- Eurobasket 2017 -

Brazilac sudi finale Evrobasketa!

Košarkaši Srbije i Slovenije igraju od 20.30 finale Evrobasketa, a jedan od sudija biće iz Brazila.

Podeli
Maranjo u razgovoru sa Lebronom Džejmsom tokom utakmice SAD – Francuska na Olimpijskim igrama u Londonu (Photo by Jamie Squire/Getty Images)
Maranjo u razgovoru sa Lebronom Džejmsom tokom utakmice SAD – Francuska na Olimpijskim igrama u Londonu (Photo by Jamie Squire/Getty Images)

Kristijano Žezus Maranjo je 43-godišnji sudija iz Brazila koji je zahvaljujući suspenziji FIBA dobio priliku da sudi najveće mečeve na smotri 'Starog kontinenta'.

On će deliti pravdu u finalu, a osim njega sudije će biti Španac Antonio Konte i Tolga Sahin iz Italije.

Maranjo je profesionalni sudija od 1998. godine i osim nacionalnih takmičenja, kao i turnira po Južnoj Americi, sudio je svetska prvenstva i olimpijske turnire. Najveći meč u kojem je učestvovao bilo je finale Mundobasketa 2010. godine između domaćina Turske i Sjedinjenih Američkih Država.

On je jedan od najbolje ocenjenih sudija FIBA koja mu je i ovoga puta ukazala poverenje za najveći košarkaški meč u 2017. godini.

Ove godine bilo je mnogo problema sa suđenjem na Evropskom prvenstvu, razlog je upravo ta suspenzija sudija, pa smo tako na delu mogli da vidimo Argentince i Japance, koji nisu imali mnogo dodirnih tačaka sa evropskom košarkom. –

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 46 sledeca idi na stranu