmi!
Sa 90% istim timom Sasa Djordjevi je bio sledece godine drugi u SVETU!
Ovde bih mogao da prekinem da pisem, jer sam ti verovatno vec dovoljno toga rekao.
Ali moram da pomenem i tu 2017.godinu. Mozda su drugi bili nekompletni, ali su Slovenci u finalu bili kompletni.
Da se razumes u kosarku znao bi sta je znacilo imati Jovica i Teodosica povredjene u toj utakmici. Cak je Jovic bio bitniji zbog odbrane, kod Slovenaca su tri beka odlucili utakmicu (Dragic, Doncic, Prepelic), a mi smo na toj poziciji imali Bogdana koji je morao da igra odbranu nad mnogo jakim igracima, prevodi loptu i jos sutira.
Pre 40 godina sam igrao jedinicu i dvojku na visokom nivou, tako da se nesto razumem u kosarku.
To "produzavanje pritiska od Djordjevica" je tek mentalna spekulacija koja ne zasluzuje komentar. Djordjevic je sa istim timom kao Duda, napravio daleko vece uspehe od Dude u periodu 2010-2013.

Brko

pre 1 godinu

"Kada je protivniku najjače oružje za tri poena, a slobodno može da se kaže i jedino"..kolko je ovo podcjenjivački, pa jel moguće da netko ko sebe naziva novinarom ima obraza i dalje tako bahato opisivat protivnika koji vas je pobjedio u dvije najbitnije utakmice ove generacije Srbije. Utuvite si više u glavu (a tu nismo ni mi Hrvati puno bolji) da nema u sportu više "lako ćemo" protiv bilo koga

tender

pre 1 godinu

Pesicu odlazi, nije ovo posao za coveka tvojih godina.
Forsiras kosarku iz proslog veka, biras igrace po poslusnosti i u dogovoru sa partnerskim menadzerima kojima treba da odredjeni igrac ima odredjen broj nastupa u reprezentativnoj selekciji kako bi ga bolje prodao. Verovatno i od toga imas neki procenat tako da pored ogromne plate imas i dodatnu zaradu bez obzira kakav uspeh selekcija postigla.
Otici na EK sa samo jednim igracem koji je u stanju da loptu prevede na protivnicku polovinu je samoubitstvo. Unapred si iskljucio opciju brze tranzicije i lakih poena kod kradje lopte, i protivnickih greski. Igras sa krilnim igracima kojima treba fizicka pomoc da bi se pokrenuli iz mesta i koji nisu u stanju da pogode trojku cak i kad bi obruc imao diametar od jednog metra.
O tome da na prvenstvo nisi poveo Teodosica, virtouza kosarkaske igre, ne treba ni pocinjati. Svima pa i tebi samom je jasno da si to uradio iz neki ne kosarkaskih razloga, iz neke osvete, sujete ili jos gore da bi se pohvalio kako si toliko mocan da cak i takvog genijalca kao sto je Milos mozes da negiras bez posledica po svoju funkciju ali nikako zbog kvaliteta doticnog majstora. Ukratko, odlazi, sto pre to bolje po buducnost srpske kosarke.

zigi

pre 1 godinu

ovo je jedna od retkih analiza na b92 sa kojima se 100% slazem i nemam mnogo da dodam.
hvala jer mi to nekako ublazava bol. bol koji je realno veliki.
nije tacno sto jokic kaze da ja volim samo pobede a ne kosarku. ja vise volim kosarku od pobeda i od samog poraza me mnogo vise boli sto smo odigrali pacersku i losu kosarku. to je veca bruka od poraza.
ja gudurica volim kao coveka i kao zvezdino dete, ali on i davidovac svaki napad uspore ili stopiraju. stanu u mestu i tapkaju. svaki put. kosarka od pre 35 godina.
a insistirati na tome da je lopta kod gudurica u rukama nije guduriceva ideja, nego pesiceva. ja je ne razumem. za ove sve utakmice nista se dobro nije desilo kada on uzme loptu. nista. nikad. samo je gubio vreme i samopouzdanje, a cesto i loptu. taj momenat igre oko pleja gudurica (pored zivih jokica, micica, pa cak i jaramaza) mi je jednako neverovatan kao cinjenica da je jokic igrao samo 25 minuta. da je igrao 35 minuta dobili bismo. uprkos svemu samo toliko je to bilo dovoljno.
vasilije micic pod hitno da se spusti na zemlju i da pocne da igra odbranu. spisu je dao 6/9 trojke. igrac venecije. italijanski filip covic, recimo. moje pitanje je koliko je dao u trenucima kada je micic bio na parketu (verovatno bar 5) i koliko puta od tih 9 je imao otvoren sut, gde ima vremena da stane u stav, primi loptu, digne se na sut, a da nema nikog pored njega. ja mislim bar 8 od 9 ako ne i svih 9. pa kad je tako, sto onda ne bi pogadajo?

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Čist Pešićev poraz.

Italijani igrali sa Melijem kao centrom i dok su igrali klasičnu košarku naši su ih mleli. Ali, kao i svaki normalan trener, kad vidiš da nešto ne ide moraš da menjaš. Meli više ne ulazi u reket, šire se kao lepeza na liniji za tri, Jokić mora da se izvlači i prazan reket dušu dao za brze ulaze pored naših sporaća. Umesto da se na to, kad se Jokić odmara, odgovori „small ball“ bržom postavom, Pešić forsira Milutinova koji je u takvoj igri koristan koliko Šekil O Nil za ritmičku gimnastiku. I opet je nekako funkcionisalo dok Italijani nisu uvideli da naši ne mogu da pogode okean sa broda. Onda se skupljaju u reketu, čuvaju putanje za dodavanje Jokiću i puštaju igrače da šutiraju. Ne pamtim kad su Gudurić, Lučić i ostali imali toliko udaljene čuvare. Micića, na kraju, nisu ni čuvali posle bloka, a ovaj ili maši ili sumanuto srlja u gužvu.

Spisu pogađa tri trojke za kratko vreme i umesto da mu se dodeli flaster, on se pušta da prangija bez trunke problema. Kalinić pogodio dve trojke u kratkom roku i sledećih deset minuta su mu Polonara i Fontekio disali za vrat i bili bliži od senke. Potpuno šablonska igra, baš kao i kod Radonjića kad je Kej Si Rivers dao sedam trojki Zvezdi sa istog mesta i na istu foru.

Toliko zastarelu košarku igramo da je to strašno.
Mada, u svemu sad kaskamo par decenija za normalnim svetom, pa ništa čudno što je i u sportu tako.

Јабучило

pre 1 godinu

Или су Италијани просто бољи тим? Други пут нас избацују у веома битној утакмици?

garbahosa

pre 1 godinu

po nasim "strucnjacima" u komentarima trebao je jokic da igra 40 minuta i sve lopte da idu na njega i tako do finala, pa nije to marrvelov film. ko je gledao utakmicu video je da su jokica udvajali i da je imao jedan nezgodan doskok i da je nastavio pre bi se iscrpeo i povredio nego sto bi sam osvojio evropsko prvenstvo. ako ne prorade jos bar dvojica u timu ide se kuci na rostilj i ladno pivo da se gleda basket na tv.

kralj

pre 1 godinu

Desio se poraz koji boli i one koji slabo sport prate,drugi put ce biti bolje,podrska igracima i selektoru,nadam se da ce da se plasiramo ba Sp i tamo pokazemo ko kosi a ko vodu nosi.

Masariko

pre 1 godinu

Sem Jokića i Mićića, nemamo kvalitet i dugu klupu.
(Kvante, 12. septembar 2022 11:32)

A ko je taj Mićić? Možda smo zeznuli što je igrao Micić umesto tog Mićića.

Pera

pre 1 godinu

Tipično naše :
Lako ćemo .
A posle jooj
Dobili ih već jednom .Vodili. po principu kad malo zapnemo dobijamo.
A onda poplava . Voda u ušima i kraj

nije sve tako crno-belo

pre 1 godinu

Marko Simpson
Od dakle tebi pravo, da Slovenca Doncica nazivaš Srbom. Nije Srb, niti Srbin....
(Tedybear, 12. septembar 2022 11:23)

Evo, ovako... Doncic ima slovenacko drzavljanstvo, i igra za Sloveniju, tu nema zbora.
Sada, da li je Doncic Srbin?
U Holandiji, gde zivim vise od 20 godina, stranac ciji se otac nije rodio u HOlandiji se zove alohtone - to naglasava cinjenicu na nisi autohtoni Holandjanin, to jest da si Turcin, Marokanac itt, bez obzira sto imas holandsko drzavljanstvo.
DAkle, Doncic bi u Holandiji bio alohtone, to jest ne bi bio tretiran kao autohtoni Holandjanin.
Dakle, ako je ovako u Holandji koja je jedna od najmodernijih zemalja, u kojoj je naconalnost vrlo malo bitna, zasto bi bilo drugacije u Sloveniji!?
... da ne pricamo o tome da bi Doncic sigurno igrao za srpsku reprezentaciju da ga je neko od ovih nasih slepaca angazovao pre 10 godina - tada je srpska reprezentacija bila daleko interesantija od slovenacke.

Veliki brat

pre 1 godinu

Covek najbolji organizator kosarkaske igre na planeti sluzi Micicu da mu pravi bezbroj blokova i loptu dobije tek kada se protivnicka odbrana namesti na njemu, da igra 1 na 2(3). Sramota.

Ko je vama tu glupost usadio u glavu da jedan centar moze biti organizator igre? Svako treba da radi svoj posao. On ne treba da organizuje igru vec da obrati paznju na odbranu, igru ce da organizuje onaj kome je to uloga.
(Milos, 12. septembar 2022 17:32)

A u NBA je zaslužio titulu najkorisnijeg igrača (MVP) jer je isključivo obraćao pažnju na odbranu?

Problem ove utakmice je što je Jokić ključne minute proveo na klupi, a ono malo što je igrao nije imao sa kim da igra, jer ovi nisu mogli da pogode ništa sve i da je obruč imao duplo veći prečnik!

kon

pre 1 godinu

cudno je to da smo do juce dizali u nebesa ove igrace tipa Kalinic i Lucic stubovi odbrane, maestralni, Micic vanserijski igrac, Pesic vrhunski strucnjak, stvorio hemiju u ekipi, zajednistvo, tempira formu bas kako treba. Do toga da krijemo neke akcije za bitne utakmice, igramo sa pola gasa, kad nam se protivnik malo priblizi mi damo malo jaci gas i odmah se odlepimo itd. Dosli smo do toga da je Pesic glavni krivac, saez ne valja, igraci...

Bojan J.

pre 1 godinu

Potpusujem. Kad se igra tako da Jokić nema priliku da redovno deli loptu, to je kraj priče. On jednostavno mora imati 8+ asistencija po meču. Micić je morao da ima drugačiju ulogu od ove koju je imao, i da mu se zabrani da guši loptu. Jokić malo više uloga pleja, Micić malo više uloga beka - umesto Gudurića, najgoreg pojedinca ovog tima.

sova

pre 1 godinu

Ja imam jedan predlog, ako se slažete. Autora teksta bi trebalo staviti za selektora iste reprezentacije o kojoj je pisao u datom tekstu, s obzirom da vrlo precizno navodi šta ne valja i kako popraviti.

Zoki

pre 1 godinu

Dva su osonvna problema srpske kosarke. Prvi je bio bukvalno proterivanje Aleksandra Đorđevića sa mesta selektora i mi ćemo sledeću medalju čekati dok on opet ne pristane da bude selektor, ako ikada pristane. Drugi problem je mnogo dublji, a to je unistavanje mladih kosarkaša od strane menadžera, koji ih zarad brze zarade ostavlja košarkaški u nekom šestom razredu osnovne škole. Ima i krivice pre svega Zvezde, ali i Partizana koji ne daju pravu šansu mladim igračima, nego forsiraju strance. Evo primer Zvezde, zar je bitno hoćeš li biti 15 ili 17. U 8 ne možeš, onda forsiraj mlade igrače. Ali ne. Košarka ide stopama vaterpola. Mi dugo medalje videti nećemo, a iako je vidimo biće puka slučajnost.

Pera85

pre 1 godinu

Izgubili su jer Guduric, Nedovic i Milutinov nisu trebali da idu (jednostavno nisu spremni), kad dodamo jos Davidovca i Ristica (nisu odigrali nista iako mislim da je Davidovac mogao vise) dodjemo do toga da imamo samo 7 igraca koji igraju. Zgusnut raspored utakmica u slucaju kad ti igra u igraca dovede do umora sa kim god igrali. Na zalost greska selektora, ali njegova je zadnja. Momcima se ne moze zameriti apsolutno nista. Guduric u kontra ritmu a Marinkovic igra dobro i nije u igri. Milutinov nespreman, a ti na klupi drzis Jokica koji u NBA igra po 35 minuta. Eliminaciona faza, nema kalkulacija sto znaci da Jokic mora da igra po 7-8 minuta svaku cetvrtinu. Vasa bio losiji, pusti Jaramaza jer ima energiju moze nesto da pokrene. Kuridza sjajn sesti igrac pravo iznenadjenje. Boli ovaj poraz, ali moramo se pokupiti i otici na SP i OI jer je sad il' nikad za ovu generaciju. Samo da povrede zaobidju i dodje Bogdan, da ovi mladi iz NBA isplivaju. Na zalost Bjelica nece vise moci da pomogne (sem ako ne bude zeleo malu minutazu da na iskustvo doprinese necim)

Milan

pre 1 godinu

Citam komentare i ne verujem. Nije Pešić kriv? Pa on je katastrofalno losim rotacijama uticao na dinamiku igre i rezultat, kad krenemo da se odlepljujemo on odmara kljucne igrace, kad oni prave preokret on odmara Jokića. Protiv Grka je Jaramaz silom prilike postao prvi plej i zato smo pobedili. Jare zna da nije velicina i da lopta mora da ide na Joku. Marinković je na toj utakmici mnogo vise igrao. Milutinovu je potreban pravi plej a protiv ovakvih ekipa se ne igra sa Milutinovim ako nemas odgovarajuće backup igrace jer ti ubrzo nedostaje konfidens sto bi rekao selektor.

Peki

pre 1 godinu

Naravno da je njegov poraz. Poraz je i S Danilovica - ne stavljas čoveka od 72 kao dugorocno resenje za trenera, uz svako postovanje za minuli rad. Saleta cemo oraviti od blata. Tri srebra, jedno 4 na Evro i jedno 5 na Svetskom. Od smene - nismo otisli na Olim, Svetsko visi, na Evro 1/8.

Deja_Vu

pre 1 godinu

Nama treba selektor koji ne mora da bude ekspert za košarku, ali koji zna logiku i matematiku.
Konstantno forsiranje trojki je mač sa dve oštrice. Ako te ne krene, puko si. Da smo od 19 promašenih trojki, samo trećinu pretvorili u dvojke, to je 12 koševa.
Besomučno cinculiranje loptom kroz noge i iza leđa, da se vidi da i to znam(o), ne vredi ni komentarisati. Može to mnogo jednostavnije i brže, a mnogo efikasnije.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Rece jedan u komentaru, ne znam tacno koje vesti u brdu novih, kako nam je Jokic ubio timsku igru :)))

Plejmejker / kreator / organizator kosarkaske igre cini svoje saigrace boljima! E sada kada si to naucio pokusaj dobro da razmislis da li je to radio Vasa Micic na ovom prvenstvu? E onda kada shvatis da nije jer nije ni stigao od tolikog davljenja lopte i trosenja vremena u napadu na dribling i propustanje pravovremenih dodavanja razmisli da li je to Nikola Jokic!

Covek najbolji organizator kosarkaske igre na planeti sluzi Micicu da mu pravi bezbroj blokova i loptu dobije tek kada se protivnicka odbrana namesti na njemu, da igra 1 na 2(3). Sramota.

Pravovremenih pasova do slobodnog Jokica je bilo tek svaki 5ti napad, od Micica mozda i deseti. Npr tokom prenosa lopte da odmah organizacija krene preko Nikole jer igru vidi bolje i reakciju ima po saigrace efektniju od 20 Micica.

Mi jesmo igrali NA Jokica ali PREKO njega ni najmanje. Posle 15+ sekundi napada, propustenih pasova ajd Jokicu igraj izolaciju sa trojicom na sebi dok mi stojimo okolo i gledamo. Ako nam vratis povratnu loptu sutiracemo 2 od 20 za 3p. E zato si ti kriv jer nisi timski igrac i gusis nam protok tako sto NE OTMES loptu Micicu iz ruku :)

Nikola Jokic +11
Vasilije Micic -12

Da, Nikola gusi reprezentaciju Srbije :)

Inace odlicna analiza.

CZ

pre 1 godinu

Dal neko primećuje u našem stručnom štabu da kad god igramo sa relativno slabijim od sebe on nas pobedi sa izvrsnim sutevima za 3.To se isto odnosi i na klubove u Evropi,hoću reći mi kao košarkaška nacija previše davimo loptu,niko ne zna da izvede takve poteze kao naši igraci ali osnovno tj.sutevi za tri su nam za nas tzv talenat jako loši.Na zapadu to rade ovako,vežbaju do iznemoglosti trojku,znaju dobro,ne mogu da pariraju tehnikom jer nisu talentovani al im vežbanje za 3 niko ne brani.Jedan primer,Zvezda u LE je po kvalitetu i tehnici duplo jača od recimo Albe Berlin al nas nemci uvek lupaju sa trojkasima,uporni su na tome,tako i u fudbalu njihov trening je obilat sutevima iz svih pozicija na gol,mi se zanosimo sa driblinzima...većinu mečeva gubimo jer nas protivnik pobedi trojkašima.

realno

pre 1 godinu

Upravo tako. Morao je jokica da ubaci mnogo ranije, videlo se da je Milutinov loš, on ga ubacuje na 6min do kraja a morao je celu da odigra 4tu. Tu leži poraz. Izbacio bi Melija 8min do kraja, sledećeg odma itd.
6 razlike Kalinić šutira za 3p, masi i odma kazna i od tog momenta mi nismo mogli da predjemo 8 razlike a nije ni bio otvoren šut, nit je isticalo vreme, spustis loptu.
Dalje jokic je previše igrao ispod posta, trebalo je on da izvlači centra napolje da jokic odigra pleja, što otvara reket za ostale, daju koš na ulaz pa se šut namesti. Onog fonseca su morali da čuvaju daleko od spoljne linije, pogotovu što on nema range kao kari pa da moras sa parkinga da ga čuvaš to su sve koševi sa linije, to je moralo da se sačuva i tek se sad video nedostatak belog i njegovog spendinga a o bogdanu da ne govorim.

Milan11

pre 1 godinu

Sve stoji, samo što se znalo unapred kamo to ide. Mnogi su ukazivali na lošu selektiranu momčad, na diskutabilnu igru u branjenju trica, na oscilacije kad Jokić izađe... Svi problemi su se zatiškivali pobedama na nebitnim utakmicama, a kritičari prozivali mrziteljima. Vlada Đurović maknjen sa mesta komentatora jer je istakao neke stvari...
A tek Pešičevo vođenje utakmice - užas! Kasni u reakcijama, sa drugovima se nerviramo i vičemo pred ekranom da što pre izvadi Milutinova (koji očigledno ne može protiv tako niskog protivnika), da uzme tajm-out, da preseče igru Italijana, da se napravi neki jak faul, da pravovremeno vrati Jokića... A selektor uvek reaguje kad je već kasno.
Uz to, nema više prave energije i naboja, taktika protiv šuterske momčadi skroz promašena (kao da ne znamo Italiju), a izjave čista demagogija.

Mali milojica

pre 1 godinu

pa sta poraz jel vam reko pre 2 dana da se ne lozimo itd,znao jenon kakve nazovi igrace vodi samo eto ne mozes izaci i reci imam jednog ipo igraca od 12 koje sam poveo.

Sale dingspo

pre 1 godinu

Jer bili su selektori Obradovic, Djordjevic itd. pa nije islo.
(Dragon, 12. septembar 2022 12:32)
Mislis na ona 3 srebra protiva Amera i Dragica i Doncica i 5 mesto na svetu. Bas nije islo. Sad ide super, ispadanje u osmini finale porazi od Letonije i Belgije 2 puta i to kod kuce kad imas 12 poena 2 minuta do kraja i primis seriju 14:0

Iberzokna

pre 1 godinu

bogdan nas sam doveo do finala prošli put a njega ispljvaše panteri kao najgoreg i oteraše đorđevića koji je doneo zadnje medalje.

ali zato je gudura bolji 100 x od bogdana...
(cirkus, 12. septembar 2022 10:30)

To je toliko glupo što si napisao da je sramota da su ti ovo objavili.Taj procenat,nazovi Delija,koji su pljuvali Bogdana je mizeran.Njegove suze,ja kao deklarisani Zvezdaša,nikad neću zaboraviti,kao i sve pre toga.I kao drugo,Bogdan nije igrao zbog povrede,a Gudura kao Gudura,nema tu popravnog.Dečko je dobar,ali nema herca.A tebe sram da bude komentara.

JPR24

pre 1 godinu

Ljudi, mi bez Jokića nismo imali igru ni na jednom meču. Pogledajte statistiku. Juče s Jokićem imali smo +11 na terenu a bez njega - 19 i izgubili smo - 8. Slično je bilo i na ostalim mečevima samo su protivnici bili drugorazredni. Zašto je to tako a imamo toliko cenjenuh evroligaških igrača, prosudite sami. Ima tu i do trenera ali i do samih igrača i njihovog zajedništva. A delovalo je da problem samo u Teodosiću.
(toboparaliza, 12. septembar 2022 10:24)

Imamo igrače u EL ! Ali nisu glavni u svojim ekipama ! Bogdan ima petlju zato sto je naučio u Partizanu i Feneru. Jokic je posebna priča ! Ali ostali, nisu lideri ! Nekada smo imali po tri četiri lidera zajedno u reprezentaciji, ali su bili i gladni pobeda ! Juče je to samo kod Jokića moglo da se vidi u ocima ! Čak ni kod selektora se to nije videlo, samo zvaće zvakicu ! Onaj italijan koliko god bio iritantan, puko, besneo, urlao, izbace, ali je zeleo pobedu 100 puta više.

Jim Hoyle

pre 1 godinu

neko nebitan, 12. septembar 2022 11:40
Vasem sinu svaka cast i svaku srecu u zivotu i karijeri zelim, ali kada cale naziva ljude koje nikada nije video u zivotu sabanima, onda se plasim za malog. Kakav je ovo narod, sta je ovo..

Jim Hoyle

pre 1 godinu

Ovo mu nesto dodje kao u fudbalu, kada smo imali odbranu, nismo imali napad. Sada imamo top spiceve, a odbrana kanta.
Sada kada napokon na parketu imamo odlicnog centra, nemamo sutere. Odbrana jeste bitna, ali kako da pobedis kada ne mozes vola da ubodes. Asimetrija u timu i to je to.

Razum

pre 1 godinu

Sustinski problem je proces sistematske fudbalerizacije kosarke na svim nivoima vodjen vestom rukom prepotentno tupavog Zalizanog Menadzera.
U pravu su bili Litvanci koji su ga pre 10 godina oznacili kao grobara srpske kosarke.

Checker

pre 1 godinu

"U svakom slucaju smo igrali bolje nego kad je Kokoskov bio selektor..."
(Kukatilo, 12. septembar 2022 11:20)

Majstore, mi smo ovaj EP igrali zahvaljujuci Kokoskovu koji je kvalifikacije za ovaj EP uspesno odradio a za vecinu "prozora" imao na raspolaganju kombinovanu B/C reprezentaciju. On je dobio otkaz zato sto se nismo plasirali na OI a da te podsetim da je i te kvalifikacije izneo manje-vise uspesno, bili na jednu utakmicu do plasmana kada smo naleteli na Italiju a igrali bez Jokica, Bogdanovica i prakticno Micica (nestao na poluvremenu).

dragioki

pre 1 godinu

jedina greška što je u 4 četvrtini nije ubacio najači tim i tražio tajm aut posle druge treojke a još gurovića forsirao koji nije pogodio koš a odbranu igrao slabo.. ovako je pustio sve niz vodu.

a

pre 1 godinu

Ista paljba je bila i za Djordjevića, Kokoškova kao sada za Pešića. Biće i za sledećeg jer mi Srbi priznajemo samo zlato. Umislili smo da smo najbolji na svetu. Nije prošla jedna Litvanija a i mnogo veća država Turska. I nije smak sveta. Mali smo mi. Za kolektivni sport treba ulaganje. Nestali su centri Valjevo, Leskovac, Vršac, Novi Sad, Niš.. Lokalna samouprava nema para. Roditelji plaćaju treninge, kampove. Sve je do sistema. Poslednji izdisaj je bio Rio i SP u Španiji

Harry Shaved

pre 1 godinu

Zlatne godine naše košarke (od '95) poklopile su se sa mojim srednjoškolskim godinama, godinama kada smo kao ludi igrali basket ispred zgrade po 5-6 sati, do iznemoglosti. Slavili na Trgu svaku medalju, radovali se i ponosili. Sva naredna neuspešna prvenstva su zbog te velike ljubavi prema našoj košarci bila veoma bolna i frustrirajuća. Ono što bi me u ovim godinama isfrustriralo je dovođenje stranca u reprezentaciju! Zbog čega?! Zbog medalje?! Da li bi ta medalja bila uspeh srpske košarke?! Apsolutno sam protiv toga.

milutin

pre 1 godinu

Kao navijač Zvezde, želim da se Djordjević vrati na kormilo reprezentacije jer realno je lik koji zna da drmne ekipu, arogantan, pobednik. Oterali smo ga eto samo zbog toga što je osvojio peto mesto na svetskom a sada smo ispali u 1/16 finala na evropskom.

Pešića je porazilo vreme, sve akcije koje smo igrali, Italijani su provalili. Nije imao plan B.


Najviše zameram što je Gudurića držao na terenu a Marinkovića na klupi iako kad se pogleda, Marinković nikad nije prezao da šutne makar promašio, jedna bitna će da udje.

petronije

pre 1 godinu

Kari I Vasa glavni krivci,ne mozes zameriti Jokicu jer je dao I proigravao,Vasu ubi covek trojkama a odbrana nista,Guduric nista.Pisale su novine I ranije,mediji dizali u nebesa.Izgubis opet na identican nacin kao u Bg.Do trenera je I igraca

eu

pre 1 godinu

Jel moguce da mi jednu akciju Denvera nismo uspeli da uradimo, jel moguce da nam Jokic dobija loptu posle x kretnji gudurica, micica, kalinica, lucica. Zasto jednom on nije dobio loptu na kapici pa da odatle ili asistira bekovima na ulazu ili na trojku u cosak ili da sutira. Covek celo prvenstvo nije sutnuo poludistancu niti trojku iz kornera. Zasto je Jokic koriscen kao Divac, samo ispod kosa? Mozda nama nije resenje strani igrac, ali sve vise verujem da strani trener jeste.
Sto se tice pljuvanja Kokoskova, on je igrao sa igracima koji su mogli i hteli da se odazovu, a Pesic je bukvalno sada imao sve odazvane sem Bogdana koji je bio povredjen i porediti ta 2 poraza je sramno.
Inace, 2017. izgubimo jer ne branimo trojke, 2019. isto, Argentina sutirala 44% za 3, 2021. protiv Italije isti slucaj, sinoc repriza. Kada cemo shvatiti da se kosarka od dolaska Steve Kerra na klupu GSW-a promenila vise nego uvodjenjem linije za 3 poena, a mi odbijamo da se adaptiramo na to. Odbrana u reketu je prevazidjena stvar

ultrasrbin

pre 1 godinu

(Janko, 12. septembar 2022 10:27)

Marinkovic 2/2 za tri poena i Pesic ga izveo i ostavio na klupi.
Za to vreme mu Vasa unistava svaki napad drzeci loptu 20 sekundi, a onda uvaljuje ili se ispucava.
Malo je jedan Vasa nego Guduric mora da ga kopira.
Jaramaz koji bar grize u odbrani dobija sansu na kasicicu.
I ko je tacno kriv za Vasino divljanje i 100 potvrdu da je Guduric rupa u odbrani i ocaj u napadu.
Ko je odlucio da Davidovac ima ocajno malu minutazu?
Sta je tacno Pesic hteo?
Najbolja utakmica kada Vasa i Nedovic nisu igrali.
Ali Nedovic mora da ide, a Vasa glumi zvezdu i usput ubija Jokicevu igru.
Dobric igra sve utakmice, ali ne ide. Sa druge strane ide Nedovic koji je povredjen i Davidovac koji je presedeo pripremni period osim prve utakmice.
Ubili nas igrom sa dve 4, a Pesic ne pokusava da na to odgovori.
Bitno da je Vasa divljao, a preko njega nam dali nekoliko 3 u nizu.

iosonostefan

pre 1 godinu

@vuk Zapravo jeste prevaziđeno. Vrhunski igrači su roboti i nema pravo da mu ne ide. Može jednom, dvojici ali ostali u timu moraju da sipaju. Naš tim nije vrhunski.

xxx

pre 1 godinu

Stručni štab podbacio. Ne čudi, imena poput Olivera Kostića,Marka Marinovića, godina Kosovića su previše slaba za ovaj nivo košarke. O tome sam pisao na netu pre 20 dana...Ranije smo imali ozbiljno epomicnw trenere i ekipu oko prvog trenera.

Deja_Vu

pre 1 godinu

Nama treba selektor koji ne mora da bude ekspert za košarku, ali koji zna logiku i matematiku.
Konstantno forsiranje trojki je mač sa dve oštrice. Ako te ne krene, puko si. Da smo od 19 promašenih trojki, samo trećinu pretvorili u 2 poena, to je 12 poena.
Besomučno cinculiranje loptom kroz noge i iza leđa, da se vidi da i to znam(o), ne vredi ni komentarisati. Može to mnogo jednostavnije i brže, a mnogo efikasnije.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Trebao je samo još jedan fino raspoložen igrač. Delovalo je da bi Vanja mogao da bude taj, ali je onda, da li zbog bolesti ili čega već, previše ohlađen. Kalina je odlično počeo. Kuridža je dobro zategao, ali onda...

Zafrknuli smo drugu četvrtinu. Imali smo momentum, jedan loš pas Milutinova u ruke Italijana, ona trojka kad su ostali da leže na pola terena (svaka čast za borbenost, ali eto kažnjen je prazan prostor). Jokić je morao da izađe jer se nije moglo rizikovati posle onog naskoka na zglob, međutim Milutinov je baš loše odradio. Šut nam je bio katastrofa. Odbrana je bila žalosna, sem u prvih 5 minuta, ali napad je po meni bio mnogo gori. Bez ideje, bez kretnje igrača i lopte, nekoliko napada uopšte ne gledamo na sat i ističe vreme pa onda ili da sudije pomognu ili izgubimo loptu.

Moglo je i moralo mnogo bolje. Nemam razloga da se ljutim, ja sam samo navijač, ali sam baš smoren.

Idemo dalje. Valja se plasirati na to Svetsko ako je ikako moguće. Ako ne onda reset, od nule pa da vidimo nekad i negde ako ne ukinu košarku.

Džoni

pre 1 godinu

Sad svi kako nemamo igrače tra la la... A Italijani puni kvaliteta??? Ma dajte ljudi. Oni više želeli i dali više energije na terenu i ćao. Videćete kad nam budu dolazili Kalinić, Micić, Lučić... u "goste" i kad nas po pravilu budu baš ti "naši" zatrpavali i Zvezdu i Partizan ima da ih psujemo na sva usta kako nas ukanališe.

Вук

pre 1 godinu

(eu,)

Одбрана у рекету је превазиђена ствар?! Па пријатељу Италијани нас потукли до ногу управо одбраном у рекет. Закључали су рекет, направили густину унутра и ти можеш да бацаш тројке до миле воље кад ти не иде не иде. Као што синоћ није ишло никоме. Јефтиним триком, класичном фором нас насанкали. И то ево већ трећи пут ишамарали тројкама. И да си глуп схватио би да играју без центра класичног, три пута на исту фору те ломе и ти не умеш да учиниш ништа.

xxx

pre 1 godinu

Stručni štab podbacio. Ne čudi, imena poput Olivera Kostića,Marka Marinovića, godina Kosovića su previše slaba za ovaj nivo košarke. O tome sam pisao na netu pre 20 dana...Ranije smo imali ozbiljno epomicnw trenere i ekipu oko prvog trenera.

Иван

pre 1 godinu

Морамо се ослободити неких илузија о кошарци. Нама је то злато из 1995. било страшно битно и ван спорта, али време је да схватимо да се данас игра другачије и да морамо променити приступ.

Колективна игра у данашње време није игра да сваки играч мора да пипне лопту, већ да даш лопту играчу који прави разлику (Јокић, Јанис, Лука, Марканен), а остали учествују тако што њему олакшавају да ту разлику направи. Не може ти данас лопту у нападу 10 секунди држати Јарамаз, Гудурић или Мицић! Ако желиш злато, или медаљу - не може! У њиховим рукама она није довољно сигурна. Избиће им је, отеће им је, присилиће их на грешку. Играчи који не праве разлику играју данас као Клеј Томпсон: минимум времена додирују лопту, а за то кратко време ураде шта знају. Онај мали Италијан није малетене тапнуо лопту, а сручио нам је 22 поена!!! Препелич и Чанчар сваку утакмицу играју тако за Словенију: не тапкају, али кад приме лопту, ето коша! Највише проблема имају када Блажич и З. Драгић играју овај наш Јарамаз-баскет.

Зато сам ја био за Џона Кончара: он је прототип таквог играча, што пеглају одбрану за играча који прави разлику, а у нападу уз минимум додира су максимално ефикасни. Зато сам за ту америчку школу, а не за Гудуриће и Милутинове, који кад приме лопту прво крену да је пипкају како би је "осетили", па морају да размисле шта ће с њом, па да је тапну... Док ти све то урадиш, Фонтекио ти је већ отео лопту и дао тројку.

Теби главни играч у утакмици на испадање не игра 12 минута!!!

nije bas tako

pre 1 godinu

Moj lapsus za 2013. mislio sam 2015. i poraz od Litvanije koja je imala 20 IZGUBLJENIH lopti...Bogi se smotao sam sa sobom.
Tako je kad je teško. Odlično se sećam tog polufinala.
Isto nismo znali da se "pošibamo" jer izgubiti od takvog protivnika tu utakmicu je katastrofa.

A te fore sa istim timom...pa Duda je i vratio svari na mesto...ostavio mu reprezentaciju izvađenu iz ambisa.

Slovenija "kompletna"?
Slovenija je odigrala drugo poluvreme skoro celo bez Dragića i povređenog Dončića...petorka koja je stigla -11 i prestigla Sloveniju nije imala Bogija u svom sastavu.
(Mohikanac, 12. septembar 2022 15:36

Hmm, Dragic je na toj utakmici dao 35 poena i bio MVP. Bilo bi dobro da su Jovic i Teo bili povredjeni na taj nacin. Ili je opet u pitanju lapsus!?
Sto se tice prvenstva 2015.godine, po cemu je ono bilo toliko slabije od onog 2013.kada je Duda vodio tim i bio sedmi - to je opet cista spekulacija. Inace, bio sam u Lilu 2015.godine, gledao meceve za prvo i trece mesto, i to su bile bas ozbiljne ekipe, i Francuzi, i Spanci, i Litvanci.
Duda jeste ostavio Saletu dobru selekciju, ali mu je ostavio i gubitnicki mentalitet (kroz baraz prosli na evropsko, tamo bili sedmi), Sale je ostavio Kokoskovu istu tu ekipu, pri cemu su mnogi od njih sazreli, niko jos nije bio za penziju. Dodatno se pojavio i Jokic.
Ne volis Saleta. Vidim potcenjujes iz Bogija, izmedju redova. Slutim razlog, ali se ne bavim spekulacijama. Jedino savetujem da ne glumis objektivnost.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Ko je vama tu glupost usadio u glavu da jedan centar moze biti organizator igre? Svako treba da radi svoj posao. On ne treba da organizuje igru vec da obrati paznju na odbranu, igru ce da organizuje onaj kome je to uloga.
(Milos, 12. septembar 2022 17:32)

Zbog ovakvog razmisljanja i dozivljavamo ovakve kisarkaske neuspehe. Ma tako je... Zasto bi igru prilagodili najboljem igracu sveta koji je bas to upravo kroz nesebicnu timsku kosarku koju on orkestrira cime svakog saigraca cini boljim. To smo u promilima videli i u reprezentaciji, kada dobije pravovremeno loptu.... resenja svetlosnim godinama brza od Micicrvih "resenja"

Neka, bolje je da Vasa gusi igru, dribla loptu 15 sekundi umesto da bar ponekad proba ODL lopte da igra sa saigracem koji te tada prograva najbolje na svetu. Ne znam sa li je jednom utrcao, isao na urucenje oko bloka nakon pasa.

Ne kaze niko da Jokic treba da igra pleja vec da kreira sa svoje pozicije koja je svakako centarska. Komentar ti je kao kada bi rekao Drejmond Grinu ili Lebronu da rade svoj posao, da batale kreaciju sa svojih pozicija jer za to sluze bekovi. Komedija koliko smo zaostali dve, tri decenije ukosarkaskom razmisljanju.

Uostalom, i ovako odsecen od kreacije, sto Vasinim gusenjem sto nepostojanjem suta saigraca kad ih i proigra nakon utrajanja, on je imao najvecih +11 na parketu. Ali dobro... To svakako nije bilo dovoljno da igra vise od 28min u najbitnijoj utakmici turnira.

Grcka igra preko Janisa 35+ minuta, Slovenija preko Doncica takodje, samo mi nesto filozofiramo sa Jokicem ispod 30min kroz ulogu izolacijskog centra sa loptom nakon bacenog pola napada a bolji je organizator od pomenute dvojice.

Darko84

pre 1 godinu

Jedini nacin da nas dobiju, bio je da ih usere sut za tri poena, na to si i isli, takticki, a toliko smo im samo davali prostora za to, to je nemoguce. Druga stvar, uvodis Jokica u poslednjoj cetvrtini, kad su se vec odlepili, prosto neverovatno. I na kraju, niko vola nije mogao da ubode, sem Jokica, pa sta drugo ocekivati nego ovakav poraz!

Dingospo

pre 1 godinu

Mada iskreno verujem da ni selektor nije znao da su naši igrači obične p.... kad zagusti. U Indijanapolisu je imao Gurovića koji sipa trojke Amerima i Jarića koji ne maši sa linije za sl.bacanja. Ovde, pa takmičenje ko se bolje sakrio iza protivničkog igrača.

Deus

pre 1 godinu

Srbija je docekala da nema povzdanog plejmejkera i bekove. E to bas nikada nije bio slucaj. Sa jednim odlicnim centrom ne dobija se utakmica. Italijani su nas odrali trojkama a u poslednjih 15ak minuta igre su nas oni ali i mi sami sebe demontirali.
Pesicu se moze zameriti ono sto mu se uvek zameralo. Nedovoljno insistiranje i gradnja tima da igra cvrstu odbranu. I ako tim, kada mu protivnik izadje iz bonusa, nerezonski sutira iz polja umesto da ide na ulaz i lake poene a trener to tolerise onda je trener prespavao svoj deo posla.
Italija je potpuno zasluzeno pobedila.

Jednoga dana…

pre 1 godinu

Uspehe sa Dorđeovićem smo doživljavali kao neuspehe.
Zamišljam sutuaciju u kojoj se vraćamo zajedno sa komšijama i pilot preko razglasa pušta ,,Poslednjeg boema”.

Demar Derozan

pre 1 godinu

Saglasam sam sa iznetom analizom u tekstu. Suve cimjenice su iznete na videlo tako da je sve jasno kao dan. Provereni sistem rada koji se prenosio s kolena na koleno vise ne postoji, a mogu da ga ponovo uspostave samo ljudi autoriteta, integriteta i formata profe Nikolica, Sapera, Bore Stankovica itd. Medjutim, vremens su se promenila, zemlja se smanjila, status igraca u klubovima je drugaciju, tako da je veliko pitanje da li ima volje i materijala za ponovno uspostavljanje proverenog sistema rada i posvecenosti, koli nije instant projekat kratkog daha.

Nislija

pre 1 godinu

Svasta. Kosarkasi su profesionalci, ne mogu samo da kukaju. Sto Jokic ne kuka, covek uradi ono za sta je placen i ode kuci. Ostali rade kako vetar duva

NoName3

pre 1 godinu

Zadnja cetvrtina je bila ocajna.
Sa 68:66 na 70:82.
Nakon 5 min.
Tu je pala odluka.
Jokic nije igrao 4 min.
Da li je mogao?
(Pero, 12. septembar 2022 14:01)

Mislim da Jokić nije igrao više. 4 minuta samo u poslednjoj četvrtini, meni se cini da je propustio i minut, možda minut i po na kraju treće. To je vezanih 5, 6 minuta

Tragedija

pre 1 godinu

Pogledajte koliku minutazu je imao pohlepni Micic kod gospodina Djordjevica , matori je uvek bio truba i to zlato sto je osvojeno , osvojeno je jer je tada bio dobar tim a sad zvao neke osmake iz Kole Rasic skole
Jokicu svaka cast , Kalinicu i onom malom Marinkovicu ovi drugi smuti pa prospi bruka za kosarku......

key

pre 1 godinu

Sve je ovo necije misljenje i ne mora da bude tako kako stoji u tekstu.
Psihicki, fizicki ...
Pogleajte snimak i vidite koliko su suteva promasili u prelomnim trenutcima utakmice. Peh, desava se, desavalo se, desavace se.
Idemo dalje

milan11

pre 1 godinu

jedina greška što je u 4 četvrtini nije ubacio najači tim i tražio tajm aut posle druge treojke a još gurovića forsirao koji nije pogodio koš a odbranu igrao slabo.. ovako je pustio sve niz vodu.
(dragioki, 12. septembar 2022 15:16)

Čekaj, pa ta "jedina greška" su zapravo tri velike greške, a moglo bi se naći još bar tri slične (recimo bez pravovremene reakcije kad smo brzo izgubili 14 poena prednosti, ulazak i predugo forsiranje za Italiju presporog Milutinova, mala minutaža za razpoloženog Marinkovića ...)

Xima

pre 1 godinu

S obzirom na iskustvo koje ima Pesic, trebalo je kod iskljucenja italijanskog trenera da odmah pozove timeout, da smiri strasti, nacrta akciju za napad da se odlepimo i da upozori igrače na to kako će igrati Italijani u nastavku jer je to bilo jasno kao dan.

WillyWonka

pre 1 godinu

Ostaće mi u sjećanju jedan napad kad se lomilo kad su igrači, koji su imali otvoren šut, samo prosljeđivali loptu dalje, kao da je vruć krompir. Tu se vidjelo da niko od njih nema samopouzdanja, šalji dalje.

Milan Kosanovic

pre 1 godinu

Petre, vecera od mene za ovaj tekst kad god pozelite. Ja da sam ga pisao bio bih jos i gori ali i ovo je jako dobro. I posaljite ga onom nosatom treneru i Danilovicu neka citaju. Mada nemaju oni obraza da priznaju krivicu i podnesu ostavke.

alek

pre 1 godinu

Malopre pročitah vest da je predsednik košarkaškog saveza Hrvatske Stojko Vranković podneo ostavku zbog neuspeha reprezebtacije. A kod nas nikom ništa, Daniloviću ne pada na pamet da to uradi iako smo u kratkom vremenu doživeli dva bolna poraza od Italijana, a možda bi i Pešić mogao o tome da razmisli.Ali to kod nas ne može da se desi jer kod naših političara i svih drugih koji su na funkcijama ne postoji osećaj časti i odgovornosti.Zato nam je ovakvo jadno stanje i u politici, sportu i uopšte u životu.

Nex

pre 1 godinu

Jokic na klupi da se odmori... Da me neko ne shvati pogresno, Jokic je terentni voz. Gledao sam utakmicu protiv Potlanda (polufinale zapada 2019),utakmica sa 4 produzetka, 65 min u igri. Gubimo i cuvamo ga sledecu utakmicu. Na zalost nije doslo do sledece utakmice.