Nova vest
Košarka

Subota, 16.09.2017.

14:15

Šarićev otac: Dario nam se ne javlja, ne znamo gde je

Hrvatski košarkaš Dario Šarić bio je neraspoložen posle ispadanja Hrvatske sa Evrobasketa od Rusije. Jutarnji list piše da ni njegovi roditelji ne znaju gde je.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Šarićev otac: Dario nam se ne javlja, ne znamo gde je
Getty Images

Mlađi Šarić se dan pre utakmice požalio roditeljima da su ga dvojica starijih igrača iz nacionalnog tima Hrvatske uznemiravala.

Njegov otac, Predrag Šarić kaže da može da navede i imena dvojice igrača koji verovatno nikada neće obući nacionalni dres.

"Dario se ne javlja na telefon. Ni meni ni majci. Ne znamo ni gde je. Navodno se kod dolaska u Zagreb nije ni pozdravio s ostalim reprezentativcima. Moje informacije ne idu dalje od njegove žalbe pre utakmice da mu 'smeta što ga opterećuju imperativom uspeha, tačnije osvajanjem medalje'.", kaže Šarić, prenosi Jutarnji.

On postavlja pitanje da zašto njegovog sina nije u takvoj situaciji zaštitio neko od čelnika tamošnjeg saveza ili selektor Aco Petrović.

"Do mene je u međuvremenu samo došla neslužbena informacija da je glavni uzrok za njegovo raspoloženje činjenica da su ga dan pre utakmice u mentalnom smislu izmaltretirala, da ne kažem iznapadala, dva starija reprezentativaca. Mogu izgovoriti i imena ta dva košarkaša, koji, vjerujem, neće više obući hrvatski dres. Ne želim da nagađam bez jasne potvrde da je to istina. A Dario mi se, kako rekoh, ne javlja. Ako se tako nešto zaista dogodilo, zašto ga nije zaštitio selektor? Zašto nisu reagovali Dino i Stojko? Nemoguće da niko nije znao šta se dešavalo", rekao je Šarić.

Hrvatska je ispala u osmini finala od Rusije posle teškog poraza 101:78, a jedan od glavnih krivaca je u očima hrvatske javnosti bio odlični košarkaš Filadelfija Seventisiksersa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve