Nova vest
Košarka

Utorak, 19.09.2017.

15:00

Kokoškov napušta klupu Slovenije? "Nemoguće je..."

Igor Kokoškov najverovatnije neće moći da nastavi da obavlja funkciju selektora Slovenije zbog obaveza u NBA ligi.

Izvor: Sportando

Autor:Sportando

Kokoškov napušta klupu Slovenije?
Foto: fiba.com

Srpski stručnjak, koji je predvodio Sloveniju do istorijskog uspeha na Evrobasketu, biće odsutan tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a situaciju je okarakterisao "nemogućom".

MVP Evrobasketa Goran Dragić je izjavio da će ostati u reprezentaciji, ukoliko slektor Slovenije i dalje bude Igor Kokoškov.

"Nemoguće je. Novi kalendar FIBA utiče na igrače, ali i na trenere. Za mene ovo nije posao nego zadovoljstvo. Čast mi je da budem deo ovog nacionalnog tima i da treniram ove momke", rekao je Kokoškov.

Odnos FIBA i Evrolige napravio je veliki problem pred kvalifikacije za Mundobasket 2019. Zbog 'FIBA prozora', Kokoškov neće moći da vrši funkciju selektora, jer će za vreme utakmica kvalifikacija imati obaveze u SAD.

"U novembru će igrati neko drugi, opet u februaru stižu novi problemi. Nadam se da će FIBA i Evroliga naći zajedničko rešenje, da barem igrači koji igraju u Evroligi mogu da nastupaju za nacionalne timove. To je veći problem za KS Slovenije od toga da li ću ja biti selektor. Pričali smo o tome još pre Evropskog prvenstva, ali rešenja nema na vidiku. NBA igrači ne dolaze. NBA sigurno neće menjati kalendar. Ostaje da vidimo šta će se dogoditi na relaciji FIBA-Evroliga", dodao je Kokoškov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve